Полага ли се на Елтимир пенсия?
lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2132567042
Ангел Грънчаров има пълното право да получава обезщетение за годините, прекарани в комунистическите затвори заради едни разлепени позиви. Те не могат да му върнат съсипаното здраве, но могат в момента да му дадат някаква финансова сигурност. Защото има голяма вероятност този човек да остане на улицата. Еврейската банка, към която е жилищния заем на жена му с голямо удоволствие ще му прилапа единственото жилище ако не може да си погасява вноските.
Та мисълта ми е - полага ли му се на Елтимир такова обезщетение и ако да, защо не го получава? Все пак той е един от хората, включени в списъка на дисидентите и има доказана присъда (в името на народа), копие от която мисля че дори стои тук в галерията. Ясно е, че окупационният Режим, незнайно защо наречен български би намерил изпод вола теле да му откаже, но затова си има и съд в Страсбург.
Ако той (Режимът) му откаже тази пенсия - наш дълг е да вдигнем шум, защото добър или лош - той е един от нас. С отделни парични подаяния проблемът му не може да се реши. Преди време някой беше пратил писмо да европейският съд там от името на Елтимир. Някакъв треторазреден евробюрократ беше се хванал за точката, че те се занимават само с граждани от страни-членки на съюза. Е, вече сме страна-членка. Така че тяхната юрисдикция важи иска или не иска за нашето туземно правосъдие.
Преди време беше предложен от СДС един такъв репресиран за шеф на комисията по досиетата - Георги Костадинов. Кандидатурата му беше отхвърлена, защото тогавашния шеф на НСС Иван Драшков извади досие, че бил терорист, щото прз далечната 1953г. искал да взриви паметника на Сталин в Борисовата градина. За нас - похвално дело, но за комунягите - нещо ужасно. Тук обаче говорим за елементарно правосъдие - на истински репресиран да се даде пенсия. Ясно, че държавата Мангалистан има грижата да хрантути най-вече гласоподавателите си - мангустите, но може да бъде заставена и да спази собствения си закон.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Също имам и една молба към хората от Съвета, които четат този сайт. Знам поне за няколко случая на хора, излекувани от колобъри (камове) в случай на рак. Ако той е естествено получен (по волята на Тангра) - така да бъде, никой не е вечен. Но ако е предизвикан от сили, срещу които мъжа й се е борил и те удрят човека, поддържал го през всичките тези години - тогава може да се направи нещо.
Последният ми известен случай е за пълно излекуване на рак на гърдата именно от такива камове, използващи тенгрианска методика (не в България). След малко удари по гърдите с камшиче и няколко разреза (при които изтича черна кръв), за изумление на лекарите туморът напълно е изчезнал.
Уверен съм, че такива хора има и в България и някой от тях дори ще прочете тези редове. Тук става дума за жената на един от вас - Елтимир, боил-колобър, която е и извънредно почтен и честен човек.
Трябва да е някой, който знае какво и как да направи.
И аз така мисля, че Янко Янков е най-подходящ за тази работа.Иван писа: Янко Янков, професорът по право, който веднъж или няколко пъти е помагал на Елтимир и по настоящем изглежда е в чужбина, е напълно подходящ за случая - ще му е по-лесно да занесе документите до подходящото гише. Надявам се и той да чете тук, след като негови текстове се публикуват в сайта. Пък и той си води кореспонденция с Елтимир.
Това съобщение е редактирано от Дари на 27.2.2008, 16:21
Чл. 4.
(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
Може да се заведе и дело срещу същите за непризнаване и неспазване на конституцията чрез действие или бездействие.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.