Кърджалихабер http://www.kircaalihaber.com/forum/
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=147.msg3345#msg3345
1. Историята на България не е 130 годишна, а над 7000 годишна!Възродителният процес през 1985г е седмият подред във 130 годишната история на България....и хиляди убити и опожарени и заличени от картата мюслюманкси села.Само във първите 3 месеца на възродителния процес са убити 2500 а общият им брой за няколко години включително и затворите са близо 7500.Аз ли няма да знам Пасков и стига сте говрили занашите болко без знаяния.тУК НИКОЙ НЕ ОБВИНЯВА бЪЛГАРСКИЯ НАРОД.Н е докосвайте нашите рани като възродители които със желание сте направили това.
И България е в Европа от 1843 години. Това едно.
Второ: вероятно имате предвид: 7 преименувания за последните 130 години.
С това съм съгласен.
2. В Родопите никога не е имало хиляди села - просто няма къде да се поберат чак толкова. По османските тефтери, които преди няколко дни Тео публикува, населените пунктове в България (и то в по-голямата, реална България, а не днешната) бяха под 2500. То ест, всичките населени пунктове са били толкова!
Как от 2500 ще има изтрити хиляди мюсюлмански села?
Пак преувеличавате и смело добавяте нули без мярка!
3. Аз не говоря за вашата болка без знание. Аз цитирах ваш неотдавнашен постинг. Да дам ли линк? Ето го: www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...iew=findpost&p=27450
И аз никога не съм го одобрявал, за да ми вменявате "... които със желание сте направили това"
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=147.msg3363#msg3363
Е виждате ли появи се един човек като АБС И УСПЯ да развдри обстановката.Искам такива взаиморазбирателства и ценене на култура и традиции на двата народа....затова и моят аватар изобразява тази дружба .
а на това обърна ли внимание:
................. Отдадохме уважение. Нали? Я прегледай сега темата за 24 майи ми кажи кои от форумците са по отворени да опознаят другите ?
Нещо да кажеш?
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=147.msg3471#msg3471
Което си е факт, си е факт.Пасков
личи ,че си все пак ветеринарен лекар и си много далеч от хуманитарната медицина.Което си е факт си е факт.
Доста по-близо съм и с доста по-богат практически опит и подготовка от недоучила медицинска сестра като тебе, бъди сигурен.
Между другото, разпространен синдром - няма фелшер във ветеринарната и в хуманната медицина, който да се няма за по-доктор от докторите и професорите със завършено висше образование по специалноста от комплексарите, които никога няма да доучат и никога няма да стигнат до такава професионална реализация.
Тъжно, но факт.
Смири се.
Ефикасно средство средство за какво и срещу какво?Много американци и канадци си правят обрязване на синовете си.Та това всекие доказал,че ефикасно средство.
Срещу СПИН?
Помисли си още веднъж, и ми дай най-после името или сайта на твоето учебно заведение, като си толкова ербап, да им пратя "мението" на един техен ученик, да видим как ще си вземеш следващия изпит, ако ще по смяна на подлоги да е.
Къде е тази публикация?А и ти давам публикация от вестник.
Да бе, като гледам как ти ставаш, жив зян мокра слама с мишки в джобаНе ставаш ни за спорове във политика ни за медицина.
![]()
![]()
Айде пък сега ветеринарите му виновни.То е така е защото си ветеринар по душа и гледаш на всички като животни.
Модерният свят се променя към исляма и така ще е Пасков!
на крива ракета, все Космоса му е виновен!
Когато аргументите свършат, почват обидите...и то на професионална основа...
тео, тео, срам, тео, излагането ти е тръгнало по низходящата плоскост и няма спиране.
Високоморалния "турчин-интелектуалец" Тео, който поддържаше инициативата на Доган и ДПС за легализация на гювендилъка...
Много мюсюлмански, няма що...
Като стана дума за морал, да ти напомня и да те питам пак:
Ти за Серче на Сербест все пак от страниците на този форум няма ли да се извиниш най-сетне?
