Знае ли някой за тия? Паравоенна организация "Войни наТангра"

преди 18 години 5 месеца #25795
Абе момче как ги измисляш тези глупости?

И Чифутите и Славяните са една и съща Оборска Тор, но Първите поне имат Акъл и знаят как се правят пари, докато Славяните са Безполезна Робска Сган."

Някои от вас още чакат да дойде "Дядо Иван-Путкин", но ще ви Разочаровам или може би ще ви Зарадвам-той няма да дойде а вие ще отидете при него в Кочината Русия която ние Българите Създадохме.

Вие сте част от тази Славянска Мърша Благодарение на която паднахме под Турско робство и Благодарение на която не се Освободихме сами.

От постовете ти излиза някаква безмислена русофобия "Дайте да мразим руснаците и ще си решим проблемите" :out: Нещата са доста по сложни, ама ти нещо не можеш да ги разбереш. :lud:

А историческите ти писания нямат някакво значение в момента. Да върхушките управлявали Русия са ни правили гадости, ама заради това не трябва да мразим всички руснаци.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 5 месеца #25796
Така- появил се е виждам един небезизвестен елемент.
А аз пиша рядко тук, но знам много за това кой кой е от форумните "герои". И въобще знам много ...
Та това не е Ташко танкиста. Друг е. Вероятно не е и този за когото го сметна Елтимир.
Става дума за един човек имащ проблеми с психиката. Той си знае какво неприятно събитие е довело до това му поведение.
Впрочем целия бълвоч от антиславянски и анти не знам още какви там писания и особено гнусното писание- радост че са избити осетински деца (впрочем няма значение дали са осетински руски чеченски или каквито и да е- става въпрос за нахранване с кръв на Демона- та който се радва ще има удоволствието за лична среща с него-бащицата си)
та целия бълвоч е понеже Атил изглежда е циганин (впрочем доказателствата не са 100% но са близо 99). Пак подчертавам ЦИГАНИН (не се опитвам да го засегна- просто това е истината) или поне наполовина- това е причината- някой лъже циганите че били "прабългари" и някои като този даже развиват фикс идеи плюс задължителна славофобия- това като цяло си е психопатология. Ако успея да открия снимката, данни за някои негови роднини и прочие може пък и да ги пусна. Може и да не ги пусна- имам си достатъчно други грижи с далеч по-важни за пускане в интернет и медийното пространство имена на двама души.
Не се хабете- просто го баннете.Нека да си приема на спокойствие истината че е циганин. Някои я приемат спокойно и дори успяват да станат нормални хора.

преди 18 години 5 месеца #25797
Съгласен с Гилгамеш!
Отдавна не сме имали циганин-академик.БАН!

Само да добавя нещо:Гилгамеш,днес около 16.30 часа бях вече убеден,че ще пишеш в тази тема.Очаквах поста ти.
Намери време да качиш информацията,която имаш.
Така ще защитиш Движението и ще се види много важното разграничение:
НИЕ не сме войници.Ние сме ВОИНИ НА ТАНГРА,както обича да се изразява един уважаван от мен съфорумец.

преди 18 години 5 месеца #25854

Пламен Пасков писа: Между другото, Дари, поздравления за прекрасните и съдържателни фотографии от Абоба (Плиска). Веднага ги копирах и смятам да ги дам като информация (с цитат за авторството ти) на няколко места, за да видим какво ще им е мнението. Хората се занимават с символика и петроглифи...за момента не желаят да се публикуват.

Пламен, ползвай снимките и въобще не се притеснявай, не е нужно да ме цитираш, нямам никакви претенции за авторство. Радва ме, че и други хора оценяват това наследство...
Ще ти пратя или направо ще публикувам още снимки с надписи и символи по камъните в Плиска.
Ако хората, на които предоставиш снимките за разчитане на символите, достигнат до нещо интересно, може да споделиш с нас.

преди 18 години 5 месеца #25857

Atil писа:

В началото когато не бях запознат с Коментарите на постоянно присъстващите тук, смятах че основна част от вас са Чифутски и Славянски Мекерета.

Но съм бил в Заблуда, около 80 % от вас са Русофилски Славянски Подлоги като Елтимир

Това са тежки и абсолютно незаслужени според мене обиди. Поне не предизвикани от оскърбените. Наистина не разбирам защо го правите и какво целите с този неоправдано агресивен стил.
Диалог така няма как да се получи...най-малкото, конструктивен...Който сее вятър, зе жъне бури.
Според мен сте адресирали гнева и омразата си към погрешен адресат - не тези хора са злото и бедите на съвременна България и българите.
Не руснаците и не сърбите.
И даже и последните 2 държави (но в никакъв случай народите им - трябва да правите разлика между тези неща) да имат някакви заслуги да попадат в списъка на враговете и източници на бедите, те са на опашката и с най-малкото заслуги.
Можем да дискутираме, ако се потрудите да минете на по-уважителен тон към събеседниците.
И не се притеснявайте - не съм нито сърбофил, нито русофил, и прекрасно съм запознат с историята и злините, които в определени периоди сме видяли от тези държави.
Но това не ме прави русофоб или сърбофоб.
Твърде плоско, еднопланово и наивно е.
Напомня ми за двама персонажи, с единия от които ви сбъркаха в началото, които освен омраза и агресия към всичко славянско, руско и сръбско друго не виждат и не скандират. Изобщо не забелязват САЩ, Турция, настъпващият Мангалистан и другите реални и приоритетни злини. Надявам се, за разлика от тях вие да се окажете по-вменяем. Но ми помогнете с поведението си да затвърдя, а не да загубя тази надежда...

