Полага ли се на Елтимир пенсия?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
И аз не виждам друг начин,ама пищова не трябва да има тапа!Иначе ставаме смешни.Ние ще направим каквото трябва,пък то ще стане каквото Тангра е казал!!!Елтимир писа: Съпругата ми е трети месец в болнични. И трети месец отказват да й изплащат болничните. Научих, че отказът е нареден от МВР, и е съгласуван с кмета. Днес ходих и до МВР, и до кмета. И от едното и от другото място отказаха да ме приемат. За какви закони да говорим? Показах на секретарката на кмета пистолета и заявих, че утре няма да говоря, а нараво ще стрелям. Който мисли, че може по друг начин, да каже. Аз не виждам друг начин, освен през дулото на пистолета. Впрочем тези дни е извършено още едно убийство на българин от цигани, което се потулва от МВР. Така че единствения ни начин да се защитим, е да да прибегнем към физическо насилие. Ако Гумен Путков мисли другояче, да го каже. Аз утре ще стрелям.
Благодаря на Професор Янко Янков за помоща, която ни указа в проучването на въпроса: На Ангел полага ли се някакво обещетение, помощи и прочие?
За съжаление стана ясно, че на този етап, Ангел няма шанс да получава никакви финансови средства, като компенсация за пролежаните години в затвора.
Предвидени са два вида обещетения, а те са именно:
1. Еднократно парично обещетение, което Ангел вече е получил през 1993г.
За да няма спекулации ще кажа, че размера на това обещетение е обидно и необосновано нисък, но така или иначе е изплатено и с това се изчерпва този въпрос.
2. Ежемесечна добавка в размер, както следва:
-за излежани до 5 години в затвора по 20лв
-за излежани от 5 до 10 години в затвора по 25лв
Тези суми се добавят ежемесечно към пенсията без значение дали пенсията е по старост или по инвалидност.
Тъй като Ангел не получава пенсия, няма как да получи и тези мижави 20лв.
Има нещо, което е в сверата на вероятностите и ако се случи би дало поне глътка въздух за тези измъчени хора. Та имало вероятност в скоро време да влезе в сила закон, съгласно който ще се изплатят по 1000лв за всеки месец излежан в затвора. Дано да се случи това, но аз лично не вярвам...
Ангел непрекъснато си търси работа, но никой от работодателите в Ботевград не го приема на работа, защото не искат да си имат неприятности със службите.
Още нещо, което е твърде показателно! В случаите, когато на Ангел се пращат пощенски записи с пари, които са от продадени книги или пари пращани му по друг повод от приятели, от Ботевградската поща му носят известие, че има да получава паричен запис/ разбира се той самият предварително е уведомен от изпращача/, но когато отиде в пощата да си получи записа, служителите му заявява, че парите вече са взети...?!
Дали е случаен факта, че от началото на тази година беше сформирана новата служба ДАНС и именно от тогава,положението при Ангел е критично? И преди това не беше розово, но сега е нетърпимо.
Не вярвам на случайности!
Няма да изброявам други имена, но ще дам линк към един филм на германската телевизия ZDF ,излъчен на немски език на 17 декември 2007 г.
Български превод на филм на германската телевизия ZDF
"Балада за български герой"
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.