Краят на времената

преди 15 години 6 месеца #41071

Necromant1 писа: Този дядка Ошо ли беше?

Баш Ушо;))) Сдал отвсякъде. Не, че мислите му по-горе, не са верни, но това не е причина, да го включим в нашата Вера като "гуру";))))

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 15 години 6 месеца #41082

Йордан_13 писа:

Баш Ушо;))) Сдал отвсякъде. Не, че мислите му по-горе, не са верни, но това не е причина, да го включим в нашата Вера като "гуру";))))

Незнам аз теб, но аз предпочитам да виждам зад всяка полянка бог, зад всяка горичка богове, зад всяка река - бог, зад всяко езеро бог, зад всяко жовотно - бог. Някак си тази представа ми се струва по-правилна за мен лично. Това унифициране на всичко, че е създадено от единния бог нещо не ме кефи. За мен единния бог е просто закона (самодостатъчен и всепроникващ) , който позволява на всичко да съществува и да бъде, затова нещо не ме кефи да го намесваме навсякъде. Размива се някак си границата между закон и творец, а за мен 2-те са различни неща. :hammer: :aham:

преди 15 години 6 месеца #41088

Незнам аз теб, но аз предпочитам да виждам зад всяка полянка бог, зад всяка горичка богове, зад всяка река - бог, зад всяко езеро бог, зад всяко жовотно - бог.

Има само един Бог - Слънчевия. Не обърквай силите надолу по йерархията за богове. Тези, за които говориш в тенгрианството си имат точните имена и функции. Някои са природни духове на починали хора (онголи), други са енергийни същности. Но Бог е един и за това казваме, че тенгрианството е най-старата монотеистична вяра. Пантеизъм и политeизъм си е нещо съвършено друго. Именно подобно виждане на нещата е причината фанариотите някога да обявят старата ни Вяра за езическа. От неразбиране или съвсем умишлено като инструмент за подкопаване на българската държавност.

преди 15 години 6 месеца #41094

Йордан_13 писа:

Много ти благодаря за снизходителното изказване :-) Точно заради него се чуствам длъжна да уточня,че вникакъв случай не съм искала да вмъквам "гуру" и доказателство за това е ,че цитирах само текст-без автор.Много чета и понякога избързвам в желанието си да споделя нещо,което ме е впечатлило...Много ми се иска ,колкото се може повече хора да се обърнат към природата и вътрешната си сила...да знаят че могат да черпят сила и устойчивост от сънцето,небето и звездите,но това не става само с ритуали и заучени молитви...

преди 15 години 6 месеца #41095

anti666 писа:

Незнам аз теб, но аз предпочитам да виждам зад всяка полянка бог, зад всяка горичка богове, зад всяка река - бог, зад всяко езеро бог, зад всяко жовотно - бог.

Има само един Бог - Слънчевия. Не обърквай силите надолу по йерархията за богове. Тези, за които говориш в тенгрианството си имат точните имена и функции. Някои са природни духове на починали хора (онголи), други са енергийни същности. Но Бог е един и за това казваме, че тенгрианството е най-старата монотеистична вяра. Пантеизъм и политeизъм си е нещо съвършено друго. Именно подобно виждане на нещата е причината фанариотите някога да обявят старата ни Вяра за езическа. От неразбиране или съвсем умишлено като инструмент за подкопаване на българската държавност.

Имам чувството, че приравняваш Тангра със Слънцето. :shock: Недей така, със Слънцето не свършва света. Пък и си спомни какво е изсякъл кан Омуртаг на колоната за нашите много богове, които са по-силни и могъщи от християнския бог. Този слънчев монотеизъм повече мяза на християнство, понеже хрИстос на гръцки значеше Слънце, ако не се лъжа и съответно обожествяването му си излиза култ към Слънцето. A тука vbox7.com/play:345ca3f3 този сибирският тенгриански шаман си го казва съвсем точно какво е и че боговете живеят навсякъде в природата. Пък и за какво са тези алпи в тенгрианската митология, само за украса ли? Нали им се честват празници на всичките. А щом им се честват празници и им се поднасят дарове значи са със статут на богове. :aham: :clap: Аз мисля, че нещата си ги разбирам правилно. :yeah:
Боли ме какво си мислиш, че се мъчат да ни изкарат. Езичеството не е разделение между народите, а е обединение в различията. Аз обичам да казвам:"Единни в различията си!" :-D И затова уважавам всички езически религии, които имат някаква връзка с историята и миналото на света. Виж в древен Египет какво е било - там са се почитали над 800 различни божества и все пак са били единни и са се чувствали един народ и виж какви достижения имат като цивилизация. Така че не се срамувай от корена си и някой да ти каже , че си езичник го възприемай като гордост, както го правя аз примерно. :yeah:

