КОЛОБЪР

преди 18 години 6 месеца #25445

Миро писа:

Познавам хора, които имат тези способности, но не искат да ги развият (страх от неизвестното, желание да са просто като другите). Някои от тях дори не искат да говорят за това.

Този цитат на anti666 ми направи впечатление и втори ден си задавам въпроса "защо така правят?". Ако използваме нашата терминология-Орендата е в тях, разбира се толкова, колкото могат да поемат от нея. За да е в тях(и с тях) то те са я заслужили по един или друг начин, но с това те приемат и известни задължения, защото тя, орендата, трябва да е в движение. Отказвайки да я използват(страх-от какво и защо?) те я лишават от проявление и утвърждаване. Може би дори да се стигне до момента, когато тя ще ги изостави, но това ще означава провал за тях. Казвам го това без ни най-малко да ги съдя, разбира се, но...може пък такива като прочетат това да се замислят :-)
Разберете всички вие, които имате Орендата във вас-тя чрез вас иска да живее за наше благо! Трудно е за повечето българи, защото не виждат проявлението и, а как да стане, ако вас ви е страх.

Защото не са предназначени да работят с нея. Нямат необходимата чистота и зрелост. Някои неща не са ги отработили добре в преражданията и тази Сила не се излива в тях в пълнота. Затова по-добре е тя да стои в тях ето така - I. Защото иначе могат да навредят както на себе си, така и на околните.

Впрочем, забравих да вметна - Силата няма да ги изостави и няма да се загуби. Ще чака тяхното узряване, за да се излее в динамика.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 6 месеца #25446

Jordan_13 писа: Спас не е шаман, нито колобър, познавам го добре и то лично. Почна да пише за тия работи, кога се хвана с Дойчо Русев - "шамана" от Пловдив. Щото и тоя пък беше шаман и имаше и последователи. Иначе не беше лош човек, притежаваше определен багаж от знания, но се удави на Гребната база в Пловдив, при опит да спаси дете. Тези квалификации в книгата "Колобър" на Спасчо е каквото е чул от Дойчо, с негови прибавки и е накъртил един труд.
Все пак е нещо в тази област, защото пък иначе нищо няма написано.

Ще подчертая само ,че още в началото на книгата "Колобър", Спас Мавров разказва,че не е лечител,шаман,баяч и т.н., а е носител на Словото.И други ,които се назовават "колобър" не притежават шаманските дадености а са само носители на словото.И това което съм разбрала до сега за колобрите-това е че не е задължително да си шаман за да изпълняваш колобърска мисия.На нас сега не ни трябват шамани и баячи ,а разпространители на словото...без значение от кого какво са научили-важното е то да бъде правилно предадено и разпространено.
Виждам че си запознат доста реалистично с нещата и ако е така има ли нещо -някъде написано от Дойчо Русев?

преди 18 години 6 месеца #25447

Jordan_13 писа: Защото не са предназначени да работят с нея. Нямат необходимата чистота и зрелост. Някои неща не са ги отработили добре в преражданията и тази Сила не се излива в тях в пълнота. Затова по-добре е тя да стои в тях ето така - I. Защото иначе могат да навредят както на себе си, така и на околните.

Впрочем, забравих да вметна - Силата няма да ги изостави и няма да се загуби. Ще чака тяхното узряване, за да се излее в динамика.

Прав е Йордан за Орендата. Има хора ,в които тя просто е заспала и им трябва време и зрялост. Просто трябва да израснат духовно, при някои става по-бързо при други по-бавно. Просто не трябва да се плашат от нея, защото тя колкото и да е зспала от време на време напомня за себе си и хората се чудят какво става с тях. Така тя напомня за себе си и те подтиква да я опознаеш и овладееш. Приемете я защото тя е във вас и чака да я овладеете ,без страх и излишни емоции.

преди 18 години 6 месеца #25448

iss писа:

Jordan_13 писа: Спас не е шаман, нито колобър, познавам го добре и то лично. Почна да пише за тия работи, кога се хвана с Дойчо Русев - "шамана" от Пловдив. Щото и тоя пък беше шаман и имаше и последователи. Иначе не беше лош човек, притежаваше определен багаж от знания, но се удави на Гребната база в Пловдив, при опит да спаси дете. Тези квалификации в книгата "Колобър" на Спасчо е каквото е чул от Дойчо, с негови прибавки и е накъртил един труд.
Все пак е нещо в тази област, защото пък иначе нищо няма написано.

