Рибново новият Тъмръшки клин

преди 14 години 7 месеца #43470

merry писа: Как да не е агресивен тона, Йордане! Три дни никой не реши да изтрие поста на 18j, в който си мечтае как ме набива на кол. Едно е ти да си изпускаш нервите в спора с мен понякога, друго е някой да ми обяснява точно през кои органи ще ми мине кола като ме набие на него. Това е прекалено вече, не мислиш ли? Въпреки че казах 100 пъти, че съм българка, но просто не съм християнка. Явно религията му пречи на него и тук не става въпрос за национализъм. Cubeto правилно зададе въпроса: "щом и християните и мюсюлманите българи са със сменена първоначална вяра, защо едните да са по-лоши от другите?"

"Възродителният процес" при помаците през 70-те съвсем не се е състоял в това да ги питат българи ли са или не. Той е бил насочен срещу религията на хората, с националността проблем не е имало при тях. И как да няма обида? Да отидат и да изтрият името на дядо ти от гроба, само защото не е християнско, а ти да ядеш бой, защото смяташ, че това е кощунство. Питал ли го е някой починалия дядо Хасан за бългатин ли се смята или не?

Хората са се приемали за българи, но са носели ислямски имена. Това е била цялата им вина. Днес турчеенето при българите мюсюлмани се наблюдава най-много именно в селищата, където са били най-големите гаври и побоища. Помисли върху това! И каква е разликата между османските насилствени действия за смяна на религията преди няколко века и побоищата при "възродителния процес"? Ето, някой си мечтае как ме набива на кол пред цялото село, защото не съм християнка.

Между другото и аз не знаех какво е гъжва.

Е, па, не е лошо да умреш мъченически за вярата си, щом толкова много я цениш. Има ли значение, как - дали като те набият на кол или те пратят в Анадола ( в което нема нищо лошо).
Пак погледни филма "Новото робство" - част Първа. В него няма манипулация. Питат ви и вие си казвате, какво мислите. Деветдесет процента от вас се определят я турци, я помаци. Вие, които сте 10%, съмнявам се, обаче и да сте толкова, едва ли имате нещо против действията ни спрямо останалите 90%.
Особено се откроиха два момента в него: дрът българомохамеданин иска да помохамеданчи начаса интервюиращата го, защото е много хубава българка, втори момент - имамите в ракетата, които казват, че по тия земи, никога не е имало българи, а само мюсюлмани, каквото и да означава този термин; дърти пергели седнали в центъра на Якоруда, мисля, че беше обясняват отново на интервюиращата, как като станеш мюсюлманин, автоматически ставаш и турчин. На въпроса: но те и арабите са мюсюлмани, дъртите пергели, пак си настояваха за своето. Та, недей ми дръж сметка за тона, а ми се замислете върху тези явления в рамките на мюсюлманската ви общност, тъй като те са удар върху Българската държава, независимо каква е тя. Мене ме съмнява в една нова държавност, вие да се самоопределите като българи, камо ли тенгриани, по-скоро ще е от страх, отколкото от истинска вяра, ако стане това нещо. Тука не става въпрос дали едните са мюсюлмани, а другите християни, а за това, че мюсюлманите се определят турци и помаци, като повечето не знаят турски (но усърдно учат арабски!) и бичат чист родопски диалект, а християните се определят българи. А сега кажи, как да решим тоя заплетен казус? :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: Колко сте вие, 5-10-20 човека? Съмнявам се и толкова да имате. Но въпреки това, вие не осъждате онези, които са против Българската държава открито, а с мненията си тука, още веднъж показвате, че и вие сте против Българската държава. Аз пак ти казвам, като ви знам кви сте фурнаджийски лопати и безхарактерни типове, много ме съмнява при една нова държавност да се самоопределите като българи. Най много да се опитате да се отцепите в автономия, което ще доведе до военно решение в отговор на вашите действия, но военно решение, не каквото се е случило през 73 г. или 89-та, а доста по-радикално. Тъй, че, опичайте си акъла и опечете добре акъла и на имамите си, щото заради тях ще страдате много, вервай ми, Джехеннема ще ви се стори като рай.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 14 години 7 месеца #43471
Час по България - Якоруда - Живко Сахатчиев

преди 14 години 7 месеца #43472
Оп, видехте ли какви се оказа Масларова и си е :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

преди 14 години 7 месеца #43473
Е, Кубе, ще пишеш ли или само ще четеш? Що не вземете с Мерито да пишете и двамата едновременно? :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Или пък ще запретнете ръкави да си усмирите имамите и дъртите пергиши из вашите население места? Да свършите малко полезна работа за България. По убаво е, вие да си го сторите, за да не става бузгунлък после :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

преди 14 години 7 месеца #43474
Аз мисля, че процента на мюсюлманите с българско съзнание е по-голям, но пък и не съм ходил по селата, където носят фесове.
Но да ти кажа пак, че тези хора са с умишлено промито съзнание и то не без знанието на "държавата", също така не ми е приятно да ме наричаш фурнаджийска лопата и тем подобни, трима мои прапрадядовци и един прадядо са дали живота, за да защитят България, от уважение към загиналите под Българския флаг поне не използвай такива епитети.
Прадядо ми, се разплакваше като разказваше за освобождението, което при нас е настъпило 12та година, "Моята майка тогава се е освободила" - така казваше.
Аз за това не обичам религиите - само разделят хората и ги кара да се трепят за глупости, но какво и защо е станало си остава в миналото, вместо да се караме, защо не погледнем напред заедно.
Винаги ще има черни овце и в едното и в другото стадо, ама от нас зависи колко, щото с агресия не става, става с разбиране и диалог.
А защо разни радикални елементи са на свобода, не питай мен, сам си отговори.
Сам си отговори защо не са в затвора за държавна измяна, сам си отговори, защо на тия дето късаха пагони на полицаи нищо не им направиха. Полицай или не - пагона е символ на България, изисква се нужното уважение.
Тези провокации са нарочни с едничката цел да се разедини народа, да се озлобят хората един към друг, аз се опитвам да гледам над тях, всеки сам си избира.