Виж отвори се нова тема за дискусия и можем да си продължим задочния спор на лични съобщения. :yeah:

преди 15 години 6 месеца #41097
Здравейте :-)
Не искам да ви развалям купона(спора) а да ви дам матриял за размисъл.Всички от рода РА имат афинитет да строят пирамиди.Пирамидите според мен са и маяци за насочване.Като прибавим и филма Стар Гейт в часта с търсене на приемник,то стигаме и до "куандалини" което се рекламира от източните йога практики.А "куандалини"(дано съм го изписал правилно) е симбиот.Което значи че чака да му се наденем за да ни притежават изцяло и отвътре.Всичко е оплетено в големи лъжи и единствено душата/ сърцето може да намери пътя.
Може и да не съм прав но времето показва всичко.
Живи и здрави. :tooth:
П.с. Ако сте гледали 10.000 филма ще видита и че ние (част от народа ни) сме им били роби,но един от нас заради наша жена му е.а майката на оня циганин.

преди 15 години 6 месеца #41103
Този слънчев монотеизъм повече мяза на християнство, понеже хрИстос на гръцки значеше Слънце, ако не се лъжа и съответно обожествяването му си излиза култ към Слънцето. A тука vbox7.com/play:345ca3f3 този сибирският тенгриански шаман си го казва съвсем точно какво е и че боговете живеят навсякъде в природата.
=====================================================
Прочети "Сказание за Чулман" и "Сказание за дъщерята на Хана" и тогава си вади такива заключения. Слънцето е символ на проявената Абсолютната светлина в света. Култа към Слънчевия диск има праисторически измерения. А за боговете - е те, там "скачат" по клоните на Бой Терек, те са нищо повече от еманации на Абсолютната светлина, нейни лъчи. Зад всеки техен божествено-човешки образ стои спецификата на даден лъч.

преди 15 години 6 месеца #41104

Йордан_13 писа: Този слънчев монотеизъм повече мяза на християнство, понеже хрИстос на гръцки значеше Слънце, ако не се лъжа и съответно обожествяването му си излиза култ към Слънцето. A тука vbox7.com/play:345ca3f3 този сибирският тенгриански шаман си го казва съвсем точно какво е и че боговете живеят навсякъде в природата.
=====================================================
Прочети "Сказание за Чулман" и "Сказание за дъщерята на Хана" и тогава си вади такива заключения. Слънцето е символ на проявената Абсолютната светлина в света. Култа към Слънчевия диск има праисторически измерения. А за боговете - е те, там "скачат" по клоните на Бой Терек, те са нищо повече от еманации на Абсолютната светлина, нейни лъчи. Зад всеки техен божествено-човешки образ стои спецификата на даден лъч.

E, недей де... :-( Така го изкарвате, че българските шамани не си говорят с боговете ами с някакви енергоструктури. :frown2: Тука вече влизаме в сериозен конфликт. :plamp: Това е все едно да ти кажа, че ако чуваш едно животно как ти говори като отделна личност да те нареча шизофреник. :frown2: Да, но аз знам защо това животно може да ти проговори и няма да го направя, защото знам защо и тревечката, и храстчето, и дръвчето, и гъбката също могат да говорят. Техните гласове са различни и не са цветовете на слънчевите лъчи. :yeah: :tc:
Тука нещо сте забили в посока един бог и неговите различни проявления. Мога да го нареча и по друг начин - една енергия с много проявления, както е сега модерно в неопаганизма да се твърди. То по тая логика и ние хората трябва да сме едно цяло и да сме свързани и да сме управлявани от този бог. Там е работата, че ако не бяхме самостоятелни личности нямаше да има смисъл всичко. :frown2: Всите сме отделни, самостоятелни и напълно лишени от общо тяло помежду ни личности. :mad2:

