НЛП доколко е опасно?

преди 19 години 2 седмици #19006
Чета сега една книжка - "Принципи на НЛП". Там, т.нар. невро-лингвистично програмиране е описано като "Психология на съвършенството", едва ли не панацея за разрешаване на всякакви психо-проблеми и за постигане на всякакви цели, вкл. в бизнеса и т.н. Обаче, както го описват, това е чисто и просто една голяма Имитация - имитация на истинско общуване, с цел манипулация. Могат да те "моделират" и после да те изимитират пред самия теб, за да постигнат доверието ти. След това вече могат да те накарат по-лесно да вземеш решение изгодно на тях и пр. Но всичко това, според мен при Българина който е интуитивен и бързо усеща кога го работят и кога "всичко е твърде хубаво, за да е истина", трудно минава.
Въобще, това НЛП (макар че то сигурно включва и техники за които не пишат по книгите) ми се струва по-скоро някакъв не много успешен опит за контрол, въпреки че за масовия потребител с консумативна нагласа, сигурно работи. Въобще, евреите са узурпирали психологията като област на изследване и са я напълнили с глупости, като същевременно отричат душата... :evil: така че според мен не могат да създадат нищо съществено като идея в тази област, и НЛП потвърждава неспособността им да разберат Човека, затова само го имитират (като маймуните от които те настояват да са произлезли :biggrin: )
Макар че признава реалността на мисълта, НЛП-то се основава на доста материалистични идеи, напр. че можем да получаваме информация само чрез 5-те сетива. Въможно е, насоката която дават на психологията (НЛП е част от нея) пък нарочно да е разработена да спира изследванията на Психичните сили, които са в човека, защото се страхуват от хора, които ги владеят.
Вие какво смятате за това НЛП??

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 седмици #19014
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

преди 19 години 2 седмици #19015
Един от методите, на които се спирам по-подробно в новата си книга, е именно НЛП. Може би защото ние доста изпатихме от него. НЛП е метод за програмиране на хората. Не възпитание, не обучение, а именно програмиране. Внимавайте в книгите за НЛП, защото в голяма част от тях е вложено именно НЛП и те могат да ви повлияят без да се усетите.
До 2-3 седмици ще имате много информация по въпроса.

преди 19 години 2 седмици #19016
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

преди 19 години 2 седмици #19022
Какво ще кажете да се организираме една дружинка и да се регистрираме, за да видим какво толкова си говорят и обсъждат нлп-зомбитата?
Ние сигурно ще сме първите. Има ли някой навит, да се пробваме да ни промият малко мозъците? :karte4:

Ето линка от където можете да вземем червеното хапче:
portal.changewire.info/index.php?option=...filer&task=registers

преди 19 години 2 седмици #19023

Елтимир писа: Един от методите, на които се спирам по-подробно в новата си книга, е именно НЛП. Може би защото ние доста изпатихме от него. НЛП е метод за програмиране на хората. Не възпитание, не обучение, а именно програмиране. Внимавайте в книгите за НЛП, защото в голяма част от тях е вложено именно НЛП и те могат да ви повлияят без да се усетите.
До 2-3 седмици ще имате много информация по въпроса.

Да, но аз мисля че трябва да се опознават оръжията на противника. Доколко това може да стане от книгите които официално се публикуват - лично аз винаги си имам едно на ум... От тях никога не можеш да разбереш цялата истина, а може да има и други капани. В тази връзка книгата на Елтимир за психотрониката ще е много ценна.
Аз се чудя обаче, доколко с тия еврейски техники като НЛП-то могат да програмират някого? Доколко могат да навлязят във вътрешната структура на човека с крадени тайни и имитирани идеи? Аз мисля че няма да бъдат допуснати много навътре. Проблема е, че много хора сами държат себе си на такова ниво (консуматори), че да бъдат податливи на НЛП и др. подобни, самите те не навлизат по-дълбоко в себе си за да разберат Истината, а чакат готови рецепти. НЛП и пр. - това са техники за управление на стадото. Всичко е типизирано, имат си и тестове по които може да те определят какъв тип си и съответно как да те манипулират. Ами ако не си никой от известните типове? Ако не подлежиш на класификация? Ако си Творец на Светове? Тогава става лека засечка в системата им и теориите им дават заето.

преди 19 години 2 седмици #19024

Запознат писа: Какво ще кажете да се организираме една дружинка и да се регистрираме, за да видим какво толкова си говорят и обсъждат нлп-зомбитата?
Ние сигурно ще сме първите. Има ли някой навит, да се пробваме да ни промият малко мозъците? :karte4:

Ето линка от където можете да вземем червеното хапче:
portal.changewire.info/index.php?option=...filer&task=registers

О, супер, аз съм за! Да им поразклатим малко системата. Сега отивам в Планината, но като се върна ще се позабавлявам за тяхна сметка заедно с вас :biggrin:

преди 19 години 2 седмици #19026
Ето в това My спретнато по поръчка интервю, за да стане рекламата има няколо интересни момента:

Аз учих и продължавам да уча при създателите и при най-големите майстори на НЛП

Езикът е наистина основното оръжие на свободата. Но и първото оръжие на робството.

....Всеки от нас, участниците в тази гигантска и зловеща манипулация, носи своята лична отговорност.
- Отговорност? Не е ли късно за признания?
- Аз го знаех и тогава - но тогава не събрах сили за повече от това да избягам, което и направих. Съпротивата ми се струваше безсмислена.

преди 19 години 2 седмици #19027

преди 19 години 2 седмици #19028
Не бих препоръчал на някого да се пъха в ръцете на манипулаторите, ако не е ДОСТАТЪЧНО подготвен. Само ще ви кажа, че през 2004 г. и аз се надцених. Или подцених опасността, все едно. Уверявам ви, това ми струваше твърде скъпо. Изчакайте няколко седмици, две-три, надявам се не повече. Обещах да ви покажа колко е дълбока заешката дупка. На някои от вас вече съм я показал, имат книгата като електронен текст. Те могат да потвърдят. Не ви съветвам да се хвърляте в една битка, ако не сте наясно с какви оръжия разполага врагът. Положението е много по-сериозно и опасностите са много по-големи, отколкото допускате. А предстоят още сензационни разкрития.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.