Ново 20!!! Този път разконспириран е Волен Сидеров!
nevg, ти или не вдяваш за какво става дума, или не си прочел нищо по темата. Ти да си чул някъде политическа партия да отстоява на практика националните ценности и интереси? Приказващи много, вършещи нещо по въпроса с лупа да ги търсиш!nevg писа: На някои хора им трябва доста време за лутане из какви ли не идеологии за да осъзнаят, че всъщност "Национализмът е нормалното ми агрегатно състояние", а всичко останало са просто празни приказки.
Бая народ сега е с промит мозък и хич не вдяват, че в националния интерес е истината.
Тука става въпрос за заместител на политическата система на управление. Ще ти обясня на кратко: Ти разчиташ на политическа партия, кояти ти казва, че националните итереси са над всичко! Минава време и ти виждаш, че направеното няма никакъв резултат. Кой, кога и къде измисли политическата система и с какв цел? Идеята за национално правителство е добра, но изпълнението й чрез политическа сила ще я размие до неузнаваемост! От това се притеснявам аз. Замисли се над въпроса, и спри да говориш като папагал! Никой тук не се мъчи да те цепи от националната идея, а точно обратното!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Прав си да не вярваш,много сме лъгани,аз също и точно затова влязох в партия,която да отговаря на разбиранията ми и на ценностната ми система,за да наблюдавам,да вземам участие и да не ги оставя да ме излъжат.Естествено гаранции няма,всичко се прави от хора.И ти каквато и система да измислиш ще я правиш с хора,а те са със всички човешки слабости,както всички останали.Това значи ли,че не трябва да се почва нищо, или че след няколко неуспеха ,трябва да преустановим борбата или пък да зачеркнем всичко направено досега?Ако сме единни и решителни,ако работим без да отричаме един на друг начините по които всеки се бори и не считаме единствено нашата линия правилна,ще имаме успех.Не съществува такова нещо,като дело или мисия без ВЯРА.Задължително трябва да се вярва в нещо иначе какъв е смисъла на предприятието?Но тоталното отричане на други идеи и хора няма да доведе до нищо!
Ник, толкова ли сложно обясних, тази простичка идея? Ти, който си се посветил в осъществяването на националната кауза, защо сметна, че най-добрия и ефективен начин е реализирането й да стане чрез политическата система, а не чрез система съставена с ангажираността на народа(тази, за която говоря постоянно)? Тук в този сайт се занимаваме и с история на България. Системата на управление на държавата ни през цялото време въобще не е била чрез политически партии. Искам добре да оцениш този факт. Аз обаче, не призовавам да се връщаме към миналото едно към едно. Не искам да и да копираме. Аз предлагам, заедно пак повтарям, заедно да изработим, да измислим система за управление на България, като се вземат в предвид положителни практики, не слугувайки на чужди такива, а изцяло в наш интерес, в интерес на Българския род. И понеже нямам моралното право да го реша еднолично, нито пък която и да е политическа партия, без да го съгласува с по-голямата част от народа предварително, изниква нуждата всеки да допринесе с идея, обсъждане, предложение и накрая гласуване по даден въпрос. Това не е никак трудно, като дейност, единствената трудност всъщност, която трябва да се преодолее е съставянето на ред и правила на комуникация между участниците. Не е лесна задача това, но пък веднъж направим ли го, всичко ще е леко.nik писа: Запознат,явно имаш някаква идея,която за момента признавам не мога да схвана съвсем ясно.Основното,което долавям е недоверието към политическата партия, изявила приоритета на националната идея,при това без да я обсебва.
Прав си да не вярваш,много сме лъгани,аз също и точно затова влязох в партия,която да отговаря на разбиранията ми и на ценностната ми система,за да наблюдавам,да вземам участие и да не ги оставя да ме излъжат.Естествено гаранции няма,всичко се прави от хора.И ти каквато и система да измислиш ще я правиш с хора,а те са със всички човешки слабости,както всички останали.Това значи ли,че не трябва да се почва нищо, или че след няколко неуспеха ,трябва да преустановим борбата или пък да зачеркнем всичко направено досега?Ако сме единни и решителни,ако работим без да отричаме един на друг начините по които всеки се бори и не считаме единствено нашата линия правилна,ще имаме успех.Не съществува такова нещо,като дело или мисия без ВЯРА.Задължително трябва да се вярва в нещо иначе какъв е смисъла на предприятието?Но тоталното отричане на други идеи и хора няма да доведе до нищо!
