На 1 януари 2007 ни приемат в европейският съюз

преди 19 години 10 месеца #10875
Пете, ако имаш материали на български за Силвио Гезел, можеш ли да ги публикуваш тук в раздел "материали"?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 10 месеца #10876
Днес откъдето да мина, навсякъде гърмят по дебилизаторите за скандала в ЕП, където Димитър Стоянов, с изказването си навлякъл толкова беди на Българария и обидил циганите в европа.
Сега, първо ще изкажа личната си позиция за ситуацията. Моята позиция е правилната за мен. В Бългрия аз решавам кое е правилно и кое не за мен. Мнението на всякакви европейски представители не важи за мен. Всеки може да изказва свободно, там където иска личното си мнение, без никакво ограничение. Мнението на самоизбралите се управляващи в България не важи за мен, то не е валидно. Свободното изказване на Димитър, е героичен пример как трябва да се отнася един истински Българин към проблемите, особенно тези, които касаят продажбата на хора в наши дни за пари. Не вярвам на нито една дума на самоизбралите се в България и ЕП. Тези хора не са Българи, абсолютно с нищо не са допринесли за развитието на Българската държава, а точно обратното и следователно мнението им по различните въпроси трябва да се третира, като крайно ущърбно и вредно за Българите.
Относно циганите, много се написа за тях, макар че не заслужават, а моето мнение за тях е че те не са хора. Това са подобия на човеци, живеещи и водещи само паразитен начин на живот-на гърба на другите. Ако има изключения, това потвърждава правилото. Думата дисриминация не е измислена от Българин. Всякакви упреци за дискриминация имат за цел да разделят хората и тяхната власт да отслабва. Самата дискриминация е много полезна за всички хора с изключение на "паразитите" тъй като им помага да отсеят доброто от злото според личните си преценки и ценностна система.
Никой няма право да налага и внушава ценностна система. В момента на Българите се опитват да наложат "Европейски (Еврейски) тип ценностна система". Българина си има от няколко десетки века най-добрата и устойчива ценностна система, макар и подтискана. Циганите и евреите имат паразитна ценностна система.
Въвличането на България в Еврейския съюз, е ярък пример на управляващите небългари за отказ от решаването на проблемите и илюзията, че видите ли някакъв смотан евреин и циганин ще решат, това което Вие уважаеми Българи не можахте. Това е висше предателство. Съвсем по еврейски мога да кажа на тези небългари сами да се обладаят сексуално.
Мразя всички, които без да са ме питали се поставят от изискващата страна, а аз да съм от изпълняващата. Това говори за Господство над мен, без някой да е Господ. Също това е груба обида към мен и господстващото им отношение е с презумция за виновност спрямо мен. (Все има за какво да съм виновен). Съгласен съм да се редуваме, веднъж аз да изисквам към тях, веднъж те да изискват към мен. При такива отношения можем да имаме съюз.

Няма страшно приятели, с гордо вдигната глава, вашето мнение единствено има значение за вас. Изказвайте го навсякъде свободно и със самочувствие на Българин!

Говоря само от мое име. Не ме е страх за тази моя позиция, а напротив много силно се горея с нея и смятам да я споделям навсякъде и за напред без някакво ограничение.

преди 19 години 10 месеца #10877

Запознат писа: Днес откъдето да мина, навсякъде гърмят по дебилизаторите за скандала в ЕП, където Димитър Стоянов, с изказването си навлякъл толкова беди на Българария и обидил циганите в европа.
Сега, първо ще изкажа личната си позиция за ситуацията. Моята позиция е правилната за мен. В Бългрия аз решавам кое е правилно и кое не за мен. Мнението на всякакви европейски представители не важи за мен. Всеки може да изказва свободно, там където иска личното си мнение, без никакво ограничение. Мнението на самоизбралите се управляващи в България не важи за мен, то не е валидно. Свободното изказване на Димитър, е героичен пример как трябва да се отнася един истински Българин към проблемите, особенно тези, които касаят продажбата на хора в наши дни за пари. Не вярвам на нито една дума на самоизбралите се в България и ЕП. Тези хора не са Българи, абсолютно с нищо не са допринесли за развитието на Българската държава, а точно обратното и следователно мнението им по различните въпроси трябва да се третира, като крайно ущърбно и вредно за Българите.
Относно циганите, много се написа за тях, макар че не заслужават, а моето мнение за тях е че те не са хора. Това са подобия на човеци, живеещи и водещи само паразитен начин на живот-на гърба на другите. Ако има изключения, това потвърждава правилото. Думата дисриминация не е измислена от Българин. Всякакви упреци за дискриминация имат за цел да разделят хората и тяхната власт да отслабва. Самата дискриминация е много полезна за всички хора с изключение на "паразитите" тъй като им помага да отсеят доброто от злото според личните си преценки и ценностна система.
Никой няма право да налага и внушава ценностна система. В момента на Българите се опитват да наложат "Европейски (Еврейски) тип ценностна система". Българина си има от няколко десетки века най-добрата и устойчива ценностна система, макар и подтискана. Циганите и евреите имат паразитна ценностна система.
Въвличането на България в Еврейския съюз, е ярък пример на управляващите небългари за отказ от решаването на проблемите и илюзията, че видите ли някакъв смотан евреин и циганин ще решат, това което Вие уважаеми Българи не можахте. Това е висше предателство. Съвсем по еврейски мога да кажа на тези небългари сами да се обладаят сексуално.
Мразя всички, които без да са ме питали се поставят от изискващата страна, а аз да съм от изпълняващата. Това говори за Господство над мен, без някой да е Господ. Също това е груба обида към мен и господстващото им отношение е с презумция за виновност спрямо мен. (Все има за какво да съм виновен). Съгласен съм да се редуваме, веднъж аз да изисквам към тях, веднъж те да изискват към мен. При такива отношения можем да имаме съюз.

