Краят на времената

преди 14 години 9 месеца #43127
Трудно човек може да визуализира Абсолюта, Ден Грее. И мисля, че има основание да бъде обяснено малко повече парадокса - хем Ден Грее, хем Великия Мрак.
За мен най-близкото обяснение, освен в Битие е самия Космос. Той винаги е даван като мрак, дори и снимките от орбиталните станции. Но мрак ли е всъщност? Какво е Космоса, след като гъмжи от енергии. Част от Космоса са и звездите, които са източници на светлина. Част от Космоса е и Слънцето, Порталът на Ден Грее, от който произлизат всичките слънчеви религии, включително и Тенгрианството.
По същия начин можем да запитаме - зло ли е Злото? Или е необходима част от Мирозданието, за да знаем какво е Добро. За нас, то е необходимо, за да има движение и динамика. Проблемите започват, когато стане повече от необходимия здравословен баланс и се наруши равновесието, както е сега в републиката на Българите.

И по темата, този бай Мильо каза още няколко верни неща. Едно от тях го бях писал тук преди време - за атомните централи. Защото по време на събитията, не искаме Козлодуй да се превърне във Фукушима. Така че много добре е да се поизключи, дори и за планови ремонт в един определен период от време следващата година. Няма да е май, макар катаклизмите да започнат да се сгъстяват все повече, включително и в България.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 14 години 9 месеца #43131
Значи след като нито в Тората, нито в Сказанието не е описано сътворяването на тъмнината, тя е несътворяема. По тая логика, щом "в началото" се споменават дивовете, значи и те не са сътворени, ей така просто си ги е имало. Въпросът тук е – в началото на кое? На мен ми изглежда, че в тези книги се говори за НАШЕТО НАЧАЛО, началото на живота на Човека, Сътворението на Човека ! Очевидно друг живот на някакви други същества вече е съществувал и понеже те нямали нужда от светлина, е имало само тъмнина и вода. Имало е само това, от което са се нуждаели онези другите. Но на нас ни е необходима светлина, земя, небе... И започва сътворението на светлина, земя, небе... за да се стигне до върховното творение – Човека! Човекът, на който Бог кара ангелите (тоест тези преди нас) да се поклонят. Става въпрос за човешкото начало, а не за сътворението на живота и Вселената въобще.
Казваш, че аз разсъждавам елементарно, но да смяташ, че щом сътворението на нещо не е написано някъде си, значи то е несътворяемо, на мен ми се струва странно. Само Бог е несътворяем.
.........................
„Изведнъж отнякъде се появява Бог и "РЕЧЕ БОГ: ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА", не създаде, сътвори или някакви други действия, нито пък казва: "да се създаде светлина", а казва: "Да бъде". Има огромна разлика.“
.....................
Няма разлика – "Сътвори го Той от пръст, после му рече: “Бъди!” И той стана." Показан е начинът, по който Твореца създава всичко – с воля, с божествена воля!

преди 14 години 9 месеца #43132
Доколкото разбирам анти666, говориш за мрак в смисъла на пустота, с което съм съгласна. Но думичката "мрак" е некоректна, ограничаваща и подвеждаща. Навремето Елтимир говореше за силата на думите и енергията, която носят. Това имам предвид.
"Зло ли е Злото?" е най-точният въпрос. Евалла! :-) Напълно съм съгласна с теб. И тук пак стигаме до сътворението. Но ще спра, че Йордан смята, че разводнявам темата. Обаче аз си мисля, че е правилно в тема "Краят на Времената" да се говори именно за Бог и за Злото. Все пак кой и защо, е определил кога и какъв да бъде този край...

