Политическа есен
Партия в днешните условия задължително минава през цедката на "Приказка за стълбата" . Опорочаването е гарантирано.
Цедката ще постави всички или ръководството на тази партия (което е дно и също) пред 3 избора:
1. Да бъдеш купен
2. Да бъдеш шантажиран, изнудван, притискан с лъжливи или реални компромати или с заплахи за близки и роднини
3. Да бъдеш убит - показно или по сценария "нещастен случай".
На такъв натиск могат да устоят само наистина необвързани социално и семейно хора, и то много силни духом и физически, а такива почти няма.
Затова, партия е грешен избор!
Трябва да е гражданска организация, която да играе ролята на коректив, на конска муха и на трън в петата на които и да е управляващи, и да бъде гарант и истец за изпълнението на общественния договор и за неизбежността на наказателната отговорност в случай на неизпълнението му.
Всичко друго е обречено.
А даже и това не е застраховано от горните три.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Знаете ли, някога имах един добър приятел. Казваше се Тошо Костадинов Пейков. После Тошо стана депутат от НДСВ и сега с г-н Пейков изобщо не сме приятели, а напротив. И това е само един от стотиците примери, които мога да дам. Примери от моя личен опит, а прочетени в някой вестник или Интернет сайт.
Обаче за създаването на Движение Саракт ще ни трябва единението. Можем да започнем създаването му като електронен вариант.
След като опозицията не е коректив на управляващите, създаването на такъв е неизбежно.
Здравейте,Пламен Пасков писа: Затова, партия е грешен избор!
Трябва да е гражданска организация, която да играе ролята на коректив, на конска муха и на трън в петата на които и да е управляващи, и да бъде гарант и истец за изпълнението на общественния договор и за неизбежността на наказателната отговорност в случай на неизпълнението му.
Всичко друго е обречено.
А даже и това не е застраховано от горните три.
Подкрепям мнението, че гражданска организация е по-добрия вариант. Смятам че една гражданска организация може да спечели много по-голямо обществено доверие от една политическа партия.
Позицията на обикновените Българи през полседните години твърдо клони към мнението: "Стига с тази политика"...
Крайно време е да се създаде организация която да обедини Българите пръснати по цял свят и да генерира тяхната енергия.
Управляващата ни върхушка, целенасочено изгони част от коректива на България. По този начин само ги направи по-силни.. Те сами създадоха предпоставки за създаването на организация която може буквално да ги смаже... Сега всичко зависи от нас, трябва само да превъзмогнем различията си и да обединим силите и знанията си...
От СБС Бъдеще се опитаха да поведът такава инициатива, но сякаш всичко замря още в зародиш. Имат много добри идеи, но не са популярни и мнозинството от нас не знаят за съществуването на такава организация..
Според мен тази идея трябва да се развие и да се превърне в една огромна организация имаша за цели да защитава правата на обикновения Българин и да оказва натиск върху оправниците ни. Като казвам натиск имам в предвид използването на всякакви средства.Те играят мръсно и ние трябва да им отвърнем по същият начин.. Никой няма да ни допусне до масата, за да изрежем туморите, които разяждат България. Според мен правилното лечение е да създадем наша мафия която да има за цел да задравява организма(обществото) ни и малко, по-малко да задуши вредните елементи...
Средства за такава организация съм сигурен, че могат да се съберат много.. Не само под формата на еднократни помощи. А, под формата на договор между всеки един от нас и организацията. Аз си плащам ежемесечно членски внос срещу който знам, че ако ми се наложи ще получа много добра юредическа помощ. Това е само примерно, но според мен това е верния път: организация изградена върху стабилна маркетингова основа за развитието и. Вярвам че ще има много хора, които са готови да се включат и само защото осъзнават, че дори живееики в Лондон, те търпят много негативи от състоянието на държавата ни. Ще има и много такива които ще кажат- защо да давам аз пари какво ще спечеля?
Според мен това е верния път, на мафията да отвърнем с мафия!
Единение и единодействие между Българите, независимо от партийната им принадлежност. Когато докажем на дело, че сме по-ефикасни от партиите, и че реално защитаваме хората, тогава снежната топка ще се превърне в лавина. Във всепомитаща лавина! Тоава е и причината толкова упорито да се стремя към постигането на някаква победа. Нали все някак трябва да положим началото.
Според мен тази идея трябва да се развие и да се превърне в една огромна организация имаша за цели да защитава правата на обикновения Българин и да оказва натиск върху оправниците ни.
Кои точно права да защитава и от какво?
Това е въпрос,без чиито отговор всяка организация е мъртвородена.
Като приоритетна цел номер 1 трябва да се постави:
Проходимост на всякаква информация от всякакъв характер във всички нива,подсистеми и надсистеми.Така един вид се постига възможно най кристална яснота за случващото се наоколо въобще.Без тази основа ще се занижи степента на разпознаваемост на възможните опасности в околната среда(и вътре в системата също).
