НЛП доколко е опасно?

преди 19 години 2 седмици #19029
Да...
И още някои интересни моменти от това интервю с новоизлюпения благодетел на България и човечеството г-н Розенщайн, които ми направиха впечатление:

"Журналистиката на слушалките измества мегафонната журналистика. Нямаме нужда някой да ни вика, а да ни нашепва. И то - възможно с нашите думи, вместо да ни натрапва неговите. Рекламните агенции първи го проумяха. Езикът започва да служи повече като ориентир, отколкото като носител на съдържание. Само така можем да съхраним връзката със света, какъвто ни заобикаля."

Учат се бързо. Индивидуализират подхода - моделират те и ти говорят с твоите собствени думи, за да решиш че идеята която ти е внушена всъщност си е твоя. И интересно, защо е загубена връзката със света, та НЛП-мастера трябва да ни я възстановява...

"думите имат сила. Думите пораждат преживявания и чертаят бъдещето и дори когато уж не се употребяват за това, а само да информират. Бях в кухнята - и не вярвам на мита за свободната преса и обективната информация. И в България този мит беше използван умело само в името на личния интерес.
ChangeWire показва обаче как думите могат да променят вътрешния свят на човека и без да са моделирани като информация. Да използва тяхната сила да ни правят по-светли, щастливи, добри. Умеели са го и в предишните времена - поетите, мъдреците, театралите...

Колко благородно... Думите обаче са само обвивка на Идеята, само носители... А информацията е имитация на Знание. Като не могат да уловят идеята почват да анализират думите. Дали обаче, благородни думи използвани за не-благородна Идея няма да загубят Силата си?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 седмици #19030
Аз вече го метнах във форума или поне това, което е видимо от него. Ако искате ударете едно рамо :karte4:

преди 19 години 2 седмици #19031
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

преди 19 години 2 седмици #19032
Всъщност те ви го казват направо. НЛП - Невро-лингвистично програмиране. Програмиране! Те програмират хората така, както ние програмираме компютрите си. И удрят директно в подсъзнанието. Самото съзнание бива заобикаляно, разработени са методики за тази цел. Докато накрая преставате да вярвате на сетивата си, на логиката си, а се доверявате единствено на думите, нашепвани или изписвани от НЛП оператора. Освен това НЛП е само част от целия комплекс методики, предназначени за унищожаване на човешката личност. Бил съм свидетел как някои иначе много свестни хора само след един сеанс с "куфарчето" се променят изцяло. Докато накрая почват да ходят из улиците и да си говорят сами. Не подценявайте врага!
Съжалявам, но не мога да копирам всичките 100 страници във форума, пък и не ми се ще книгата да стане излишна. Все пак с приходите от тази книга се надявам да финансирам следващата.
И както ви казах, предстоят още сензационни разкрития. На наша територия вече действат "Силите, които стоят зад създаването на Исляма". Запомнете последния израз. Тепърва предстои всички да научим какво всъщност означава това.

преди 19 години 2 седмици #19033
Според мен му трябва една бърза атака. Какъвто е задрямал, малко да се стресне, та да му изкочат дяволите.

преди 19 години 2 седмици #19034
Запознат, опасявам се, че не сме готови за една такава атака. В ход са влезли нови оръжия, за което научих едва тези дни. Скоро ще науча още подробности, но работата е по-сериозна, отколкото даже аз предполагах. А ти знаеш какво ми се стовари на главата и какво бях принуден да преживея. Наскоро научих за един изключително устойчив човек, който е бил сринат за часове, и който е успял да се измъкне само с чужда помощ. Той си признава, че сам не би могъл. Не съветвам никого да влиза в пряка схватка с врага, ако не му е известно достатъчно за оръжията, с които разполага този враг, а също ако не владее методиките за противодействие. Да припомням ли, че само в Пловдив има няколко десетки мъртви след употреба на психотроника?

преди 19 години 2 седмици #19065
Приятели не се впускайте в такава авантюра. Ето това е най-коварното, че те атакуват подсъзнанието, както каза Елтимир:

Всъщност те ви го казват направо. НЛП - Невро-лингвистично програмиране. Програмиране! Те програмират хората така, както ние програмираме компютрите си.И удрят директно в подсъзнанието. Самото съзнание бива заобикаляно, разработени са методики за тази цел.

Не се страхувайте, но не е нужно да рискувате.

преди 19 години 2 седмици #19068
Преди, няколко дни ми казаха, че във Варна от известно време на сам се организират задължителни курсове за директорите на Детски градини/ОДЗ-та и ЦДГ-та/, целта на курсовете е "Овладяване на стреса на и извън работното място", както и "Как да бъдеш добър ръководител?". Скоро надявам се ще ми дадат точна информация относно тези курсове, кой ги организира, кой е преподавателят, както и записки водени по време на "курса".
Ако това е това, което аз си мисля в близко бъдеще децата ни ще бъдат "възпитавани" в детските градини от зомбита.

преди 19 години 2 седмици #19069

Елтимир писа: И както ви казах, предстоят още сензационни разкрития. На наша територия вече действат "Силите, които стоят зад създаването на Исляма". Запомнете последния израз. Тепърва предстои всички да научим какво всъщност означава това.

Ето това го чета и не вярвам на ушите си!
Нима вече са тук?

преди 19 години 2 седмици #19071
Тук са от 2003 година. За пръв път разговарях с някои от тях през септември миналата година. Дейността на групите, насочени към България обаче не се координира от Близкия Изток, а от Западна Европа. Засега стига толкова. Скоро може да има конкретни имена, а и снимки. Както и свидетелства от други лица. Те се интересуват най-вече от Вратата, а също от предчовешките руини, пръснати по територията на България. Издирват разни древни механизми, а не осъзнават, че ако все пак успеят да ги задействат /Което да си кажем, е почти невероятно/, това ще бъде край не само на човечеството, а и на планетата Земя.
Ще ги спрем, те нямат шанс пред нас.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.