Сметка за набиране на средства за сайта.

преди 10 години 7 месеца #51406
Днес съм платил домейна за още една година и са приведени едни долари в Казакстан за хоста. Остава само да дойде от там потвърждение , че са ги получили. Щото да се привеждат пари в казахска банка по сметка се оказа трудна работа в България. Чак се изпотих. :vampirgirl:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 10 години 7 месеца #51457

Георги-НЗ писа: Данчо, така си е - кибици между нас няма. Но тези 3000 за които казваш - много ми се виждат.
Едно време "Завръшането на Тангра" мисля 600 лева беше за минимален тираж. Е, качеството беше като за евтин вестник и черно-бяло. И след първата година хартията на книгата пожълтява, все едно е на стотната година.

Идеята беше да не е чак 600 страници, а 100-200 с материали за Тенгрианството, какво е Саракт, алтернативата на днешната икономика на Силвио Гезел и експеримента с отрицателната лихва във Вьоргл, свободната енергия за домашно ползване на Кирил Чуканов или на “E-Cat” по технология на Андреа Роси ...... и изобщо в събран вид да се покаже , че
1.днешната партийна система е средновековна
2.има решение за нова, поне на няколко хиляди години - Саракта
3.Икономиката е точно каквато не трябва да е и банките са в дъното на цялото Зло
4.Религия, наука, държавност, закони , морал, изобщо цялостен мироглед за Света може да се събира в едно учение - и то древнобългарско.
5. .......
6. .......

Интересно ми е как става за кратко време това: :lud:

www.orendabooks.com/index/maincategory/mainCategoryId/1

и кой го финансира. :roll:

То не са проблема трто иляди лева, щото ако нещо се купува като топъл хляб - отвсякъде могат да дойдат ( както казва Пурко в "Господин за един ден" -яйцето е първо , а кокошка от всякъде може да прехвръкне :hammer: )

Далеч съм от мисълта за печалба, щото досега никога не сме я търсили. Въпросът е че Идеята за съдържанието на въпросната книга е нещо дето досега го няма никъде събрано на едно място. А то е насочено да събори днешния изродски модел на Държавата. Както и да бъдат затворени миризливите усти на онез дето постояно повтарят, че "Демокрацията е най-доброто измислено досега" и че "без партии не може и без банки не може и без Енергото не може и без ГЕРБ не може" ..................

300 лв. от мен за книгата,Георги ще ти донеса парите когато кажеш-обади се или пиши.Още 9 човека по 300 лв. да се включат в това и парите са готови,днес е 17-ти,да видим на думи ли сме силни само

преди 10 години 7 месеца #51458
Приятелю, въпросът не е само в парите. Сложно е. При това, че имаме още бройки за разспостранение от книгата ЗАВРЪЩАНЕТО НА ТАНГРА и НЕВИДИМАТА АТАКА на Елтимир......

Идеята е да сътворим АЛМАНАХ на сайта с Идеите, които да противопоставим на Сисемата. И не само , а да я съборим . ХОРата да пожелаят доброто. Да я съборим не като самоцел, а с Идеята за Новото. Новото да зарази една критична маса Българи и да няма сила , която да се опълчи.
Но без средства не става, но преди средствата трябва да сме готови със съдържанието.

Това съобщение е редактирано от Георги-НЗ на 17.1.2016, 22:18

преди 10 години 7 месеца #51461
"с Идеята за Новото. Новото да зарази една критична маса Българи и да няма сила , която да се опълчи"

Дай сега да видим къде може са се лучи това,да заразим с идеята за промяна с "Идеята за Новото" временнити обитателите на тази територия,не се заяждам,пиша го с болка и обида,да тръгнем по кафетата?по кръчмите?Фейсбук и другите подобни помии?в кауфланд и лидъл?в "претъпканите" библиотеки и читалища?къде да го търсим този страливец?озлобения и оскотял наричаш себе си - Българин ???
Всеобщо разпостранено мото е "Кото туриш у корема и на к..-туй ша е".Така и така е зле,поне това ще остане.ТОЧКА.
Не става,без чудо- не става!
Трабва да се случи нещо много крайно за да се събудят живите трупове,Но,има едно НО,на онези задници горе по върха им е ясно че ще им хвръкнат кратуните ако се случи това,и понеже са хитри те я карат все по ръба,просто бавно и системно ни затриват,изселват,смачкват.
Преди да се стига до някави крайности аз все пак съм на мнение че може да се пробва,но съобразено с горенаписаното,понеже "он е мързелив и не чете" нека да му поднесем по-просто,кратък филм,вече съм писъл за това.Според мен там е единствения шанс да се получи желаната критична маса.
Интернет.Бабите и дядовците не дремят там,те все се оправдават-вие сте млади действайте,МЛАДИТЕ СА В НЕТА.
15г. вече са много за чакане,действия трябват,така или иначе ножа ще опре на всеки един от нас,аз нямам намерение да стоя и да чакам нещо/някой/някога да се случи...

п.с. а за парите си остава в сила

преди 10 години 7 месеца #51468
Ние нямаме нито колектив, нито сериозна организация по въпроса, нито идея за структурата на този Алманах, за да го направим. За тази цел, като се има впредвид, количеството и качеството на материала си трябват хора, които да посветят цялото си време за това и да знаят какво правят. Защото при работата с вестника се видя, че работата с текстове е също толкова тежка, колкото носенето на вар и киреч и чукането на кофражи. И много сериозна, защото ти готвиш духовна храна за бъдещите поколения, колкото и да са малко те и а сгрешиш, все едно си сипал цианкалий в храната. Не е лесно. Затова останахме само двама, накрая да работим по вестника и да си подаваме топката. И го спряхме...

