Кърджалихабер http://www.kircaalihaber.com/forum/

преди 18 години 3 месеца #28022
Мюсюлманите искат нова джамия
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=172.msg2004#msg2004

И за това хайде да лишим Турците от право на глас. Така в парламента ще останат само БСП,ГЕРБ,НДСВ и АТАКА.Каква идилия.

България на Българите.

Защо да ги лишим от право на глас?
Тези, които живеят и работят в България, и имат пряко отношение към съдбините на страната с труда си и с плащането на данъците, не следва да бъдат ограничавани от право на глас.
Но тези, които от десетилетия нямат нищо общо със страната, и идват само да гласуват организирано, злоупотребявайки с наличието на български паспорт, не виждам откъде накъде ще решават кой и как да управлява в България, още повече, че тези екскурзии са също платени и контролирани, а не спонтанна изява на гражданска съсвест и позиции.
Ако парвилата за избори на ръководни кадри и на лидери политици се спазваха, в нкиакъв случай в Парламента нямаше да видим само изброените от вас политически олигарси или техните сателити.
Защото, при едни честни избори, всички те заедно не могат д вземат и 25-30% избирателна активност, за проценти да не говорим.
Даже в страна, която се дава като еталон на комунистическа и на уж по-западнала от България, като Украйна, действа правилото: избори под 50% явка са недействителни, партия, спечелила под 50%, няма право да състави кабинет, а в изборните бюлетини задължително трябва да има бюлетина и "против всички", за да можеш да си изразиш мнението, че на политическата мса читава стока няма!
Ако тези простички и логични првила се спазваха, тогава тези субекти щяха да видят Парламента само на снимка или отвън.
И щеше да има избори до дупка, или Референдум, докато някой нов, неопетнен и некомпроментиран, бъде в състояние да набере нужния пакет подкрепа и после да отговорая за този кредит доверие.
А сега, когато учавствате в тези избори, още повече, на страната на ДПС, само увеличавате блатото за всички, и унищожавате бъдещето за децата си, не само за нашите деца!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 3 месеца #28023
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=172.msg2011#msg2011

Paskov za Kitaiskata Komunisti4eska Partia ste prav.
Dokato ADD e lider na tazi partia 6te ima iznudvane za glas i ograbvane na naroda ni.Prosto niama druga alternativa.
Imai predvid,4e nito edna ot drugite partii ne se angajiraha v predizbornite platformi s maltsinstvata v Bilgaria i po to4no s muslumanite i ot niama kak horata glasuvat za NEOBHODIMOTO ZLO.
Kitaiskata Komunisti4eska Partia ne za6titava pravata na muslumanite,naprotiv dopuska da prodiljava asimiliatsionnata politika ot vremeto na sotsializma,za6toto tiah tova gi otirva.Za tiah e dobre naroda da mizeruva,da ima strah i da pravi kakvoto kazva vojda ADD.Ot4aen narod po lesno se ograbva.
Skoro sis sizdavaneto na ne politi4eski formatsii i organizatsii muslumanite v Bilgaria(kakto e v razvitite demokrati4ni strani)6te imat kontrol nad tazi partia i liderite i problema s KKP 6te se re6i.

