Външна помощ - за и против
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Ако и други, чието мнение е важно тук (те си знаят кои са) мислят така, по принципа на вишегласието съм готов да се съобразя и да приклЮчим с този въпрос. Като евентуално го запишем към принципите на Движението.
Малко се отклонявам от темата, но смятам за важно да спомена, че може и да не ни се наложи да убеждаваме никого в нищо, а нещата трябва само да узреят и всичко ще си дойде по местата. Имам предвид конкретно българомохамеданите. По-долу ще цитирам конкретна история разказана в едно интервю от гайдарят Петър Янев.anti666 писа: Когато ние успеем да убедим нашите помаци че не са турци, а помохамеданчени българи, тогава и тези "татари" ще успеят да се самоосъзнаят като българи.
"Ще ви разкажа една история. Преди десет години и повече в едно от Доспатските села - Змеица, свирих на сватба. Там живеят българомохамедани. В момента, в който извеждат булката и ние подкарваме „Ела се вие, превива”, започват да изнасят чеиза, рубата. Защото традицията повелява, че момчето трябва да има къща, а момичето да я обзаведе. И тогава операторът е заснел нещо, което ме удиви. Една баба взема една харкума, по-голям меден съд, пълен с вода. Топи в него китка от чемшир и босилек и пръска над вратата на кръст. Точно както ръси православният свещеник. Аз това го видях след 8 години, веднага се обадих на хората, които ми донесоха касетата, мои близки. Казвам на мъжа, че искам нещо да го питам и преди да си задам въпроса, той ми вика, че знае какво ще питам. Даде ми да разговарям със жена му. И нея я питам какво е това нещо,„Мохамедани сте, пък така на кръст ръсите?” Тя ми каза: „Виж, за тези неща не се говори. До ден днешен има един сандък, който се дава от майка на дъщеря, който не се отваря току-така и за който знаем само ние. В сандъка най-отдолу има библия, кръст и родословно дърво. В него пише, че тръгваме от прапрапрадядо Велко. После пише Хасан, син Велков. Това ми е казала баба и аз го правя, без да задавам въпроси.” Трябва да се обърнем към същината си. Ако нея съхраним, това е абсолютно достатъчно."
Цялото интервю
Моето мнение по този въпрос ще изразя чрез една народна мъдрост:anti666 писа: Става дума - да приемем ли предложения за помощ от държавни и неправителствени организации извън България или да разчитаме на собствени сили?
"Помогни си сам за да ти помогне и Господ!"
- първо да повярваме в собствените си сили
- второ да отхвърлим страха от сърцата си
Направим ли това, може "велики" държави да търсят нашата помощ, а не ние тяхната.
IBAN: BG42STSA93000015108248
BIC: STSABGSF
Tитуляр:Георги Йорданов Георгиев.
Вероятно става въпрос за банка ДСК в случая.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.