Така уважаеми Ник, никога няма да ти се налага да бръмчиш по села и паланки и да обясняваш на хората, колко як пич си всъщност, и че ще изпълниш всичко, което си поел като ангажимент към народа. По този начин ти без да искаш ще ги излъжеш, нагазвайки в система, в която нямаш никакъв контрол. Това обаче ще го разбереш, след първите си разочарования от своите колеги. Така само даваш предпоставка на народа да каже: Ето и тези ни излъгаха!
При партийната форма на управление отговорността се размива в група от хора, представляващи политическата сила, така наречената и добре позната "политическа безотговорност". Да не говорим, че ти няма как да си сигурен, че колегите ти ще бъдат пичове на място и няма да мръднат от думата си.
Мога да се изказвам аргументирано още сто страници, но смятам да се спра.
Последно пак ще ти припомня: Ти няма от какво да се притесняваш, че някава такава система може да измести Атака. Ако Атака се провали, не е ли добре да имаме резервен вариант? Не е ли по-добре да сме подготвени? Ти какво ще кажеш?
Хубаво е, че този учен е стигнал до тези изводи.nik писа: Пак съм аз.може би ще ти бъда полезен с един материал предполагам от в.АТАКА.Писан е от Р.Кехайов,с.Ветрен.Касае икономическата теория на Линдън ла Руш.Няма много подробности,но може да се заинтересуваш,ако искаш.Цитирам:"Тази теория е фундаментална икономическа концепция,представяща икономиката не като обособена част от живота,а като фундамент на обществото.Това е наука за възпроизводството на човешкият род,като цяло...Теорията за физическата икономика на Л.ла Руш гледа на икономическите процеси през призмата на религиозните и морални категории.Тя остро се противопоставя на финансовата спекула и нейните институции/МВФ,СБ,СТО/.В теорията на Ла руш човешките и морални стойности имат несравнимо по-голямо значение от паричните.Тя разглежда човешкият живот,като основен двигател на прогреса.За тази теория се знае твърде малко "и т.н....Статията завършва:"Теорите за пазарната икономика,за търсене и предлагане са вече приказки за начинаещи."
Но неговите "прозрения" пък са детска залъгалка за нас.
Запознат ти каза тия неща - че системата не става. Ти рече, че трябвало вяра. Ама си по-склонен да вярваш на някакъв "учен', дето си признал на стари години, че живее в кочина. Защо не избереш да вярваш на един 20 годишен младеж от нашия форум, дето ще ти ги каже тия неща без да е професор?
Севар не веднъж споменава, че новото, което ще ни спаси ще се окаже много добре забравено старо.
Още нещо по повод системата.
Трябва да се виждат мащабите. Не може да се твърди, че "има още хляб" в полуразложен труп. Има, но едва след като човекът умре.
Какви надежди имате за система, в която всеки започва да се катери от най-долу до върха, за да можел да повлияе на тази система? Разберете - такова изкачване не е възможно. Върхът е зает от самото създаване на системата.
Например системата създадена от рода Дуло е била винаги под управление на рода Дуло. Ако някой ни е покорил, е било не защото е овладял НАШАТА СИСТЕМА, а защото сме позволили да живеем по неговата. Всякакво човъркане, заиграване и ВЯРА в сегашната система е работа против НАШАТА СИСТЕМА. Какво неясно има тук? Колко професори трябва на смъртния си одър да признаят, че са били заблудени, за да си признаем тези прости истини.
Да разровим старото и добре забравеното и ако има в него хляб - от там да вземем, а не от разлагащата се мърша. Нашата система не е давала дефекти, нали? Проблем е имало не защото тя е негодна, а защото сме се отконявали от нея. Да живеем по други правила е все едно да сме умрели. Да не сме българи.
Да осмислим всичко това и да започнем да градим нашето.
Иване, това което съм казал, съм го научил от писанията на Елтимир и съм го приел и за моя истина. Но има и друга мисъл - перифразирам: "ще продължи този, който донесе нишка от най-старото и я занесе в бъдещето".
Севар писа: "ще продължи този, който донесе нишка от най-старото и я занесе в бъдещето".
"Най-старото" е вместилище на основна съставна дейност вътре в природата и вътре в самите нас, която, освободена и активирана,поражда движение.
Който няма собствена система, робува на чужда!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.