На 1 януари 2007 ни приемат в европейският съюз
И да не те похвали човек - веднага се изсра на метеното. Да не си се стискал досега?Petee писа: Ураа прав съм!
Ето ти натурално стопанство. www.rodovo-imenie.org/ - АРХИВ
Вече хората започнаха да се спасяват от градовете и робството.
Това "Родово имение" също много ми прилича на филиал на Виско (Висарион).
Ех, дъновистите, бива ли такъв позор...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Не съм съгласен с теб. Катаклизъм ще има само за неподготвените хора и авторите на паричната система. Пък и аз съм на мнение, че паричната система може да се ползва, но без лихви и при други правила. А най-доброто е фокуса на измерването да е в труда на човека, защото на тая земя само труда на човека си е негов. Така всички, ако искат да имат ще се наложи наистина да се трудят. А пък и няма да има такива нечувани разлики между хората. Сега, все едно Бил Гейтс да е вложил 40 милиарда пъти повече труд от теб?! Просто физически ще е невъзможно да има такива разлики. Разбира се това е само фундамента, който е възможно най обективен и реален. Подробностите следва да се обсъдят, ако ще става така.Sinclaire писа: Евалата Petee!!! Много подробно и детайлно обясни нещата, но за съжаление тази система е градена и налагана и всяко залитане би предизвикало нечувани катаклизми. Хората не са дорасли за такива работи. Трябва да се действа глобално, а не локално и тогава ще има резултат.
Това ми прозвуча много комунистически (без да се обиждаш).Запознат писа: Сега, все едно Бил Гейтс да е вложил 40 милиарда пъти повече труд от теб?! Просто физически ще е невъзможно да има такива разлики.
Не мисля, че Бил Гейтс може да се сравнява с един селянин, който може да кара трактор от сутрин до вечер и работи физически труд повече от него.
Има различни хора с различни нива и капацитет!
Не разбирам от икономика, но едва ли институция като банката или финансови къщи или който и да било би давал кредити е така...за какво? В смисъл, че ако нямаш капитал, но искаш да започнеш нещо все от някъде трябва да вземеш парите. В крайна сметка не сме в праисторическо време и стойностите са такива каквито са, освен ако не искате да се върнете във времето с каруците и воловете. И дори да се случи пак ще има хора, които няма да се задоволяват с каруцата...
С две думи, никой няма да дава пари на заем за едно благодаря!
В историята на човечеството страните винаги са забогатявали от поробени земи...не е нещо ново това с войните и ограбването и поробването финансово или каквото и да е на загубилите страни.
Мисля, че най-сериозния проблем е в това, че дадена държава консумира много повече от това, което произвежда!!! От там идва тази регресивна икономика...
Сравни тогава Бил Гейтс със Стефан Маринов. Кой на какво ниво е и за какво е живял. Най-нещастното сравнение, което може да се измисли. Нека не забравяме, че парите би трябвало да са заместител, посредник. Какво реално има Гейтс, чието изражение да е 40 милиарда долара? Какво притежава всъщност?Bell писа:
Това ми прозвуча много комунистически (без да се обиждаш).Запознат писа: Сега, все едно Бил Гейтс да е вложил 40 милиарда пъти повече труд от теб?! Просто физически ще е невъзможно да има такива разлики.
Не мисля, че Бил Гейтс може да се сравнява с един селянин, който може да кара трактор от сутрин до вечер и работи физически труд повече от него.
А ако става дума за сравнение, можеш ли да се опиташ да сравниш Йордан Цонев и Ангел Грънчаров?
Различни хора и различни нива на капацитет, индуктивност и съпротивление.
Различни светове.
Бел, не можеш да кажеш, че една Държава консумира повече отколкото произвежда. Това не е възможно! Ако вярваш на юдейските статистики - лошо.
Просто хората не виждат плодовете от труда си и не знаят колко са произвели. Никой не вижда по-далеко от собствената си махала.
Иване, като каза Маринов се сетих, че съм превел разни статии, формули и интервюта с него от италиански от времето, когато е живял в Рим. Ако някой проявява интерес да ми пише и ще му ги пратя.
А сега за Гезел. Този е бил гений! Богат благородник, създава теория с която обрича не само собственото си богатство, но и това на всички паразити по света. Казва, че проблемите идват НЕ от това, че се задържат пари от определени хора и липсват там, където хората имат нужда от тях за да могат да работят и да осъществяват размяната на стоки и услуги, а от ВЪЗМОЖНОСТТА да се задържат пари. От задържането идва и лихвата. Ако един човек не може да задържи пари повече от месец-два, как ще дава заем с лихва или без? Един производител на ябълки и един собственик на пари не са равнопоставени. Собственика на пари е облагодетелствен първо защото държи универсалната стока и второ защото тя не се разваля за разлика от ябълките (както става в природата). Гезел показва как да се създадат условия, че парите да се "развалят" ако не се усвободиш по най-бърз начин от тях. Няма лихва и парите се движат със светкавична скорост, а всяко прехвърляне е придружено с материялна придобивка. Това са "свободните пари" на Гезел. Не е вярно, че примерно в Лом или някое затънтено старопланинско село няма работа. Работа има навсякъде, но пари няма за да бъде продадена и купена. Парите са в София и Варна и много трудно излизат от там, защото чрез лихвата се връщат обратно при "елита". С тази система изпробвана в Вьоргел (Австрия) може да процъфти всяко село или град. Не комунизъм, не капитализъм, а справедливост. Юдейската сган навсякъде е лепнала етикет "утопия" на тези идеи и познайте защо....
Кой е Силвио Гезел? - imadrugpat.org/GESELL.htm
Ето и практически приложения: imadrugpat.org/eco3.htm
Препоръчвам книгата на Владимир Богданов "Лихвата - ракът на обществото". От всичко което съм чел, там най-добре е описано как крадат хората и не ги оставят да дишат от работа!
Да , така е Бел. Но съгласи се че освен нивото на капацитет като мярка за сравнение има парелелни разновидности на капацитет. А помежду им сравнение не може да става. Все едно килограми и метри да се сравняват.Bell писа: Не мисля, че Бил Гейтс може да се сравнява с един селянин, който може да кара трактор от сутрин до вечер и работи физически труд повече от него.
Докато Билчо Гейтса е на много високо ниво в далаверите , мошеничеството и чифутизма в сравнение с бай Ставри тракториста , то последния може да има колоритна душевност,сърдечна доброта, да свири на гайда от душа, да е шегаджия от класа и философ по рождение, да е техничар (да си е правил 3 основни ремонта на двигателя на трактора без да го е учил някой особенно на това) .... и прочие, което да го отвежда в класацията на селото като най уважаван и кадърен мъж.
Друг пример може да бъде многообразието и необремененоста на възприятията на съзнанието на един дивак в сравнение с Билчо. Последния предполагам вече е забравил да работи с компютри и вероятно се затруднява да си преинсталира Уиндоса , а и сигурно не му се налага да го прави - нали разполага с 40 милярда .
(при такова парично състояние ако му кефне и Линукс може да си поръча да му инсталират дет се вика)
Ако ще се оценява приноса на даден човек в пари, как си обясняваш тази огрома разлика между единия и другия? Справедлива и обоснована ли е тя за теб?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.