Севар Какви са проблемите на форума?

преди 19 години 9 месеца #11545
Поне веднъж на ден не е възможно да се отвори форума - показва грешка в сървъра. Преди малко, точно в момент на мой постинг стана същото.
В хостинга ли е проблема?
Преди не съм забелязвал такива проблеми
Привет

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 9 месеца #11546
Здрасти, проблемите са същите като през лятото. Тогава изненадващо спряха за няколко месеца и сега започнаха, точно когато Елтимир се завърна.
www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...php?act=ST&f=3&t=634
Доставчикът не иска да даде нито обяснения, нито някаква помощ освен да рестартира брояча, когато се препълни. Преди малко им дадох моите показания, че брояча е навъртил 20 хиляди, а не 300 хиляди, но те мълчат.
Налага се да сменя доставчика в скоро време.

преди 19 години 9 месеца #11557
Тоз доставчик име има ли?

преди 19 години 9 месеца #11558
Host.bg е доставчика. Писал съм и преди за тях. Най-вероятно ще минавам на NS1.bg. Някакви отзиви?

преди 19 години 9 месеца #11559
www.icn.bg ми изглежда също добре. Според мен при избор на хостинг трябва да се вземат предвид цената на месец, свързаността към интернет, трафика на месец, PHP, MySQL, пространство на сървъра и най-вече отказоустойчивост на услугата. Не съм ползвал досега услугите на хостинг компании, затова не мога да преценя дали наистина ще оправдаят очакванията ми. До сега имам няколко проекта, които сам си ги хоствам и съм много доволен, само свързаността куца доста.

преди 19 години 9 месеца #11560
Специално свързаността няма как да се провери освен от други клиенти. А иначе има още куп други дреболии, които могат да преобърнат каруцата. :-D

преди 19 години 9 месеца #11562
Малко ме притесняват тези две точки в "Условия на услугата":

2.2 Във връзка с хостинг услугата, ако реалният месечен трафик на потребителя надвиши поставения лимит, хостинг услугата ще бъде прекратена до следващия отчетен период. НС 1 ООД ще уведомява потребителя, когато достигне 80% от своя месечен лимит на е-мейл адрес, който потребителят сам посочва в контролния панел.

11. НС 1 ООД запазва правото си за промяна на условията на услугата по всяко време. Моля следете тази информация редовно.

Предполагам, че и другите хостинг доставчици имат сходни условия.

и още:

В "Условия за ползване":

3.3 Обижда трети лица;
6.6 Материали с оскърбително съдържание;

Това е невъзможно условие, защото доставчика може да е пристрастен на лицето, което е оскърбено, даже може да получава пари от него.
Обидата също е много относително понятие. Спокойно по-остър тон може да бъде едностранно квалифициран като обида. Всъщност не е в задълженията на предоставящия услугата да варди за такива работи. За това си има съд, за да се търси отговорност от този който е нанесъл обидата.

7. Системни ресурси

Никой потребител не може да използва повече от 10% системни ресурси в продължение на 24 часа. Нарушаването на това условие ще доведе до известяване на потребителя, при което ще му бъдат дадени три възможности.

А) Да оптимизира скриптовете, които ползва така че да не използват повече от 10% процесорни ресурси

Б) Да премине на специален план позволяващ използването на повече системни ресурси

В) Да премести сайта си при друг хостинг доставчик

Има ли начин да се проверява, колко натоварени са системните ресурси на сървъра?

Това съобщение е редактирано от Запознат на 29.11.2006, 20:14

преди 19 години 9 месеца #11563

Запознат писа: Това е невъзможно условие, защото доставчика може да е пристрастен на лицето, което е оскърбено, даже може да получава пари от него.
Обидата също е много относително понятие. Спокойно по-остър тон може да бъде едностранно квалифициран като обида. Всъщност не е в задълженията на предоставящия услугата да варди за такива работи. За това си има съд, за да се търси отговорност от този който е нанесъл обидата.

