САРАКТ що е то и има ли почва у нас?
Manuroth писа: Не вярвах, че сайтът може да предизвика толкова голям интерес у тези групировки. Дано всичките умрат от такива страшни болести! Трябва да ги банирате тези хора. Гледам, че авторът на темата, дето си преправил емблемата на мерцедеса на ıYı, е вече баниран.
А виждам, че и Пламен Пасков е гласувал "ЗА" Саракта. Той ми изглеждаше симпатичен, докато един ден не присъствах на едно мероприятие под формата на лекция, водена от него, за произхода на българите. Беше във Военния клуб в София. Лекцията беше много добра впрочем. Много от нещата в нея ги пишеше и тук във форума, но сега не ги намирам. Общо взето ставаше дума за автохтонната теория, за траки=българи и мита за славяните. Човекът добре се аргументираше, обаче накрая прокарва идеята, че траките били християни и каза точно следното: "българите никога не са вярвали в Тангра". Тогава веднага ми светна червената лампичка и се зачудих защо изобщо е писал тук. Що за лицемерие. Зад мен стоеше един много ядосан човек, на когото също му кипна и започна да говори за юдохристиянството и, за жалост, цялата зала започна да му се смее и да му крещи. Човекът явно не разбираше защо Пасков отричаше Тангра и прокарваше християнството като едва ли не автоматично наследено от траките. Нямало доказателства, че Тангра е Бог на българите. Идеше ми да питам къде са доказателствата, че Христос е бог на траките/българите преди Борис или къде са доказателствата, че е Ахура Мазда, както пък се опитват да прокарат тези с иранските теории за произхода.
Аз също вярвам, че траките са българи, но да се говори, че всички траки и български канове са били християни е нагло.
Общо взето днешните модерни националисти са се разделили на две: автохтонисти-християни и индо-арийци-зороастрийци. И двата лагера твърдят, че са носители на истината, ама и двата лагера сякаш някой ги кара да бълват омраза против другите. Все половин истини. А половин истина не е истина. Само тук виждам една адекватна обединеност на двете неща.
Има и хора като Спас Мавров, дето се зоват тангристи. Знам, че сте против този термин и ви разбирам. Този човек също ми изглежда да говори доста истини, но на моменти интуитивно усещам как някои неща си е измислил, а други ги измисля директно на момента. Той също говори за Колобърския съвет и Саракт. Дори твърди, че на Колобърския съвет Небето му спуснало да го направят Колобър. Но много се отклоних от темата, за което искам извинение. По-добре да отворим друга и там да ми разясните къде този човек си фантазира и къде не.
Виж сега те са едно ядро, като групата ЛЕМС, чиято абревиатура е обърната дума СМЕЛ, а е възможно туй с антитенгрианството да е баш тяхна разработка. Обаче, трябва да кажем, че те в тая група са строго профилирани, всеки работи в определена област, а резултатът е общ и координиран. Като юмрук са. Имат две основни направления, в които работят: научна и религиозна.Тези направления привидно са разделени, все едно не се познават, но не е така. След като Радев е фърлил петалата, което може и да е мнима смърт, негов заместник явно се явява Пламена. Те действат в научната област. В религиозната, обаче действа Стефан Гайдаров и тяхната "Тракийска църква" с православен обред (смех). Основната теза на тая "Тракийска църква" е точно това, което търсиш, че Исус Христос е бил бог на траките
Иначе, аз поднос относно Тенгрианството мога д анаправя, но ми трябва година спокойна работа върху тоя въпрос, щото материали имам събрани, ама времето е бурно и тая година, едва ли ще ми се даде.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
За ЛЕМС и СМЕЛ мисля, че се е получило случайно. Тук има друг смисъл, който поне аз не мога да разшифровам.
А за тракийската църква е смешно даже да говорим. Абе, хора! Какво християнство хилядолетия преди Христос? Навремето гледах един хумористичен филм за някакви първобитни хора от каменния век. Единия от тях се оплакваше, че телевизорът му почнал да губи цвят. Та и тук същата работа.
За вестника не знам. Аз вече не се наемам да го правя. Сериозно съм болен и това не е шега. А да се направи един вестник си трябва доста работа. Физически не бих издържал. Когато правех "Съпротива" и бях в добра форма, обикновено ми отнемаше по 15-20 дена къртовски труд, за да го довърша. Стоял съм пред компютъра по 18 часа на денонощия. Сега ми е трудно да стоя и 18 минути без прекъсване. Това не е единствената пречка, но дори с всичко друго да се справим, тя е достатъчна, за да ми попречи да работя качествено. Ако някой друг се наеме да го прави, само ще се радвам.
Сега нещо весело:
"Дори твърди, че на Колобърския съвет Небето му спуснало да го направят Колобър."
Тоя изглежда не познава някои основни правила. Тези неща се определят още със самото раждане. Както и да е. Някаква банда измамници се събрала и дрънка всякакви глупости. неслучайно им дават трибуна. И пак ви казвам, цялата тая кампания е еврейска работа. В момента евреите са предприели една свирепа офанзива срещу всичко българско. Не знам от какво са освирепели толкова, има неща, които явно не знаем.
Ако се пооправя със здравето, бих опитал още една битка с тях, но ще ми трябват съюзници. Ще бъде неоправдана и глупава самонадеяност да тръгна сам срещу цяла армия. Да, през 2008 година ги победих, сам не знам как го направих. Но и аз претърпях жестоки поражения, жестоки удари, за които едва ли някой си дава сметка. Сега съм в такова състояние, че не бих издържал дори на един от тези удари. В чисто физически план не бих издържал.
Ако се пооправя със здравето, бих опитал още една битка с тях, но ще ми трябват съюзници. Ще бъде неоправдана и глупава самонадеяност да тръгна сам срещу цяла армия.
Каква битка имаш предвид?
В България именно това е проблемът, повсеместната загуба на връзка между трите поколения. Това отстрани се вижда. В тези държави, където има връзка, хората се размножават, на първо място поставят да имат повече деца и от това са щастливи. Нищо няма ценност освен живота.
Европейските нации с огромна радост заменят живота на неродените си деца за каквито и да е железа, благоустройства, ценности.
Аз винаги по цял свят говоря: ако искате децата ви да са щастливи, не пускайте в дома си вируса на европейската култура, той ще ги унищожи. На тези места тук са били вашите предци, а ще остане само археологически паметник, бил е тук някакъв народ.
Има много неженени, неомъжени, които се гордеят, че са такива – не искат да създават семейство, искат да си живеят за себе си. Своята изгубена същност те са запълнили от обкръжаващия свят с някакви условности, ценности, които в сравнение с неродените деца и внуци са нищо, въздух.
Винаги казвам – ако имате някакъв проблем , не отивайте за съвет при някой човек, аз също съм обикновен човек, изучете националните си традиции - там е лечението ви, там има всичко. Доказателството е, че вашата нация е хилядолетна и не е изчезнала, значи нещо е правила както трябва. Но ако нацията е започнала да намалява и да изчезва, значи не е на верния път.
Норбеков: Българите сте задружни, но сте изгубили ценностите си
www.dnes.bg/obshtestvo/2013/09/05/norbek...cennostite-si.198485
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Не се знае какви планове има Небето. Понякога децата пречат за друга, много по-висока мисия. Левски не е имал деца, но е останал безсмъртенБлагославямъ ви млади Българи и Българки. Ако не успяхъ да създамъ семейство мисията ми, да е да ви благославямъ да продължите рода. До края на дните си, а и горе като ида ще ви благославямъ да създавате здрави семейства.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.