Външна помощ - за и против

преди 17 години 1 месец #35789

anti666 писа: В момента ползваме външна помощ, каквото и да си говорим. Понякога плащаме за нея, понякога не. Въпросът е, че тя не е така ефективна, както ако ние си я правим.

Това извадено от контекста, който ти си вложил и прикачено към заглавието и конкретната тема, дава еднозначен отговор на въпроса "За или против външна помощ". ;-)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 1 месец #35797

Bile писа:

Георги-НЗ писа: Това за моя отчетност. А и за непредвидени бъдещи ситуации. Например някой може пак да изяви претенции да си иска обратно сумата и тогава аз трябва да знам колко точно да му върна.

Може и аз да не разбирам нещо, но все пак ще изкажа мнение по този въпрос.
Мисля, че е недопустимо да се говори за връщане на пари и други подобни прищявки, защото презумпцията е, че всеки дава, защото е усетил вътрешна потребност да го направи. Тук няма някакви договорни отношения и всеки, който дава го прави по своя собствена воля и не бива да очаква някакви облаги или по-специално отношение към себе си.
За всички, за които важи максимата "Давам и забравям, че съм дал" са добре дошли да помагат,а за другите по-добре изобщо да не се хващат на хорото.

Аз също смятам, че това решение е правилно. Далият пари доброволно не може след това да ми пищи, че си ги искал обратно и други такива еврейски джентълменски изпълнения.
Още повече, че такива искания, натоварват психологически касиера и се поставя донякъде на съмнение и неговата почтеност. Най-малкото трябва да се занимава с глупости, заради прищевките на тоя или оня.
Така, че, ако давате пари, давайте ги с мисълта, че се прощавате със себе си, чрез този акт.

преди 17 години 1 месец #35800

Bile писа:

anti666 писа: В момента ползваме външна помощ, каквото и да си говорим. Понякога плащаме за нея, понякога не. Въпросът е, че тя не е така ефективна, както ако ние си я правим.

Това извадено от контекста, който ти си вложил и прикачено към заглавието и конкретната тема, дава еднозначен отговор на въпроса "За или против външна помощ". ;-)

Така е, но има една подробност. В един критичен момент, тази външна помощ се оказа решаваща. Излишно е да уточнявам детайли. Дали Небето сработи тогава този механизъм, дали съвпадение беше, факта си остава. Без тази помощ нямаше да имаме сайт или ако имаше щеше да е под контрола на другарите със зелени чорапки.

преди 17 години 1 месец #35813

Елтимир писа: И украинската еврейка ще плаче, недей така...

Елтимире, знаеш ли къде все още е запазена и с гордост се носи фамилията Дуло? Ако не знаеш ще ти кажа, че това е в Украйна.
Огромна вероятност има да се окаже, че тази, която наричаш украинска еврейка си е чиста българка.
;-)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.