И Чифутите и Славяните са една и съща Оборска Тор, но Първите поне имат Акъл и знаят как се правят пари, докато Славяните са Безполезна Робска Сган.

Голяма част от вас явно сте привърженици на Долнопробната Руско-Аграрна Комунистическа партия Атака на Болен Сидеров или наПсевдо ВМРО-то на Влашкия Комунистически Циганин Каракачанов нямаща нищо общо с истинското Българско ВМРО.

Първият пасаж щаже не ми се коментира.
За вторият сте в кардинална грешка. Една малка част от потребителите тук бяха симпатизанти и даже членове на Атака, в началният период (аз в това число) докато измамата и фалша на тази семейна корпорацийка с дребни душици и интереси не свали маските с трясък през последните 2 години...

Вие сте част от тази Славянска Мърша Благодарение на която паднахме под Турско робство и Благодарение на която не се Освободихме сами.

Именно Робската Славянска Сган като вас се криеше по Мазетата и чакаше "Дядо Иван" да дойде да ги Оплоди(Освободи)

Отново подчертавам - без да съм русофил, смятам, че не може нормален българин да пренебрегва факта, че ако не беше руско турската война от 1877-1878 година, сега ние с вас щяхме да пишем на младотурска латиница, да си викаме буйрунус и да си пикаем с рязаните пишоци. Или вие имате други илюзии по въпроса? Хората са си проливали кръвта тук, в България, и са си оставили костите у нас. За 500 години с едно единственно изключение (Владислав Варненчик) друг народ, друга държава такава жертва за нас не са правили. Скверно е да не се сведе глава и да не се признае, че освен дълбоки благодарности, за поколения напред, друго чувство е срамно и недостойно да отглеждаме в сърцата си.
Много добре знам, че от 11 войни, водени между Турция и Русия, само последната, 11-тата, става освободителна за България. Въпреки, че практически почти всичките от тях (с изключение на кавказкия фронт) са минали през България и са били с участието на наши опълченци, останали 10 от 11 пъти измамени в очакванията си за освобождение.
Също така знам, че последната война е платена с хайдушко злато на руския император.
Освен това е вярно и отбелязаното от вас, че формално, а за определено време, и реално, първият непосредствен рещултат от тази война е смяната на господаря, а не придобиване на пълна независимост.
Но да се сравняват турското управление, данъчна система и отношение на турците и турската държава към българите с това на руските генерали и наместници, коитос амо за няколко години обучават офицерският ни корпус и войската ни, благодарение на което до 1944 година нямаме загубена битка (но нямаме и спечелена война, заради Кобургите), е меко казано неадекватно сравнение с несъпоставими (от всяка гледна точка) величини.
Аз съм на 42 години и 7-ма година живея (работата ми е такава) в Москва, и най-малко мене някой може да ме обвинява (с основание поне) в някаква русофилия, или непознаването на сенчестите страници от нееднозначната история на двата ни народа. Аз съм тук, в мястото на събитието, и за разлика от много газирани и пенливи русофоби, които са такива само по силата на откъслечни впечатления, (или, да си го кажем направо - по силата на поетото пропагандно внушение на новата медийна машина последните 18 години), знам по-добре от повечето българи всичко лошо за руснаците и държавата им. Много по-добре, отколкото задочниците като някои персонажи.
Но ако ударим баланса на плюсовете и минусите, намерете макар и един анрод или държава в света, на които да имаме повече основание да сме задължени за спасението и помощта. Помощ не хуманитарна, а с цената на десетки хиляди убити и ранени бойци.
Всъщност, ако се чувствате силен по история, намерете който и да е друг народ пос вета (или държава) да е направил такъв жест към друг народ, пък било то и платен: в наше време или в древността, където и когато си искате...

Докато истинските Българи от Татар Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и техните области вдигаха Въстания - Априлското , Старозагарското.

През това време Славянската Сган от Северна България чакаха Руските Колохозници да дойдат да ги Онождат та така вече 130 години.

без коментар...

Някои от вас още чакат да дойде "Дядо Иван-Путкин", но ще ви Разочаровам или може би ще ви Зарадвам-той няма да дойде а вие ще отидете при него в Кочината Русия която ние Българите Създадохме.

Ще отидете в Насипно Състояние и в Катафалки.

Атил, темата вече е предъвквана многократно по другите форуми, но все пак - един провокационен въпрос: кого наричате славяни? Кои са славяните? Какъв е този термин - езиков или етнически?

И ако е етнически - какво е определението, маркера, пробния камък за определянето - кой е славянин, а кой не?
И като стана дума за пробни маркери - какъв е пробния камък (научно-исторически, ако може) за чист българин?
Кой, кога и къде е изолирал и доказал чист, гарантирано български генетичен материал, с помощта на който може да се направи сравнително изследване на съвременните обитатели на България и да се каже, аджеба - кой българин, и на колко %, кой - славянин, кой - трак (ако това е нещо различно от българин, изобщо), и кой - гот, куманин, печенег, маджар, татар, турчин, и т.н.
Задачата изобщо не е от прсотите, защото по мнението на Божидар Димитров до падането ни под турско робство България е асимилирала над 117 племена и народи. Аз се отнасям с подчертан скепсис към много от тезите или с откровенно недоверие на Б.Димитров, но даже и да се внесе коефициент за поправка на неговата цифра, народите само за 10 века на Балканите, които са приети и смелени от българската държава, пак са множко за търсачите на Граала с името "чист българин".
Ако славяни е не етнически, а езиков термин, на какъв според вас език си пишем ние с вас тука - към коя група ще го отнесете и по какви критерии и показатели, като база за селекция и дивергенция?