Абе...какво да кажа...
Знам я тази логика, че притиснатите в ъгъла хора не могат да си позволят лукса да бъдат принципни, и смачкани от проблемите на делника си, отиват под строй, защото от десетилетия са наплашени.
Преди са ги плашили уж българите, сега своите, ама своите, за да свалят малко гарда, псоледните години ги плашат с Атака и ВМРО.
Като има външен враг, няма нужда да доказваш колко си добър, достатъчно е да внушиш, че си необходимото зло.
Правата на мюсюлманите според мене не трябва да бъдат защитавани от етнически и религиозни организации, КОИТО СА ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТИ!
Този пункт в Конституцията си е много мъдър и правилен!
Защото ако законността и наказанието за нарушение на Закона си работеха така, както трябва, и всички граждани, работещи и плащаши данъците си бяха равни в правата и задълженията, с НУЛА ПРИВИЛЕГИИ (!!) тогава нямаше даже да има нужда да се обособявате в политически субекти, защото всичко щеше да си е наред!
Вижте Дубай!
Там местните са 37%, и само те ходят на избори.
Но никой не мрънка, че другите нямали политически парва, парво на глас и други подобни политически привилегии. защото има ред, закон, закона не дели хората по етнос, религия и даже по граждански статус, и като са ясни парвилата на играта, хората си работят и просперират!
Аналогично е в Сингапур.
Трети пример: Монако! В 26 хилядно монако местните жители - монегските, са 6300-6500 човека. само те ходят на избори, заседават в Парламента, имат си гвардия, и милицията е етнически монегаска. Но на всички останали жители на Монако (сред които има и холивудски звезди, и политици от световна величина) не им пука, че някой им ограничавал политическите права, защото системата и порядъка са достатъчно добри за всички.
такива примери и аналогии има много по света!
не е най-важното малцинственния статус, политическото представителство на малцинствата или политическото им обособяване по етнически или религиозен принцип, защото това винаги ще доведе и е довеждало до конфликти, кръв, страдания и нещастия!
трябва мъдра, равнопарвна и законосъобразна политика, каквато България не е виждала от 20 години, а всъчщност, може би от 1944 насам.
Толкова много години, че хората вече се отказаха да вярват, че това е възможно, че това не са просто поредните пропагандни сладки приказки за замаяване и приобщаване към някаква си политическа доктрина.
Но галсуване за ДПС, или даже и просто галсуване е легализиране и удължаване на агонията и мизерията, на напрежението между народите и конфесиите, защото така се дава политически ресурс натисната в калта!
Китайската комунистическа партия е идиом, който моят приятел Адем използва, за да обозначи ДПС. Форумна цензура на кж.хабер, какво да се прави.

преди 18 години 3 месеца #28024
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=172.msg2014#msg2014

Значи според вас това че си роден в България имаш дом плащаш данъци но си Български поданик в странство е достатъчна причина да бъдеш втора категория Българин или става въпрос само за онези ТУРЦИТЕ дето гласува за ДПС.
Факт е че с тези гласове може да бъдат избрани 1 най-много 2-ма депутати... е как те "решават"съдбата на България.

Има страни, които практикуват проста, но много ефективна и мъдра формула:
Иска се да бъдеш 185 дена в годината минимум на територията на страната и да си данъкоплатец, за да имаш правото на глас. Не възраст, не да си роден, а именно да си данъкоплатец.

Логиката вероятно се досещате защо е такава.

Правото на глас пвлияе пряко на условията на живот, на управлението и перспективите за развитие на страната.
Ако си 185 дена в годината на тариторията на страната (то ест, малко над половината време) то от това следва, че:

1. Ти си достатъчно добре запознат с атмосферата и обстоятелствата, и ще бъдеш в състояние да направиш трезво сбалансиран политически избор, да се ориентираш, кой какво предлага и за кого да гласуваш, и

2. Ако направиш грешен избор, щом си 185 дена в годината в странат, ти на гърба си ще почувстваш резултата на този грешен или необмислен избор.

За второто правило: филтър по данъкоплатец.
Логаиката е много проста:

1. Щом си плащаш данъците, ти имаш правото да влияеш с избора си на съдбините на страната, защото си пряко (финансово) ангажиран: ти си "платил" правото си да нареждаш, делегираш и избираш кой и как да те управлява, и да му търсиш сметка: какво правят с твоите данъци, с твоите пари

2. Плащащия данъци винаги ще направи много по-осмилсен избор, той е вече пълноправен член на общетсвото, защото с тези данъци се учат децата му, осигуряват старините на родителите му и неговите след време, ползват се здравни и всички останали социални осигуровки и пакети. Гласът на такъв човек не може да бъде купен за 2 кебапчета, бутилка олио или 50-100 лв, защото ако направи грешен, неосмислен и безотговорен избор, ще загуби много повече от тези подхвърлени благинки, коклото струват в момента много гласове в България.
Това е логиката.
Ако тази формула заработи, няма да има нкиакво значение в България българин ли си, турчин, циганин или пакистанец.
Защото всички ще имат основание да постъпват отговорно не само за някаква партия, а за себе си, семейството си, децата си и в личен, и в нционален план.
И това не е пропаганда, а логическо следстви!

преди 18 години 3 месеца #28025
До Доктор Пасков
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=186.msg2067#msg2067

Докторе,защо се чувствате длъжен да отавряте теми за kırcaalihaber,
във форума ''Войните на Тангра''?

