Външна помощ - за и против
Тук се сблъскват две противоположни мнения. Едното е на Йордан, който написа това - явно имайки предвид наш разговор, неправилно разбран като упрек.
"И понеже пак съм упрекван, че не търся помощ от Русия и пари оттам, ето ви още един пример, че едни изключително примитивни люде, според рационалните европейски разбирания, не търсят пари от никого и се борят сами - на върха на копията си. Затова казвам: Никаква Русия и никакви пари!"
Другото мнение е на Елтимир, който точно дни преди това потвърди тезата си, че сами няма да можем да се оправим и външна помощ е наложителна ако искаме да въобще да успеем.
Моето становище по въпроса е по средата - ако има такава, то трябва добре да сме запознати с условията и да имаме категорична позиция - при какви условия бихме приели и при какви не. И това да не става на тъмно, както се случи миналата година при опита на починалия вече Войнов, а след съгласието на вътрешния кръг от Движението.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Тук следва и да си зададем въпроса - има ли безплатен обяд? Т.е. помощта ако дойде с какви условия ще бъде обвързана? Аз съм на мнение че има безплатен обяд. Има и безкористна помощ, колкото и да е чудно. Аз съм оказвал такава, хората които помогнаха с пари да се плати хостинга (с малки изключения) дадоха такава. Не виждам защо и държавни структури да не го правят. Особено ако се касае за малки суми и самите те да съзнават ясно, че оцеляването на България е свързано с тяхното собствено оцеляване.
П.с.: Като имам в предвид Български сили говоря, за всички Българи в Дунавска България и извън нея.
Мисля, че това е доста провокативно писане. И лишено от всякакъв смисъл. Най-малкото, щото е без аргументация. А твоята аргументация я знаем, т.е. няма смисъл да се аргументираш, тъй като така или иначе скоро се гласиш и да умираш. Така, че трябва да избереш едно от двете - аргументацията или умирачката.Елтимир писа: Няма да се справим сами, това е гадното. Съжалявам.
След това постоянното натякване в най-различни теми и мнения за това как не можем да се справим сами е чисто НЛП и опит за подклаждане на съмнение в Българина за собствените му възможности. По-голяма вреда от това аз не знам. А в общочовешки план, това е крушение срещу Божието в човека, защото несъмнен порив заложен в човека е да търси нови възможности. Въпросът е къде ще ги търси. Търсенето вън от него води до грубо консуматорство и използвачество, търсенето вътре в него, обаче, го кара да се развива, да изважда все повече, нови и неподозирани сили и да става все по Свободен.
Така, че ние трябва да изберем, просто едно освобождение ли искаме или искаме Свобода? Ако искате просто и само да бъдете освободени, е, викайте и се съюзявайте с който намерите за добре. Но Свободата е нещо друго.
Понеже вярвам, най-малкото в собствените си сили, смятам, да видя, каква е Вярата и на другите.Елтимир писа: Опитай, Йордане.
И за да погледнем в историята - и Асен и Петър за да успеят за приели чужда помощ - на волжките българи, които са били в апогея. Иначе колкото и да са използвали уменията си колобърите в точния час - без тази изцяло материална помощ нямаше да успеят. Материята е част от цялото, да не пренебрегваме тази част. В една друга статия беше даден пример за индианците от Перу. Как успели да спрат мултинационалите да секат дърветата. Пука им на онези на дедовия. Просто ще изчакат да поутихне врявата и ще си постигнат целта по други начини. Съжалявам че го казвам, но и индианците са вярвали че със заклинания ще спрат въоръжените европейци, но не са ги спрели. А ако някой не е виждал индианци сега, аз съм виждал. Знаете ли докъде им опира духовността? Да си купят пиене от близкия магазин за пиячка. И да просят по улиците или да продават контрабанда цигари.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.