Няма страшно приятели, с гордо вдигната глава, вашето мнение единствено има значение за вас. Изказвайте го навсякъде свободно и със самочувствие на Българин!

Говоря само от мое име. Не ме е страх за тази моя позиция, а напротив много силно се горея с нея и смятам да я споделям навсякъде и за напред без някакво ограничение.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: Абсолютно точно казано - за 6. Подкрепям те напълно!
А мекеретата управляващи - :axe: :karte4:

преди 19 години 10 месеца #10878
Трудът на един селянин и на един програмист е несравним. Защото единият знае да копа и го прави, за което не се изисква много труд да се научи. А програмистът, лекарят или високо квалифицираният специалист си е късал гъза да учи 5- 6 години. След пова още 1 година стаж, селянинът може да се научи да копа са една година. Разликата както виждате е огромна. Затова определено заплащането трябва да е в полза на високо квалифицираният специалист.

преди 19 години 10 месеца #10879
Знаех си, че ще започнете да разплитате личния живот на Бил Гейтс едвали не...но нямах намерението да защитавам Бил Гейтс ( :shock: )!
Исказах се принципно, като исках да ви напомня, че не сме еднакви и не можем да имаме еднакви привилегии. За зло или добро човека живее така от както свят светува.

Аз съм на мнение, че справедливостта, както истината, е едно абстрактно понятие, тъй като то има различно значение за хора с различни манталитети и различен житейски опит и именно за това не приемам крайните изказвания по моралните въпроси за неуспорими!

Също така съм на мнение, че всеки човек на земята е неспособен да бъде абсолютно справедлив и да отсъжда правилно и справедливо за всичко и всички!

Не успорвам това, че и аз виждам за несправедливо едни учени да ги убиват за сметка на други и прочие...но животът на човека винаги е бил такъв, просто защото човешката природа е коварна и тя се проявява като такава (малко или много) дори и в най-чистите сърца! Да...ясно е, че не трябва да се примиряваме с това, но все пак мисля, че трябва да го имаме предвид когато отсъждаме кое е правилно и кое не!

За това по-полека с радикалните морални изказвания и отсъждания!!!

преди 19 години 10 месеца #10882
При последните обсъждания за копача и програмиста отново бяха използвани всички стари критерии и почти нищо от новото, характерно за Движението. Ние искаме да носим промяна.

Какъв критерий използваме при сравнение на Бил Гейтс и Стефан Маринов?
Кой колко пари е спечелил, колко е бил уважаван, колко признат и от кого, какво е построил или е подтикнал другите да построят. Не! Искам да ги сравняваме по ИЗПОЛЗВАНИТЕ ОТ ТЯХ КРИТЕРИИ.

Сега разбирате ли, че стават сравними копача и програмиста? И единият и другият могат да са както слуги в един умиращ свят, така и носители на Искрата в своята "нива".
Ние нямаме нужда от интелектуалци повече, отколкото от копачи. Истински интелигентния не се познава по това, че днес пише програми, а утре копае. Познава се по критериите, които влага в живота си.

преди 19 години 10 месеца #10883
Единствено общо е, че сме хора.
Комунистите бяха наложили еднакво заплащане, даже майка ми - очен лекар, взимаше по малко от една краварка на село. Това погледнато от всички страни е несправедливо. Затова селяните реват за бай Тошо, ама този престъпник отдавна ври в някой казан.

преди 19 години 10 месеца #10887
По въпроса за скандала,скандалното е не че има и по красиви циганки а че могат да се купят като роби,ама кой ти се интересува от такива работи в обединена европа.Важното е да сме хуманни към всички идиоти и потисници и да им играем по свирката...на мен не ми се играе,предпочитам да съм хуманен към себе си.

преди 19 години 10 месеца #10889
Запознат, това което има на български за Гезел ще го намериш на горепосочените сайтове. Другото е книгата, която ти казах - "Лихвата - ракът на обществото" от Владимир Богданов. Нова е. Познавам лично авторът и го препоръчвам на всеки, който иска да разбере покварената парична система. Какво куца, защо и как принципите се маскират и разбра се как да се отървем от тази система. По-просто е отколкото изглежда.

преди 19 години 10 месеца #10891
Сега разбирате ли, че стават сравними копача и програмиста? И единият и другият могат да са както слуги в един умиращ свят, така и носители на Искрата в своята "нива".

Това е голямата Идея. Така, както и Георги много добре го каза. Те са сравними, защото всеки от своето ниво може да осъществи Висшето. И единия не може без другия, не може без взаимното преливане, иначе няма да има одухотворена социалност.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.