1. Защото тогава получих бан за нещо, каквото не съм правил. Нямам право ли?

Защо непрекъснато ни шпионирате.Под темите,които отваряте непрекъснато се призовава да бъде хакнат сайтът ни?Не смятате ли,че може да нанесете сериозни щети на форума ни?

Не, не смятам. И аз за такова хакване не съм призовавал. Напротив, ясно съм казвал, че така не става. Всеки отговаря за думите и позициите си.

А да не забравим,че и вие имахте такива призиви ''да бъдат хакнати нашите интернет кръчми''!

ЛЪЖА!
Аз никога не съм призовавал никъде за такова нещо!
Докажете противното!

Освен това сте написал,че ние не заслужаваме уважението ВИ:
Ето един ваш постинг,който беше публикуван и в ардино.бг,но не довършихме коментарите по него.

Част от обитателите на този форум и на форума в ардинобг действително не го заслужават.
Как мога да уважавам хора, които ме оскърбяват персонално?

Кое е това нещо,което не го знаем ние?Ние не очакваме уважение,хуманно отношение,а дори и МИЛОСТ(недай се БОЖЕ) от вас!Всички сме наясно със ситуацията...

Така си мислите.
Вие не знаете много неща и детайли от истирията, а и други факти, които умишленно се премълчават или изкълчват от вашите пропагандисти. Ние също не знаем и не знаехме някои неща.
Процеса трябва да е взаимен. И лично аз така и постъпвам.
Нещо лошо?

Мисля,че някои хора във форума трябва да се пазят от вас,защото има много добри и наивни хора,които вярват на благите ви думи...

Пазете се.
Щом ви е страх от спора или ви гони параноята...

Както е отбелязала и ''iss'',защо си губите ценното време с ''турците''?

Защото така съм решил за необходимо.
И на нея съм и отговорил подробно.
Ако се птрудите и попрочетете и тук, и в ардинобг, ако имате архив, ще видите, че на въпрсоа "защо" съм дал многократен и изчерпателен отговор.

Мисля ,че малко понахалствате и даже ставате нагъл.

Съотнесете го към себе си.
Или ми обяснете, кое в моята позиция може да бъде окачествено като наглост или нахалство.

А знам ли,може би вие или ваши приятели сте хакнали форума на ардино?

Мога да ви дам страницата на админа на арпдинобг, който е автор и на този форум, и си питайте инжинер Айхан Хасан персонално.
Аз лично подозирам, че АДД или негови приближени са дали това нареждане.

преди 18 години 3 месеца #28026
До Доктор Пасков
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=186.msg2071#msg2071

Наистина не си губете времето тук....Това,че сме добронамерени и водим диалог не означава,че успявате да ни втълпите нещо....
Просто ,за разлика от форумите на Атака и Вмро,тук пишат културни хора,които уважават всички хора,без разлика в религиата и убежденията им...

www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...showtopic=1827&st=15

Какво да правя, решавам аз, а не вие, освен ако не ви питам за съвет.
И тук и в живота добронамерени и готови за диалог са далеч не всички. Както българи, така и турци. И вие много добре знаете защо.
"Културните" хора тук ми кряскаха "серсем" и ме заплашваха.
Така че за уважението по-добре говорете в първо лице единственно число, не се изказвайте за всички, сякаш някой ви е делегирал това право

преди 18 години 3 месеца #28027
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=187.msg2074#msg2074
Паск ...'' OF ''

" Има 2 начина на атака на такива отродяващи или отродени емисионни центрове:"

Сега ние в коя графа попадаме " отродяващи или отродени"

Кори сте вие "ние"?
За всеки следва да се говори персонално, ако се знае кой кой е.
Аз не съм интернет-анонимник, вие и много други сте.
За кого искате да ви дам отговор?
Има представители и на едните, и на другите, но не мога да ви ги посоча персонално, понеже криете самоличностите си

преди 18 години 3 месеца #28028
До Доктор Пасков
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=186.msg2079#msg2079

Значи доктора смята,че трябва да ни отдели от ''ценното си време'',за да ни повъзпита и да ни обясни ,че ДПС-то е лошо нещо...
Но проблемът не е партиен докторе,ако го няма ДПС,ще се създаде друга организация
и този път ,тя наистина може да е на етническа или религиозна основа...Това,че ДПС ще спечели 5 или 50 мандата няма да промени факта,че в България живеят приблизително 1,5 милиона мюсюлмани...
Не е правилно да замскираме и прикриме етническите и религиозните проблеми,като политически...

