Cubeto писа: Разбира се, че не са. Нито танците, нито носиите.
Само че мисля, че знаеш мнението на "Мерито и Кубето" по този въпрос, защото не, че я познавам, но поне не видях нито един от двама ни да е твърдял подобно нещо. Все пак щом посещаваме този сайт, най-вероятно споделяме общи идеи с участниците, или поне търсим отговори в една посока.
Ето това са БЪЛГАРСКИТЕ носии от моя край
www.eac-zlatograd.com/bg/museum/nosii/
Този въпрос не трябва да го задаваш на мен, аз съм усмирявал имами и сигнали съм давал за сектантска литература, която е издавана в България.
Ще ти кажа, че както в християнството са запазени "езически" ритуали и празници, така и в българския ислям са се запазили не малко такива, само че изведнъж идва някакъв муджехидин и ти казва - това не е правилно, така се прави, е под такова влияние са и показаните по-горе индивиди.
За което обаче не съм виновен аз, аз каквото мога правя, така че не задавай този въпрос на мен. Не съм аз човекът, който ги е вкарал тези уахабиди в страната, но правя каквото ми е по силите да се боря с тях.
...Мен това, кето ме дразни е факта че се позволява на радикални организации свободно да си развиват дейност на територията на България, при това никоя държавна структура не реагира
Значи, това което и Йордан има предвид с тая тема е, че вие сте на предната линия, вие трябва първи да поведете борбата, за да реагираме и ние. Републиката я отпиши, такава няма - има тука еврейска колония. И повярвай ми, реализират ли си проекта Еврия, вие ще сте първите които ще го отнесат.
Българският Бог ни даде един ясен знак и урок със случая в Катуница, който е подобен. За да натикат Прокълнатия "цар" Киро в кучи гъз, трябваше първо местните да се надигнат. Ако не бе станало това, тоя още щеше да коли и беси.
На вас Небето ви дава една възможност да промените кармата си. Как не го разбирате! Ако вашите деди са се поддали и приели исляма, който впоследствие им размива българското самосъзнание, то вие имате уникалната възможност да я изчистите. Иначе след време Саракта ще сам го направи, но кармата за вас ще си остане.