Рибново новият Тъмръшки клин

преди 14 години 7 месеца #43548

antijew писа: Комня Стоянова
Турчин робини караше

Турчин робини караше,
робини, бели българки,
най-напред върви Тодорка,
Тодорка, бяла тракийка,
с мъжка рожба на ръце.
Турчин, подире вървеше
и на Тодорка думаше:
„Мари, фърли си детето".
Вървяли, що са вървяли,
стигнали гора зелена,
Тодорка дърво избрала,
разпаса колан копринен,
разпаса колан копринен,
на дърво люлка вързала,
в люлка дете турила,
люшнала и заплакала.
„Нани ми, нани, Дамянчо,
когато вятър повее,
той ше те сино, залюлей,
когато, дъждец зароси
той ше те сино,окъпе,
кога, кошута замине
тя ше те сино, накърми
да раснеш, да ми пораснеш".

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 14 години 7 месеца #43549
Ако и лика на Ердоган се мачка от кубинките, щеше да е още по-ефектно!

преди 14 години 7 месеца #43550

преди 14 години 7 месеца #43552

Cubeto писа: Разбира се, че не са. Нито танците, нито носиите.
Само че мисля, че знаеш мнението на "Мерито и Кубето" по този въпрос, защото не, че я познавам, но поне не видях нито един от двама ни да е твърдял подобно нещо. Все пак щом посещаваме този сайт, най-вероятно споделяме общи идеи с участниците, или поне търсим отговори в една посока.
Ето това са БЪЛГАРСКИТЕ носии от моя край
www.eac-zlatograd.com/bg/museum/nosii/
Този въпрос не трябва да го задаваш на мен, аз съм усмирявал имами и сигнали съм давал за сектантска литература, която е издавана в България.
Ще ти кажа, че както в християнството са запазени "езически" ритуали и празници, така и в българския ислям са се запазили не малко такива, само че изведнъж идва някакъв муджехидин и ти казва - това не е правилно, така се прави, е под такова влияние са и показаните по-горе индивиди.
За което обаче не съм виновен аз, аз каквото мога правя, така че не задавай този въпрос на мен. Не съм аз човекът, който ги е вкарал тези уахабиди в страната, но правя каквото ми е по силите да се боря с тях.

...Мен това, кето ме дразни е факта че се позволява на радикални организации свободно да си развиват дейност на територията на България, при това никоя държавна структура не реагира

Значи, това което и Йордан има предвид с тая тема е, че вие сте на предната линия, вие трябва първи да поведете борбата, за да реагираме и ние. Републиката я отпиши, такава няма - има тука еврейска колония. И повярвай ми, реализират ли си проекта Еврия, вие ще сте първите които ще го отнесат.
Българският Бог ни даде един ясен знак и урок със случая в Катуница, който е подобен. За да натикат Прокълнатия "цар" Киро в кучи гъз, трябваше първо местните да се надигнат. Ако не бе станало това, тоя още щеше да коли и беси.
На вас Небето ви дава една възможност да промените кармата си. Как не го разбирате! Ако вашите деди са се поддали и приели исляма, който впоследствие им размива българското самосъзнание, то вие имате уникалната възможност да я изчистите. Иначе след време Саракта ще сам го направи, но кармата за вас ще си остане.

преди 14 години 7 месеца #43553
И ако трябва да сме обективни, "помачване" е ставало не само в планините . Всички ние българите сме били помаци. Защото това, което византийците с помощта на Борис-Михаил Българоубиец са направили през 864г не е по-различно. На дедите ни е натрапено юдохристиянството с ветхия завет (тората) и всичките му салтанати и византийски фанариоти. Произнесено е Проклятието и не след дълго логично падаме под византйско робство. Небето и на нас дава тази възможност да изчистим тежката карма (за да се махне Проклятието) и да възстановим изконото, българско самосъзнание и вяра.

Така че и ние трябва да кажем "Един е Българският Бог и българите са негов народ". Не Аллах или Йехова, а Тангра. Това е името Му

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.