Който му знаят много устата....
А пропуснах и канализацията - същата работа.
За всяка промяна свързана със:
- канализация
- газ
- водоснабдяване (имам впредвид и слагане на тръби или филтри)
- централно отопление
- електрически инсталации
се попълва молба до кметството където техника, който ще върши инсталацията се подписва и попълва държавния си регистрационен номер.
Накрая идва инспектор от кметството да провери и се подписва.
Ако не направиш всичко това:
- и стане беля - особено ако пострадат съседите ти - ти си в затвора (ако не ще разследват техника, който е направил инсталацията)
- и искаш да си продадеш къщата - няма да можеш защото няма да имаш всичките свидетелства за инсталациите и шанса съда по прехвърлянето да се усети е много голям.
Доколкото знам в Щатите е по-лесно, но в Европа е кошмар. Най-лесно е в Южна Африка където можеш да инсталираш каквото искаш стига застраховката да не ти прави проблеми, ако изгърмиш. Е - това последното - ако си застраховаш къщата.
Имам приятел, който инсталира охранителни системи в Южна Африка - слага електрически мрежи на оградите - ако не се лъжа 1000 до 2000 волта. Не те убива, но те хвърля на няколко метра. Сещам се, че е хубава идея за инспектори от елктрото, които идват да подменят съмнителни елетромери без да предупреждават собствениците (по разказа на Рейзор).
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Хората не са съвестни, не са морални-това е в следствие от загубенитe традиции и скапването на обществото, и от друга страна от объркването в идеалите вследствие на огромното к-во "информация " заливаща и от медиите. Просто гадните прирoдни междуобществени закони са стимулирани от капитализма!!
1.Тази аморалност и липса на идеали, които да изградят нови такива и традиция и морал между хората са поправими единствено с нов абсолютно тоталитарен режим подобен на Хитлеровия и НОВА ВЯРА!!!. Ние можем ли да го направим ?? Как се прави? Какво ни е е нужно?? Кое е първото от което трябва да започнем? На какво да стъпим? На кого да се доверим?....
2. Другият "начин" е със всичко да се прикючи, но за това си има Божествени закони и колкото и да правим нещо нищо няма да излезе.. говоря за Края на света или края на нашата "цивилизация" -не зависи от нас вече.
Ше кажа само , че Бог не е пристрастен към народ или раса в сегашните им определения. Няма да има добро, НЯМА!!
Чао!!
защо аз да те дразня когато се опитвам да обясня как глобализацията и влизането ни в Европа ще ни ограничи свободите - давам примери от закони и ежедневие.....
И мен ме дразнят много неща, но ако прости си търпим....
Благодаря,ама няма нужда- това вече сме го минали, тоталитарния режим, де.Локи писа:
1.Тази аморалност и липса на идеали, които да изградят нови такива и традиция и морал между хората са поправими единствено с нов абсолютно тоталитарен режим подобен на Хитлеровия и НОВА ВЯРА!!!.
Казваш,нова вяра?Че ние и сега си я имаме, от преди 3-4 000г. Прочети Елтимир каквото е написал ,защото той е капацитетът.
Това съобщение е редактирано от Севар на 29.10.2005, 0:07
А дали няма начало...все пак всяко нещо някога е създадено.
Да чета в момента но аз имах друго в предвид, както и да е ..Миро писа:
Благодаря,ама няма нужда- това вече сме го минали, тоталитарния режим, де.Локи писа:
1.Тази аморалност и липса на идеали, които да изградят нови такива и традиция и морал между хората са поправими единствено с нов абсолютно тоталитарен режим подобен на Хитлеровия и НОВА ВЯРА!!!.
Казваш,нова вяра?Че ние и сега си я имаме, от преди 3-4 000г. Прочети Елтимир каквото е написал ,защото той е капацитетът.
Ако нещо няма начало то не създадено и следователно няма и край.Миро писа: Имах предвид българската , не някоя друга.
А дали няма начало...все пак всяко нещо някога е създадено.
Казаха ,че вВселената също имала начало янкъдев точакта на сингулярност и ще има край също някъде си там,,
Но ако го усещаш ,че е живо то какво значение има дали има начало и дали ще има край. Тва е вяра толкова е безкрайна,че за моя дребен животец е като вселената
брей къв поет съм бил !! аре лека нощ
Мисля че си заслужава интереса.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.