Външна помощ - за и против

преди 17 години 1 месец #35742
Марин умря в съня си. Стоян също умря. Симеон и той. Сега е мой ред. Ама да не ме изпревариш, Тачо? Той и Цъката беше по-млад и виж какво се случи. Божа работа, не бързай да ме мориш, че току-виж си отишъл преди мен. За мен смъртта не е е проблем, ама за страхливец като теб е. И украинската еврейка ще плаче, недей така...

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 17 години 1 месец #35743
Забравих да кажа, че Генади, Инжинера е много зле. Вече не можел да говори. Гледа го майка му. Последни дни. Злорадствай, Тачо. Да ти...

преди 17 години 1 месец #35744
Отклонихме се от темата. За да обобща, досега имаме 3 мнения на хора, чието отношение ме интересува достатъчно. Елтимир смята, че сме толкова зле, че външна помощ ни е не само необходима, тя е наложителна ако искаме да оцелеем като българи. Аз съм на мнение, че да може да се приеме ако условията са казани открито и не противоречат с принципите на Движението. Участникът с ник Варварин смята подобно като мен, с уточнението без Русия. Йордан е категоричен - никаква външна помощ, сами имаме сили да се оправим. Ако правилно съм разбрал нещата ми се иска да чуя мнението на още неколцина участници, за да уточним какво да правим нататък. Засега остава това - никаква външна помощ, особено от Русия. Поне докато не се появи на картата им името Волжка България, което няма да се скоро.
Ако и други, чието мнение е важно тук (те си знаят кои са) мислят така, по принципа на вишегласието съм готов да се съобразя и да приклЮчим с този въпрос. Като евентуално го запишем към принципите на Движението.

преди 17 години 1 месец #35745
И понеже стана дума за това, че имаме сили сами да се справим, много скоро ще дойде време да го демонстрираме на практика. С един съвсем тривиален въпрос като плащане на хоста. Казахстанците няма да ни платят и тенгре, а абонамента изтича след 2 месеца. В сметката ако не се лъжа имаме не повече от 20 лева. Ако не успеем да съберем поне половината, съответно ще се наложи да се прехвърлим на безплатни сървъри. Което е и свързано с качване на базата на такъв. Понеже си нямаме и наш системен админ в момента а ползваме външна помощ, ако не спастрим нещо до началото на септември, база данните ще бъде дадена на бившия админ Запознат (или там Радев, Парадокс или който го иска), да си го качват на безплатен бг сървър и толкоз.

преди 17 години 1 месец #35752
ПОМщИ,ПОМОщИ -НИЕ ВСЕ ЗА ПОМОщ ЧАКАМЕ.НЯМА ТОЧНА ФОРМУЛА БЕ ХОРА.СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ПОКАЖЕ НА КОГО ТАНГРА ДАДЕ НАЙ МНОГО ИНТЕЛЕКТ.ГОДИНИ НАРЕД БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ОЦЕЛЯВАЛА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИНТЕЛЕКТА.......ДАЛИ щЕ СЪМ ЖИВ ДА ПОКАЖА ЕДИН ДЕН НА ГЛОБАЛИСТИТЕ ТОВА :fu:

преди 17 години 1 месец #35753
НАШИЯТ БОГ НИ ЗАКРИЛЯ НО МАЙ щЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОРАЗМЪРДАМЕ ТАШАЦИТЕ :karte4:

преди 17 години 1 месец #35765

anti666 писа: Когато ние успеем да убедим нашите помаци че не са турци, а помохамеданчени българи, тогава и тези "татари" ще успеят да се самоосъзнаят като българи.

Малко се отклонявам от темата, но смятам за важно да спомена, че може и да не ни се наложи да убеждаваме никого в нищо, а нещата трябва само да узреят и всичко ще си дойде по местата. Имам предвид конкретно българомохамеданите. По-долу ще цитирам конкретна история разказана в едно интервю от гайдарят Петър Янев.

"Ще ви разкажа една история. Преди десет години и повече в едно от Доспатските села - Змеица, свирих на сватба. Там живеят българомохамедани. В момента, в който извеждат булката и ние подкарваме „Ела се вие, превива”, започват да изнасят чеиза, рубата. Защото традицията повелява, че момчето трябва да има къща, а момичето да я обзаведе. И тогава операторът е заснел нещо, което ме удиви. Една баба взема една харкума, по-голям меден съд, пълен с вода. Топи в него китка от чемшир и босилек и пръска над вратата на кръст. Точно както ръси православният свещеник. Аз това го видях след 8 години, веднага се обадих на хората, които ми донесоха касетата, мои близки. Казвам на мъжа, че искам нещо да го питам и преди да си задам въпроса, той ми вика, че знае какво ще питам. Даде ми да разговарям със жена му. И нея я питам какво е това нещо,„Мохамедани сте, пък така на кръст ръсите?” Тя ми каза: „Виж, за тези неща не се говори. До ден днешен има един сандък, който се дава от майка на дъщеря, който не се отваря току-така и за който знаем само ние. В сандъка най-отдолу има библия, кръст и родословно дърво. В него пише, че тръгваме от прапрапрадядо Велко. После пише Хасан, син Велков. Това ми е казала баба и аз го правя, без да задавам въпроси.” Трябва да се обърнем към същината си. Ако нея съхраним, това е абсолютно достатъчно."

Цялото интервю

преди 17 години 1 месец #35766

anti666 писа: Става дума - да приемем ли предложения за помощ от държавни и неправителствени организации извън България или да разчитаме на собствени сили?

Моето мнение по този въпрос ще изразя чрез една народна мъдрост:

"Помогни си сам за да ти помогне и Господ!"

преди 17 години 1 месец #35768
Нямаме нужда от песимизъм, какъвто насажда Елтимир. Той вероятно има за себе си основание да ги говори тези неща, но ние нямаме нужда от това. Знам, че като за начало трябва:
- първо да повярваме в собствените си сили
- второ да отхвърлим страха от сърцата си
Направим ли това, може "велики" държави да търсят нашата помощ, а не ние тяхната. ;-)

преди 17 години 1 месец #35769
Сметката е в лева:
IBAN: BG42STSA93000015108248
BIC: STSABGSF
Tитуляр:Георги Йорданов Георгиев.

Вероятно става въпрос за банка ДСК в случая.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.