За фалшификаторите на българската история

преди 18 години 7 месеца #24209
www.kyrgyz.ru/forum/index.php?showtopic=369
Там е записан като проф. Добрев. Има страшно много информация, който има време да отсява тюркската плява от зърното и разбира руски - да чете. Болшинството там сериозно си вярват, че тенгрианството е произлязло от Средна Азия. Има поне 20 теми където се чудят откъде са произлезли арийците. Има доста добра информация за артефакти оттам, включително тема за свещенния град на Тангра - Аркаим.
Който има време за губене и най-вече търпение, може да открие интересни работи.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #24249

Пресиян писа: Признавам си, че и аз съм от масата, която се впечатлява от хабилитирани учени. Едно е да е написано в книга и да пише "проф.Геоерги Георгиев" за автор, съвсем друго е anti666, например. Впечатлявам се от трудовете на Петър Добрев, пък той бил д-р по икономика, а не по история. :-?

Това е наследство от юдеокомунизма. Там връх взеха титулуваните професуря, доценти и т.н., тъй като той - юдеокомунизма, унищожавайки духовенството и историците отпреди тях, трябваше да си създаде глашатаи, които да говорят за историята, така, както им се искаше на тях да бъде написана. Понеже за тях религията биде зло, издигнаха в култ науката, която е напълно подвластна на рационалния и донякъде на абстрактния ум (но това са редки случаи).
А историята се пише от Духа. Когато я разкажеш, чрез рационалния ум, тия я окастряш откъм Истина и от нея остава само един го ствол, нещо като електрическите стълбове на комун-електрификацията.
Ето защо, на нас не ни трябват титулуваните. Въобще не ни трябват. И според мене, не трябва да ги търсим. Те трябва да ни търсят.

преди 18 години 7 месеца #24254
Йордан е прав...!!! Историята е миналото на нацията ни... Това е живота на предците ни, и затова тя (историята) трябва да се приема с духа,а не с разума, защото той почти винаги е субективен...!!! А сърцето..!! Кръвта..!! Те никога не лъжат...

преди 18 години 7 месеца #24303

Jordan_13 писа: Член 2 от Първи протокол към Европейска Комисия за Правата на Човека:
Никой не може да бъде лишен от правото на образование. При изпълнението на функциите, поети от нея в областта на образованието и обучението, държавата уважава правото на родителите да дават на своите деца образование и обучение в съответствие със своите религиозни и философски убеждения.

Това наистина е много добра вратичка, стига реално да действа, а да не остава само на хартия. Бог с вас!

Това което сега ще опиша е моят личен и частен случай, но има известна поука, която може да се ползва и в други ситуации. Както вече ви обясних взех решение и бях твърдо убедена в правотата на моята позиция детето ми да не учи от учебник с фалшифицирана и нагласена информация където даже и годините не отговарят на истината.
Ще перефразирам думи които един съфорумец често използваше преди време, а именно:"Когато кажеш "А", трябва да имаш смелост да продължиш до края на азбуката и да си готов да кажеш и "Я"! Именно за да мога да кажа цялата азбука аз проучвах варианти, които щяха да ми трябват в най-лошото развитие на нещата при решаването на проблема, които засега и в този случай не ми се наложи да ползвам. Какво стана всъщност?
Стана ясно, че кукловодите-българоубийци не са всесилни и никога не могат да са сигурни в крайния резултат от своите действия, защото не са предвидили нещо изключително важно, а именно непредвидимоста в действията на критичните и будни Българи!
Както вече казах бях готова да стигна до крайности ако се наложи, а то се оказа, че с учителката сме на един акъл, а тя от своя страна се е ядосвала,че има толкова заспали родители, които изобщо не се интересуват от това какво учат децата им. По няколко причини няма да се спускам тук да обяснявам с подробности иначе интересния разговор, който проведохме, а само ще ви кажа, че в крайна сметка учителката реши и изрече това, което аз бях решила да не допусна да се случи...
Жалкото в случая е, че това не е решение на проблема,а само глътка въздух, а самият проблем си остава да виси със страшна сила, поне за сега!

преди 18 години 7 месеца #24309
Щом се е съгласила с тебе,подсети я и за още нещо-тя е един вид Водач на тия деца.Не да се ядосва че има заспали родители,ами да организира една родителска среща и там да постави въпроса,пък ти ще го заостриш!

преди 18 години 7 месеца #24311
Мещер - не става и така. Аз съм пробвал. Есента на една такава среща се сблъсках със добре зомбирани родители, недопускащи нищо в страни от това което е определено за норма и закон. Така било спуснато от горе, било вече решено и трябвало да плащаме едни 30-40лв за 7-8 учебника за.... детска градина. Понеже средното образование е безплатно, то в детските градини обаче не е. Купуват се "учебниците", щото така е решила пукащата от акъл тиква на някой министър. Министър, който и за чобанин не става щото не мой преброи овцете и би ги загубил половината по пътя.

И не можах да ги убедя да не даваме за "учебници" тез пари, а да ги дадем за нещо друго, ама което ние си решим че е добро за децата ни. Не можаха да вдянат тез родители, че в крайна сметка ние решаваме какво да правим, а министъра да си заповядва каквото си иска - на нас не ни пречат неговите решения след като няма да ги спазваме.
И макар последен, но и аз платих тези "учебници". Щеше да ми е по-трудно да обясня на детето си що само то няма книжки. И на това е разчитал оня който печата "учебниците" - след като 90% от българите са овце, номера си минава. И ще продължава да минава, докато не стане масата над "критичната" и не почнат да се случват неща в наша полза - за каквото и да било: от карането на слънце със запалени фарове до стопирането на геноцида над нас българите.