За Болните Русофилски мозъци петнящи името на Българите и техния Бог ТАНГРА ето четете какво направиха Руските Славянски Свине с нашите братя Волжките Българи и какво ние ще направим с тях:
:evil: :evil: :evil: :evil:
През 1552г след многогодишни опити отслабената от монголските нашествия Волжка България най накрая е пада под властта на Русия.Превземайки Казан Иван Грозни убива 20 000 българи като пробива дупки в замръзналата волга и ги пуска живи под леда.

За да се оправдае пред Европа за избиването на 400 000 българи и унищожаването на 40 приказни български градове, Русия заявила че наказва “татарите”. “Татар” не е етноним (няма такава държава), а унизително
прозвище за “чужденец” на монголски. За това днешните “татари” са добре платени от Кремъл ислямски фундаменталисти.

След поредицавоенни походи Иван IV Грозний в 1552 г. превръща българската столица Казан в гробищен град.Ето как изглиждат тези "Славни" дела на Иван Грозни според руския историк Н.М.Карамзин
(История государства Российского, Москва, 1991 тираж 100 000):

" ...Вече около пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащити от града не по-малко от десет хиляди неприятели,.. Никой не се предаде жив, спасиха се малко... ранените... Градът беше завзет..
убиваха всички които се намираха, в домовете, или в ямите; вземаха в плен жени, деца или чиновници...сечта престана но кръвта се лееше... Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяхазапълнени с мъртви.. тела се носеха по реката..."/т.VIII, стр.212/.

Мародерството и грабителството, като почти тържествен акт са отразени в старите летописи, които ползва Карамзин: "... Россиани плаваха в изобилие, вземаха каквото си искат: хляб,мед,домашните животни,
опожаряваха селищата, убиваха жителите... къщите бяха красиви и богати... в тях имаше скъпоценности..пленяваха само жените и децата/т.VIII, стр. 205/

Основателя на Волжка България над десет пъти по-голяма от Симеонова е по-големия брат на Аспарух кан Котраг. За това когато е завладява в края на XVI –ти век Иван Грозни се обявява за “цар на руси и българи” и получава прозвището “Българоубиец”.

Такъв е края на повече от две хилядолетия Българска държавност в пределите на Североизточна Европа Московското княжество завладява Българските земи и префасонира термина "Ак Урус"(определен от Будим,
внука на кан Крум по времето на Кан Урес Айдар, 805-855г.) в сега известното понятие Русия.

Русия в продължение на четири века системно и целенасочено изличава и фалшифицира историческата памет на България. Процесът на изличаване и фалшифициране започнал XVI в., тече и до днес.

Като махнем емоционална и истерична русофобия, почти всичко, даже и в детайлите, е точно така. Спор няма.

ИЗВОД:

На 40 Милионна Руски Славянски Свине Главите им Искам и Смърт за Родът им(Братята чеченци вече работят по въпроса).

Пак ви казвам - в търсенето на враговете се нуждаете от корекция на мерника и координатната си ситема. Поне, ако говорим за проблемите и спасението на свременната, България, колкото ни е останала.
Аз също, напомпан с книгите на Петър Добрев и Джагфар Тарихъ, когато дойдох преди 7 години тук, очаквах чеченци, кабардинци, балкарци, и другите вайнахи да се окажат братя по род и корен и да намерим нещо общо в историята ни. Няма да ви описвам огорчението си, когато видях, че не само на битово ниво, но даже и на историческа основа нещата не са толкова прости. Първо - чеченците и ингушите са вайнахи. И чеченците наричат чечня Ичкерия, а сами себе си - нахчи. Имат се за коренни жители, произхождат от рода на вълка (как иначе без тотемите). Но нямат и не искат да имат нищо общо с българите, нито съвременни, нито древни. Даже и да сме прави ние, а не те, и тяхната историография да е преписана и изкълчена от ислямски фундаменталисти и други промивачи на мозъци, истината е, че в Кавказ живеят от векове НАД 80 ПЛМЕНА, НАРОДИ и НАЦМОНАЛНОСТИ, и всички те и днес спазват различията помежду си, не се смесват и не унифицират езика си, ако оставим настрана общия за всички (все още) руски език, който ползват, за да се разбират помежду си. И да търсим между тези определящи се от векове като различни 80 националности чисти българи и да се опитваш да им го обясниш или внушиш, рискуваш да получиш широка беззъба кървава усмивка от ухо до ухо. Даже няма и да спорят с тебе.
Имам много приятели кавказци, на някои от тях съм даже кръстник на децата им, така че и тази информация ми е от първоизточници и от мястото на събитието, а не от книжки и перразкази на кабинетни "учени".

преди 18 години 5 месеца #25858

Интересно ми е само защо когато предлагаш предложение за смяна на името на днешната Дунавска България споменаваш имената цитирам: "Булгаристан или Дунавски вилает, или Източна Румелия".

Пропускаш най-Достоверното и Актуално име за днешната България а именно ЗАДУНАЕВСКА ГУБЕРНИЯ-Заветната и до днес цел на Руските Славянски" Свине.

Едва ли го пропускиш СЛУЧАЙНО и в теб долавям Голяма степен Русофилство, Поправиме ако съм сгрешил.