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=147.msg3522#msg3522
alpaslan, конски доктор е Арда-бой, аз съм по-скоро кучешко-котешки доктор, но това са подробности, на които не очаквам от вас да обърнете внимание.Конският доктор си е конски доктор
На,Пасков.Чети и се образовай малко
ОБРЯЗВАНЕТО ПРОТИВ СПИН
евтина защита и заиграване с религията
..................................................
www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=2304
www.lekar.bg/news-32/info-123
И за двата вида докторство се учи 6 години, вземат се над 55 изпита, и се карат маса допълнителни курсове, изпити, повишавания на квалификацията, защитават се дисертации и т.н.
Нещо, което тео никога няма да измине, нито в Канада, нито в България, нито където и да е, по маса причини, за които вероятно се досещате, ама предпочитам да не коментирам.
Това, което вие извадихте, е една зле преведена жълто-популярна неспециализирана статия от руски булевардни издания от типа "дъвка за очите", и буламач за простолюдието, а не специализирана публикация или научна работа, труд, който може да претендира макар и на 1% достоверност.
Ще ви дам малък пример, а вие си го приемайте както си искате.
Фреди Меркюри (Фредерик Бурсала) е роден в Занзибар, мюсюлманин и обрязан, което не му попречи освен да бъде фронтмен и вокалист на Куин, да си бъде гей, да се разболее от СПИН и да си умре.
Имаше и един легендарен негър-баскетболист от NBA, в началто на 90-те години, също мюсюлманин, също обрязан, и също болен от СПИН.
Подозирам, че такива болни и обрязани има не единици, не стотици и даже не хиляди, а десетки и стотици хиляди по целия свят.
Това за нещо да ви говори?
А вие си вярвайте на тео и на улични буламачи...
Тео, пишеш глупости!Пламене приказваш пак идеологична -пропаганда и ставаш за велик фелдфебел.Стига, намери на кого морал да четеш!
На кого съм чел морал?
И не знам ти какъв фелдфебел или сержант си бил, но аз съм офицер от запаса, без да казвам какъв.
ти кой си, че да ме разжалваш? Генерал от ДПС?
Колко години и кои години и къде са ти минали, бъди конкретен, защото така пак си голословен!Поставил си няколко адреси във аватара си и си мислиш си специлаист по Русия.Половината ми живот мина във Бившия Съветски Съюз.
Аз съм тук последните 8 години, и те са много по-близо до този период на войни, за който говорим, и даже съвпадат по време с описаните събития.
Този израз трябва да ми го преведеш по-понятноНикога такива категории не приказвай.
Това пак беше от серията "един гаща-плява"Ще видим Русия като им свърши петрола какво друго ще измислят нещо повече от генния алкохолизъм и да не кажа друго нещо.
Като им свършел петрола, щели да измислят генния алкохолизъм.
Тео, ти четеш ли какво пишеш, и можеш ли да си напишеш мисълта малко по-ясно?
Развал имаше, факт!Аз ще ти кажа развал и развал.Не говори за Чеченците без да си във час!
А ти експерт по Северокавказкия регион ли си?
Кога за последно си се чувал с Рамзан Кадиров?
Или с Масхадов?
Или с Дудаев?
Или някои от тях са вече покойници? Или не знаеш кои?
А, ти вероятно си бъбриш със Закаев, по-логично е...
Или?
Господин експерт по чеченските въпроси в Канада? Москва ви слуша с внимание - чакаме вашия инструктаж от позицията на истина от последна инстанция...
И аз познавам. И други кавказци познавам. И съм кръстник на момчето на един от тях.Аз познавам и със срещал със тези хора от най големия бандит до най обикновения чеченец и ги познавам.Не можеш и нямаш право да наричаш един народ бандити.
И какво?
Да бе, пак го удари на психология и психоанализа. само д=р тео отваря душите на хората и ги парви душеприказчици.Ти не познаваш тяхния начин на мислене.
останалите сме примитивни дървета, които не могат да общуват.
Няма ли ад включиш на една предавка надолу и да я караш малко по-скромно?
сега пък и кардиолог-политолог се извъди.Ти си просто със сърце на бивш комунист който никога не може и не иска да се промени.
Абе, Тео, слез на земята и се научи да говориш като нормален човек бе, стига с тази запенена пропаганда, с нездрав блясък в очите...
Е, и?Чененският народ рано или късно ще спечели свободата си.