преди 14 години 7 месеца #43475

Cubeto писа: Аз мисля, че процента на мюсюлманите с българско съзнание е по-голям, но пък и не съм ходил по селата, където носят фесове.
Но да ти кажа пак, че тези хора са с умишлено промито съзнание и то не без знанието на "държавата", също така не ми е приятно да ме наричаш фурнаджийска лопата и тем подобни, трима мои прапрадядовци и един прадядо са дали живота, за да защитят България, от уважение към загиналите под Българския флаг поне не използвай такива епитети.
Прадядо ми, се разплакваше като разказваше за освобождението, което при нас е настъпило 12та година, "Моята майка тогава се е освободила" - така казваше.
Аз за това не обичам религиите - само разделят хората и ги кара да се трепят за глупости, но какво и защо е станало си остава в миналото, вместо да се караме, защо не погледнем напред заедно.
Винаги ще има черни овце и в едното и в другото стадо, ама от нас зависи колко, щото с агресия не става, става с разбиране и диалог.
А защо разни радикални елементи са на свобода, не питай мен, сам си отговори.
Сам си отговори защо не са в затвора за държавна измяна, сам си отговори, защо на тия дето късаха пагони на полицаи нищо не им направиха. Полицай или не - пагона е символ на България, изисква се нужното уважение.
Тези провокации са нарочни с едничката цел да се разедини народа, да се озлобят хората един към друг, аз се опитвам да гледам над тях, всеки сам си избира.

Хубаво, добре, гледаме напред заедно, само едно не разбрах, ти осъждаш ли поведението на имама на Рибново и смяташ ли неговите действия за правилни? Желателно е, вие, публично да се разграничите от него.

преди 14 години 7 месеца #43476
Разбира се, че ги осъждам, казах че според мен мястото му е в съответната институция.
Кой да се разграничи, какво "Вие", мюфтийството ли, или жителите на Рибново, мен кой ме пита.
Ще ти кажа нещо на българите мюсюлмани им е наложен един срам, срам от това което са, защото всеки ни размята историята както си иска, защото ако някой каже нещо веднага бива нападнат.
За справка - сегашния разговор.
Никого не съм нападал и обиждал, но пак ми се натяква, че съм фурнаджийска лопата, е на хората им е писнало от такова отношение, писнало им е да ги питат ти турски паспорт имаш ли и какви ли не глупости, които няма да споменавам.
За тази ситуация всички сме виновни - едните защото не искат да разберат другите и другите, защото се срамуват какви са и не си казват.

преди 14 години 7 месеца #43480

Йордан_13 писа: Деветдесет процента от вас се определят я турци, я помаци.

Продължавай да се отнасяш така към тях, пък после иди се чуди защо не искат да се нарекат българи. Именно отношението на другите българи (вкл. и на хора от този форум) към тях е причината да се странят от нас.

На мнение съм, че променим ли си държанието спрямо тях, пак ще почнат да се наричат българи - поне голяма част от тях. Но да, продължавайте да се държите презрително, щом така си искате.

И не, не съм мюсюлманин, нито християнин, нито пък един единствен каменен надпис може да ме убеди каква е била старата ни вяра. Още по-малко смятам да отговарям отново.

преди 14 години 7 месеца #43481

BalgAriq писа:

Йордан_13 писа: Деветдесет процента от вас се определят я турци, я помаци.

Продължавай да се отнасяш така към тях, пък после иди се чуди защо не искат да се нарекат българи. Именно отношението на другите българи (вкл. и на хора от този форум) към тях е причината да се странят от нас.

На мнение съм, че променим ли си държанието спрямо тях, пак ще почнат да се наричат българи - поне голяма част от тях. Но да, продължавайте да се държите презрително, щом така си искате.

И не, не съм мюсюлманин, нито християнин, нито пък един единствен каменен надпис може да ме убеди каква е била старата ни вяра. Още по-малко смятам да отговарям отново.

Виж какво мойто момче, преди да защитиш отявлени сепаратисти, гледай първо филма, където ТЕ се определят като турци и помаци. Пак ти повтарям на тъпата глава ТЕ (прочете ли го добре?) се определят, не АЗ ГИ ОПРЕДЕЛЯМ.
И ако продължаваш да ми се прайш на отворен, такъв БАН ще ти отвъртя, че от БалкАрия, ще станеш Лайнария? Схвана ли?

преди 14 години 7 месеца #43482
======================================================
А, ха, ти си от групичката на Пасков, ония долни прошляци. В ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ САРАКТ, ТЕ ЕКЗЕКУТИРАМ и изличавам от този форум!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.