За фалшификаторите на българската история

преди 18 години 7 месеца #24138

СКАЗАНИЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ
от Тяхна гледна точка

КОЙТО НЕ ЗНАЕ СВОЕТО МИНАЛО-ТОЙ НЯМА БЪДЕЩЕ!

Така.Схващате ли?
Само в този сайт информацията,която пряко засяга нашата история е поне 5 гб.
В цялото нетпространство сигурно е още пет пъти по толкова.
В нас самите,като четящи,участващи в дискусии,заинтересовани ит.н. е неабятно море.
Тук влизаме не само ние,тук влизат научни светила,"научни" светила,хора разполагащи с Истината под формата на текст,снимка,надпис,камък,предмет и т.н.,които ИСКАТ да предоставят тази Истина.
Всички,огромен брой Българи не сме съгласни с писанията по отнощение на Нашата история.Много се стремят да поправят глупавите,неумишлени и Умишлени грешки в нея.
Какво се получава?
Получава се една несистематизирана,огромна по обем и трудна за възприемане купчина вярна и полезна информация.
Враговете ни са решили проблема гениално-с много пари,лавина от лайна върху бисера на Истината.С всички средства!
Много светли личности,Българи и не само,с упорит труд ДЕСЕТКИ ГОДИНИ са успявали да достигнат до Истината.
Ние разполагаме с по-голямата й част.Но нямаме пари.Какво да направим?
Да се хванем ДЕСЕТКИ ХОРА и за кратки години да систематизириме,подредим,изчистим и поднесем истината за Българите под горното заглавие в луксозна подвързия в минимум 10 000-ден тираж!На първо време.ДА Я УВЕКОВЕЧИМ!!!
тогава да дойдат Тука всички лайнари и срещу техните книги тие да покажем Нашата,И ДА ГИ СРАЗИМ!

Това е дълъг процес,знам го.Но трябва да се постави Началото.
Предлагам освен четирите секции във форума да се добави още една,в която да пишем Нашата-Българска история!
-да се назначи отделен модератор само за тази секция,който да гони мухите...според мен Пламен Пасков е идеален за поста.
-да се определят няколко души,които ще внасят текстовете в темата,след като бъдат одобрени в дискусия в другите теми.
-да се определи по каква хронология ще се върви.
-книгата да бъде чисто историческа с много факти,карти,тълкувания,препратки.
-Тенгрианството да не е акцент,то просто да съпътства Сказанието и в удобен момент от Книгата-да бъде обяснено.
-с горните два пункта-художественото свързване на фактите втъкаване в текста на Вярата може да се заеме Елтимир.Той има стила.Не обиждам другите,прекрасно виждам какви огромни възможности имат.Отдавам дължимото.
-да си определим срокове!И за името,което съм предложил като пример,и за отделните периоди-от Началото,та досега и Занапред!

Това ще бъде нашето истинско оръжие,Приятели!

Засега друго не се сещам,макар да има още мтого подробности по написването на такава Книга.Допълнете ме.Кажете какво мислите!

Аз лично ще държа до последно да е посочен издател:

ИЗДАВА ДВИЖЕНИЕ ВОИНИ НА ТАНГРА!

Нека гадовете унищожат мъха и пълзящите лишеи...
Ще видите колко и какви хора ще дойдат да Ни помогнат.

ДЕН ГРЕЕ!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 7 месеца #24139
Данчо,дай ми линк към снимките и темата за кивота от Терачина,че имам нещо наум.

преди 18 години 7 месеца #24140

Мещера писа: Данчо,дай ми линк към снимките и темата за кивота от Терачина,че имам нещо наум.

www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...showtopic=1289&st=15

Това е линка. Иначе идеята ти като цяло е добра. Неприложима е в частта с Тенгрианството, тъй като неразделни са делата на дедите ни с вярата, която са имали. А християнството е много по-късна религия, още по-късно идва в България и като цяло събира един исторически период от около 1200 години. Докато за древното Тенгрианство, съвсем спокойно можем да сложим исторически период от стотици хиляди години (само да не ме чуе Овчаров, че ще си изяде не само дипломата, но и брадата).