Ще подчертая само ,че още в началото на книгата "Колобър", Спас Мавров разказва,че не е лечител,шаман,баяч и т.н., а е носител на Словото.И други ,които се назовават "колобър" не притежават шаманските дадености а са само носители на словото.И това което съм разбрала до сега за колобрите-това е че не е задължително да си шаман за да изпълняваш колобърска мисия.На нас сега не ни трябват шамани и баячи ,а разпространители на словото...без значение от кого какво са научили-важното е то да бъде правилно предадено и разпространено.
Виждам че си запознат доста реалистично с нещата и ако е така има ли нещо -някъде написано от Дойчо Русев?

Последователите му навремето записваха всичко на касетки. Има записи. За книга, не знам, може и да са издали нещо, поне аз не съм в течение на нещата отдавна.

преди 18 години 6 месеца #25456

anti666 писа: За мен определящият белег е егото, доколко човек може да го контролира. Именно заради такова его - на Борис-Михаил, България толкова години не може да се оправи.

Много ми се иска да се върна на този момент от темата,който е съдбовен за Българите...момент в който се прекъсва връзката КОЛОБЪР-НАРОД.
Ще го подкрепя с видео-материал,не за да предизвикам критични коментари,а заради младото поколение сред което мнението е:"Защо да чета книгата-като мога да гледам филма"...и така невежеството се разпространява...
Истината За Покръстването От Борис
vbox7.com/play:974d5887
...погледнете коментарите под клипа...

местата на знатните боили са били попълнени със славянски БОЛЯРИ !
проф.Божидар Христов още расзкри еврейската кръвна линия на Борис 3 !

Какво още знаем за този исторически момент?Научаваме ,че е предадена РАКЛАТА на завета ни!Дали Негово Светейшество Папата,ако не да върне,то поне ще разкрие всичко което е имало в нея?Един интересен пасаж от текст на Анчо Калоянов във връзка с тази ракла:

Единството между ключ, който същевременно е фигура на шаман певец, и разключваното от него ковчеже с дърворезбованите осемнадесет пана, представящи "свещената история" на българската владетелска институция, задължава разчитането им като едно цяло. Една от не толкова очевидните, но все пак засега единствена възможност е да бъдат обединени чраз взаимоотношението субект (певец-ключ) и обект ("песните"-пана). Към такъв прочит ни води наблюдението, че в шаманските традиции "пътникът" е сам певец на своите странствания, т.е. Омир същевременно е и Одисей, за което имаме подкрепа във факта, че певецът от бронзовата статуетка-ключ е един от двамата герои на изобразения текст на Сандъка от Терачина. Това ще рече, че само когато ключът е в ключалката на ковчежето, тяхното двуединство функционира пълноценно и освен предназначението си да осигури достъп до ритуалните атрибути, съхранявани вътре, той е разключвал ("изпявал") изобразителния текст отвън.

След покръстването в качеството на трофеи атрибутите на Върховния Шаман и езическите знаци на властта на Владетеля, включително и меча, били изпратени в Рим заедно с ковчежето и били поделени между папа Николай и крал Людовик. Статуетката-ключ нарочно била задържана - без нея тяхната магическа сила оставала "заключена". Унищожаването й чрез претопяване или строшаване ще да се е смятало за акт с непредвидими последици за довчерашните шаманисти и тя била "изоставена" (нейната съдба споделила след 893 г. и самата столица Плиска) или по-точно съзнателно заровена ("погребана") на мястото, което по право й принадлежало. Това предположение е наложено от невъзможността да обясним оцеляването й като следствие от делничната й загуба, захвърлянето или изоставянето й при някакъв битов или исторически катаклизъм и то тъкмо в пространството, обхващащо Двореца и Храма. Защото, ако наистина става дума за статуетка-ключ към Сандъка от Терачина (или негово подобие), такава немара или случайност би била квалифицирана като светотатство от съвременниците на притежателя й. За общество, което се самоописва чрез закодираните в осемнадесетте пана правила за реда във Вселената и за ритъма на Времето, загубата на ключа, с помощта на който те се декодират и изпяват при необходимост, не би могла да се тълкува другояче освен като отказ свише да бъде допуснато до познанието. И по-кратко - отказ от бъдеще. Затова отнасяйки именно като трофеи атрибутите на Владетеля, на Върховния Шаман и самото ковчеже с дърворезбованата митология, новопокръстените българи "отказали" да предадат ключа към нейната тайна.

...И ако се закача за последното за да продължа:
българи "отказали" да предадат ключа към нейната тайна....то на тези българи Свише им е даден и начин да съхранят ...да опазят...правилата за реда във Вселената и за ритъма на Времето...от уста в уста...от уста в ухо...чрез КОЛОБРИТЕ...