Като му я ДАДОХА (а не да я спечели) тая свобода, и какво стана?
60-70% от същия този чеченски народ побягна...в същата тази Русия, гонен и избиван от...своите си чеченски банди и формирования
И какво?
Радвам се за тях.Вече от близо 300г е им борбата и ще победят .И не само те но и други Кавказки народи.
Дано да си сигурен в прогнозата си и да си им казал, щото не съм убеден, че болшинството от тях го чака това твое пропагандно светло социалистическо..., пардон, свободно от руснаци бъдеще.
Въпреки че, знае ли чвоек.
Държавнотворчески и народи с държавни традиции там са били само българите, арменците и осетинците. Точка! Останалите са били сателити, в състава на тези държави или късни преселници, които са станали част последователно на България - Персия - Турция - Русия, за известно време и на Тамерлан. Това е!
Имаш ли нещо да добавиш?
Айде пак мантрите... "те са горд народ...свободата си...достойни хора..."Чеченците са горд народ и ще си постигнат свободата си.
Абе Тео, в началото тия думи ми правеха впечатления и ги приемах с оригиналното им значение, ама в твоята латерна започнаха да стават като подигравка и като бълнуване, мантруване ли, не знам как да кажа..
нещо като "демокрация" в началото на 90-те, "толерантност в средата", "европейският избор..." към края, " европейската ценностна система...в началото на 20 век" все такива думи, с които манипулаторите и медиите като тебе като почнат да злопуторебяват и да им сменят знчението, и стават мръсни думи за обикновенните хора.
Естественно!Асъл във Русия нищо не се е променило и карат по КГБ СИТЕМАТА и ВЗРИВЯВАТ жилищни блокове във Москва и после обвиняват за Това Чеченците.
и сигурно си пълен с доказателства отново, нали!
Кой където напрви, все не са чеченци или нашите.
И в Дубровка не бяха те, а са били преоблечени руснаци, и репортажите не бяха на живо, а са ги парвили в киностудия Мосфилм за измама на наивните зрители, нали? Мовсар Басаев всъщност е ПЁтр Сергеевич, преоблечен и пребоядисан като чеченец...
Тео, ще се спреш ли с глупавите си банални щамповки?
За света не знам, но аз на тебе вече не ти вярвам.Но вече светъ не иска да им вярва.
Ти си една манипулативна пропагандна латерна, на всичките мюсюлмански гърнета и народи мерудия, експерт по всички, навсякъде си бил, всичко знаеш, всичко ти е ясно, ние сме виновни за всичко...
Ти откога не си си взимал литиевите хапчета?
duyuru1
Ами като сте ги чели, защо тогава давате само нарочни фрагменти, а не целите постинги или дискусията?Чели сме ти постингите във Войните на тангра! Тебе бяха те изгонили от тука но някои хора се смилиха над теб и те оставиха.Само за това че поставяш под съмнение произхода на Мустафа Кемал Ататюрк трябва да те баннат завинаги от този форум.Върви някъде другаде си развивай теориите за генетика,за така наречените от теб ''чеченски бандити'' и др.Пропагандата ти тук не минава!
За да ме изкарате подличко гад, какъвто много ви оттърва да бъда, щото иначе нямате какво да кажете като аргументи, не е ли така?
Аз тука повече произхода на Ататюрк не съм го коментирал.
Но никой не може да ми забрани да го направя в други форуми.
Теориите за генетика не са мои, а са утвърдени от всички учебни програми от средно образование нагоре и по всички биологични и медицински учреждения по света.
Така че, ако смятате да спорите, спорите не с мен, а със стотици и с хиляди учени, с азбучни истини, спорите с Природата, което ви прави смешни.
И понеже сте безсилни да ме опровергаете, пак включвате изгонването като решение - да съм си ходел.
Що не си отидете вие - и без това ви няма с аргументите и доказателственната част в споровете?
А чеченски банди има, даже и да има и борци за свобода.
Но там всичко е един кален и отвратителен бизнес, както вече писах в друга тема. И опитите да бъде изкарано национално-осовободително движение се провалиха от самите чеченци, наемниците, и даже от бившите терористи, които се възползваха от амнистията и се върнаха към мирен живот.
