Полага ли се на Елтимир пенсия?

преди 18 години 6 месеца #25326
Както някои вече знаят, на Елтимир жена му преди няколко месеца беше получила инсулт. Дали е случайност или не - това е отделен въпрос. Последно обаче се оказва, че има тумор в мозъка. Сами разбирате за какво става дума. За тези, незапознати с материалното положение на Ангел Грънчаров- Елтимир, бих казал, че живее в малък ведомствен апартамент, който сега със скромната си заплата жена му изплаща на еврейските банки. Самият Елтимир в момента и не работи, по причина, че в Ботевград е добре известен като включен в "черния списък" на НСС (ДАНС) и всеки работодател се страхува да му даде работа. Такива са заповедите на Щуката. Обаче, съгласно Закона за реабилитация на репресирани лица
lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2132567042
Ангел Грънчаров има пълното право да получава обезщетение за годините, прекарани в комунистическите затвори заради едни разлепени позиви. Те не могат да му върнат съсипаното здраве, но могат в момента да му дадат някаква финансова сигурност. Защото има голяма вероятност този човек да остане на улицата. Еврейската банка, към която е жилищния заем на жена му с голямо удоволствие ще му прилапа единственото жилище ако не може да си погасява вноските.
Та мисълта ми е - полага ли му се на Елтимир такова обезщетение и ако да, защо не го получава? Все пак той е един от хората, включени в списъка на дисидентите и има доказана присъда (в името на народа), копие от която мисля че дори стои тук в галерията. Ясно е, че окупационният Режим, незнайно защо наречен български би намерил изпод вола теле да му откаже, но затова си има и съд в Страсбург.
Ако той (Режимът) му откаже тази пенсия - наш дълг е да вдигнем шум, защото добър или лош - той е един от нас. С отделни парични подаяния проблемът му не може да се реши. Преди време някой беше пратил писмо да европейският съд там от името на Елтимир. Някакъв треторазреден евробюрократ беше се хванал за точката, че те се занимават само с граждани от страни-членки на съюза. Е, вече сме страна-членка. Така че тяхната юрисдикция важи иска или не иска за нашето туземно правосъдие.
Преди време беше предложен от СДС един такъв репресиран за шеф на комисията по досиетата - Георги Костадинов. Кандидатурата му беше отхвърлена, защото тогавашния шеф на НСС Иван Драшков извади досие, че бил терорист, щото прз далечната 1953г. искал да взриви паметника на Сталин в Борисовата градина. За нас - похвално дело, но за комунягите - нещо ужасно. Тук обаче говорим за елементарно правосъдие - на истински репресиран да се даде пенсия. Ясно, че държавата Мангалистан има грижата да хрантути най-вече гласоподавателите си - мангустите, но може да бъде заставена и да спази собствения си закон.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 6 месеца #25328
Та бих искал да попитам - имаме ли някой тук адвокат или поне близък с адвокат. Сами рабирате, че пари за адвокатски премии нямаме, но ако има някой достоен човек, който да иска да се занимае с този справедлив казус - нека се свърже по лп с някой от нас или най-добре с Елтимир (той няма и интернет в момента). Дори самият той да се опасява, че ще влезе в "черния списък" на неблагонадеждните (в ДС/НСС или там поредната му метаморфоза Елтимир има поне един тон досие), може и да го направи анонимно. Поне да му подготви професионално документите, все някой ще може да ги преведе и прати в Страсбург. Просто не бива да оставяме този човек да го последва съдбата на Илия Минев. Ако ние не можем самите нас да опазим, как бихме опазили България?
Също имам и една молба към хората от Съвета, които четат този сайт. Знам поне за няколко случая на хора, излекувани от колобъри (камове) в случай на рак. Ако той е естествено получен (по волята на Тангра) - така да бъде, никой не е вечен. Но ако е предизвикан от сили, срещу които мъжа й се е борил и те удрят човека, поддържал го през всичките тези години - тогава може да се направи нещо.
Последният ми известен случай е за пълно излекуване на рак на гърдата именно от такива камове, използващи тенгрианска методика (не в България). След малко удари по гърдите с камшиче и няколко разреза (при които изтича черна кръв), за изумление на лекарите туморът напълно е изчезнал.
Уверен съм, че такива хора има и в България и някой от тях дори ще прочете тези редове. Тук става дума за жената на един от вас - Елтимир, боил-колобър, която е и извънредно почтен и честен човек.

