КОЛОБЪР
на по следващо:
Колобър — БГ-Фантастика
Колобърът е човек със свръхестествени възможности - магически, прорицателски или
сродни на тях - който е обучен да ги използва. Често колобърите са и ...
bgf.zavinagi.org/index.php/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1 ... - 17k -
...първото което срещнах от нашия сайт беше това:Колобър — Уикипедия
Колобър е село в Североизточна България. То се намира в община Дулово, Област
Силистра. Колобър. Карта на България, мястото на Колобър е отбелязано ...
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D ... - 28k
....след като го прочетох желанието ми да ровя по-нататък се изпари...Движение "Воини на Тангра" - Форум
А понеже тук се спомена и за колобри, както и Вотан, самият Елтимир ми прати
негова снимка ... А после нещо стана, някой на някого се обиди и от колобър, ...
www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=15 ... - 98k -
Не може да говорим за разпространение на сайта а да допускаме това!Как мислите?
Иначе живо се интерисувам по темата "колобър" и то не само в исторически план.След като има толкова много вече нарекли себе си КОЛОБРИ
и издават материали,защо това не се обсъжда тук?
Имам и други въпроси,но ако се развие темата може и да ги задам.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Колобрите не са били просто шамани, а са носители на една духовна култура, която определя и духовността на българския род. Те са били носители и на религия, и на наука, и на култура.
Колобрите не са били просто шамани, а са носители на една духовна култура, която определя и духовността на българския род. Те са били носители и на религия, и на наука, и на култура.
Мисля, че това достатъчно добро определение, някак си изчерпва темата, поне от тази страна.
От тази страна ?Можи би да...а има ли и друга?Каква е тя?Jordan_13 писа: Мисля, че това достатъчно добро определение, някак си изчерпва темата, поне от тази страна.
anti666 ще се влиючиш ли?
Там, някъде високо в Балкана колобърите са познали в тях Носителите на Орендата, в чиито вени тече кръвта на свещенния род Дуло. Двамата по-големи братя по всички сведения не са били просто тенгриани, но и колобъри. Не случайно те се закичват с древното българско име Балгуни - Просветените!
Ами другата страна е кой може да бъде колобър или какво се изисква за да станеш такъв. След като е дадено правилното дефиниране, остава да се втурнем и в тая посока, да видим кой може и кой не може, кой става и кой не става, кой е признат за такъв и кой не, има ли някой амбиции да се глави за това като длъжност и да се изпокараме солидно.iss писа:
От тази страна ?Можи би да...а има ли и друга?Каква е тя?Jordan_13 писа: Мисля, че това достатъчно добро определение, някак си изчерпва темата, поне от тази страна.
anti666 ще се влиючиш ли?
Там, някъде високо в Балкана колобърите са познали в тях Носителите на Орендата, в чиито вени тече кръвта на свещенния род Дуло. Двамата по-големи братя по всички сведения не са били просто тенгриани, но и колобъри. Не случайно те се закичват с древното българско име Балгуни - Просветените!
То по тая логика всеки може да се самообяви за колобър.В миналото със сигурност е имало някакъв ритуал, с който човек е ставал колобър.Сега, ако почнем да ги търсим, някой по-запознат с тази тема искащ слава циганин, турчин, евреин или друг не-българин, пребиваващ в България, може да се обяви за потомствен колобър шесто поколение или нещо от тоя род и после постепенно почне да ни кара да му се кланим.Тая работа не ми се нрави много.Ами другата страна е кой може да бъде колобър или какво се изисква за да станеш такъв. След като е дадено правилното дефиниране, остава да се втурнем и в тая посока, да видим кой може и кой не може, кой става и кой не става, кой е признат за такъв и кой не, има ли някой амбиции да се глави за това като длъжност и да се изпокараме солидно.
Ами човек може да се самообяви за всякакъв, но дали реално е такъв, веднага може да се види на практика.BalgAriq писа:
То по тая логика всеки може да се самообяви за колобър.В миналото със сигурност е имало някакъв ритуал, с който човек е ставал колобър.Сега, ако почнем да ги търсим, някой по-запознат с тази тема искащ слава циганин, турчин, евреин или друг не-българин, пребиваващ в България, може да се обяви за потомствен колобър шесто поколение или нещо от тоя род и после постепенно почне да ни кара да му се кланим.Тая работа не ми се нрави много.Ами другата страна е кой може да бъде колобър или какво се изисква за да станеш такъв. След като е дадено правилното дефиниране, остава да се втурнем и в тая посока, да видим кой може и кой не може, кой става и кой не става, кой е признат за такъв и кой не, има ли някой амбиции да се глави за това като длъжност и да се изпокараме солидно.
Имало е древен ритуал, с който се е отличавал този, който ще бъде главен колобър и кан, а останалите с подобни на неговите възможности са формирали колобърския (жреческия) съвет.
Какво толкова намирате в това да се карате!?!Ако сами не се осъзнаете, никой не може да ви накара да го направите!BalgAriq писа: Чакайте бе, братя българи!Защо почнахте да се карате така яростно?Каква е причината, не мога да рабера.Защо хабите време и усилия да се карате, вместо да ги оползотворите в нещо по-полезно?Елтимир го каза най-добре - "Вместо да си хабим натрупалите се ярост и омраза срещу самите себе си, да ги насочим срещу тези, които ни доведоха до това положение".Какво неясно има в тези слова, това никога няма да мога да го разбера.Не осъзнавате ли, че именно заради подобни караници сме я втасали до това положение?!?Защо трябваше изобщо да започват тея разправии, не ми е ясно.Какво толкова намирате в това да се карате!?!Ако сами не се осъзнаете, никой не може да ви накара да го направите!
Ми аз не обичам да се карам.
Самият обаче, и аз не разбирам, защо почват да ми се карат
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.