КОЛОБЪР
Виж сега, много добре съм ги прочел. Случва се понякога, между двама човека да се срещнат от пръв поглед да не се породи любов, а директно търкане. Това е съвсем естествен процес. Не е естествен, разбира се, за цял един народ. Това означава, че трябва да се започне от всеки един от нас и кога се срещнат двама човека, да не се изпотрепят.BalgAriq писа: Тогава не обръщай внимание на тези, които искат да се карат или започват спор.А между другото те моля да обърнеш поне малко внимание на думите ми, защото имам чувството, че ги прочете на две на три и побърза да се оправдаеш.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Ще ти обясня BalgAriq...защото с изказването си за теб той даде много погрешна представа по темата и ти трябва много да четеш и да знаеш за да стигнеш до това...Защото именно като теб желанието ми е да се обединяваме и да черпим познание и опит....По знаещите би трябвало да се досетят защо именно с тази тема за колобрите се опитвам да го направя...Казах го и в началото на темата....и не да се карам ....просто няма да позволя да се изопачи заради нечие настроение или прищявка.BalgAriq писа: Чакайте бе, братя българи!Защо почнахте да се карате така яростно?Каква е причината, не мога да рабера.Защо хабите време и усилия да се карате, вместо да ги оползотворите в нещо по-полезно?Елтимир го каза най-добре - "Вместо да си хабим натрупалите се ярост и омраза срещу самите себе си, да ги насочим срещу тези, които ни доведоха до това положение".Какво неясно има в тези слова, това никога няма да мога да го разбера.Не осъзнавате ли, че именно заради подобни караници сме я втасали до това положение?!?Защо трябваше изобщо да започват тея разправии, не ми е ясно.Какво толкова намирате в това да се карате!?!Ако сами не се осъзнаете, никой не може да ви накара да го направите!
Посоката на другата страна за мен е в началото на темата:Jordan_13 писа:
Ами другата страна е кой може да бъде колобър или какво се изисква за да станеш такъв. След като е дадено правилното дефиниране, остава да се втурнем и в тая посока, да видим кой може и кой не може, кой става и кой не става, кой е признат за такъв и кой не, има ли някой амбиции да се глави за това като длъжност и да се изпокараме солидно.iss писа:
От тази страна ?Можи би да...а има ли и друга?Каква е тя?Jordan_13 писа: Мисля, че това достатъчно добро определение, някак си изчерпва темата, поне от тази страна.
anti666 ще се влиючиш ли?
Там, някъде високо в Балкана колобърите са познали в тях Носителите на Орендата, в чиито вени тече кръвта на свещенния род Дуло. Двамата по-големи братя по всички сведения не са били просто тенгриани, но и колобъри. Не случайно те се закичват с древното българско име Балгуни - Просветените!
След като има толкова много вече нарекли себе си КОЛОБРИ
и издават материали,защо това не се обсъжда тук?
Имам и други въпроси,но ако се развие темата може и да ги задам.
В този сайт участват такива, някои спорадично, други по-често. Ако някой очаква да посочвам имена като на вечерна проверка - няма да стане. За мен определящият белег е егото, доколко човек може да го контролира. Именно заради такова его - на Борис-Михаил, България толкова години не може да се оправи.
Iss, това че сме мъже и понякога не разбираме жените не означава, че можем без вас. В спора се ражда и истината, така че стига да няма излишни изхвърляния тази тема наистина си заслужава внимание.
Знаем(предполагаме), че колобрите са имали свръхсетивни възприятия, излизащи от рамките на разбиранията и знанията на обикновения българин. И наистина, уместен е въпросът как са били избирани, защото във всички случаи не са били издигани от народа, както се казва. Колобрите са били една внушителна прослойка от цялото общество, прослойка със своя йерархия, със свои вътрешни правила и т.н. Предполагам, че е имало един висш колобър близък до владетеля, след него някакъв съвет на колобрите, а след тях и регионални такива. Може би главният и съветът са избирали останалите, логично е да е така.
Сега вече идва другия въпрос-всички ли колобри са били надарени(озарени) с мъдростта, присъща на главния? Всички ли са били в състояние да общуват с Духа? Според мен не, затова, когато говорим за тях е добре да се има това предвид.
Да си колобър-това е вътрешно-осъзнато състояние в рамките на земната матрица, което в този момент малцина притежават. Сигурно затова не познаваме такива-малко са, а те самите едва ли ще бият тъпана, че са такива. Ето така всичко е забулено в някаква мистерия и колкото и да разсъждаваме все ще сме далеч от истината.
