НЛП доколко е опасно?
И още някои интересни моменти от това интервю с новоизлюпения благодетел на България и човечеството г-н Розенщайн, които ми направиха впечатление:
"Журналистиката на слушалките измества мегафонната журналистика. Нямаме нужда някой да ни вика, а да ни нашепва. И то - възможно с нашите думи, вместо да ни натрапва неговите. Рекламните агенции първи го проумяха. Езикът започва да служи повече като ориентир, отколкото като носител на съдържание. Само така можем да съхраним връзката със света, какъвто ни заобикаля."
Учат се бързо. Индивидуализират подхода - моделират те и ти говорят с твоите собствени думи, за да решиш че идеята която ти е внушена всъщност си е твоя. И интересно, защо е загубена връзката със света, та НЛП-мастера трябва да ни я възстановява...
"думите имат сила. Думите пораждат преживявания и чертаят бъдещето и дори когато уж не се употребяват за това, а само да информират. Бях в кухнята - и не вярвам на мита за свободната преса и обективната информация. И в България този мит беше използван умело само в името на личния интерес.
ChangeWire показва обаче как думите могат да променят вътрешния свят на човека и без да са моделирани като информация. Да използва тяхната сила да ни правят по-светли, щастливи, добри. Умеели са го и в предишните времена - поетите, мъдреците, театралите...
Колко благородно... Думите обаче са само обвивка на Идеята, само носители... А информацията е имитация на Знание. Като не могат да уловят идеята почват да анализират думите. Дали обаче, благородни думи използвани за не-благородна Идея няма да загубят Силата си?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Съжалявам, но не мога да копирам всичките 100 страници във форума, пък и не ми се ще книгата да стане излишна. Все пак с приходите от тази книга се надявам да финансирам следващата.
И както ви казах, предстоят още сензационни разкрития. На наша територия вече действат "Силите, които стоят зад създаването на Исляма". Запомнете последния израз. Тепърва предстои всички да научим какво всъщност означава това.
Не се страхувайте, но не е нужно да рискувате.Всъщност те ви го казват направо. НЛП - Невро-лингвистично програмиране. Програмиране! Те програмират хората така, както ние програмираме компютрите си.И удрят директно в подсъзнанието. Самото съзнание бива заобикаляно, разработени са методики за тази цел.
Ако това е това, което аз си мисля в близко бъдеще децата ни ще бъдат "възпитавани" в детските градини от зомбита.
Ето това го чета и не вярвам на ушите си!Елтимир писа: И както ви казах, предстоят още сензационни разкрития. На наша територия вече действат "Силите, които стоят зад създаването на Исляма". Запомнете последния израз. Тепърва предстои всички да научим какво всъщност означава това.
Нима вече са тук?
Ще ги спрем, те нямат шанс пред нас.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.