преди 18 години 6 месеца #25329
Анти666 е прав.Трябва да помогнем на Елтимир.Още сега.Който знае свястен адвокат - да се обажда.Те от оная банка сигурно са анти-българи до един и без колебание ще му стъжнят живота, особено като е такъв патриот.Та затова ви моля и от негово име - който може да помогне.Аз за съжаление нямам и капчица опит с разните там съдилища.Надявам се поне един от вас да има.

преди 18 години 6 месеца #25331
Само да не е като адвокадката на Цветомир Йолов (който заведе дело във Варна срещу Елтимир за обида), че тя за смях стана пред съдията и нас. Накрая прекратиха делото, но никой не възстанови разходите на Елтимир.
Трябва да е някой, който знае какво и как да направи.

преди 18 години 6 месеца #25337
Аз като социално положение не съм далече от чергата на Елтимир и адвокати не познавам. Обаче се сещам, че някои от нашите хора пишат и във форума на Атака. А в Атака имат един адвокат - Антон Сираков. Не го знам що за човек и що за националист е, евентуално, но, ако е добър адвокат би свършил тази работа, особено за съидейник и борец против комунизма.

преди 18 години 6 месеца #25338
Янко Янков, професорът по право, който веднъж или няколко пъти е помагал на Елтимир и по настоящем изглежда е в чужбина, е напълно подходящ за случая - ще му е по-лесно да занесе документите до подходящото гише. Надявам се и той да чете тук, след като негови текстове се публикуват в сайта. Пък и той си води кореспонденция с Елтимир.

преди 18 години 6 месеца #25340

Иван писа: Янко Янков, професорът по право, който веднъж или няколко пъти е помагал на Елтимир и по настоящем изглежда е в чужбина, е напълно подходящ за случая - ще му е по-лесно да занесе документите до подходящото гише. Надявам се и той да чете тук, след като негови текстове се публикуват в сайта. Пък и той си води кореспонденция с Елтимир.

И аз така мисля, че Янко Янков е най-подходящ за тази работа.

Това съобщение е редактирано от Дари на 27.2.2008, 16:21

преди 18 години 6 месеца #25342
Ако стане така, че не му отпуснат нужната пенсия, пак ще трябва адвокат за да се заведе дело срещу "управниците" за "умишлен опит за убийство". Тук така наричаната още от някои държава чрез конституцията се задължава да гарантира живота и сигурността на гражданите си:
Чл. 4.
(2)
Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.

Може да се заведе и дело срещу същите за непризнаване и неспазване на конституцията чрез действие или бездействие.

преди 18 години 6 месеца #25357
Единственото добро тук е,че се завежда разговор и се проявява съпричастност.И това е нещо!Но трябва да знаете,че ТИЯ ,нищо няма да ги спре по пътя им към нашето унищожение!За тях няма абсолютно никакво значение законът или моралът, понеже силата е в тях! Винаги могат да представят всяка ситуация в изгодна за тях светлина и имат инструментите за това.Ние нямаме нищо!Всъщност имаме,но сме прекалено подвластни на собствените си разбирания и его,за да им дадем възможност за проявление. Съзнаваме и разбираме,но въпреки здравия разум,вървим против себе си!Не сме се научили на единство! В момента,ако не забелязвате,тече елиминацията не на една личност, а на целия български народ!Умишлено и ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО! Говорим за цял народ!Някой да е дал гласност на проблема, НО ПРЕД СВЕТА? И да има,начинът не е бил подходящ! Моите предвиждания са:-ГИБЕЛ! Съжалявам,но когато един народ се самоунищожава-каква е моята сила да го спра?!

преди 18 години 6 месеца #25363
Нищо няма да излезе, изобщо не опитвайте. От тая държава, която отдавна не е наша не искам нищо. И няма да приема. Искам бунт, въстание, искам да сринем шибаната чифутска система и да изградим отново нашия Български Саракт, това искам.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.