Общият интерес не е достатачна сила, за да сплоти хората, за дълъг период от време. Поне според мен историята е показала, че общият враг е способен да обедини хора с много различни интереси и култури. Глобално погледнато, за да се обедини цялото население на планетата Земя, трябва да доиде агресор от друга планета и да се опита да унищожи нашата планета.. Както ни показват и някои Холивудски продукций, как всички дружно отблъскват агресора. Реално погледнато ние сме най-големите врагове на самите себе си, щом онищожаваме планетата на която живеем..Така че няма нужда да чакаме Марсианци да ни нападнат. А, можем да започнем като се обединим срещу самите себе си....otnesen писа:
Кои точно права да защитава и от какво?
Това е въпрос,без чиито отговор всяка организация е мъртвородена.
Като приоритетна цел номер 1 трябва да се постави:
Проходимост на всякаква информация от всякакъв характер във всички нива,подсистеми и надсистеми.Така един вид се постига възможно най кристална яснота за случващото се наоколо въобще.Без тази основа ще се занижи степента на разпознаваемост на възможните опасности в околната среда(и вътре в системата също).
Ако се гради крепост, то е с цел защита на хората в нея и около нея. Колкото и стабилна да е крепоста, рано или късно тя бива превземана. Причините бих ги разделил на две основни:
а) Системата в крепоста се е разболяла и това е отслабило нейните защитни способности. Рано или късно идва някой и я унищожава.
б) Системата се е развивала много добре и е процъфтявала. Това е привлекло алчните погледи на много "варвари". Рано или късно се намира достатачно голяма сила която да разбие крепоста, но в този случай–обикновено крепоста и системата и не се унищожават.. А,започват да работят в полза на новият господар...
Моята логика е такава: Ние сме най-големите врагове на самите нас. Създадем ли система чиято цел е да пази нас от самите нас. То тази система постояно ще еволюира и никоя външна сила няма да може да я превземе...
Ле-ле! аз ги наредих едни..
Не казвам, че това е истината.. Истината е някъде там, във всички мнения. Не зависимо добри или лоши са те... Поне според мен лошо мнение няма.. Във всяко едно се крие зрънце истина....
Петък е.. Наздраве
Просто трябва да се доверим на историческият опит,който имаме.Ако ние сами не изградим Саракта,няма кой да го стори.Трябва събиране-като това на Оборище!От 2-300 събрани българи трябва да се излъчи Съвет!Наричайте го и колобърски,ако искате,но съм 100 % сигурен,че Истинският колобърски съвет ще покаже своето участи по някакъв начин-и то ще е за подкрепа.Те няма как да се покажат,защото твърде важни тайни пазят.Няма да се показва и избраният Съвет-няма нужда.Не щете партия,ама другият вариант е терористична организация от типа на ТОНДБ-дпс.Ние обаче не сме терористи,тоест,не става.По подписите казвате,ще ни знаят кои сме...там за 5-те хиляди.Това може да се измисли.Но глави в торбата ще има,без това не може!Едната ще е моята!
Трябва да участваме на избори!Да скъсаме маркуча на ония два скачени съда,не разбирате ли?!
И,помнете ми думата,казвам го отсега-ако не се задействаме,името "Движение Саракт" ще бъде вече запазено-и ще е много неприятна изненада за всички нас.Тъй че ако има някой юрист от София,който чете,да бяга бързо в съда и да го запази!
Моята логика е такава: Ние сме най-големите врагове на самите нас. Създадем ли система чиято цел е да пази нас от самите нас. То тази система постояно ще еволюира и никоя външна сила няма да може да я превземе...
Ле-ле! аз ги наредих едни...
Леее леееее!... Ама и ти ги нареди едни...
Даваш ли си сметка,че предлагаш да се изгради Матрицата на същата машинна основа като във филма(предполагам без онзи гаден бъг - агент Смит )
И да оставим една независима от нас система да еволюира така,че да ни запази от възможностите на останалата вселена да ни навреди.Сещам се за 2 такива концепции от фантастичните книги,които съм чел.
Първата е на Фред Саберхаген - "Берсерк".Там машините бродят из галактиката и де що видят наченки на органичен живот - унищожават.Така,предполагам,правят опит за превенция на евентуална еволюция,която хипотетично би могла да се окаже враждебна в бъдеще.
Втората е на Джон Броснан - трологията за "Небесните господари".Там изкуствения интелект просто замисля,произвежда и пуска на свобода вирус,който променя ДНК структурата на хората така,че мозъкът им да е постоянно окъпан в хормона на щастието.
Предполагам,че има и други основи за подобни системи(не само машинни).Но такова действие ми прилича на това да направиш най бронираната къща в света(така,че да не можеш да излезеш),да влезеш,да заключиш,да стриеш ключа на прах и после да купонясваш вечно.
Явно крепостите не са кой знае каква перспектива(в смисъла на това да оградим жизненото си пространство).Иначе могат да бъдат полезни за някоя стратего-тактическа маневра(да защитят някой уязвим елемент от цялото).
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.