На 1 януари 2007 ни приемат в европейският съюз

преди 19 години 11 месеца #10837
Какво е юпита? Аз не съм емигрант, но констатирам, че никой не предлага решение. За да се освободят хората от паричната система трябва да я променят. Да има такса върху парите така, че да не могат да се задържат по теорията на Силвио Гезел. Да се създадат условия, при които който държи пари да губи, да му се стопяват в ръцете. imadrugpat.org/eco3.htm Другото важно е да отпадне лихвата! Според Корана и Библията Бог забранява лихвата.
Въобще много хубави работи могат да се направят, но не и в големия град.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 11 месеца #10847
Електронните плащания са много по удобни от кеша, затова сам за да се махне паричната система. Вместо това да има универсална международна единица, която да има за основа злато. Какво лошо има да има лихва?

преди 19 години 11 месеца #10849

Sinclaire писа: А какво лошо има да има лихва?

Виж какво, Sinclaire, изплащал ли си цял живот заеми? Живял ли си цял живот назаем без собственост върху твоите вещи, върху твоето жилище? Този комунистическо-робски начин на съществуване стана морална норма благодарение на лихварството. Ако очакваш някой да ти доказва, че лихварството е вредно за цялото човечеството, то си объркал форума. Ненапразно ислямските държави изграждат своя собствена парична система без лихва.

преди 19 години 10 месеца #10852
Ти гледаш едната страна на нещата. Ако си работиш честно и почтено и си влагаш парите в банка или купуваш акции от борсата получаваш лихва. Ако влагаш пари в частен пенсионен фонд, получаваш лихва.
А колкото до кредитите съм съгласен, че повечето са заробващи и трябва да се прибягва към тях в краен случай.

преди 19 години 10 месеца #10854
Приятел, виж сега. За лихвата... Първо отвори Библията на второзаконие (Стар Завет) и виж какво казва по въпроса. След това се консултирай и с Корана. Най-сетне си представи следната простичка ситуация:
Тръгваме от нулата. Един взима 10 и трябва да върне 11 друг взима 20 и трябва да върне 22 (лихва 10%, която е малко нереална, защото ако се разходите до близкия офис на чичко Барух ще видите, че е повече). Първия за да излезне от системата на задлъжнялост трябва да вземе 1 от тези 20 с които е влезнал втория. Той е добър търговец, производител и въобще предприемач, разбира си от работата и успява. След това втория трябва излезне от кредитната система с 2 отгоре (22-20, 2 лихва). Но тези 2 не съществуват и освен това вече в системата няма 20, а 19. Значи този вторият господин за да излезне трябва трети да влезне, да кажем със 100 и трябва да върне 110. Вторият излиза с 22 и в системата остават 19+100-22 или 98, а третият "щастливец" получил ЗАЕМ трябва да излезне със 110, както вече казах. Липсват 12, които и не съществуват в системата. Времето не е от значение, дори спомага това прехвърляне. И т.н. и т.н.
Има два вида кредит. Потребителски кредит и инвестиционен кредит. За да излезне онзи трети трябва някой четвърти да влезне в системата. Ако е ходил по еврейските университети в Европа и САЩ ще се е научил как да създаде фирма, да наеме персонал, да произведе и да продаде. Ще е факир! Така, че може да вземе ако му стиска и е сигурен в себе си. Говоря за четвъртия. Ако обаче не му стиска (както по може гледище е в по-голямата част от случайте), защото знае, че си слага робски юзди няма да влезне. Остава потребителския кредит. Тук има място алчността на човека да вземе пари на кредит и да си купи примерно нов автомобил, телефон или просто храна (както правят по "напредналите" тоест заробени западно-европейски страни). Ако обаче той победи алчността пак няма да влезне в системата за да изкара горепосочения трети господин.
Остава САМО ЕДИН изход. Да го накараш да влезне насила, с камшика! В противен случай финансовата система се РАЗПАДА. Счупиш му колата, запалиш му къщата, изпуснеш дигата на близкия язовир за да залее селото и то да се принуди да вземе заем за да оцелее. Но това на регионално ниво, на дребно демек. Ако искаш на едро да действаш за да спасиш системата, с която държиш за юздите 5-6 млрд. човешки същества ще направиш война, цяла една страна ще съсипеш за да се принуди да задлъжнее. След това ще й дадеш заем, при което съседните страни, а и не само, ще тръгнат на драго сърце да й оправят икономиката с каквото могат за да излезнат от задлъжнялост. Примери много: Югославия, Ирак сега Иран... и така гръгът се затваря. Представи си един пумпал, който се върди и тръгва да пада. Събираме се ние с теб и още няколко приятели и залагаме: Аз казвам, че след 25 секунди ще падне пумпалът, ти казваш, че ще падне след 40, Иван казва, че ще падне чак след две минути. Който познае плаща бирата. Идва обаче най-хитрия измежду нас и удря пумпалът така, че никой не познава....
Ето, аз тръгнах от нулата, но ако се замислиш ще видиш, че ако се тръгне с финансиране на дадена територия ще се стигне до същия резултат. Парите в системата просто отиват от този, който ги има в много (често защото си ги печата) и ги предостъпва срещу МАЛКА лихва на тези, които нямат.
Но да видим какво е положението на нашия "добродеятел"-бенкер, който ни осигурява благото. Дава 10 взима 11. Дава 20 взима 22. Дава 100 взима 110. Има някакъв растеж. В природата обаче такъв растеж няма. Човек се ражда и започва да расте. Стига до 20-22 години и спира да расте на ръст, тоест количествения растеж спира. Започва качествен растеж. Е да ама онзи банкер расте отначало бавно, а след това с зашеметяващи темпове. Ако си спомняш от математиката на това му викат експоненциален растеж, който в природата НЕ СЪЩЕСТВУВА.
Това е. Ако си съгласен с мен ще се радвам, защото аз така ги виждам нещата. Ако не си, просто ми тегли една майна :)
На горния глобален проблем е измислено решение, което вече загатнах по-горе. Поинтересувай се кой е Силвио Гезел.
Със здраве!

