Отмъщението на 52 прабългарски рода

преди 18 години 2 месеца #28700
Кои съседни държави? Византия, която ни е плащала данък да не я атакуваме ли? Или далечните и полудиви франки. Коя държава на Балканите щеше да се осмели да ни атакува при положение, че сме били държава на три морета и 70% от полуострова е бил български? Дори и Рим да бяха подели кръстоносен поход срещу тази България, нима нямаше да поискаме помощ от братските народи на север, нима нямаше да поискаме помощ и от Волжките българи? Българските държави са се подпомагали през вековете. И това е при положение, че се отбраняваме. Но българският дух тогава е бил много по-силен. Арабски летописец описващ сраженията на българите срещу арабите, които се опитват да нахлуят на eвропейска земя през тогавашна Византия казва, че българите са могъщ народ и един българин е по-силен от трима араби. За разлика от арабите на изток, опитващи се да нахлуят през Мала Азия и спрени не от Византийците, а от българските подкрепления, на запад положението е трагично и на иберийският полуостров арабите в лицето на маврите пробиват и нахлуват на европейска земя. Нима ако всички приятелски народи на българите/ кумани, хуни, печенеги, алани и др./ се бяха обединили в общ поход срещу тези християнски държави, нямаше да ги пометат. Нима Рим и папата не са падали под милостта на хунския вожд Атила. Та отново да попитам, за кои държави ми говориш?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 месеца #28703
Благодаря ти Анти666, линка който даде свърши работа.

Търсачката съм я пробвал, но и този път без успех.

Траяне, не съм съгласен Борис да е взел правилното решение.
От тук се опитвам да си правя разни изводи. Опитай и ти!
Защото историята е явно че е била подменена, което обаче не е гаранция, че новото ще е вярното.

За мен историята е наука, която ще разбера кое как е било със сигурност чак като отида в отвъдното :aham: , едва тогава ще стана по-буден на тема история, ако изобщо там в отвъдното има история.

И все пак за да пиша тук и щом чета, значи съм съгласен с повече отколкото съм чел преди време в училище и слушал от професарята.

преди 18 години 2 месеца #28709

buden писа: Траяне, не съм съгласен Борис да е взел правилното решение.

Точно това правя и аз. Но просто след 1200 години е много трудно да се прецени, кое е било правилно и кое не по онова време. Но пак повтарям, приемането на християнството е било неизбежно, дали тогава или след 200 години, е без значение. А, смятам, че решението на Борис е било правилно, защото веднага след това настъпва разцвет - политически, икономически и културен, на българската държава.
Погледни на нещата и от другата страна, алтернативата на християнството е било мюсюлманството, ако тогава не бяхме станали християни, може би сега щяхме да сме мюсюлмани. :-o

преди 18 години 2 месеца #28711
Напротив Траяне, много добре може да се предцени. Ето ти линк, който сме дискутирали преди.
www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...hp?act=ST&f=2&t=1198

Като гледам, по нищо Борис-Михаил не се отличава от сегашния Гоце. Така някога онзи са го хвалили византийските летописци, така и този го хвалят резаните. А като спомена, че може би ще сме мюсюлмани, знаеш ли - Вожките ни братя по същия начин отхвърлят тенгрианството и стават мюсюлмани. Къде са сега те? Дори самите те не знаят, че някога са били българи. Те се имат за татари. Боли ме сърцето, като понякога ми се налага да им обяснявам тяхната собствена история - за могъщите градове Биляр и Булгар. За това, че прадедите им са имали канализации и въздухопроводи, а те да ме питат - "Ама верно ли?"

Темата е много обширна и много сложна. Не можем да гададем какво би станало от България, ако бяха успели да съчетатаят автентичното християнство със старата Вяра. Може само да гадаем, точно както го правиш и ти. Мисля си, че сега щяхме да владеем цялата източна Европа до Урал и Константинопол. Че на иконите вместо гълъб за Светия Дух щеше да има орел за Ден грее. Че щяхме да пишем на свещената Глаголица.
Но от друга страна, Колобърите едва ли не са били наясно, че Българският Саракт е трябвало временно да загине. Не случайно Жар птица - Феникс е била свързвана с Българската държава. Не случайно и никога нашите Канове на са атакували Константинопол. Забивали са копията в Вратата, но не са влизали вътре. Знаели са, че е още рано. Че някои неща трябва да станат, за да си изпълним мисията докрай.