преди 18 години 6 месеца #25457

Религията на българите – тангризмът, е тясно свързана с едно от големите им достижения – КАК ДА СЕ ЖИВЕЕ СМИСЛЕНО И КРАСИВО. По съобщение на арабския книжовник Ал-Гарнати волжските българи в началото на своята първа писана история са написали: “Думата българин значи мъдър, знаещ човек.” Това означава и показва, че това е достоен и културен народ и стожер на културата им са били техните духовни традиции. А пазители и разпространители на тези традиции са били представителите на духовното съсловие българските жреци колобрите /колобър – човек, който е дал свещен обет, свещенослужител/. Те извършват най-свещените ритуали. Без колобъра не се започва нито един голям празник, защото той е човекът, който осъществява връзката между обикновените хора и бога, той е божият пратеник на земята.
Колобрите не са били просто шамани, а са носители на една духовна култура, която определя и духовността на българския род. Те са били носители и на религия, и на наука, и на култура.

Този текст е извадка от тук:
tscelof.hit.bg/BADESHTE%20V%20MINALOTO.html
има много интересни неща в този сайт:

tscelof.hit.bg/1.htm
....но има старшно много коментари и противоречия кой -какво казва....кой- кого цитира и чий труд е откраднал...ЕГОТО...ЕГОТО...ЕГОТО...то не нипозволява да вникнем в същественното и спешното...за мен е спешно да се призоват оцелелите и неподвластни на егото КОЛОБРИ...защото вярвам в тях...в тяхното съществуване и до днес и страшно много ми се иска все повече хора да знаят и да вярват в това!
ДЕН ГРЕЕ!

преди 18 години 6 месеца #25458
Да се надяваме, че този сайт и форум ще ги накара да се появят, да обявят себе си като наистина съществуващи, защото такъв акт според мен ще се възприеме твърде положително от всички. Още по-вече ще се радвам тези, които са в чужбина(знам, че има и такива) да се върнат, защото тук им е мястото, при народа български.

преди 18 години 6 месеца #25459

Миро писа: Да се надяваме, че този сайт и форум ще ги накара да се появят, да обявят себе си като наистина съществуващи, защото такъв акт според мен ще се възприеме твърде положително от всички. Още по-вече ще се радвам тези, които са в чужбина(знам, че има и такива) да се върнат, защото тук им е мястото, при народа български.

Миро,ако човек има добронамерини идеи и не ги сподели те си остават само идеи...Понякога даже не необходимо точно да формулираш дадена идея,а по скоро да потърсиш начин по който тя би могла да се развие...да се допълни...да се обедини...Знаеш ли колко ми е прият сега когато отворя
gbg.bg...поставя точка "в български страници" и напиша КОЛОБЪР...най-горе излиза това:

Мрежата Български страници

Търсене за колобър Търсенето отне 0.13 секунди.

www.voininatangra.org
Движение "Воини на Тангра" Българска история, религия, култура
www.voininatangra.org

Така ,че...Внимавайте момчета какво пишите и бъдете Достойни ВОЙНИ НА ТАНГРА!!!

преди 18 години 6 месеца #25460

Миро писа: Да се надяваме, че този сайт и форум ще ги накара да се появят, да обявят себе си като наистина съществуващи, защото такъв акт според мен ще се възприеме твърде положително от всички. Още по-вече ще се радвам тези, които са в чужбина(знам, че има и такива) да се върнат, защото тук им е мястото, при народа български.

Пропуснах да ти кажа още нещо ...виж това:

въпреки убииството на 52 болярски рода, вярата в Бог Тангра се запазва жива през хилядолетията.

...вярата ни е движела напед през всичките тези години, от Създаването на Българската Държава ,през османското робство, чак до сега !
Още я има, все ще има кой да я разбуди ! Няма смисъл да се правим на глупци, народе....

Тези коментари са оставени след видеоматериала:
Колобър - Живата Вяра На Тангра
vbox7.com/play:ba99eba3
...но за съжаление е само това...няма други коментари...
.........................................................

П.С...ISS я заболя главата от много четене и излишни "разправии",въпреки ,че поговорката която изразява същноста на БАБА ЯГА е "Каквото повикало-това се обадило" и отражението е оснавната същност на нейното действие...ISS иска хармония

Виждам, че iss иска и аз да се включа и с риск да ми се скара и на мен го правя.

...за да няма "рискове" явно е време да си почина...да си понастроя "Торсионите полета" и да си драскам чертички... ;-)
УСПЕХ!

преди 18 години 6 месеца #25461
Даже и официалната религия да не е Тенгрианството, вярата в Тангра си остава.Никой не може да задължи народа да вярва в това, в което не иска.Може чрез мъчения да го насили да прави нежелани неща, но да вярва в нежелани божества - не.Затова Тенгрианството е оцеляло и до днес.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.