Истината за Помаците от един Помак
Всъщност, знае се, че между 1968 и 1980г. гръцкото правителство е обявило Помаците за Турци.
1. Помаците са отделен етнос. Имат собствен език - помашки - и представляват отделна етнографска група.
2. Помаците са турци. Щом в България има мюсюлманско население, значи то е турско. Ако не знае турски, то е само защото го е забравило след 1878г.
3. Помаците са мюсюлмани още преди България да бъде завладяна от османците, още дори от времето на Александър Македонски.
1. Отделен са, разбира се.
Но по отношение на турците.
Те са си българи и никакви други!
"Собственният им език" е български диалект, който се различава много по-малко от македонският, който си е също чист български език, или от някои други райони на България
2. Помаците НЕ СА ТУРЦИ!
Това са пропагандни митологеми на ДПС и емисарите, които нарочно мътят главите на хората, за да приготвят "ислямската дъга" на Туран и да откъсват територии от България по-лесно, по-безболезнено и по възможност със съдейтсвието на помаците, обидени от 7-те преименувания.
"Щом в България има мюсюлманско население, значи то е турско."
Това е космическа глупост, връх на невежеството и откровенна нагла пропаганда.
Мюсюлманите в Сирия, в Иран, в Ирак, при кюрдите, в Босна, в Мали, в Пакситан, в Бангладеш и в Индонезия и те ли всичките са турци?
Смешки!
3. Помаците били мюсюлмани от времето на Александър Македонски?
Това беше наистина бисера с големи букви!
Ами че по времето на Александър Македонски не турци, пророка Мохамед още не е бил роден, и векове са били нужни, аз да се появи той на бял свят!
Но мюсюлманството било живо!
Бял Чакал, за човек, който има хладилник. навива си часовника и живее в Сан Антонио (знам, че американците са много тъпи, ама все пак...) това направо е клиничен случай.
Ако наистина го вярвате, и бяхте само с една степен по-тъп, вероятно щяхте да сте растение.
А сега - сериозно: нямам нищо против исляма.
Това е религията на много чисти българи, и то не само помаци.
Такива са и във всичките български републики на Волжка България и в Сверен Кавказ.
Но да ръсите такива нарочни пропагандни глупости, обиждате самата идея на исляма и на мюсюлманството, загубихте всякакви граници!
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=254.msg3753#msg3753
Аварски турчин, дагестански чеченец и осетински грузинец няма!-Именно той е в основата на темата докторе,защото свобода заслужава не само Чечения,а целия мюсюлмански Кавказ.
Именно затова беше убит и Джевхер Дудаев,защото той призовавше за обединение на мюсюлманските народи между Касписко и Черно море.А за Шейх Шамил,съм срещал в някои източници,че е ''аварски турчин''.По време на престоя си в Истанбул,шейхът е разговарял на турски със султана и другите хора...
Но темата не е за етническия му произход,а за каузата му.
Ако наистина имате намерение да идвате към Кавказ, си ги избийте тези понятия от главата по определение, защото могат да ви струват не само гостоприемството на домакините, но и живота: такава кървава и беззъба усмивка ще ви сложат от ухо до ухо, направо няма да имате време да им обясните колко добър мюсюлманин и сте и колко много им симпатизирате. Ще хъркате 3-5 секунди, ама никой няма да ви слуша и да ви разбере. Щото зад такива думи и понятия там има поколения и роднини заровени, нищо, че повечето са мюсюлмани, и уж сте братя.
Братя, ама трънки!
Елате в Кавказ, и се опитайте да кажете на чеченеца, че азера му е брат, щото аз съм виждал, как азер се подмазваше на чеченец и го наричаше "брат", а чеченеца му изсъска:
- Ты мне не брат, и не сват, гнида!
Азера се сви като препикано мушкато и повече не гъкна.
Този термин го чух далече преди да екранизират Брат и Брат 2, където в един от епизодите беше цитиран дословно, но в друг ракурс.
Каузата на Шамиль е била Кавказкия му малък халифат, защото оой е бил имам, вие по-добре знаете какво значи това. И Шамиль е разговарял на руски с руския император, който му дал имение и болярски титул. Това прави ли го руснак?