Атил, ако премахнете злобата и агресията, както и прибързаните изводи към обитателите на форума, с вас може и да се получи наистина интересна дискусия.
Приемете го като предложение.
Корекция: аз не съм предлагал смяната на името на България, а давам прогноза (надявам се, грешна) за бъдещото и. При това - за относително близкото и бъдеще: до 15-20 години, аок не и по-рано.
Задунайска губерния, даже и да е била цел и мечта на руския император през 1878 година, изобщо не е в главите и в мераците, и даже в точките на дневния ред на днешна Русия. Те си имат много по-важни и остри проблеми, и даже не бързат да приемат тези народи и територии, които искат обратно връщане към тях, като Приднестровието (пълно с българи, впрочем) Абхазия и Южна Осетия (алани). Тук грешите и се прсоледява червената русофобска нишка, прокарвана от американските медийни магнати в Бъдгария за последните 18 години.
Личен въпрос - на колко сте години?

Второ:

От Голямата Простотия която си написал а Именно че Кан Лачин (Рюрик) бил ВАРЯГ личи че и ти си с Промито от Руските Аграрни Псевдо "историци" Мозъче

ЗАПОМНИ:

Кан Лачин (Рюрик) е БЪЛГАРИН племенник на Тангриста Кан Джилки,син на стария Лачини и внук на Кан Урус Айдар,всички от БЪЛГАРСКИЯГ РОД ДУЛО

Аз бих ви посъветвал да се въздържате занапред от определенията "простотия" за моите или които и да е други постинги. Това е израз на отношение, което не е в плоскостта на спора и не ви прави чест.
Това, което вие ми привеждате и вероятно приемате за ваши необорими аргументи, са просто твърдения и преразказ (точен, признавам) на пасажи от Джагфар Тарихъ или може ьи и на книгите на уважаемия от мене Боно Шкодров, с когото имам честта лично да общувам.
Но, за съжаление, това все още не ги парви факти, защото наративните първоизточници за Джагфар тарихъ все още няма намерени или публикувани, или аз не знам да има.
То ест, тезата е вкусна и приятна, но се нуждае от проверка и допълнителни доказателства.

Написал си Още една Голяма ПРОСТОТИЯ за произхода на името Русия- Цитирам :"от варяжкото (викингско) племе ороси, чийто тотем е била мечката. И викингите Аскольд и Дир, които се приемат за митичните основатели на Киев, са всъщност късни управници на този град"

Запомни:

Терминът “Урус” е имал преди всичко значение на “Велик”.Уруси са назовавали военните подразделения, които първи извършват атаката т.е най-смелите. Термина Урус присъства в имената на редица владетели от рода Дуло: Кан Уруж Рожа Бургас (414-434), Кан Урус Айдар (805-855).

Когато Московското княжество завладява Българските земи префасонира термина "Ак Урус"(определен от Будим, внука на кан Крум по времето на Кан Урес Айдар, (805-855г.) в сега известното понятие Русия.

А Съуправители на град Киев (Бащу-за което си прав основан е от брата на
Кан Кубрат-Бек Шамбат Кий) не са Цитирам:"Аскольд и Дир"

ЗАПОМНИ:

Съуправители на Киев са:

Първо Ас Джир(Олег) син на Будим и внук на Кан Крум и Алмъш-син на Джилки в периода-(865-875г),след тях са Джун син на Ас Джир(Олег) и Салахби в периода(875-921.).

След тях вече идва Угор Лачин (882-895г.)-син на стария Лачини брата на Кан Джилки и внук на Кан Урус Айдар.Той ОсноваваУкрайнската държава Рус, бъдеща Русия-Руските историци го наричат Игор Рюриков. Женен за Олга.През 894г. прави опит да свали цар Симеон.

След него идва Светослав(845-972г.)-син на Угор Лачин. Руснаците го наричат Угор Борисов.През 968 разбива България при Петър и извършва големи жестокости описани в Манасиевата Хроника но после е заловен Верните на Българите Печенеги и кан Кура му взима главата и прави Оренада с нея по стар Български обичай.Някои Псевдо Руски Историци Оправдават неговата Жестокост с това че е търсил "Полагащото" му се наследство от Дунавска България.

После през 989г при управлението на сина на Светослав-Владимир руснаците приемат Християнството от Българите.Древноруската Йоакимовска летопис разказва, че покръстителят на Русия Св.княз Владимир приема християнството от българите. В ръкописа четем още, че “българският цар Симеон изпратил в Русия учени йереи (свещеници) и книги”.

За простотиите се надявам, че се разбрахме, и няма да се налага да се повтаряме.
Аз не съм твърдял, че варяжкия (нордически) произход на Рюрик е единственно верната теза. Аз просто посочих, че освен версията на Джагфар Тарихъ има и друга, която в Русия засега се приема за официална. не съм отдавал предпочитания, а смятам, че и двете се нуждаят от проверка и доказване.
За термина Урус като предшественник на термина руси сте в грешка, категоричен съм. Защото руснаците казват не руси и Русия, а Россия, и россияне. В същото време казват и пишат и русские. Има град в Чечня - Урус Мартан. Но да се извежда Урус като синоним на голям, велик и силен, без да се посочи източника и лингвистичен анализ...за момента оставам скептик. Твърде много думи бяха спрегнати като синоним на голям и велик от другите ни автори (П.Добрев например): Бал, Бала, Бальо = голям, висок, снажен, велик...оттук някои решиха, че Балкан = "планината на великия Кан". Само че на изток от каспийско море, в Туркестан, има 2 планини: Малый Балхан и Большой Балхан. Ако Бал = голям, защо някой ще кръзава планината Малка Голяма на Кана, или още по-глупавото: Голяма Голяма на Кана (планина)?
Има много въпроси, които все още нямат ясен и еднозначен отговор, и аз не бих си позволил да бъда така менторски нравоучителен и категоричен като вас.

