Bile писа:
Георги-НЗ писа: Това за моя отчетност. А и за непредвидени бъдещи ситуации. Например някой може пак да изяви претенции да си иска обратно сумата и тогава аз трябва да знам колко точно да му върна.
Може и аз да не разбирам нещо, но все пак ще изкажа мнение по този въпрос.
Мисля, че е недопустимо да се говори за връщане на пари и други подобни прищявки, защото презумпцията е, че всеки дава, защото е усетил вътрешна потребност да го направи. Тук няма някакви договорни отношения и всеки, който дава го прави по своя собствена воля и не бива да очаква някакви облаги или по-специално отношение към себе си.
За всички, за които важи максимата "Давам и забравям, че съм дал" са добре дошли да помагат,а за другите по-добре изобщо да не се хващат на хорото.
Аз също смятам, че това решение е правилно. Далият пари доброволно не може след това да ми пищи, че си ги искал обратно и други такива еврейски джентълменски изпълнения.
Още повече, че такива искания, натоварват психологически касиера и се поставя донякъде на съмнение и неговата почтеност. Най-малкото трябва да се занимава с глупости, заради прищевките на тоя или оня.
Така, че, ако давате пари, давайте ги с мисълта, че се прощавате със себе си, чрез този акт.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.