На 1 януари 2007 ни приемат в европейският съюз

преди 19 години 10 месеца #10861

Petee писа: Ураа прав съм! :)
Ето ти натурално стопанство. www.rodovo-imenie.org/ - АРХИВ
Вече хората започнаха да се спасяват от градовете и робството.

И да не те похвали човек - веднага се изсра на метеното. Да не си се стискал досега?
Това "Родово имение" също много ми прилича на филиал на Виско (Висарион).
Ех, дъновистите, бива ли такъв позор...

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 10 месеца #10863
Евалата Petee!!! Много подробно и детайлно обясни нещата, но за съжаление тази система е градена и налагана и всяко залитане би предизвикало нечувани катаклизми. Хората не са дорасли за такива работи. Трябва да се действа глобално, а не локално и тогава ще има резултат.

преди 19 години 10 месеца #10864

Sinclaire писа: Евалата Petee!!! Много подробно и детайлно обясни нещата, но за съжаление тази система е градена и налагана и всяко залитане би предизвикало нечувани катаклизми. Хората не са дорасли за такива работи. Трябва да се действа глобално, а не локално и тогава ще има резултат.

Не съм съгласен с теб. Катаклизъм ще има само за неподготвените хора и авторите на паричната система. Пък и аз съм на мнение, че паричната система може да се ползва, но без лихви и при други правила. А най-доброто е фокуса на измерването да е в труда на човека, защото на тая земя само труда на човека си е негов. Така всички, ако искат да имат ще се наложи наистина да се трудят. А пък и няма да има такива нечувани разлики между хората. Сега, все едно Бил Гейтс да е вложил 40 милиарда пъти повече труд от теб?! Просто физически ще е невъзможно да има такива разлики. Разбира се това е само фундамента, който е възможно най обективен и реален. Подробностите следва да се обсъдят, ако ще става така.

преди 19 години 10 месеца #10868

Запознат писа: Сега, все едно Бил Гейтс да е вложил 40 милиарда пъти повече труд от теб?! Просто физически ще е невъзможно да има такива разлики.

Това ми прозвуча много комунистически (без да се обиждаш).
Не мисля, че Бил Гейтс може да се сравнява с един селянин, който може да кара трактор от сутрин до вечер и работи физически труд повече от него.

Има различни хора с различни нива и капацитет!

Не разбирам от икономика, но едва ли институция като банката или финансови къщи или който и да било би давал кредити е така...за какво? В смисъл, че ако нямаш капитал, но искаш да започнеш нещо все от някъде трябва да вземеш парите. В крайна сметка не сме в праисторическо време и стойностите са такива каквито са, освен ако не искате да се върнете във времето с каруците и воловете. И дори да се случи пак ще има хора, които няма да се задоволяват с каруцата...
С две думи, никой няма да дава пари на заем за едно благодаря!

В историята на човечеството страните винаги са забогатявали от поробени земи...не е нещо ново това с войните и ограбването и поробването финансово или каквото и да е на загубилите страни.

Мисля, че най-сериозния проблем е в това, че дадена държава консумира много повече от това, което произвежда!!! От там идва тази регресивна икономика...

преди 19 години 10 месеца #10869

Bell писа:

Запознат писа: Сега, все едно Бил Гейтс да е вложил 40 милиарда пъти повече труд от теб?! Просто физически ще е невъзможно да има такива разлики.

Това ми прозвуча много комунистически (без да се обиждаш).
Не мисля, че Бил Гейтс може да се сравнява с един селянин, който може да кара трактор от сутрин до вечер и работи физически труд повече от него.

Сравни тогава Бил Гейтс със Стефан Маринов. Кой на какво ниво е и за какво е живял. Най-нещастното сравнение, което може да се измисли. Нека не забравяме, че парите би трябвало да са заместител, посредник. Какво реално има Гейтс, чието изражение да е 40 милиарда долара? Какво притежава всъщност?

А ако става дума за сравнение, можеш ли да се опиташ да сравниш Йордан Цонев и Ангел Грънчаров?

Различни хора и различни нива на капацитет, индуктивност и съпротивление.
Различни светове.