ИЗВОД:
:evil: :evil: :evil:

От твоя Пост става КРИСТАЛНО ЯСНО че и ти си Заблудено Русофилче като Иван Вазов.Дано се Осъзнаеш по-рано, а не като него него на Предсмъртния му одър.

Извода ви е неправилен, и прекалените емоции са причината да ви попречат да се вслушате или да приемете обратната или въобще друга теза. Няма да доказвам, че не съм камила. Ако смените тона на спора, продължаваме.

Съвет:

Прочети-"Спомени из моя живот" на Великия Българин Ариец Георги Стойков Раковски, 1821г.-1867г. От там ще Разбереш какво представляват Руските Диваци, които ние сме Култивирали и какво е Политиката на Русия към България и Българите още от 10 век та до наши дни.

Съвета е добър - отдавна се каня. Но не очаквайте да се прехласна...
Всичко ще зависи от аргументацията и източниците му.

преди 18 години 5 месеца #25864
Отговор на единствения който заслужава моето внимание а имено Пламен Пасков.

Първо:

На колко съм години няма значение, важното е какво имам в Мозъчната кутия,така като ви гледам може да сте ми Баща(нека не ви обижда това)

За сведение само ще спомена (нека не звучи като хвалба) че миналата година завърших двете си виши образования в Софийския университет в Редовно(Подчертавам го защото имаше Сульо и Пульо които влизаха Платено)
обучение в две от най-елитните Специалности изискващи най-висок Общ Бал (над 5.70), кандидатстването за които ставаше с изпит по ИСТОРИЯ

Второ:

Езика и Тона ми е малко краен признавам, но той не е насочен към вас както може би забелязвате.

(редактирано от модератор)

Извинявайте ако съм го пренесъл и в Дискусията с вас.(може вече и на ти да се обръщаме ако не възразявате)

Трето:

Цитирам:"ако не беше руско турската война от 1877-1878 година, сега ние с вас щяхме да пишем на младотурска латиница, да си викаме буйрунус и да си пикаем с рязаните пишоци".

Отговор:

Да вярно е че т.н Трета Българска държава(Първо нито е Трета а поне Тридесет и трета, Второ не е Българска а Руско-Турско Чифутска и Трето не е Държава а ДЕГЕНЕРАТ) е получила Псевдо "Свободата" си
в резултат на руско турската война от 1877-1878.

Но тази война не се е водила с цел ОСВОБОЖДАВАНЕТО на БЪЛГАРИЯ.

Русия е преследвала своите имперски интереси а именно Проливите, което е в противоречие със Съществуването на каквато и да е Независима Българска държава.

Може би се е допускало същещвуването на "Българска" държава но само като Проформа и Средство за постигане на заветната цел на Руските Колохозници и изцяло под Зависимост и Контрол на Русия.

Именно такава беше и т.н Санстефанска "България"-Една Безсрочно Окупирана от Руските ВАРВАРИ територия.

Едва Берлинския договор, който Разпокъса България от нейните Етнически граници(Мизия, Тракия, Македония),постанови в срок от 6 месеца,(ако се не лъжа) Руските генерали да предадат управлението на Българи и да
напуснат страната с което се поставиха основите на някаква трудно бих е нарекал Независима Българска Държава.

Като Доказателство за всичко което казах до тук искам да те попитам, на теб(позволявам си да ти говоря на ти вече влязохме в дискусия) известно ли ти е по време на тези 11 войни, водени между Турция и Русия а и преди това,
когато Гладните и Диви руски Колохозници са минавали Дунава как са се отнасяли към местното Българско население и каква е била политиката на Русия към нас Българите като Етнос.

Ще ти отговоря - Имперска Русия е Изселвала Българско население главно от Северозападна България в Степите на Русия а руските Колохозници са Разграбвали и Опожарявали Български домове.

Ето ти малък цитат от “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, от Раковски

Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето
и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:

“О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!”

А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!

А ето ви цитат от Захари Стоянов който е предговор към споменатото вече издание на Раковски

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов,
В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не
са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския...."
Русчук, 1-й Март 1886 г.

Ето някои "Добри Дела" на "братушките" след като са ни "Освободили":

- масовият отказ на руските офицери на служба в българската войска да изпълняват строевите си задължения през 1885, когато сръбските дивизии наближаваха София, Видин и Кюстендил. Вследствие на което се наложи нашите голобради капитанчета да командването на бригади и полкове, за да изгонят крал Милан от пределите на страната;

- лицемерното и провокационно поведение на Руския цар, комуто бе възложен арбитража по спорните въпроси между съюзниците от антиосманската коалиция през 1912 г.

- нахлулите в Добруджа казашки орди през 1916 г., които обаче намериха търсеното в лицето на генерал Колев и неговите кавалеристи;

- терористите, наричани "подводничари" и парашутисти", които през 1941 се промъкваха тук, за да "организират антифашистка съпротива" - сякаш само няколко месеца преди това Сталин и Хитлер не се обръщаха един към друг с
"другарю"!