Ако направим това, да напишем история, като говорим за Тенгрианството в хода на нещата, това е все едно напълно да повторим комунистическите учебници днес. Те, когато пишат за християнството, също го разглеждат в хода на нещата. За Тенгрианството сигурно има пет изречения под формата "езичество".
История и Дух в древността са напълно вплетени, докато днес в учебници имаме една история без Дух.

преди 18 години 7 месеца #24142
с горните два пункта-художественото свързване на фактите втъкаване в текста на Вярата
Мисля,че сме на едно мнение,може да не съм се изразил правилно.

преди 18 години 7 месеца #24152
Прекрасно! Нека поставим началото на ВТОРОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ!
Или ако ако трябва да бъдем по точни- началото на нашия Саракт и Велика България!

преди 18 години 7 месеца #24153
Значи и той не е отишъл до истинските бащи и пионерите на историческата фалшификация в България - Павел Йосиф Шафарик, неговият внук (син на дъщеря му) Константин Йосиф Иречек и "бащата на българската история" - Васил Златарски.
И той е направил половинчато разкритие.
Как да се очисти българската история, ако не се почне от Златарски?

преди 18 години 7 месеца #24154

ivan4o17 писа: Значи и той не е отишъл до истинските бащи и пионерите на историческата фалшификация в България - Павел Йосиф Шафарик, неговият внук (син на дъщеря му) Константин Йосиф Иречек и "бащата на българската история" - Васил Златарски.
И той е направил половинчато разкритие.
Как да се очисти българската история, ако не се почне от Златарски?

Знам, че текста е дълъг - но и тия са там. Заедно с Александър Фол, Петър Добрев, Божо Димитров - то си е цял взвод фалшификатори. Ето някои от пасажите;
"По-важните от тези чужди учени писали българската история са - Н.С.Державин (руснак); М.Сперанский (руснак); Константин Иречек (чех); Якоб Веис* (евреин); Карел Шкорпил; Херменгилд Шкорпил; ф.И.Успенский (руснак); Юрий Венелин; Павел Йосиф Шафарик* (чешки евреин); И.В.Ягич (руснак); проф.В.Томашек (чех, австроунгарец); Геза фехер* (унгарски евреин)"
Както и;
".....проф. Васил Златарски..." (който обаче е руски възпитаник и "щемпела" си личи отвсякъде - бел. моя"
Тук Балтаджиев цитира Тачо Танев, чийто материал Йордан е пуснал в друга тема.
Нещото, което мен ме вбеси най-много е това
"1. В 1825 г. в манастира "Зограф" (в Атон) са изгорени български ръкописи в пещта за печене на хляб (изпечена бил цяла фурна хляб с тези "подпалки");
2. В Атон отново става масово горене на български древни книги (пергаменти);
3. В манастира "Св.Наум" на Охридското езеро гръцкият игумен Дионисий (анадолски грък) изгорил всички български книги;
4. В 1840 г. шуменският епископ (грък), освещавайки църквата в с.Въча, заповядал да хвърлят ръкописните български книги в една яма на гробищата;
5. В 1825 г.по заповед на гръцкия митрополит Иларион Критски, фанариотско аутодафе изгаря скритите книги на Търновската патриаршеска библиотека;
С подобни действия се унищожават целенасочено най-ценните книги и библиотеки. Това по-късно дава предпоставки за поголовно фалшифициране на най-ранната българска история от гърците, които злобно подхвърляли - "Ха, вие българите не си знаете историята и не знаете, че сте най-древните на Балканите. Сега не можете и да го докажете..."

За сведение на гърчетата - няма да е задълго. ВЕЧЕ ИСТИНАТА ИЗБИВА ОТВСЯКЪДЕ!

преди 18 години 7 месеца #24155
Грешка - поправям се. Описал ги е.

преди 18 години 7 месеца #24159
www.protobulgarians.com/Kniga%20za%20ger...%20srednovekovna.htm

Тука има върху какво да се помисли.

преди 18 години 7 месеца #24160
digilander.libero.it/xydariodelia/terracin/pict0002_3_4.jpg
Това трябва да е катедралата в Терачина...

digilander.libero.it/xydariodelia/terracin/ros0020.jpg
Или това.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.