7. Системни ресурси

Никой потребител не може да използва повече от 10% системни ресурси в продължение на 24 часа. Нарушаването на това условие ще доведе до известяване на потребителя, при което ще му бъдат дадени три възможности.

А) Да оптимизира скриптовете, които ползва така че да не използват повече от 10% процесорни ресурси

Б) Да премине на специален план позволяващ използването на повече системни ресурси

Има ли начин да се проверява, колко натоварени са системните ресурси на сървъра?

Малко ме притесняват тези две точки в "Условия на услугата":

2.2 Във връзка с хостинг услугата, ако реалният месечен трафик на потребителя надвиши поставения лимит, хостинг услугата ще бъде прекратена до следващия отчетен период. НС 1 ООД ще уведомява потребителя, когато достигне 80% от своя месечен лимит на е-мейл адрес, който потребителят сам посочва в контролния панел.

Нека да стигнат 80% от 600 ГБ трансфер, тогава ще му мислим! :-D

11. НС 1 ООД запазва правото си за промяна на условията на услугата по всяко време. Моля следете тази информация редовно.

Предполагам, че и другите хостинг доставчици имат сходни условия.

и още:

В "Условия за ползване":

3.3 Обижда трети лица;
6.6 Материали с оскърбително съдържание;

И аз мисля, че навсякъде е така. По последните две условия могат да ти спрат сайта. Ако решиш, че не е правомерно (и ако имаш пари, нерви, време или поръчка от ченгетата, както е в случая на г-н Ялов), тогава може да ги съдиш за нанесени вреди. Не е възможно да бъде сезиран съда за определяне на всякакви частни решения.

7. Системни ресурси

Информацията кой потребител колко процента CPU използва е видима за поддръжката, но не и за потребителя. Поне така е при NS1, които предоставят достъп само до cPanel, но не и до SSH. Може би теоретически е възможно чрез някой инструмент, но не знам някой доставчик да дава чак такива екстри. Потребителят може да види колко е общото състояние и натоварване на системата. При dedicated-сървърите има пълна статистика за всичко и почти пълен достъп до цялата система.

Ето статуса на машината, който се показва на cPanel-а. Предполагам, щом сам си хостваш, значи не си ползвал такъв панел:

Информация за сървъра:
Операционна система Linux
Състояние Виж
Кернел версия 2.4.32-grsec
Сървър тип i686
Apache версия 1.3.37 (Unix)
PERL версия 5.8.7
Път до PERL /usr/bin/perl
Път до sendmail /usr/sbin/sendmail
Инсталирани Perl Модули Виж
PHP версия 4.4.4
MySQL версия 4.1.21-standard
cPanel версия 10.8.2-RELEASE 119
Тема cPanel X v2.5.0 [BG]

Server Status

cpsrvd up
exim (exim-4.52-7_cpanel_smtpctl_av_rewrite_mm2_mmmtrap_exiscan_md5pass) up
exim-26 up
ftpd up
httpd (1.3.37 (Unix)) up
imap up
mysql (4.1.21-standard) up
named up
pop up
spamd up
syslogd up
Server Load 17.89 (4 cpus)
Memory Used 46.4 %
Swap Used 0.64 %
Disk sda3 (/) 7 %
Disk sda1 (/boot) 25 %
Disk sda8 (/home) 30 %
Disk sda7 (/tmp) 2 %
Disk sda5 (/usr) 16 %
Disk sda2 (/var) 17 %
Disk sdb1 (/backup) 47 %

преди 19 години 9 месеца #11565
Ще разуча подробно за това. Вече подадох заявка за регистрация за един още неуточнен проект. Първо искам да разгледам какви екстри има и след това да ги пробвам.

преди 19 години 9 месеца #11572
Моля, ако някой забележи някаква техническа неизправност по сайта или форума, да ми пише. Тази вечер обновявах софтуера и е възможно да има някъде грешка.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.