Проблемът е в БКП-БСП, която роди, отгледа и изстреля, даде сили и увереност на ДПС.
А ДПС роди и отглежда и кътка Атака, и дава хляб за съдържание на ВМРО.
Това само мислещите първопланово не могат да го проумеят

преди 18 години 3 месеца #28029
Паск ...'' OF ''
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=187.msg2129#msg2129

Брей да му се невиди...ква "регресия".И ний тъй пишим си тука спорим къде на висок глас къде шепнешком.А паскала да вземе та да разнася написаното из разни форуми.Даскалото на такива им викахме "тропачи".Ама той окумуш момче що така се излага... ;D

Глупости на търкалета, продиктувани от безсилна злоба и аргументарна импотентност.

1. Никой тук не е подписвал или давал обещание за неразпространение на информация. Аз съм копирал и цитирал МОИ СОБСТВЕННИ ПОСТИНГИ, на които имам пълното автосрко право!

2. Този форум е обществен и открит ресурс, а не затворен клуб
Така че, всякакви глупости и асоциации с тропаци, доносници и прочее параноични измислици са диагностични за плиткоумието и невъзможността ви по друг начин да опровергаете или очерните позицията ми.
Докажете ми, че не съм прав.

преди 18 години 3 месеца #28030
До Доктор Пасков
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=186.msg2138#msg2138

Повтарям: имена и личности в този постинг не съм споменавал.
Това правите вие, по правилото "Гузен негонен бяга!"

Обяснявам: (Кратка приложна генетика)

1. Рецесивен ген. Ген, който при смесване с друг ген не се проявява фенотипно (външно), то ест, "отстъпващ". Проявява се само в хомозигонто състояние.
Класически пример: генът за сини (светли) очи и за руса коса при хората

2. Доминантен ген. Ген, който доминира. Проявява се както, когато се смеси с рецесивен, така, и когато се смеси с друг, аналогичен доминантен. Класически пример: генът за тъмна коса и за тъмни (кафяви или черни) очи при хората.

3. Хомозиготно състояние на гените и тяхната експресия (изява).
Хомозиготно е когато двата гена са от еднакъв тип: то ест, генетичният код на индивида е създаден от 2 рецесивни или 2 доминантни гена.
Класически пример: руси родители дават руси деца (хомозиготно състояние), светлооки родители дават светлооки деца.

4. Хетерозиготно състояние. Смесването на доминантни и рецесивни гени се нарича хетерозигоно състояние.
Класически примери:

Вариант 1: хомозиготен по признаците цвят на очите и косата брюнет и хомозиготна по признаците сини очи и светла коса жена дават точно 1 възможен фенотипен резултат: хетерозиготни брюнети с тъмни очи и тъмна коса

Вариант 2: хетерозиготни по признаците за цвят на очите и косата дават точно 3 възможни комбинации:
- хомозиготни брюнети с тъмни очи
- хетерозиготни брюнети с тъмни очи
- хомозиготни блондини със светли (сини, сиви или светлозелени) очи

Вариант 3: хетерозиготен родител по хомозиготен брюнет дават аналогично на Вариант 2 горе

Вариант 4: хетерозиготни родители дават също аналогично на Вариант 2 горе

Изводи:

блондини със светли очи могат да се родят само от:
- хомозиготни руси синеоки родители
- хетерозиготни брюнети с тъмни очи, носители на минимум 50% ген за синеоки блондини
- хетерозиготен брюнет с тъмни очи по хомозиготен блондин със сини очи
Сега вече всичко ясно ли е?
Какво следва от всичко това?

преди 18 години 3 месеца #28031
До Доктор Пасков
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=186.msg2148#msg2148

Зaщо ни цитирате учебници по биология докторе?Тук всички сме завършили успешно 10.клас... :)

Защото истинни тюркви, каквито са били селджуците, османидите (като династия), централноазиатските монголоиди и даже кавказките "тюрки", които са носители само на тази езикова група, синеоки блондини няма!
Такива има на Балканите, в Европа, и в руската част на Евразия!
Изводите си ги правете вие!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.