преди 19 години 10 месеца #10870
Йордане, остави Анастасия на руснаците. Иди и разгледай как младежи на по 20тина години се трудят и какво са си построили преди да говориш. Тия хора няма да се върнат в града, там си имат всичко. Анастасия е за откачалки! Тия родови имения, за коити ти говоря, са съвсем по български. И не съм оставил Дънов. За мен той най-големият Учител.
Бел, не можеш да кажеш, че една Държава консумира повече отколкото произвежда. Това не е възможно! Ако вярваш на юдейските статистики - лошо.
Просто хората не виждат плодовете от труда си и не знаят колко са произвели. Никой не вижда по-далеко от собствената си махала.
Иване, като каза Маринов се сетих, че съм превел разни статии, формули и интервюта с него от италиански от времето, когато е живял в Рим. Ако някой проявява интерес да ми пише и ще му ги пратя.
А сега за Гезел. Този е бил гений! Богат благородник, създава теория с която обрича не само собственото си богатство, но и това на всички паразити по света. Казва, че проблемите идват НЕ от това, че се задържат пари от определени хора и липсват там, където хората имат нужда от тях за да могат да работят и да осъществяват размяната на стоки и услуги, а от ВЪЗМОЖНОСТТА да се задържат пари. От задържането идва и лихвата. Ако един човек не може да задържи пари повече от месец-два, как ще дава заем с лихва или без? Един производител на ябълки и един собственик на пари не са равнопоставени. Собственика на пари е облагодетелствен първо защото държи универсалната стока и второ защото тя не се разваля за разлика от ябълките (както става в природата). Гезел показва как да се създадат условия, че парите да се "развалят" ако не се усвободиш по най-бърз начин от тях. Няма лихва и парите се движат със светкавична скорост, а всяко прехвърляне е придружено с материялна придобивка. Това са "свободните пари" на Гезел. Не е вярно, че примерно в Лом или някое затънтено старопланинско село няма работа. Работа има навсякъде, но пари няма за да бъде продадена и купена. Парите са в София и Варна и много трудно излизат от там, защото чрез лихвата се връщат обратно при "елита". С тази система изпробвана в Вьоргел (Австрия) може да процъфти всяко село или град. Не комунизъм, не капитализъм, а справедливост. Юдейската сган навсякъде е лепнала етикет "утопия" на тези идеи и познайте защо....
Кой е Силвио Гезел? - imadrugpat.org/GESELL.htm
Ето и практически приложения: imadrugpat.org/eco3.htm
Препоръчвам книгата на Владимир Богданов "Лихвата - ракът на обществото". От всичко което съм чел, там най-добре е описано как крадат хората и не ги оставят да дишат от работа!

преди 19 години 10 месеца #10871

Bell писа: Не мисля, че Бил Гейтс може да се сравнява с един селянин, който може да кара трактор от сутрин до вечер и работи физически труд повече от него.

Да , така е Бел. Но съгласи се че освен нивото на капацитет като мярка за сравнение има парелелни разновидности на капацитет. А помежду им сравнение не може да става. Все едно килограми и метри да се сравняват.

Докато Билчо Гейтса е на много високо ниво в далаверите , мошеничеството и чифутизма в сравнение с бай Ставри тракториста , то последния може да има колоритна душевност,сърдечна доброта, да свири на гайда от душа, да е шегаджия от класа и философ по рождение, да е техничар (да си е правил 3 основни ремонта на двигателя на трактора без да го е учил някой особенно на това) .... и прочие, което да го отвежда в класацията на селото като най уважаван и кадърен мъж.

Друг пример може да бъде многообразието и необремененоста на възприятията на съзнанието на един дивак в сравнение с Билчо. Последния предполагам вече е забравил да работи с компютри и вероятно се затруднява да си преинсталира Уиндоса , а и сигурно не му се налага да го прави - нали разполага с 40 милярда .
(при такова парично състояние ако му кефне и Линукс може да си поръча да му инсталират дет се вика)

преди 19 години 10 месеца #10872
Bell, мисля че разбра примера ми твърде директно. Иван даде хубав пример с Бил Гейтс и Стефан Маринов. И двамата работят в сходна сфера-интелектуалния труд. Стефан Маринов обаче е класи над Бил Гейтс и приноса му за човечеството по никакъв начин не може да се сравнява количествено с най-богатия. Стефан Маринов беше убит заради "неразрешения" му принос, а Бил стана №1 богаташ заради софтуерните решения, на някои от които той е съавтор. Още повече софтуерните решения на Майкрософт не са от най-добрите. Има далеч по-добри. Всъщност популярността на Бил стана благодарение на "избраните" и той работи за тях. Докато Стефан Маринов искаше свободно да се разпостранят неговите изобретения и да се ползват от хората без патенти и лицензии. Вземи който си искаш изобретател за пример и му виж съдбата, не стига ли тя твърде рано до гроба, ако не работи за чифутите, тези които се кланят на бога на парите и властта!
Ако ще се оценява приноса на даден човек в пари, как си обясняваш тази огрома разлика между единия и другия? Справедлива и обоснована ли е тя за теб?

преди 19 години 10 месеца #10873
Все повече хора, организации и компании, вече предпочитат свободния софтуер с отворен код. Те нещат вече "решенията" на Бил. Всичко това обаче стана възможно, въпреки атаките и натиска върху "Стефан Мариновците", които се занимават в областта на писането на софтуер. Аз например съм приятно изненадан от развитието на свободния софтуер и лично вече го предпочитам и ползвам. Значи нещата могат и без пари да стават и хората да са доволни. Браво на такива хора. Рано или късно труда им ще бъде възнаграден по някакъв начин. Не е задължително да е в пари.

преди 19 години 10 месеца #10874
Даже сега си мисля, че пътя на борбата срещу чифущината може да бъде аналогичен на пътя на развитието на свободния софтуер. Там ангажирани са всички, разработчици и потребители. Едни без други не могат и това е вярната посока. Така те заедно работят за едно и също нещо и накрая става тъй както им харесва. Ако искаш някой да измисли нещата вместо теб и без да те пита да ги наложи, като единствено решение, тогава се обърни към Бил Гейтс и скритата зад него компания.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.