преди 14 години 9 месеца #43133

merry писа: Значи след като нито в Тората, нито в Сказанието не е описано сътворяването на тъмнината, тя е несътворяема. По тая логика, щом "в началото" се споменават дивовете, значи и те не са сътворени, ей така просто си ги е имало. Въпросът тук е – в началото на кое? На мен ми изглежда, че в тези книги се говори за НАШЕТО НАЧАЛО, началото на живота на Човека, Сътворението на Човека ! Очевидно друг живот на някакви други същества вече е съществувал и понеже те нямали нужда от светлина, е имало само тъмнина и вода. Имало е само това, от което са се нуждаели онези другите. Но на нас ни е необходима светлина, земя, небе... И започва сътворението на светлина, земя, небе... за да се стигне до върховното творение – Човека! Човекът, на който Бог кара ангелите (тоест тези преди нас) да се поклонят. Става въпрос за човешкото начало, а не за сътворението на живота и Вселената въобще.
Казваш, че аз разсъждавам елементарно, но да смяташ, че щом сътворението на нещо не е написано някъде си, значи то е несътворяемо, на мен ми се струва странно. Само Бог е несътворяем.
.........................
„Изведнъж отнякъде се появява Бог и "РЕЧЕ БОГ: ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА", не създаде, сътвори или някакви други действия, нито пък казва: "да се създаде светлина", а казва: "Да бъде". Има огромна разлика.“
.....................
Няма разлика – "Сътвори го Той от пръст, после му рече: “Бъди!” И той стана." Показан е начинът, по който Твореца създава всичко – с воля, с божествена воля!

Виж жена си и не ти се отдава философията. Още повече пък забулена. На забулените не им се дава ни интернет, ни право да философстват, но ти не си забулена, само се представяш за такава.
Между: "Да бъде" и "Сътвори" разликата е огромна. Тъмнината е несътворяема, а преминаването и в Светлина е израз на нейната динамика. И вече уточних- въвеждане в Битие. Кво ти е било нужно на тебе днес, след време няма да ти бъде нужно, защото ние след време ще бъдем тези дивове, на тяхното место. Те са несътворяеми, защото са еманации на Абсолютното, чрез тях То се изразява в Битие и изразява Битие. Толкова може да се обясни с думи. И пак ти казвам - философията не се отдава на жените, особено на мюслитата от град Пещера. Деца нямаш ли, да се занимаваш с тях?

преди 14 години 9 месеца #43189
За да стигнем до сигурност в прогнозите за 2012 г., трябваше да проучим обстойно максимума на слънчевата буря, регистрирана на 13 март 1989 г. Тогава в йоносферата се удари високоенергиен плазмен облак и промени магнитното поле на Земята. Американския астрофизик Робърт Хофман описва влиянието с думите: „Изглеждаше така, сякаш Земята бе смазана с громен чук". Ударната вълна на слънчевата буря действително е пресовала около една трета от земното магнитно поле. Струята в небето се равнява на един милион ампера, което отговаря на десет до сто пъти повече от мощта на една гръмотевична буря. Вследствие на това във вътрешността на Земята се появяват електрически потоци, които предизвикват геомагнитен хаос с екстремно висок характер.
Жителите на Източна Канада ще запомнят 13-и март за цял живот. Датата, на която 735-киловатовата електроцентрала претърпява пълен крах, а шест секунди по-късно идва ред и на 2000-мегаватовия Чърчил Фолс Комплекс. Стрелките на компасите престават да функционират. Разрушителните вълни стигат дори до далечна Япония и причиняват изгаряне на още трансформатори в тамошните електроцентрали. „За миг - както се съобщава по-късно - възникна опасността от ядрена катастрофа". Ръководителят на програмата за изследване на атмосферата Ричард Бенке предсказва: „В близко бъдеще може да се случат и по-лоши неща". А през 1990 г. Джон Капман от университета в Минесота допълва: „Вредите от Слънцето ще достигнат размери, които днес все още не можем да си представим".
По време на последния максимум на слънчевата активност, на 11 януари 1997 г., сателитите Галакси-4 и „Телестар-401" бяха разрушени само за няколко секунди. В същия този ден милиони хора внезапно се озоваха с прекъснати комуникационни мрежи. Haпоследък дори изведеният от НАСА сателит SOHO, който праща записи от Слънцето вече 14 години, все по-често изпитва функционални смущения - и то почти винаги след настъпването на екстремни слънчеви аномалии.
От другата страна на равносметката стоят структивните аспекти, които следват като резултат от аргументирането на чисто биофизическото равнище. В тази глава научихте някои неща за основините функции на полетата, които ще ви помогнат да повярвате в предсказанията за предстоящия еволюционен скок.
В обобщение мога да кажа следното. Земните магнитни полета, шумановата резонансна честота, както и електростатичните земни полета са отговори за появата на живота на Земята. Maгнитните полета като цяло, и по-специално нашето геомагнитно поле, със сигурност са причина за неформалните съхраняващи и преносителни свойства на водата — магнитните полета са средата, в която се складира информацията. Ето защо отслабването или пълната липса на зем¬ното магнитно поле би могло да доведе до изтриване на цялата земна база данни. Докато тази информация съществува и е достъпна, тя се активира от електростатичните полета. Те определят също и функциите на нашите нервни клетки и правят възможна вътреклетъчната комуникация. Полетата, които въздействат върху нашия мозък отвън, участват активно в съответните електрохимични процеси. Подобни влияния могат да променят сериозно психическия ни статус, в негативно отношение под формата на депресии и де¬зориентация, а в положително - в следване на собствената ни интуиция.
Тъй като честотата на екстремните полеви влияния, които са резултат от измененията в слънчевата активност непрекъснато нараства, занапред трябва да сме подготвени за промените, водещи след себе си редица последствия върху психиката и съзнанието ни. Дали ще преживеем катаклизъм с деструктивен характер, или ще приемем обрата като шанс за оцеляване и въздигане, зависи преди всичко от отношението ни към тези събития. Ето защо сега е моментът да ви представя няколко модела, по които биха могли да протекат структурните изменения - като едно всеобщо ново начало. Добрата новина гласи: Картите са разбъркани и вие имате шанса да бъдете един от активните играчи.