ИЗВОД:

Политиката на Русия и Имперската и Комунистическата след това при Болшевиките на Балканите ВИНАГИ е била АНТИ-БЪЛГАРСКА и ПРО-СЪБСКА, ПРО-ГРЪЦКА и ПРО-РУМЪНСКА.

Четвърто:

За Славяните и Славянството:

1.Такъв етнос няма, а под "склавени", "словени" и под. старите хронисти са имали предвид съвсем друго значение, във всеки случай не и етническо.

2.“СЛАВЯНИ”, на всички езици означава “роби”( SKLABOI – на гръцки, SKLAVEN на германски, SLAVES на английски).

3.Славянството и Понславизма наред с Православието са ОСНОВНА ФОРМА НА РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ на Балканите в опитите на Русия да се Изживява като приемник на Византия и основен Стожер на Православието.

Тези Глупости за Славянството Руските Колохозници да ги разправят на Поляците, които въпреки че са Славяни за разлика от нас Българите, помнят какво направи с тях т.н Бял Генерал-Скобелев ,това което дори и
Турците не са правили с нас.

Извод:

Продължавам да смятам че си Русофилско настроен, но съм склонен да го оправдая с трайното ти присъствие в Русия и оказалото се в резултат на това Влияние върху теб от Измислената Руска Марксиска Чифутска ПСЕВДО ИСТРИОГРАФИЯ.

Съвет:

Освен "Спомени из моя живот" прочети и “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, пак от Раковски издадена през 1861 г. в Букурещет.

Ето ти линк към една от статиите: www.epochtimes-bg.com/2007-02/2007-12-16_06.html

Край

Г-н Пасков по нататък ще отговоря...

Славяните така се Възпроизвеждат, затова през целия си живот Вонят на Оборска Тор

Славяните Който, Когато и Където ги хване всеки ги Освобождава (Осеменява)

Първо Ромеи, после Българи, след това Турци, Чифути и така до век и веков.

Защото Славянина се Ражда Роб, Живее като РОБ и Умира РОБ

Запомнете

Баща ми,майка ми,баба ми,дядо ми и цялата ми рода са Българи-Арийци

А Славяните са ТОР за Земите Български Арийски

Второ:

Аз съм Българин, а не "Прабългарин"

Такъв етнос "Прабългари" няма и никога не е имало.

ПРАбългари е антиисторическо название. Никога никой не ги е наричал така, в древната и в средновековната
историография, освен това, не е и тяхно самоназвание...Този термин, създаден от марксистката историография,
цели да отдели (изкуствено) ДРЕВНИТЕ българи от днешните българи, който били "Претопени" от "Морето" Славяни (Роби)

Кръвта вода не става, Българина няма нищо общо с тази Робска Сган наречена Славяни и не може да има.

Българите са били Българи преди 5 000 години, Българи са днес и ще бъдат Българи и след 5 000 години

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще прочистим Земите Български Арийски от:

Славянската, Турската,Чифутската и Римо-католическата Сган.

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

преди 18 години 5 месеца #25867

Atil писа: Отговор на единствения който заслужава моето внимание а имено Пламен Пасков.

Първо:

На колко съм години няма значение, важното е какво имам в Мозъчната кутия,така като ви гледам може да сте ми Баща(нека не ви обижда това)

За сведение само ще спомена (нека не звучи като хвалба) че миналата година завърших двете си виши образования в Софийския университет в Редовно(Подчертавам го защото имаше Сульо и Пульо които влизаха Платено)
обучение в две от най-елитните Специалности изискващи най-висок Общ Бал (над 5.70), кандидатстването за които ставаше с изпит по ИСТОРИЯ

Второ:

Езика и Тона ми е малко краен признавам, но той не е насочен към вас както може би забелязвате.

(редактирано от модератор)

Извинявайте ако съм го пренесъл и в Дискусията с вас.(може вече и на ти да се обръщаме ако не възразявате)

Трето:

Цитирам:"ако не беше руско турската война от 1877-1878 година, сега ние с вас щяхме да пишем на младотурска латиница, да си викаме буйрунус и да си пикаем с рязаните пишоци".

Отговор:

Да вярно е че т.н Трета Българска държава(Първо нито е Трета а поне Тридесет и трета, Второ не е Българска а Руско-Турско Чифутска и Трето не е Държава а ДЕГЕНЕРАТ) е получила Псевдо "Свободата" си
в резултат на руско турската война от 1877-1878.

Но тази война не се е водила с цел ОСВОБОЖДАВАНЕТО на БЪЛГАРИЯ.

Русия е преследвала своите имперски интереси а именно Проливите, което е в противоречие със Съществуването на каквато и да е Независима Българска държава.

Може би се е допускало същещвуването на "Българска" държава но само като Проформа и Средство за постигане на заветната цел на Руските Колохозници и изцяло под Зависимост и Контрол на Русия.

Именно такава беше и т.н Санстефанска "България"-Една Безсрочно Окупирана от Руските ВАРВАРИ територия.

Едва Берлинския договор, който Разпокъса България от нейните Етнически граници(Мизия, Тракия, Македония),постанови в срок от 6 месеца,(ако се не лъжа) Руските генерали да предадат управлението на Българи и да
напуснат страната с което се поставиха основите на някаква трудно бих е нарекал Независима Българска Държава.

Като Доказателство за всичко което казах до тук искам да те попитам, на теб(позволявам си да ти говоря на ти вече влязохме в дискусия) известно ли ти е по време на тези 11 войни, водени между Турция и Русия а и преди това,
когато Гладните и Диви руски Колохозници са минавали Дунава как са се отнасяли към местното Българско население и каква е била политиката на Русия към нас Българите като Етнос.

