Проблеми с форума
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Пиша ти веднага щом видях че сайта е отново онлайн. Вчера и онзи ден видях че няма сертификат. Опитваше се да овори, но само даваше проблем с базата данни.
Велин последно ми писа през Януари, че не е платен хостинга и сайта го кара "на магия". Постоянно се казва че има пари в сметката, пък сайта се оказва че не е платен. От казаното през миналата година, когато отново стана голям удар през Януари разбирам, че няма кой да се грижи за тези работи. Явно до толкова не им се занимава на всички или нямат време, което е странно за мен при все че има редовни читатели. В това число не слегам теб както говорихме, защото правиш достатъчно като поддържаш темите и качваш съдържание. Почти няма хора да го правят напоследък. Само четат.
Излишно е много да говоря в съобщението си до теб. Няма как само един човек да поддържа всичко и да го оправи.
Ще се постарая да ти се обадя в следващите дни.
Поздрави,
П.
Здравей, П.!
Проблема, не е само в поддръжката и развиването на сайта, а в това, че реално, аз извършвам и цялото Движение на Движението
Миналата пролет от хостинг компанията в Казахстан ни уведомиха, че се местят на нов сървър с по-нова платформа. СПЕЦИАЛНО за нас добавиха приставка, за да е съвместима старата версия, която сайта ни ползва. Защото много малко хостинг компании вече работят с такава версия, а няма кой да се занимава да преписва наново сайта, нито пък е нужно. В края на май бе и последния път, когато архивирахме сайта.
Проблем тогава обаче се оказа заплащането на услугата, която се вдигна и сега трябва всеки месец да плащаме около 7лв като са я направили месечно, а не годишно както беше преди. Парите ги имахме от общия фонд, но там не приемаха карти, които не са от Казахстан. И тъй като старият хостинг си работеше нормално, така и останахме на него близо година без да плащаме нищо. Причината е не само невъзможността да се плати, но и самите разправии по техническото прехвърляне на нов хостинг. Проблемът като всяко безплатно нещо е, че е до време. Накратко, преди две седмици му резнаха жиците.
Друг е въпросът, че за тези 8 месеца не сваляхме регулярно архив на сайта. Чия е вината? Отговорете си сами.
Няма "ТЕ". Има НИЕ. Аз лично нямах време, както и техническа възможност да свалям архив всеки месец, което на старата платформа е много трудоемко - трябва бърз интернет, домашен компютър, както и време да се свалят 10гБ данни. Предупредих тогава, но никой не прояви интерес и желание да го направи и така си остана висяща ситуацията.Явно до толкова не им се занимава на всички или нямат време, което е странно за мен при все че има редовни читатели
Точно от това се оплакваше и покойният Елтимир някога. Положението отпреди 10-15 години не се е променило, даже е станало по-зле. И то е свързано не само с появата на социалните платформи - Фейс, Тикток и т.н., но и с пълния разпад на това, което наричаме Българска Нация и което е в основата на това, което правим. Българска държава отдавна няма и не ми пука са сегашното жидомасонско раково образувание, даже му желая по-бърза кончина. Но разпада на това, което се нарича Българщина е факт и сами го виждате наоколо. Защото национализъм не може да има без нация, нито Саракт с една дузина хора.Затова ти си прав, че трябва да се оценява, това, което прави един човек, много дълги години вече след Елтимир, и за което трябва да има най-елементарната логистика, ако не друго – да се прави копие на сайта, поне на две седмици или месец, защото този труд, който съм положил в тези 7 месеца е колосален, защото е в много направления.
Така че Данчо, качи наново само най-важното, което смяташ че му е мястото. И то не във форума, а в раздел Материали, който е по-стабилен. За останалото - който го е чел, чел. Който го е осмислил, сигурно е имал време да го свали като текст/снимки или приеме в душата си. За останалите, и с главни букви да го напишеш - ще мине покрай ушите им и ще отмине. Това е моето мнение, не го натрапвам, но мисля че времето на писане и форумни изяви отмина.
И последно за хостинга, платен е за два месеца сега до края на март. С новата платформа свалянето на архива мисля че ще е много по-лесно. Също периодично трябва да се чисти защото е почти на лимита си. Така че ако някой иска да се занимава (поне да сваля периодично архива) - да се свърже с Йордан или Георги по фейса или дори по пощата тук.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.