преди 14 години 6 месеца #43653
Попаднах наскоро на едно интересно мнение или по-точно цитати от стари предсказания;

"В много студена нощ, 10 минути преди полунощ, голямо земетресение ще разтърси земята в продължение на 8 часа"
"У дома, затворете вратите и прозорците и не говорете с никой, който не от дома ви. Не гледайте навън, не бъдете любопитни, защото това е гнева на Господа. Палете свещи благословени, защото за три дни няма друга светлина да светне. Движението на Земята ще бъде толкова силно, че ще премести оста си (23 до 20 градуса) След това тя ще се върне отново към нормалното си положение. Абсолютна и пълна несигурност ще обхване цялата Земя. Всичките зли духове ще бъдат разпуснати, ще причинят големи щети на душите, които не искат да чуят това послание на предупреждение и на онези, които не искат да се разкаят. "
San GASPAR DE BUFALO (1786-1836)
Основател на Мисионерите на скъпоценната кръв: "Тези, които оцелеят през трите дни на мрак и ужас, ще бъдат сами на земята. Не е виждано подобно нещо, след потопа. "
Sor MARIA DE JESUS CRUCIFICADO (1878)
Монахиня от ордена на Кармелитите: "По време на трите дни тъмнина, хората отдадени на извратен начин на живот ще загинат, така че ще оцелее само една четвърт от човечеството."

Според мен единствения начин да станат тези три дена мрак е като Земята спре да се върти и ще се раздели на две неосветена и осветена част от слънцето

Автор
Земята няма как да спре да се върти, нито пък "елита" е толкова всемогъщ, че да го направи както ни втълпяват Давид Айк и разни езотерици от сектата на Висарион. Ако си представим обаче, че ние сме на топката пластелин от ЕФЕКТА НА ДЖАНИБЕКОВ, съвсем логично е в Европа денят да се превърне в нощ и тогава физическото понятие "ден" и "нощ" ще изчезне. За колко време - никой не може да каже. Според тия предсказания - 72 часа. Никой не може да каже кога (и дали) ще се самоиндиуктира магнитното поле при такъв катаклизъм. Защото това, което виждате от ефекта на Дажнибеков при всички случаи ще колабира и магнитосферата. Ако тя не се възстанови скоро след като се успокои Йерсу - ще ни се случи подобно на Марс. Една мъртва планета. Вярвам, че не това е Божествения замисъл, особено докато я има България.

преди 14 години 6 месеца #43654

У дома, затворете вратите и прозорците и не говорете с никой, който не от дома ви. Не гледайте навън, не бъдете любопитни, защото това е гнева на Господа

Това за мен е най-важното от всичко. Гневът на Слънчевия Бог, когато ще се разправя със всякакви енергийни същности, мафлоци, рептилци и всякаква сган, чието място не е на нашата Земя. Да не пропуснем и Мадам в това число. И не само да не се гледа навън, а да се поставят на входовете и защитни знаци.

Всъщност, каквото трябва е казано вече в тоя сайт. Насила хубост не става. Който разбрал, разбрал...

преди 14 години 6 месеца #43656
Малко конкретика:
'Супер луна' на 05.05.2012 и още куп небесни явления тази година

Последните две супер луни дойдоха с цунамито в Индонезия през 2004 (станало 2 седмици преди Супер луната), японското цунами (8 дни преди супер луната) и началото на войната срещу Либия (в деня на супер луната- 19 март).