Ще ти отговоря - Имперска Русия е Изселвала Българско население главно от Северозападна България в Степите на Русия а руските Колохозници са Разграбвали и Опожарявали Български домове.

Ето ти малък цитат от “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, от Раковски

Я! Смислете, мили българи, какъв тежък грях навличате на себе си, като отивате сами самоволно да заробите домородствата си? Де оставяте дядови си и бащини си гробове? Техните души и сенки щат ви преследоват дето
и да идете и щат ви всякога мъчи душевно, като ви говорят:

“О, неблагодарни синове! Де оставихте нашите кости? Кой ще да ни прелива и посещава гробовете, като вие ни оставяте!”

А в Русия освен голите и дивите пустини, както казахме по-горе, чака ви онова тежко робство, от което никога не можете се веки отърва!

А ето ви цитат от Захари Стоянов който е предговор към споменатото вече издание на Раковски

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов,
В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не
са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския...."
Русчук, 1-й Март 1886 г.

Ето някои "Добри Дела" на "братушките" след като са ни "Освободили":

- масовият отказ на руските офицери на служба в българската войска да изпълняват строевите си задължения през 1885, когато сръбските дивизии наближаваха София, Видин и Кюстендил. Вследствие на което се наложи нашите голобради капитанчета да командването на бригади и полкове, за да изгонят крал Милан от пределите на страната;

- лицемерното и провокационно поведение на Руския цар, комуто бе възложен арбитража по спорните въпроси между съюзниците от антиосманската коалиция през 1912 г.

- нахлулите в Добруджа казашки орди през 1916 г., които обаче намериха търсеното в лицето на генерал Колев и неговите кавалеристи;

- терористите, наричани "подводничари" и парашутисти", които през 1941 се промъкваха тук, за да "организират антифашистка съпротива" - сякаш само няколко месеца преди това Сталин и Хитлер не се обръщаха един към друг с
"другарю"!

ИЗВОД:

Политиката на Русия и Имперската и Комунистическата след това при Болшевиките на Балканите ВИНАГИ е била АНТИ-БЪЛГАРСКА и ПРО-СЪБСКА, ПРО-ГРЪЦКА и ПРО-РУМЪНСКА.

Четвърто:

За Славяните и Славянството:

1.Такъв етнос няма, а под "склавени", "словени" и под. старите хронисти са имали предвид съвсем друго значение, във всеки случай не и етническо.

2.“СЛАВЯНИ”, на всички езици означава “роби”( SKLABOI – на гръцки, SKLAVEN на германски, SLAVES на английски).

3.Славянството и Понславизма наред с Православието са ОСНОВНА ФОРМА НА РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ на Балканите в опитите на Русия да се Изживява като приемник на Византия и основен Стожер на Православието.

Тези Глупости за Славянството Руските Колохозници да ги разправят на Поляците, които въпреки че са Славяни за разлика от нас Българите, помнят какво направи с тях т.н Бял Генерал-Скобелев ,това което дори и
Турците не са правили с нас.

Извод:

Продължавам да смятам че си Русофилско настроен, но съм склонен да го оправдая с трайното ти присъствие в Русия и оказалото се в резултат на това Влияние върху теб от Измислената Руска Марксиска Чифутска ПСЕВДО ИСТРИОГРАФИЯ.

Съвет:

Освен "Спомени из моя живот" прочети и “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, пак от Раковски издадена през 1861 г. в Букурещет.

Ето ти линк към една от статиите: www.epochtimes-bg.com/2007-02/2007-12-16_06.html

Край

Г-н Пасков по нататък ще отговоря...

Славяните така се Възпроизвеждат, затова през целия си живот Вонят на Оборска Тор

Славяните Който, Когато и Където ги хване всеки ги Освобождава (Осеменява)

Първо Ромеи, после Българи, след това Турци, Чифути и така до век и веков.

Защото Славянина се Ражда Роб, Живее като РОБ и Умира РОБ

Запомнете

Баща ми,майка ми,баба ми,дядо ми и цялата ми рода са Българи-Арийци

А Славяните са ТОР за Земите Български Арийски

Второ:

Аз съм Българин, а не "Прабългарин"

Такъв етнос "Прабългари" няма и никога не е имало.

ПРАбългари е антиисторическо название. Никога никой не ги е наричал така, в древната и в средновековната
историография, освен това, не е и тяхно самоназвание...Този термин, създаден от марксистката историография,
цели да отдели (изкуствено) ДРЕВНИТЕ българи от днешните българи, който били "Претопени" от "Морето" Славяни (Роби)

Кръвта вода не става, Българина няма нищо общо с тази Робска Сган наречена Славяни и не може да има.

Българите са били Българи преди 5 000 години, Българи са днес и ще бъдат Българи и след 5 000 години

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще прочистим Земите Български Арийски от:

Славянската, Турската,Чифутската и Римо-католическата Сган.

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Току що те поредактирах лапе. Щом Пасков мое да ти е баща, значи и аз мое да съм ти тати :-D :-D :-D
Да не говорим за по-възрастните в тоя Форум, които може да са ти дедовци.
Липсата на уважение към тях, обаче, показва, че на палавия немирник от време на време требе да се плесне по дупето. Точно в стила на ариите, които все пак са уважавали малко по-възрастните, поне от кумова срама.

От днес ти ставам наставник и главен редактор.
Така, че за твое голямо съжаление, вторият заслужаващ твоето внимание ставам аз.
Много се радвам, че ще мога да те придружа до Паталеница.