преди 18 години 2 месеца #28712
Ето това е култово за мен:
www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...hp?act=ST&f=2&t=1198

Един скромен опит за анализ на онзи драматичен период от 863 до 889г., когато на практика е унищожено могъществото на България след едно от най-коварните предателства, които историята познава. Събитията от тези години влияят дори и днес, 12 века по-късно!
Всичко започва с едно съгласувано решение на колобрите и кан Пресиан за въвеждане на християнското учение, проповядвано от българи на български, както и за приемане на унифицирана българска писменост за ежедневна употреба. В началото на 50-те години от 9 век България е мощна държава, обхващаща огромни територии на север до Днепър и на запад до Германия. В състава и влизат много славяни, печенеги, кумани, авари, ромеи – народи, където тангрианството е непознато, за сметка на активно навлизащото и лесно разбираемо християнство. За да се централизира властта и неутрализират опитите на Ватикана и Византия чрез своите свещенници да влияят на тези народи е взето решение да се развие българско християнство, смятано за естествено продължение на тангрианството. Успоредно с него обаче като част от Орендата управляващият и религиозен елит на българите е трябвало да запазят свещенните тангриански знания и баща и син да живеят заедно в мир. Подобен модел с обратен знак е използван от евреите. За другите гойски народи има Стар завет, за евреите – Тората, а на Синедриона остават тайните кабалистични знания.
Така е било решено и за азбуката. До този момент, само най-посветените са разбирали смисъла на българския куниг. За администрацията и ежедневнието са използвали български с гръцки букви. Това не е било форма на елитизъм, просто свещенният куниг се е разбирал на образно-символно ниво и обикновен човек, дори да го прочете няма да намери смисъл. С две думи е било належащо да има българска, разбираема за поданиците азбука.
Задачата е възложена на Кирил и Методий, които разработват глаголицата. Според проф. Васил Йончев глаголицата произлиза от т.нар. „руни“ или „неизвестни знаци“ от прабългарските надписи от Преслав, Плиска, Мадара, Муфтарлар, Равна и др., и се подчиняват на една и съща фигура-модул, като спазват един основен принцип на изграждане, с тази разлика, че „руните“ са сричкова азбука. Пълна лъжа е, че братята за пратени в западните български провинции от Византия. Ромеите не са имали никакъв интерес българи да разпространяват различна азбука от гръцката.
Но да се върнем отново на религията. Не всеки може да бъде тангриански свещенник. Той трябва да е “прихванат”, преболедувал колобърска болест с много стабилно обучение като се почне от билколечение, бойни изкуства, чакръкчийство и се стигне до по-горните нива на управление на елементните стихии, пътуване по вертикалата и т.н. Да не говорим за моралните качества, които трябва да притежава. Т.е., за разлика от поповете, е невъзможно да завършиш някоя семинария и да станеш колобър, макар в последствие много от монасите да са били и тангриани (като част от плана). Именно в манастирите са съхранени тангрианските знания през последвалите години на робство и погроми. Тези разлики имат плюсове и минуси. Плюс – защото само най-добрите и избраните от Ден Грее могат да бъдат колобри и не е имало място за самозванци. Минусът е, че в новозавладените територии просто не е имало достатъчно обучени хора. Този недостиг е трябвало да бъде преодолян чрез християнски свещеници, проповядващи българско християнство със силен тангриански елемент във възловите точки и разбираемо от хората. Бих казал, че този план отчасти е успял и свидетелство за това е точно българското православие, което просто е изтъкано от тангрианство (вж снимката на Богородица в сайта например). Планът е бил премерен с новите реалности и осъществим, но е имало един непридвиден фактор – предателство. Всъщност, колобрите са знаели, че ромейските и папски агенти са активни в завербуване на ключови фигури от българската държава, но не са очаквали, че предателят ще се окаже самият Кан, в чийто вени тече кръвта на Дуло.
Първоначално, контактите му с папските наместници и ромейски свещенници са го отдавали като част от плана. Може би и самият Борис в началото не е имал намерение да става предател. Подозренията около него се засилват, особено когато той открито започва да говори за покръстване на самите българи и след масовата поява на чужди мисионери в самата столица през 863г. Тогава колобрите взимат мерки и всички свещенни книги, по-значими регалии и Кивота са прибрани на сигурно място, неизвестно и до днес. На тяхно място предвидливо са поставени копия и то съвсем навреме, защото през 864г. Борис обявява, че ще се среща с папския наместник в Македония и взима със себе си ковчега и каквото е останало в него. Там на Овче поле се покръства и като доказателство за сериозността на намеренията си предава исканите от папата клобърски атрибути (или копията им). За папа Николай тези регалии са били невероятно важни, защото той неистово се е страхувал от силата на Тангра и се е надявал, че самият той ще ги използва. В тайната му библиотека са се съхранявали скритите текстове за Исус, къде е бил през годините, за които канонизираните Евангелия мълчат и за това кои са влъхвите, помагали му през цялото време. По-късно, след като се разкрива подмяната, ковчежето е захвърлено в една катедрала в Терачина.
Какво точно кара Борис 1 с един удар да погребе хилядолетната българска мощ и от Кан Сюбиги да се принизи до васал на византийския император (дори да вземе името му Михаил), не е известно. Някои смятат, че е държавнически ход, след удара в гръб от византийските войски през 863г, докато българската армия се е сражавала с Великоморавия. Според мен, този човек е бил жертва на някакви заклинания (НЛП) от един византийски свещенник, който му влиза под кожата и става довереник на кана. Според някои историци ромейският агент след дълги беседи с Борис го стряска като му показва рисунки от ада, но според мен това не е достатъчно да предаде така лесно дедите си и мощта на България.
Каквато и да е истината, факт е, че след 865г. България де факто пада без бой под византийско робство за 24 год, чак до идването на Владимир-Расате. Същата година новоизлюпеният християнин слиза още една стъпка надолу към бездната, избивайки най-верните български дъщери и синове в т.н. “болярски бунт”...