Неслучайно и пророкът от с. цар Асен споменава датата 5-6 май 2012 за начало на трите дни тъмнина, явно е видял нещо за него ден. Мисля, че по-скоро на този ден или около него ще бъде нападнат Иран, което ще сложи началото на Третата световна, а тя на свой ред ще бъде прекратена до 1 година след това от тридневния Мрак. Тази прогноза разбира се е повлияна от 'предсказанията за Европа и света', които Йордан публикува.
Производен вариант е около дата 5-5-5 (2012) да се случи огромният атентат в Ню Йорк, новият 9-11, също предсказан отдавна и прогнозиран от не един 'конспиративни теоретици'. Познавайки философията и практиката на американската 'война срещу терора', не е трудно да си представим какво перфектно оправдание за подпалване на световна война е смъртта на половин милион американци от взрив на ядрено куфарче (мръсна бомба), например.

И всичко това на 33-та годишнина от Ислямската революция в Иран... Годината не е случайна. Хомейни е подпомогнат от ЦРУ (колкото и шокиращо да им звучи на някои), което прилага концепцията на Бжежински за 'кризисната дъга' (Arc of crisis), чийто център е Иран. Тази американска външнополитическа доктрина е проста: в един обширен и изключително важен стратегически район от централна Азия през Иран, Сирия, Египет, Либия до Рога на Африка се посява нестабилност и разделение чрез подставени режими, които в уречения момент биват използвани като генератори на конфликти, нужни на илюминати, за да осъществяват своя Синтез и да отмятат задачи от плана си за НСР. Arc of crisis-The Destabilization of the Middle East and Central Asia

Връщайки се на темата, ако пък пророчеството на Ванга, че няма да има трета световна е вярно, много е възможно наистина трите дни тъмнина да са съвсем близо, защото самата трета световна е съвсем близо. Симптомите за наближаващата световна касапница са твърде много: заканите на бясното куче Израел, усилената подготовка на Щатите за удар срещу Сирия/Иран, твърдата подкрепа на Русия за двата режима, гаргарата, която Путин не спира да си прави с окаяния Запад и естествено- пълната икономическа катастрофа, в която се набълбукаха западните икономики.

При всички положения си струва да подчертаем датата Гергьовден 2012 отсега в календарите си...

преди 14 години 6 месеца #43659
Здравейте.

Земята няма как да спре да се върти, нито пък "елита" е толкова всемогъщ, че да го направи както ни втълпяват Давид Айк и разни езотерици от сектата на Висарион. Ако си представим обаче, че ние сме на топката пластелин от ЕФЕКТА НА ДЖАНИБЕКОВ, съвсем логично е в Европа денят да се превърне в нощ и тогава физическото понятие "ден" и "нощ" ще изчезне. За колко време - никой не може да каже. Според тия предсказания - 72 часа. Никой не може да каже кога (и дали) ще се самоиндиуктира магнитното поле при такъв катаклизъм. Защото това, което виждате от ефекта на Дажнибеков при всички случаи ще колабира и магнитосферата. Ако тя не се възстанови скоро след като се успокои Йерсу - ще ни се случи подобно на Марс. Една мъртва планета.

По принцип не вярвам на предсказания защото са от ниско енергийния план,и цели да насочи мисълта на хората към това което им се иска на някои.
Дали ще има нощ,аз мисля че не.Мрак а може би сумрак би било възможно.
Всички пропускат факта че слънцето земята и другите планети са живи същества като нас, и те като нас страдат от същите паразити.Мозъка на човека работи като лента от магнитофон,трябва магнетизъм за да записва.При магнитофона се използва технология а мозъка ни естествен магнетизъм.Учените знаят ма си траят.Ако мама реши да ни пусне ръчичките за да проходим ще трябва да се оправяме сами(със собствен магнетизъм) ако можем.Ако не, ши са паткаме де сварим.И тука религиите нямат никакво значение,важното човека да се е опазил.
Дали ще ни пусне ръчичките,би трябвало.Ама кога - може и да е много скоро щото чифутите напъват като за последно.Дали ще пострада човечеството,мисля че не.Може да ни е трудно но ние отдавна сме във варианта 3в1+1.Затова и в момента толкова напъват за да прокарат да се признават браковете на педерасите.
От известно време сме времето на виждане и на сън а който може и на яве,чистилището и "страшния съд" е вече тука.
Така че смрачаването може да е заради чистилището,поради изчистването на мръсотията с която са ни нацвъкали.
hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php
Този сайт го гледам от месеци и се убеждавам че мама може да насочва енергията си и то доста финно,което значи че е и лечителка.
Какво ще прави,кога ще го прави си е нейна работа.Аз гледам да си оправям бакиите и да си вардя живота от лоши работи и вмешателство.
Пък каквото му дойде само да е мое, а не някави чужди мераци.
Живи и здрави. :pint:
П.с. А още нещо.Знам за едно българско неписано правило.Който даде или продаде и педя българска зема на чужди нам,не го търсете повече.