преди 19 години 10 месеца #10856
Аа, в тази връзка, сега разбираш ли какво е имал предвид "свръхчовека" от Изповедта на www.heliopol.com/izpoved-bg.html
"Ние ви лишихме от вяра и религия, погубихме вашата духовност и унищожихме любовта ви към ближния. Ние ви направихме луди, съсипахме ви здравето и ви направихме постоянно зависими от лекарства и лекари. Ние създадохме псевдонаука и опошлихме вашето изкуство.

И вие се осмелявате да ни наричате престъпници? Не, истинските престъпници сте вие! Вие ни позволявате да правим каквото си поискаме. (не е луд, който изяжда три зелника, луд е който му ги дава!) Вие си играете на царе, вождове и президенти. Вие имате нужда от козли, които водят стадото овце на заколение. Има класа на робите, има и класа на паразитите. Последните - това сме ние. Ние сме малко, но сме по-умни и по-сплотени от вас. Ние не искаме да произвеждаме. Това е призвание на робите. Но ние искаме да консумираме. Искаме разкош, привилегии, защото ние сме носители на идеите. Разумът управлява ръцете, а не обратното. Ние сме малко, но сме направили много..."

преди 19 години 10 месеца #10857

Sinclaire писа: Ти гледаш едната страна на нещата. Ако си работиш честно и почтено и си влагаш парите в банка или купуваш акции от борсата получаваш лихва. Ако влагаш пари в частен пенсионен фонд, получаваш лихва.
А колкото до кредитите съм съгласен, че повечето са заробващи и трябва да се прибягва към тях в краен случай.

Човешкия живот не са тия позлатени хартийки! Тия позлатени хартийки са възможно най-голямата измама в историята на човечеството и трябва да бъдат премахнати, за да излезе реалната стойност на труда и тя повече да не се обезпечава с никакви хартии.
Някои казват, че натуралното стопанство било първобитно. Аз питам дали то е първобитно или е реално? Ясно, че е реално - защото там не можеш да извършиш спекулации, трябва реално и качествено да произведеш, за да получиш! А не да печаташ хартии, които да "позлатиш", за да ограбиш стойността на труда на другия и в крайна сметка да разбиеш живота му, защото в тази парична система човешкия живот се свежда до - бачкане, за да се печелят пари, за да се живее. Е, това не е ли робство? Това не е ли скотщина?
Къде е човекът-творец? Къде е?
Един път и Petee да е прав и да съм напълно съгласен с него!

преди 19 години 10 месеца #10858
Ураа прав съм! :)
Ето ти натурално стопанство. www.rodovo-imenie.org/ - АРХИВ
Вече хората започнаха да се спасяват от градовете и робството.

преди 19 години 10 месеца #10859

Petee писа: Ураа прав съм! :)

Не е нещо ново за мен - аз също съм се ориентирал към Планината и разработвам пространството там, както са го правили дедите ни. Пък и трябва на всяко едно българско кътче да има поне един Българин, за да го напоява с българщина против паплачта комунисти, цигани, гаджали и евреи, която протяга костеливо ръце. Това се нарича разсредоточен бой по врага.

преди 19 години 10 месеца #10860

Petee писа: Ураа прав съм! :)

Ама това са ония изчуканяци психотроняци от Анастасия. Ние нямаме нищо общо с тях и нашата Идея няма нищо общо с тях. Тия са нещо като "Стражева кула", така ми звучи "Родово имение". Ти да не забрави Дънко, та тръгна по тия?

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.