А Джохар Дудаев никъде не съм срещал да е издигал такива лозунги и мераци - според мен информацията ви е или напълно невярна, или силно изкривена, което е почти същото.
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=270.msg3907#msg3907
emir_kj, това са или наивни мечти (за обединителния фактор) или откровенна предизборна пропаганда.ДПС е единственият фактор обединил турци,цигани и помаци в България,нека не позволим на хора(чиито идеи споделя и Сербест), да ни разделят.ДПС няма въможност с 30 депутата да прокарва протурски закони от парламента и критикте на Сербест са неоснователни.
Етническите си права ще ги търсим посредством граждански сдружения,но под егидата на ДПС.Друга алтернатива няма...
ДПС НЕ Е обединявал цигани, турци и помаци. Никога!
ДПС използва наслоенията от неправилната политика на българската държава през 20 век и елегантно пробутва на помаците идея за общ произход и някакво верско братство, само и само процеса на оформянето на ислямската дъга да стане по-безболезнен и по възможност със съдействието на самите помаци, за да може Турция да бъде "добрата" и "спасителката", а не инициаторката (каквато е) на тези процеси.
ДПС е маша на американски, про-турски и даже руски енергийни интереси в България. Всичките тези интереси обаче са само за олигархията на ДПС, и са пряко насовени против интересите на България и българите, на чиято софра ядат и дебелеят, крадат и дерибействат.
ДПС никога нищо не е дал на тези хора, освен сладки приказки, помпозни обещания, PR Мероприятия от типа на венци на гроба на малката Тюркан, която обаче беше изкарана на демострацията с тълпата срещу въоръжените войници нарочно! Това е прийом, който винаги и навсякъде се ползва от цигани! Не знаех, че турци могат да напарвят такова нещо - да изкарват пеленачетата си на такива опасни места, където рикуширал куршум отне невинния и живот!
ДПС даже насила заставят хората да ходят на избори и да гласуват за тях, изнудвайки ги.
Системата от изнудване и плащане се практикува и с изселниците в Турция, които докарват с автобусите
ДПС провежда политиката на етническо прочитсване, на икономическо изнудване и на гавра с хора с българско самосъзнание, даже и когато са мюсюлмани! Примера с гробищата в Джебел е показателен!
Лидерите на ДПС не са нито турци, нито мюсюлмани!
Строят и подпомагат строителството на джамии само заради келепира на строителния бизнес (получават си комисионите от обръчите) и за отчитане пред ислямските фондации, които им дават парите!
За гювендилъка на Ахмед Доган ви дадох и снимка, и източник, за агентурното му минало с псевдонима "агент Сава" знаят даже и децата в България, а за кражбите от ислямските, арабските, турските, европейските потоци пари, с които той си строи замъци и имения, знаят вече и негодуват даже хората от средните и низоваите структури на ДПС!
ДПС консолидира вече електората си не с послания и не с дела, а със заплахата на плашилото Атака! Че, видите ли, ако не гласувате за нас, Волен циганите ще вари на сапун, а турците ще гони в Анадола! А иначе се натискаше да му кумува на Волен в Кърджали на сватбата, дават им пари и ядат от едни господари и четат съвместно инструктажите си.
Всичко това е пределно ясно на всички, така че, всякакви опити да изкарате ДПС с някакъв положителен ореол предвид предстоящите избори е прах в очите за игноранти, наивници или хора, които си нямат хал-хабер какво става в България
www.kircaalihaber.com/forum/index.php?topic=264.msg3933#msg3933
Защо смесвате отношението ми към вас тримата с отношението ми към всички турци като хора?Те и без това сапостигнали ЦЕЛТА СИ.Нито една тема не е дискутурана по същество.Темите се размиват и неизбежно заповат да пишат за Османската Империя като винаги прават паралел със Турците т.е С НАС.
Мисля че е време да сложим край на тази порочна практика.Има достатъчно форуми където магат да повърнат омразата си към Турското население.Както и правят.НЕКА ПОНЕ ТУКА ОСТАНЕ ЧИСТО
Вие нещо се надценявате твърде силно, вие тримата...
И тук, в тази тема, и даже в последните 2 дена, никой нищо за никакви империи не е писал, освен вие.
Пишете си
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.