На 1 януари 2007 ни приемат в европейският съюз
Въобще много хубави работи могат да се направят, но не и в големия град.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Виж какво, Sinclaire, изплащал ли си цял живот заеми? Живял ли си цял живот назаем без собственост върху твоите вещи, върху твоето жилище? Този комунистическо-робски начин на съществуване стана морална норма благодарение на лихварството. Ако очакваш някой да ти доказва, че лихварството е вредно за цялото човечеството, то си объркал форума. Ненапразно ислямските държави изграждат своя собствена парична система без лихва.Sinclaire писа: А какво лошо има да има лихва?
А колкото до кредитите съм съгласен, че повечето са заробващи и трябва да се прибягва към тях в краен случай.
Тръгваме от нулата. Един взима 10 и трябва да върне 11 друг взима 20 и трябва да върне 22 (лихва 10%, която е малко нереална, защото ако се разходите до близкия офис на чичко Барух ще видите, че е повече). Първия за да излезне от системата на задлъжнялост трябва да вземе 1 от тези 20 с които е влезнал втория. Той е добър търговец, производител и въобще предприемач, разбира си от работата и успява. След това втория трябва излезне от кредитната система с 2 отгоре (22-20, 2 лихва). Но тези 2 не съществуват и освен това вече в системата няма 20, а 19. Значи този вторият господин за да излезне трябва трети да влезне, да кажем със 100 и трябва да върне 110. Вторият излиза с 22 и в системата остават 19+100-22 или 98, а третият "щастливец" получил ЗАЕМ трябва да излезне със 110, както вече казах. Липсват 12, които и не съществуват в системата. Времето не е от значение, дори спомага това прехвърляне. И т.н. и т.н.
Има два вида кредит. Потребителски кредит и инвестиционен кредит. За да излезне онзи трети трябва някой четвърти да влезне в системата. Ако е ходил по еврейските университети в Европа и САЩ ще се е научил как да създаде фирма, да наеме персонал, да произведе и да продаде. Ще е факир! Така, че може да вземе ако му стиска и е сигурен в себе си. Говоря за четвъртия. Ако обаче не му стиска (както по може гледище е в по-голямата част от случайте), защото знае, че си слага робски юзди няма да влезне. Остава потребителския кредит. Тук има място алчността на човека да вземе пари на кредит и да си купи примерно нов автомобил, телефон или просто храна (както правят по "напредналите" тоест заробени западно-европейски страни). Ако обаче той победи алчността пак няма да влезне в системата за да изкара горепосочения трети господин.
Остава САМО ЕДИН изход. Да го накараш да влезне насила, с камшика! В противен случай финансовата система се РАЗПАДА. Счупиш му колата, запалиш му къщата, изпуснеш дигата на близкия язовир за да залее селото и то да се принуди да вземе заем за да оцелее. Но това на регионално ниво, на дребно демек. Ако искаш на едро да действаш за да спасиш системата, с която държиш за юздите 5-6 млрд. човешки същества ще направиш война, цяла една страна ще съсипеш за да се принуди да задлъжнее. След това ще й дадеш заем, при което съседните страни, а и не само, ще тръгнат на драго сърце да й оправят икономиката с каквото могат за да излезнат от задлъжнялост. Примери много: Югославия, Ирак сега Иран... и така гръгът се затваря. Представи си един пумпал, който се върди и тръгва да пада. Събираме се ние с теб и още няколко приятели и залагаме: Аз казвам, че след 25 секунди ще падне пумпалът, ти казваш, че ще падне след 40, Иван казва, че ще падне чак след две минути. Който познае плаща бирата. Идва обаче най-хитрия измежду нас и удря пумпалът така, че никой не познава....
Ето, аз тръгнах от нулата, но ако се замислиш ще видиш, че ако се тръгне с финансиране на дадена територия ще се стигне до същия резултат. Парите в системата просто отиват от този, който ги има в много (често защото си ги печата) и ги предостъпва срещу МАЛКА лихва на тези, които нямат.
