Проблеми с логването как да ги разрешим

преди 18 години 11 месеца #20874
Аз в друга тема се опитах да намекна, че админите няма как да знаят и видят какви ги вършат по харда на сървъра от фирмата дето държи хардуера. И не могат да имат вина за нещо дето не им е в правомощията и влиянието.
За да се избегне това трябва да се закотви един комп за сървар в дома на някой от админите. Но не виждам за сега как може да го реализираме, поне по финансови пречки.
Така, че Черната роза има основание да счита че и е изтекъл мейл адреса. Но от друга страна - каква е гаранцията че е станало точно от тук?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 11 месеца #20877
Дари, не се заблуждаваи. Ако е от обикновен потребител пуснат вируса - ще го хване антивирусната програма. Но службите имат вируси и троянски коне, които са по-добри от Nortona или там каквото използваш. Наречи го ако щеш параноя, но питай всеки хакер за това. Точно за това и казвам, че това не е просто поредната атака на аматьор.

преди 18 години 11 месеца #20878

georgi_nz писа: Аз в друга тема се опитах да намекна, че админите няма как да знаят и видят какви ги вършат по харда на сървъра от фирмата дето държи хардуера. И не могат да имат вина за нещо дето не им е в правомощията и влиянието.
За да се избегне това трябва да се закотви един комп за сървар в дома на някой от админите. Но не виждам за сега как може да го реализираме, поне по финансови пречки.
Така, че Черната роза има основание да счита че и е изтекъл мейл адреса. Но от друга страна - каква е гаранцията че е станало точно от тук?

Моят комп, мисля, че има възможностите да бъде сървър. Поне така си мисля. Не знам. Проблема е, че мене често ме хваща липсата от града, макар, че това не пречи компа да си стои включен... Не знам.

преди 18 години 11 месеца #20883

georgi_nz писа: Аз в друга тема се опитах да намекна, че админите няма как да знаят и видят какви ги вършат по харда на сървъра от фирмата дето държи хардуера. И не могат да имат вина за нещо дето не им е в правомощията и влиянието.

Знае ли някой колко ще е горе-долу това удоволствие. Предпочитам да използваме сървер, дори и по-бавен да е, но да е сигурен, вместо през месец да си сменям хард драйва или да си губя времето с форматиране. Ако си има на идея - да ми пише на лп.

преди 18 години 11 месеца #20886

anti666 писа:

Знае ли някой колко ще е горе-долу това удоволствие. Предпочитам да използваме сървер, дори и по-бавен да е, но да е сигурен, вместо през месец да си сменям хард драйва или да си губя времето с форматиране. Ако си има на идея - да ми пише на лп.

Според мене 1500-2000 лв, това е компа. Няма смисъл да е бавен. Поне така мисля.

преди 18 години 11 месеца #20892
Понеже сайта не подържа видео-стрийминг, един евентуален сървар няма нужда от бързи хардове... Добре е рийд-масива да е по-голям с оглед на бъдещо натрупване на информаця... Най важен е нета!!! От къде(кого) се взима, и капацитет и скорост на канала!!! С оглед на практиката на родните служби, най-добре е сървъра да е базиран в чужда държава,на чиято територия те няма да имат юристдикции! Ако решат да го филтрират мисля, че ще можем да се оправим (както се оправиха някои торент-сайтове)...

преди 18 години 11 месеца #20939
Аз си мисля, че цялата дандания с тези вируси е част от кампанията гадовете да търсят СЕДМИЯ. Решили са че тука трябва да е. Свалят всички АйПи адреси и дано намерят търсеното.
Обаче в неистовото търсене на СЕДМИЯ считам че ще намерат само СРЕДНИЯ.
Т.Е. преобладаващия от трите пръста на ръката - средния.

В този си пост и аз призовавам СЪВЕТА да направи нужното и да не се чака края на ПРОКЛЯТИЕТО, понеже ще се загуби смисъла от самото проклятие и създаването на САРАКТА ще е излишно кога няма вече българи( или мислещи по български хора).

ДЕН ГРЕЕ!

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 12.9.2007, 22:43

преди 18 години 11 месеца #20961
georgi_nz - кой е седмия? Тва дето Ванга е казала ли? Тя не е ли говорила за "осмия"? А Саракта Български ще стане. Няма как да не стане, щото не стане ли България ще изчезне, а с нея и целия свят. Ние сме Божествен народ и без нас няма светлина в този свят. Без нас няма свят. А и не забравяй какво е казала Ванга. За Българския народ - Българския Саракт.
• "Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета... Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат. Народ, който има планета вместо звезда, ще угасне както свещ при силен вятър. България има не само една звезда, а цяло съзвездие."
• "Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат. Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички!"

ДЕН ГРЕЕ.

преди 18 години 11 месеца #20971
Ime , за Седмия е писано в "Кръгове". Виж в Червена книга.

Цитирам, което намерих набързо:"Великият колобър известява, че пророчеството се е сбъднало. Седмият е законен Владетел, той е потомък на Първите. Светът се е обновил!"

Казват че ще е от рода Дуло.

Май е време отново да препрочета материалите от сайта. Голяма част от които съм си изпринтил и подвързал в книжки. Човек открива нови и нови неща. Според мен са като библията (която не е писана за българите, за разлика от тези неща тук на сайта) - все нещо ново се осмисля при всеки прочит.

преди 18 години 11 месеца #20986
Сървърът е второстепенно нещо. И сравнително обикновен компютър може да се справи. Важното е къде се намира, по принцип трябва да е поставен в специален информационен център за да има добра връзка и видимост от цял свят. Няма да е зле да е в чужбина. Ако го сложим в нечия къща, един обикновен потребителски канал с малък ъплоуд ще издъхне, особено при атаки. Ще ни задръстят за нула време и после пак ще трябва да търсим друг вариант. Освен това в домашни условия сайта ще има много лоша видимост от чужбина. Сега за този друг вариант. Самата кутия може да е наша, а може и под наем. Ако е наша, ще излезе по-евтино, но самия интернет-канал и поставянето на машината в информационния център и поддръжката струват в най-добрия случай 150 лева на месец (по български цени). Ако имаме нает сървър, струва минимално общо 240 лева на месец. Да не говоря, че за най-малък ъпгрейд на машината искат майка си и баща си. Тъй, че уравнението е с прекалено много неизвестни. Освен това една постоянна финансова зависимост не ми звучи никак добре.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.