Целия текст на Абти666 съм си го качил в блога си и го разпостранявам при възможност.

С благодарност към Анти666 за материала.

преди 18 години 2 месеца #28713
anti666: "...някои неща трябва да станат, за да си изпълним мисията докрай."
Едни други почнаха да се хвалят, че вече са ни иззели Мисията, тъй като според тях ние сме се провалили. Нека Миро да пусне линка, който ми даде, та всички да видят, а не аз да разказвам и после да твърдят, че съчинявам и си измислям. Според мен те лъжат, заблуждават, една Мисия не може да бъде иззета, пък и нас още ни има. Освен това самохвалковците не са наясно със същината на нашата Българска Мисия. Но може би не съм прав, може би както винаги греша, каквото е мнението на мнозинството. Вие ще решите, след като прочетете хвалбите им. Или ако не решите, поне да сте малко по-наясно със ситуацията и с реалността на "нереалното". И си спомнете какво писах в "Невидимата атака" за предсказанията на руснаците относно Цариград. И за намеренията на юдейската върхушка, управлявала доскоро Русия.

преди 18 години 2 месеца #28716

Trajan_bg писа:

buden писа: Траяне, не съм съгласен Борис да е взел правилното решение.

Точно това правя и аз. Но просто след 1200 години е много трудно да се прецени, кое е било правилно и кое не по онова време. Но пак повтарям, приемането на християнството е било неизбежно, дали тогава или след 200 години, е без значение. А, смятам, че решението на Борис е било правилно, защото веднага след това настъпва разцвет - политически, икономически и културен, на българската държава.
Погледни на нещата и от другата страна, алтернативата на християнството е било мюсюлманството, ако тогава не бяхме станали християни, може би сега щяхме да сме мюсюлмани. :-o

Настъпил разцвет,казваш...
Е как няма да настъпи ВРЕМЕНЕН разцвет,като награда за предателството на един,та да се усети по времето на неговото царуване,върху многото?!
Еврейска "благодат" е това,ако питате мене...
Нали са успели да ни отклонят от нашата Вяра...

преди 18 години 2 месеца #28718
Големия залог тогава е бил - дали да се наложи насилствено римското християнство или да се остави България да си обогати Тенгрианството с автентичното Христово Учение - в резултат на което би се получило едно ново съвършено религиозно учение, което да измести римската боза.
И съответно са били хвърлени всички сили и средства второто да не се допусне.

Циирам отново текст показващ че налагането на християнството така или иначе е щяло да стане. Въпросът е в начина и в това кой ще го наложи със съответния първоизточник. И най вече - ЦЕНАТА.

Всичко започва с едно съгласувано решение на колобрите и кан Пресиан за въвеждане на християнското учение, проповядвано от българи на български, както и за приемане на унифицирана българска писменост за ежедневна употреба. В началото на 50-те години от 9 век България е мощна държава, обхващаща огромни територии на север до Днепър и на запад до Германия. В състава и влизат много славяни, печенеги, кумани, авари, ромеи – народи, където тангрианството е непознато, за сметка на активно навлизащото и лесно разбираемо християнство.

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 15.6.2008, 1:10

преди 18 години 2 месеца #28720
Това е статията, за която Елтимир казва. За съжаление не ми остава никакво свободно време , за да преведа определени пасажи от нея, защото ми се струва, че трябва да се знае какво правят едни други "сили", провъзгласили се за защитници и възродители на славянството под ръководството на някакви висши възнесени същества.

преди 18 години 2 месеца #28721
Малко символика от статията:
"Выражаем нашу сердечную благодарность

Максиму Мешкову (г. Рига, Латвия) за

финансовую поддержку"

"Мешок" на руски означава торба. Фамилията може да се преведе като "Торбалански". Да, те са измамници, което обаче в никакъв случай не означава, че не съществува реална опасност. Ако съберете отделните камъчета и сглобите мозайката, ще видите много зловеща картина. Масони вземат на въоръжение думата "Тангра", макар и леко видоизменена, за да обезсилят нейното действие. Пускат се в ход всякакви измамници. Прави се много сериозен опит да бъде подменена Вялата с някакво уродливо подобие на религия. Нататък разсъждавайте. Аз вече се уморих да посочвам опасности и да получавам непрекъснати упреци заради лошите новини. Предупреденията наполовина е победител, моята цел е вие да бъдете победители. Явно някои не ме разбраха.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.