PS: Та като споменах за запалени фарове - вчера един тумбак с каскет ми понаписа едно актче за тези фарове. Забелязал той, че не били светнати. Луда работа - таз Система докато и свирим по правилата - все ще е така. Сериозно мисля по въпроса какво би станало ако си захвърля гражданството, паспорти, книжки, картончета, лентички, лепенки, диплянки и прочие глупости , давани от Системата срещу заплащане.

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 24.1.2008, 10:29

преди 18 години 7 месеца #24312

Мещера писа: Щом се е съгласила с тебе,подсети я и за още нещо-тя е един вид Водач на тия деца.Не да се ядосва че има заспали родители,ами да организира една родителска среща и там да постави въпроса,пък ти ще го заостриш!

Незнам до колко има интерес към моите дела в тази насока и не случайно не се впуснах в подробности, за да не отегчавам четящите с този частен случай.
Мещер,твоите деца са по-големички и незнам по родителските срещи/ако ти си ходил/ какво се е случвало, но моят опит до сега е отчайващ, защото, когато има проблем или имам забележки аз си ги казвам и всеки път ме гледат като голям камък! Иначе всички родители уж ме разбират за какво говоря и даже са съгласни с мен,но веднага робската психика проговаря и казват: "Ама то всички са зле, но си траят и ние ще търпим, какво да правим?Тя системата е такава!"...
А като им кажеш какво да правим за да не търпим ги хваща шубето!
Само да поясня, че в първи клас детето ми беше в "най-елитното" училище в града, но както по-късно разбрах, елитно в този случай значи, че като идва министъра Даниел Вълчев в града отива на посещение в това у-ще, а не че обучението е по някакъв начин елитно. Когато на родителска среща там обясних какви са проблемите според мен и предложих решения, елитната учителка ми каза:
"Така е ама тя шефката..."
Ало, каква шефка бе... тези деца са шефовете, защото ако ги няма тях, вие елитните учители ще сте на улицата!
Е можех ли да оставя детето си в ръцете на РОБ, който да го научи как и то/детето/ да стане примерен и безропотен роб? Ами няма как!

Мещер, предполагам разбра, че няма шанс родителите да се активизират и да направят нещо в полза на децата си, затова в този случай аз ще си сътруднича с учителката и имам набелязани вече някой неща, които аз бих могла да направя. Едното нещо, което ще се опитам да осъществя е да се свържа с Боно Шкодров и да му предложа да организираме една среща с децата и ако стане ще се надявам и други класове да имат желание да присъстват на срещата. Въобще тепърва ще имам работа, но няма как. То не е достатъчно да се оплакваме и да вдигаме рамене.
А за учителката, тя не е взела това решение само и единствено заради мен, а доста преди това е установила неистините в учебника, но за нея е трудно да обясни на овцете, защо да не учат децата им от тези учебници, защото това и е пуснато като план да предаде. Сега обаче ако някой повдигне въпроса на следващата род. среща, учителката знае, че в мое лице има подкрепа и венага скачам.
:plamp: -гледай този имотикон и си ме представяй... :tooth:

преди 18 години 7 месеца #24313
Обучението и възпитанието на децата в училищна възраст е двустранен процес. От едната страна са родителите, а от другата страна са учителите и ако няма сътрудничество между двете страни нищо не се получава. Всички обаче знаем, че учителите казват:"Ами те родителите са толкова безотговорнии и децата нямат домашно възпитание, затова са толкова лоши и разхайтени."
А родителите от своя страна казват:"Ами то училището не ги учи и възпитава както трябва и ...

До тогава докато двете страни си прехвърлят топката и гледат да си измият ръцете едни с други, децата ни ще страдат.

преди 18 години 7 месеца #24333
Дари, верни ли са тия идиотщини?
Из учебник по музика за 3 клас, издателство Булвест, одобрен от Мин. на необразованието, наредба от 21.08.2004, 09-1318'
"Отдолу иде джип "Митсубиши"
със яка броня, с прозорци скришни.
Всички по пътя той изпреваря.
- Но на кого е? Кой ли го кара?
- Вълчо го кара. Свири и гази!
- А във колата коя е тази?
- Лиска е вътре. И много иска
на мис-конкурса да стане миска.
- Давай, Вълчо, и наддавай
златна пара звънка -
мис да стане твойта Лиска,
гиздава и тънка!"

преди 18 години 7 месеца #24388

anti666 писа: Дари, верни ли са тия идиотщини?
Из учебник по музика за 3 клас, издателство Булвест, одобрен от Мин. на необразованието, наредба от 21.08.2004, 09-1318'
"Отдолу иде джип "Митсубиши"
със яка броня, с прозорци скришни.
Всички по пътя той изпреваря.
- Но на кого е? Кой ли го кара?
- Вълчо го кара. Свири и гази!
- А във колата коя е тази?
- Лиска е вътре. И много иска
на мис-конкурса да стане миска.
- Давай, Вълчо, и наддавай
златна пара звънка -
мис да стане твойта Лиска,
гиздава и тънка!"

В момента у дома разполагам с учебник по Музика за трети клас, но на издателство Просвета и по тази причина нямам информация дали тия простащини фигурират в учебника на Булвест. Незнам откъде е твоето инфо, но се страхувам, че е възможно да е достоверно, защото тия от Булвест са явно фенове на чалгата след като Чалга певицата Преслава е на страниците на учебника по музика за 6-ти клас.
Ще се постарая да проверя дали действително това безумие е в учебника.
Няма да го коментирам текста, защото каквото и да напиша няма да става за четене...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.