Но да видим какво е положението на нашия "добродеятел"-бенкер, който ни осигурява благото. Дава 10 взима 11. Дава 20 взима 22. Дава 100 взима 110. Има някакъв растеж. В природата обаче такъв растеж няма. Човек се ражда и започва да расте. Стига до 20-22 години и спира да расте на ръст, тоест количествения растеж спира. Започва качествен растеж. Е да ама онзи банкер расте отначало бавно, а след това с зашеметяващи темпове. Ако си спомняш от математиката на това му викат експоненциален растеж, който в природата НЕ СЪЩЕСТВУВА.
Това е. Ако си съгласен с мен ще се радвам, защото аз така ги виждам нещата. Ако не си, просто ми тегли една майна
На горния глобален проблем е измислено решение, което вече загатнах по-горе. Поинтересувай се кой е Силвио Гезел.
Със здраве!
"Ние ви лишихме от вяра и религия, погубихме вашата духовност и унищожихме любовта ви към ближния. Ние ви направихме луди, съсипахме ви здравето и ви направихме постоянно зависими от лекарства и лекари. Ние създадохме псевдонаука и опошлихме вашето изкуство.
И вие се осмелявате да ни наричате престъпници? Не, истинските престъпници сте вие! Вие ни позволявате да правим каквото си поискаме. (не е луд, който изяжда три зелника, луд е който му ги дава!) Вие си играете на царе, вождове и президенти. Вие имате нужда от козли, които водят стадото овце на заколение. Има класа на робите, има и класа на паразитите. Последните - това сме ние. Ние сме малко, но сме по-умни и по-сплотени от вас. Ние не искаме да произвеждаме. Това е призвание на робите. Но ние искаме да консумираме. Искаме разкош, привилегии, защото ние сме носители на идеите. Разумът управлява ръцете, а не обратното. Ние сме малко, но сме направили много..."
Човешкия живот не са тия позлатени хартийки! Тия позлатени хартийки са възможно най-голямата измама в историята на човечеството и трябва да бъдат премахнати, за да излезе реалната стойност на труда и тя повече да не се обезпечава с никакви хартии.Sinclaire писа: Ти гледаш едната страна на нещата. Ако си работиш честно и почтено и си влагаш парите в банка или купуваш акции от борсата получаваш лихва. Ако влагаш пари в частен пенсионен фонд, получаваш лихва.
А колкото до кредитите съм съгласен, че повечето са заробващи и трябва да се прибягва към тях в краен случай.
Някои казват, че натуралното стопанство било първобитно. Аз питам дали то е първобитно или е реално? Ясно, че е реално - защото там не можеш да извършиш спекулации, трябва реално и качествено да произведеш, за да получиш! А не да печаташ хартии, които да "позлатиш", за да ограбиш стойността на труда на другия и в крайна сметка да разбиеш живота му, защото в тази парична система човешкия живот се свежда до - бачкане, за да се печелят пари, за да се живее. Е, това не е ли робство? Това не е ли скотщина?
Къде е човекът-творец? Къде е?
Един път и Petee да е прав и да съм напълно съгласен с него!
Ето ти натурално стопанство. www.rodovo-imenie.org/ - АРХИВ
Вече хората започнаха да се спасяват от градовете и робството.
Не е нещо ново за мен - аз също съм се ориентирал към Планината и разработвам пространството там, както са го правили дедите ни. Пък и трябва на всяко едно българско кътче да има поне един Българин, за да го напоява с българщина против паплачта комунисти, цигани, гаджали и евреи, която протяга костеливо ръце. Това се нарича разсредоточен бой по врага.Petee писа: Ураа прав съм!
Ама това са ония изчуканяци психотроняци от Анастасия. Ние нямаме нищо общо с тях и нашата Идея няма нищо общо с тях. Тия са нещо като "Стражева кула", така ми звучи "Родово имение". Ти да не забрави Дънко, та тръгна по тия?Petee писа: Ураа прав съм!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.