Как се е ставало колобър? Ами те (силите) сами те намират. Казва се призоваване. Има няколко пътя - единият е наследствен, най-вече по майчина линия (рода Дуло например), другият е след навършване на 21 години или след някакви форсмажорни обстоятелства (например близко до смъртта преживяване). Познавам хора, които имат тези способности, но не искат да ги развият (страх от неизвестното, желание да са просто като другите). Някои от тях дори не искат да говорят за това. Прави разлика обаче между екстрасенс (има много истински такива в България) и колобър. В Казахстан ги наричат бакси - камове, но не колобъри. Това са надарени с Оренда хора, които могат да лекуват или предсказват. Но те не са колобъри. Това е само българска дума. Това е нещо много повече. Както в темата за нашите екстрасенски Йордан беше споменал, за мен това си е разточителство на ценна енергия и способности - да лекуваш индивидуално или да си чешеш егото. Колобър в България се е разбирало носител на Орендата и като такъв - пазител на Саракта. Т.е. те са били и са все още (надявам се) организирани в цел над мен, теб или отделния индивид.
Тъкмо бях започнал да мисля, че тази тема е табу в този форумМиро писа: Тъкмо бях започнал да мисля, че тази тема е табу в този форум
Знаем(предполагаме), че колобрите са имали свръхсетивни възприятия, излизащи от рамките на разбиранията и знанията на обикновения българин. И наистина, уместен е въпросът как са били избирани, защото във всички случаи не са били издигани от народа, както се казва. Колобрите са били една внушителна прослойка от цялото общество, прослойка със своя йерархия, със свои вътрешни правила и т.н. Предполагам, че е имало един висш колобър близък до владетеля, след него някакъв съвет на колобрите, а след тях и регионални такива. Може би главният и съветът са избирали останалите, логично е да е така.
Сега вече идва другия въпрос-всички ли колобри са били надарени(озарени) с мъдростта, присъща на главния? Всички ли са били в състояние да общуват с Духа? Според мен не, затова, когато говорим за тях е добре да се има това предвид.
Да си колобър-това е вътрешно-осъзнато състояние в рамките на земната матрица, което в този момент малцина притежават. Сигурно затова не познаваме такива-малко са, а те самите едва ли ще бият тъпана, че са такива. Ето така всичко е забулено в някаква мистерия и колкото и да разсъждаваме все ще сме далеч от истината.
Анти 666 изключително добре разви темата в предните два поста и аз се извинявам на ISS, ако моето недоглеждане е станало повод за остър конфликт и излишни нерви на всички.
Искам само да допълня още някои неща.
Преди тръгването ни от Балканския полуостров, думата е била "колаброс" - един вид игра или по-скоро магичен танц с оръжие (копие, меч и т.н.) в кръг. Вероятно прототипът на хорото или просто си е било пак хоро.
Затова Анти 666 спомена, че Съветът се е събирал в кръг.
Тази дума се роднее и с "лаброс/лабрис", двойната брадва, която срещаме често по нашите земи при археологически разкопки.
Ритуалът по избиране на Кана/Анколобър поне за нашите представи днес изглежда изключително причудлив. Както Анти 666 спомена всеки Българин има колобърски възможности. Още повече, че в древността ние сме били известни и като "народ от жреци". Друг е вече въпроса тези негови възможности достатъчно изявени ли са, за да приемат Орендата и човекът достатъчно чист ли е (над егото си ли е или егото е над него), за да ги приложи в глобален мащаб.
Процедирало се е така. На 21 срещу 22 юни се е заравяло злато или златно съкровище. Най-често край границите на държавата.
Тази нощ всички звани са преспивали на открито, под ясно Небе, и рано сутрин с изгрева на Слънцето е започвало търсенето му от всички.
Който го открие, той е ставал Кан/Анколобър.
За да стане ясно, златото в древността е било символ на Духа и духовната субстанция. Затова то в по-късни времена става благороден метал, разплащателно средство, а в още по-късни - с него уж си позлатяваме левовете.
Оттук вече съвсем ясно ни става, защо из цялата територия на Балканския полуостров при случайна копън, оран на нива или каквото и да е там се откриват златни съкровища. И ги наричаме Панагюрско, Вълчитрънско, Рогозенско и т.н.
Тези, които отпаднат са образували Колобърския съвет. И там си е имало йерархии, защото всеки в този Съвет се е избирал какво место ще заеме по аналогичен начин, като това му место се е изобразявало с опреден символ - птица или животно.
За разлика от поповете - в едно село може да има и пет колобъра без да си пречат. Докато ако има двама попа - те ще си оскубят брадите кой да обира билюка от кръщавки и погребения.
А при колобрите - всеки е строго специализиран: кой е лечител, кой с ритуали и посвещаване се занимава, кой обучава воини в изскувството на меча и как се води битка и как се оцелява и т.н.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.