преди 14 години 6 месеца #43660
Друнвало Мелхизедек разказва за квантовия преход по приблизително сходен начин. Той пропуска момента с катаклизмите и го представя като някакво преминаване между измеренията. Според него в един момент двете измерения ще започнат да се сливат и ние от нашето измерение ще започнем да виждаме разни същества и обекти от другото към което сме се насочили. Това ще се дължи и на свръхсензорното виждане което може да се отвори у някои или всички. Дали ще стане така точно незнам, но частта в която обяснява за самия период на преход - някак си се припокрива с последните постове. Той също твърди че човешкия мозък и паметта работи на базата на магнетизъм и когато магнитосферата се разпадне човешката памет също следва да се разпадне. По същото време ще се разпаднат и повечето изобретения и химически съединения които са продукт на настоящото съзнание на човечеството. Той твърди че всички съвременни изобретения са продукт на едно колективно имагинерно съзнание и когато то се разпадне ще изчезнат и неговите творения. Например когато някой учен изобрети нещо той го представя на научната общност и след дълги дискусии в процеса се постановява че това е възможно. След което изобретението вижда бял свят в материя, а не просто като идея. В следващия момент когато изначалното състояние на изобретението - колективната идея се разпадне - тогава се разпада и материалният му израз. Предавам всичко по памет.

Значи за мен това е една лицеприятна версия на прехода. Не може да ми кажеш че ще се разпадне магнитосферата, което Друнвало изобщо не поставя под съмнение, и после да кажеш че няма нищо - просто ще трябва хората да започнат от начало с идеите и изобретенията. Според мен това е причината след всеки разпад на предишни цивилизации хората да започват от диви зверове които се крият по пещерите и да няма следи от изобретенията на предишните. Те просто не помнят нищо от постиженията си. И тук според мен са играли своята роля Българите с големите дървени ковчези и дебелите книги от папирус, които не се разпадат при квантовия преход, поради факта че са създадени от естествени природни елементи. Та всичките базово знания с които трябва да разполага човекът за да оцелява като общество се пазят там - астрономия медицина организация на груповия живот тайни знания. Няма ли ги Българите става излишно да се започва нова цивилизация - тъй като тепърва трябва някой да научи хиляди поколения да следят и опишат движението на звездите и т.н.

Затова аз казвам че можеше да се произведе плавен преход, при което да не се разпада магнитосферата за три дена до две седмици (както твърди Мелхизедек), а ние всички заедно със съзнанието си да направим така че ефектът на Джебелников да протече плавно. Според мен беше възможно да не се изгуби колективната памет за човешките постижения, а просто да се подберат тези от тях които са добри за човечеството. Беше но вече е късно. Та оттук нататък въпроса е как да стане така че човек в момента на прехода да не си изгуби паметта и разсъдъка и самосъзнанието; как да си запази магнитното поле около себе си. И тук вече окултните писания които са на разположение като книги и сайтове не достигат. Явно така трябва да бъде.

---

Аз лично не смятам да се затварям в никаква къща особено ако земята се тресе в продължение на дни. Смятам да съм гол-голеничък на върха на някоя висока планина върху солидна скална основа. Ще се надявам да е достатъчно висока, че некои долнопробни сили да не им стига зора дотам. Ще застана мирен на едно място и в продължение на дни ще пия само вода и ще се моля както аз си знам. Много е важно всичко да става от сърцето! Незнам дали съм прав, но няма кой да ме убеди че трябва да съм в град или дори в село, че трябва да съм на ниско и че трябва да съм под покрив или в някаква постройка която най-малкото може да се разпадне пък да не говорим ако започнат да се изпаряват елементите и аз се озова насред някакви адски вихрушки.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.