Колкото до Фейсбук, това е платформа, която ние не подценяваме, макар това да е една напълно еврейска територия, но ние трябва да воюваме навсякъде със словото, където можем. Не е за подценяване Фейсбук, макар да е супер-комерс. Пропагандираш, където можеш, сле дкато нямаш средства да си направиш телевизия или нещо друго, макар, че според някои хора, с които съм говорил, телевизията губи все повече своите позиции.

И тука има и още нещо - проблема не е само в събуждането на една определена маса от хора, а че насреща си имаме огромна маса от хора, която не иска промяна на статуквото, тя просто си иска Тиквата. Това е. Просто е. Тази маса трябва да бъде надделяна или смляна, за да може да се извърши промяната.

Младите нямат култура за много неща, какво да говорим за политическа зрялост. Най-лошото е, че повечето нямат стремеж да си изградят такава. Неслучайно доц. Христов ги определи просто като "демографска шлака". Макар доста крайно изказване, то в голямата си част е верно.

преди 10 години 7 месеца #51470
Сайта е платен за 2016г. Ако в сметката, която е дал Георги няма нови постъпления, пари ще имаме и за догодина (2017). После я камилата, я камиларя. За нещо повече определено нямаме финансова възможност, както и човешки ресурси. Йордан съвсем ясно го е обяснил. Засега и това ни върши работа, при условие че ежеминутно в сайта има поне 100 гости.

В Казахстан тяхната валута доста поевтиня спрямо долара. Това нас не ни касае особено, понеже договорката ни е да плащаме в долари, а нямаме системен админ, за да търсим по-евтин вариант. Нито пък евтиното е винаги по-сигурно. В това имаме горчив опит. Така че засега си оставаме със стария хостинг, който ни помага и в системното администриране. Това, което обаче ни дадоха за 2017 като бонус е увеличено дисково пространство. Считано от днес го увеличиха на 15гБ, което е с 50% повече място. Така няма да ни се налага да се съобразяваме с качване на снимки и материали, тъй като заради богатия архив бяхме почти на 10 гигабайтовия лимит. Друг е въпроса колко човека в модерен Мутристан го четат и осмислят.

преди 9 години 8 месеца #52586
Абонамента за тази година изтича. Имаме пари за още една година, сиреч 2017-та, след това най-вероятно ще преместим сайта на безплатен сървър и там, каквото сабя покаже. При репресиите от страна на правителството на ГЕРБ към нас, толкова.

преди 9 години 8 месеца #52650
От хостинга потвърдиха, че ни дават 2 месеца безплатно заради проблемите от миналото лято, когато обновиха сървърите си с нови защити и близо 3 седмици сайта ни не работеше. Казаха ни, че това им се е наложило поради многобройните хакерски атаки, които според мен се дължат заради това, че ни хостват нас.

Накратко, ще очакват да им платим чак в края на февруари за 12 месеца. Така в рамките на тези 2 месеца дотогава ще видим дали ще се реши проблема с филтрирането на сайта, който го имаме сега и какво да правим нататък. Защото някак си не е обосновано да поддържаме платен сайт, който може да се отваря само с проксита и няма видимост в търсачките. Това решение трябва да го вземем заедно и най-вече тези, които са пратили средства на Георги.

преди 9 години 7 месеца #52654
Не съм пращал миналата година, но ако е нужно да пратя сега или има достатъчно?

По принцип не знам как става да се мигрира сайт на нов хостинг и дали винаги е възможно. От друга страна където и да се премести може да се блокне по същия начин по всяка вероятност. Така риссуваме да обикаляме хостингите година след година. Което също е възможно решение. Тука трябва да се произнесе програмист или системен администратор които да кажат как точно е блокирано и как може да се заобиколи. Няма ли как да се сменят DNS-ите които са блокирани а търсенето по ключови думи да се запази. Ако ще да се плати отгоре за да се сменят регулярно тия номера.

преди 9 години 7 месеца #52655

18j писа: Не съм пращал миналата година, но ако е нужно да пратя сега или има достатъчно?

По принцип не знам как става да се мигрира сайт на нов хостинг и дали винаги е възможно. От друга страна където и да се премести може да се блокне по същия начин по всяка вероятност. Така риссуваме да обикаляме хостингите година след година. Което също е възможно решение. Тука трябва да се произнесе програмист или системен администратор които да кажат как точно е блокирано и как може да се заобиколи. Няма ли как да се сменят DNS-ите които са блокирани а търсенето по ключови думи да се запази. Ако ще да се плати отгоре за да се сменят регулярно тия номера.

Както писах в темата "Проблеми с Форума", не е в хостинга, причината, защото, ако той бе на територията на ЕС, по техните закони, сайта щеше да бъде просто изтрит. На територията на ЕС, обаче, все още е нашият домейн и е възможно причината да е там. Ако и домейна ни излезе извън Меркел, най-вероятно няма да могат да ни филтрират и блокират, т.е. "орг" го сменяме, примерно на "ру" и айде, излизаме напълно от ЕС, като виртуално пространство. Защото според ЕС-законите, този сайт не трябва да съществува.
Сега, друг вариант е да се начуим как се отблокира сайта и има ли такава възможност. Двама души се наеха да питат, да видим какво ще излезе.

Сайта се отваря от случайни хора, блокирани са просто повечето активни участници в него. И това започна с процесът на плащане на домейна, където най-вероятно джиесемите са били следени от ДАНС.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.