преди 18 години 5 месеца #25868
ПРЕСЕЛЕНИЕ В РУСИЯ ИЛИ РУСКАТА УБИЙСТВЕННА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ

Георги Стойков Раковски, 1821г.-1867г.

"...... Послушайте, братия Българе, а особито вые отъ Видинска областъ !
Руси-ти са были единъ най-дивъ и най-варварскы народъ, какъ-то са си и до сега остали такви-зи най-голема-та имъ часть.
Българе-ти са гы най-напредъ покрыстили, дали имъ са писменность, священно-то писание и първо-то образование.
Това е познато бекы от сичкы и техни-ти учени го признаватъ. Нъ какво благодарение са отдали тии Българомъ за това благодеяние ! Ето :
Разорили и завладели Волжанско-то имъ пространно царство и порусили до сущь тамошны-ты Българы, като им наложили на сила языка си.
До время-то Великаго Симеона, Царя Българскаго, южни-ти страны Русии, кои-то днесь назовавать Мала-Русия, са били населени се от Българы, съставяли са часть отъ Българско-то обширно Царство нъ и тия са паднали въ рускыты мачителскы рацы и днесъ са до сушь порусени. Освенъ история-та, коя свидетьлствува, техенъ языкъ, песни и обычаи са още живи доказателства на това. Тия още не прииматъ да ся назовават и Руси !
Русско-то Царство отъ время-то князя имъ Светослава (969-976) е почнало да ся усиля и да напада явно на Българы-ты. Той Светославъ, като го беха наемнали съ заплата Българе-ти, да дойде да имъ помогне противъ Византийци-те и противъ Царя им Петра, Симеонова сына, защо-то той беше ся сродилъ с Византийци-ты и държеше техна-та политика, той рускы Князъ Светославъ, щом влези въ България почна да плени и граби, и поиска му ся даже да я завладей, щото ония, кои-то го беха призовали на помощь, обърнаха се против него, изгониха го отъ България съ помощь-та на Византийцы-ты и най-после Българе-ты въ Южна Русия, на Днепра река, избиха му сичко войнство и него самаго.
Отъ время же того Светослава до время Великаго Петра, Българе-ти никаквы приятелскы сношения не са имали съ Русы-ты. Великий Петьръ първы е почналъ да мысли какъ да разпространи владение-то си въ България и той е начналъ да интригува противъ Влахо-Богданскы-ты князеве, кои беха до него время Българе, а имянно противъ Кантимира, Молдовскаго князя. Той злочестивый князъ, измаменъ от руска-та злобна и льжлива политика, быде унужденъ да остави Молдавско-то княжество и да прибегне въ Русия, от де то на малко остана да го предадатъ неприятелемъ му Туркамъ !
От техъ времена, като почна да слабей Турция, Руси-ти почнаха часто да минуватъ Дунава и да разоряватъ бедно-то ни отечьство. Колко-то пати рускы-ти войскы са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпело наше-то бедно отечество. Отъ една страна необузданно-то тогдашно турско нерядовно войнство е пленило, клало, грабило и робило Българы-ты, а от друга страна русскы-ти войскы, още по-свирепи и по-немилостиви отъ Турцыты, опустошавали са лозия, нивы, грабили овцы, говеда и горили Българскы-ты градове и села ! А кога са се вращали, или победоносци или победени, карали и отвличали са на сила по неколко-си тысящи българскы домородства и заселвали са гы въ обширны-ты си пустыни ! От тех времена ся нахождатъ чякъ въ Харковска-та губерния множество заробени Българе, кои още не са си изгубили съвсем языка; тия са днесъ крепостнии : робы, които гы продаватъ притяжатели имъ (спахии) единъ другиму си като овцы и говеда !........."

По ми харесва да го чета по стария стил, а не редактирано по новия!

преди 18 години 5 месеца #25869
Като стана дума за този текст на Раковски та се сетих за едно гадно племе по времето на турското робство - черкезите. Много хора си мислят, че тия са някакви турци но истината е, че са изселени от руския император в Турция. Това са диви кавказки мюсюлмански племена, известни със своята жестокост и свирепост. На батюшка-царю толкова им писва от тия, че ги изрива масово в Турция. За султана пък са добре дошли, защото с кръвожадния си нрав са много удобни като башибозук и естествено ги натирва в поробена България. Какви жестокости са вършили тук се знае много добре. Пра-прадядо ми на един такъв му е счупил тиквата. Един черкез му харесал коня, но нали бил праведен мюмюн, да не е харам (лоша поличба), задърпал юздата и викал на прадядо ми "Кажи халал бе!". Вместо халал получил една дряновица в чутурата.

АТила, щом Йордан е решил да ти става деди и да те учи - в сигурни лапи си :hammer:
Може пък и да ти влезе нещо в тиквата. Абе, нещо те бъзикат, че си заплашвал Божо Димитров. Българотататин си го наричал:). Па той си е малака, името му е Теодосии, не е татарин. Не е добре да притесняваш комунистическото прасе така, току виж се стреснал - кой ще ни обяснява на нас, простите българи историята тогава. Сал един Атила ще остане. Не е лошо гръчето, само трябва малко лапачката да намали.
А за Априлското въстание също трябва малко да се пообразоваш. В Северна България също е избухнало, след като селото на прадедите ми е било изгорено до основи и то от редовна турска армия, пратена от Ловешкия гарнизон. Не е бил само Дряновския манастир, но и селата от Централния северен Балкан.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.