Защо сме бедни

преди 18 години 10 месеца #22171
Знаете, че не си падам по разказване на сънища, но сега точно това ще направя. Сънувах, че се намирам някъде в бъдещето, в някакво село. И с някакъв говорехме за бедността. При комунизма, тоест при държавния капитализъм беше ясно - изкараното отиваше за държавата, тоест за "Партията". После също беше ясно - изкараното го вземаха "демократите", тоест разбойниците. "А сега защо хората са бедни?" - попитах събеседника си.
Няма да разказвам целия сън. Изводът беше, че хората винаги ще бъдат бедни, щом ги управляват нехора. Хората винаги ще бъдат бедни, щом ги управляват същества, различни от тях. Различни по Вяра, по етнос, по сексуална ориентация /имам предвид гейокрацията, за която писа проф. Янков/, по раса и т. н.
Та сега идат някакви избори. Някои от нас даже ще гласуват. Молбата ми е: приятели, ако все пак сте решили да гласувате, то много внимавайте да не дадете гласа си за някой нечовек.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 10 месеца #22172

Та сега идат някакви избори. Някои от нас даже ще гласуват. Молбата ми е: приятели, ако все пак сте решили да гласувате, то много внимавайте да не дадете гласа си за някой нечовек.

Да, аз ще гласувам. Ако не гласувам, тогава онзи от галерията с фланелка "Разумът побеждава" ще избере вместо мен.

преди 18 години 10 месеца #22173

Елтимир писа: "А сега защо хората са бедни?" - попитах събеседника си.

Понятието бедни Елтимир мисля,че е общо.Може да си беден финансово,а може да си беден и Духовно.Според мен Българина в момента е беден и на двете бедности.Беден е Духовно в момента,защото в стремежа да си набави финанси за отцеляване,няма време да обърне внимание на своя Дух.Не говоря за всички,а за повечето.
Бедни сме финансово/не говоря за себе си/,защото системата-матрица ни натика силово в бетонните градове,които създаде и ни принуждава да работим за нея,а не за себе си.Ние сме роботи,които работим за паразитите!Кога Българина беше по-независим?Аз знам!А Вие?Тогава той работеше за себе си,а не за системата-паразит,и беше богат Духовно.Не беше и толкова гладен физически,колкото е сега.

На изборите няма да гласувам,защото не виждам сред кандидатите Човеци.А и то е нормално системата-паразит да не допусне сред кандидатите Човеци.Нали Те ще се опитат да я разбият!Играта-"избори" за малцина от народа е ясна...!

преди 18 години 10 месеца #22178
Имах предвид материалната бедност. Хората от моя сън бяха дрипави и гадни. Причина за материалната бедност е духовната бедност. Ако ние се осъзнаем, ако спрем да поверяваме съдбата си в ръцете на не-наши, всичко ще се промени. Само това исках да кажа. Нашите съдби трябва да са в ръцете на хора нашата кръв и от нашата вяра. Ако видите чужд в листите и на най-свестната партия - не гласувайте за тях. Ако изобщо гласувате, защото лично според мен гласуването няма смисъл. Има смисъл друго. Да им резнем кранчето. Да спрем да им плащаме данъци. Да спрем да ги храним. Но то е тема за друг разговор.

преди 18 години 10 месеца #22179

Елтимир писа: Причина за материалната бедност е духовната бедност.

Така е.Прав си.

преди 18 години 10 месеца #22180

Елтимир писа: Да спрем да им плащаме данъци. Да спрем да ги храним.

Аз съм спрял да им плащам данъци/не защото не мога/ на паразитите и мисля,че това
може да бъде част от Съпротивата на Българина.Но само аз няма да мога да доведа Пролетта,защото сам съм уязвим.Но ако по-голямата част от Народа ни се събуди и разбере,че с това си действие може да доведе до положителен резултат за страната ще бъде добре.

преди 18 години 10 месеца #22182
Аз смятам да ида и да пусна един празен плик.

преди 18 години 10 месеца #22181
Като споменахте за ДАН-ък ( тоест нещо което дължим ) си мисля че като почнат събитията ( а надявам се да са по-скоро) в новите ценови условия все повече хора ще почнат да осъзнават че всичко което са длъжни да плащат по закон е лептата за паразитите. За да живеят на наш гръб.
Примерно Гражданска (без)отговорност за колите, в(м)инетки, хиляди видове такси....акциз на всеки литър горива, прескъпия ток( по скъп от Италия, Испания и Гърция), прескъпия хляб в който има набутани няколко вида данъци, ... и пр.
Ако масово се спре да се плаща кой каквото съумее - и паразитите ще се оцъклят за няколко месеца след като няма свежи постъпления. Дори и за жандармерията дето ги пази - няма да има за заплати. :hammer:

Истината е че във всяко село човек може да се организира стопанство и с месеци да е независим от държавата( каквито все още има в повечето села, Пример: ние с баща ми до преди не отдавна произвеждахме екологична продукция за поне още 5 семейства да се изхранват, но след като години наред ни я изкупуват на цени под себестойноста се отказахме да бъдем роби на паразитите), а ако повече хора се обединят и си помагат - държавата ще има да взема от такива хора! Но задължително за да стане това е всички приели този начин на живот да спрат да се съобразяват с каквато и да е стари правила. На никой да не му пука за данъци, глоби, актове....тогава само тази ненаситна пиявица ще остане без нужната и кръв и ще и се наложи да поумре.

преди 18 години 10 месеца #22184

АлексТТ писа: Аз смятам да ида и да пусна един празен плик.

Няма ли да е по-добре вместо да се разкарваш,да отидеш на въздух сред ПриРодата?

преди 18 години 10 месеца #22185
Това,за което се говори в тази тема,а именно бедността е засегната и в темата за българското село.Мисля да добавя,че когато цените станат нетърпими-цигари и алкохол ще се вдигнат поне 2 пъти от сегашни стойности,хляба и съответно др. зърнени продукти и всичко с брашно ще скочи,олиото и продукти с него също,захар и продукти с нея,месо и продукти с него,мляко и т.н. да не изреждам всичко...хората колели масово животни и зарязвали ниви по селата заради ниски изкупни цени на продукцията им!Докъде я докарахме!Да храним мангалите паразити и разни други нехора и небългари.Усещам,че ще има едно връщане по българските села,съчетано с излизания на 1 или повече хора от дадено семейство за малко в чужбина.Натурата ще си я произвеждат сами хората.Паричките с без данък `щото не са оттук.И паразитите наистина ще си отмрат за нула време.
И още нещо-буквално половин час преди да пиша този си постинг слизам от автобуса за работа.Там става скандал-група циганки се качват за 3-4 спирки,но искат да минат гратис като мотаят кондукторката с дребни монети.Единстен аз(а автобуса е тъпкан с работници) минах няколко метра до тях и помогнах 2 от неплатилите циганки да слязат веднага.Всички останали мълчат като ГЪЗОВЕ!! :-?
Какво да им кажа?Че парите от гратиса ще излязат от нашите джобове (пак)?!?Слязох си и веднага ви пиша това.Просто дребен пример за това как се оставяме да ни тъпчат.
Да споделя и още нещо-присъствал съм на същите сцени десетки пъти-това е първият път,когато реагирам наистина силно!Свързвам го с вас и този сайт.Продължавайте! :-)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.