преди 15 години 6 месеца #41107
Здравейте.
Първо смятам че за да можеш да общуваш трябва да знаеш езика на който ще се извърши общуването.За сега нашия(българския) начин е одухотворяването.Постиженията ни както биха се изразили учените са феноменални.За каво иде реч от време оно ние си бъбрим с много хайванчета.Е някои са бесни нам ма ввсеки сам си търси знанията.Доколкото знам Бог за българите е знаен и можещ.Но по труда (делата ) му ще го познаете.При положение че всичко е енергия,основната комуникация е на базата на нашата лична енергия.Тя е носителя на общуването.Колкото е по чиста нашата енергия с толкова повече живики можем да общуваме.А насила хубост не става защото всяка енергия си има собственник и съотвено свободен избор с кого да общува.Абракадабрите(магиите) са насилие над енергиите.А с Бог нашите предци са отъждествявали нещо за което нямаме знанията за да си бъбрим с него.А колкото сме по чисти мисловно и като труд кръгозора на общуването ни се увеличава.И нашия народ достигна до това че да има лечители.Хора които могат да общуват с енергиите около нас.Но общата заблуда е че лечителите са за да лекуват хората.Няма чалъм.Лечителите първата им работа е да се грижат за последствията от живота на човечеството.И ако на някой му е дадено(безопастно) за него да помогне и на човек.Човека сам си носи отговорността и последствията от деянията.И тука Бог изкупителя на греховете е удобен само за безотговорните хора или тези които ни докараха до това дередже(готованите).Така че Бог е много широко понятие и зависи от различността ни.Когато ние като народ намерим за нас истината за Бог казваме че е един но триединен. Защо?Ами защото май имаме знанията,и за това сме мразени и подложени на геноцид.Така че всеки да си копа лозето за да пие и да черпи другите виното си.Всеки може да вярва в каквото си иска но да се пази да не прави бели щото някои бели много дълго се оправят.И после дигат ръце и викат господи защо ме наказа а те самите са си го докарали.Всичко трябва да си постигнем, и сами, и като народ и винаги си носим отговорността за това което сме сторили.Няма прошка и давност за делата ни.И пътя ни е всеки сам, всяко семейство само,всеки народ сам и като човечество сами да достигнем до Бог.Кой е и дали е човек или нещо друго ще разберем сами.Ние Българите навремето сме оставяли дома си отворен и нещо за хапване на масата,щото може да мине незнаен пътник.Да си почине и подкрепи в дома ни.
Живи и здрави.
П.С.
Между другото разложете светлината на слъцето на цветове и вижте колко са. Всеки цвят означава завършен труд(знания).Затова присъства в мирогледа на Българския род и то като Бог.Много е крадено от нас но времето показва всичко.В живота се зачитат само лично постигнатото и който е крал чуждо -огледайте се какво става около нас и още ще става по тежко на някои.

преди 15 години 6 месеца #41112
Колапсът на магнитосферата може да бъде поради две причини. (или комбинация по едно и също време). Едната са масивни слънчеви бури (урагани), които като дегаусването да я неутрализират. Пикът, както бях споменал и преди се очаква в началото на 2013г.
Другата, по-сериозна причина са масивни земни катаклизми. Когато майката Земя отръсква снагата си. Магнитният щит се индуктира в земното ядро (филма Ядрото ни дава добра представа) и всякакви катаклизми (като промяна на географските полюси) ще доведе до колапс на магнитосферата.
Днес в сайта си Елтимир пусна една тема, която сериозно ме накара да се замисля и за най-лошия вариант.

erigkan.ucoz.ru/news/nashata_greshka/2011-02-26-886#comments

Ако промяната на географските полюси е не просто промяна, а преобръщане. Като краен ефект - промяна на посоката на въртене. Погледнете видеото от
Ефекта на Джанибеков. Това не са манипулирани кадри и както този болт безпричинно в безтегловност рязко сменя посоката си на въртене, така и Земята може да го направи.
Излишно е да споменавам, че това вече ще е тотален катаклизъм с всичките си последствия. От свръхземетресения до масивни цунамите. Надявам се да не се стига дотам, за да гледаме изгрева на Слънцето от запад.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.