Въпроси, некои съображения и отговори

преди 15 години 2 седмици #42464
Според мои проучвания (а и не само мои, ама хората ги е страх и си мълчат или работят по поръчка), тук, в България има много светилища на тъмни сили. Някой от древни времена е знаел значението на това място и не си е губел времето. Направил е "светилища", които да бъдат в тяхна услуга като му дойде времето. А ти ходиш там и обявяваш техните сатанински символи за част от древната вяра, просто защото са на наша територия и следователно (според теб) са български и тенгриански... Хайде стига глупости!
==================================================

Вярно е, на тях не са почитани Алла или Христос. :hammer: :hammer: :hammer: следователно са тъмни. А къде ходя аз, си е моя работа, твоят Алла не може да ме спре. Знам, че на вас, ченгетата ви е доста яд, че ходя по такива места. Спокойно злато не вада, за вас е запазено и за децата ви... Сега разбирам, че новата ви теза е, че тези места са "тъмни". Демек, не му вярвайте на тоя, ще ви предаде в лапите сатанаилови. Тъмни за вас, но светли за нас. Обичам този парадокс :-D :-D :-D :-D Хубаво е, че от време на време сменяте тактиката срещу нас, иначе щеше да ми стане съвсем скучно.

И кои места, според твоите проучвания са тъмни? От представените от нас тук, ми е въпроса. М?!
Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42465
Merry за разлика от други поне е прочела "Сказание за Чулман", така че не се дразни толкова. Не смятам, че е ченге, а си е вярваща мюсюлманка. Сам знаеш че мюсюлманите ги е страх от тия места заради шейтаните, природните духове-пазители на светилищата. Точно както и поповете са ги обявили за сатанински по простата причина, че ако миряните тръгнат там на поклонение за дедо поп нема да има лапачка в църквата. На руски дори светилище значи урочище и там православните също ги смятат за УР-часани от зли сили. Без даже да знаят, че уроки идва от Ур Халдейски, като доскоро дори странджанското село Българи се е наричало Ургари.
За близките на тия момчета, които неотдавна загинаха на Беланташ и Мадара, със сигурност тия светилища са "урочасани". А всъщност поради някакви техни глупави действия са извикали именно тия светилищни енергии, които решават, че са там за саможертва и ги прибират от средния свят. В крайна сметка за Тангра смъртта, която ние я имаме за нещо лошо е просто преминаване от един свят в друг, промяна на материалната форма.

А виж, за другото, че тук имало и небългарски светилища, вече нямам думи. Merry, нима наистина допускаш дори за момент, че в България при гъстонаселени тракобългари например ще допуснат някакъв друг народ да се засели и отнеме светилищата им?! Недей моля те!. Дори римляните, когато отнемат светилището на Дионис от бесите го дават на други тракийски народности и това е само за броени години. Те са били съвсем наясно, че няма, просто няма как да го задържат за себе си. Тук пуснахме материал за въстанието на одрисите, прочети го пак особено как завършва летописа на римлянина. С много кръв и загуби те успяват да превземат 1 (една-единствена) крепост. А за другите паднала вече зимата, та затова се отказали. Не че след зимата няма да дойде пак лято, ама нейсе. Нали трябва да има оправдание.
Сега ако вземем пример със Сборяново - то е окупирано от мангустите на Доган, които всяко лято си правят курбаните и са заринали в боклуци това древобългарско светилище. Но това, че ходят да ядат животни там не прави светилището тяхно. Ако имаш предвид алианите и Демир баба - те самите са изселени от Иран от турския султан и в тяхното алианство е втъкано тенгрианството. Но дори тогава, през 16 век, когато сме под робство - светилището не е тяхно. Защото то си е съществувало хилядолетия преди тях и имаме снимки, където основата на текето е от стария български храм.
Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42467
Всъщност, ако трябва да сме точни светилищата са дадени от Небето. Те са неръкотворни, за разлика от джамии и църкви. Те са енергийните стълпове, бой-терек, които свързват средната и горната земя. Затова и повечето от тях са по върховете, където са по-близко до Бога.
За да говорим, че едно светилище е българско например, това означава, че на него са се правили приноси и е почитано от даден народ през хилядолетията. И съответно самата енергетика, самите онголи там са от български произход. Можеш ли да ми дадеш пример, кой народ, освен българския е бил поне хилядолетие около Беланташ например? Ако вземем Сборяново, колко години е ползвано от небългари? Дори и да са няколкостотин - не е достатъчно да се измени енергетиката му.
Нещо повече, ние можем да ти дадем примери поне за няколко светилища в Крим, Македония, Tурция, които не само са били древнобългарски, но и тенгриански. Което е и съвсем естествено, защото чистото, изначално тенгрианство е именно предпотопното.
Когато говорим за скитобългарското светилище Пазраджик в далечен Алтай, ние уточняваме СКИТОбългарско. Защото заминалите след последния потоп българи са приели планините на централна Азия като свой дом в рамките на 3-4 хилядолетия. И съвсем нормално е да твърдим, че светилищата там са били български. Казвам "били", защото в последните 1800 години вече не са останали българи и други народи ги почитат. Макар със сигурност в енергетиката им да има останало много българско. Знам го със сигурност, щото съм бил по тия места.
Така че мисли, преди да отричаш така прибързано собствените си светилища, които са ти под носа. Знаем, че е трудно да разчупиш шаблоните, щамповани от ходжите, че джамиите са правилното място за връзка с Бога, а светилищата са за шейтаните и Сатаната. Много удобно за тях - отиваш, правиш си петъчната молитва, плащаш си джезието и чиста работа.
Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42474

merry писа: Мисля, че някои хора взеха да се подиграват с тенгрианството вече. Изкривяват го. Знам, че не го правят нарочно, но това не значи, че трябва да си затваряме очите. Просто някой решава да нарече собственото си виждане за божествената сила тенгрианство, но то не е. Може и да му се иска, но не е! :aham: Към 1:10 в клипчето на Исс се вижда едно око и пише "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." – звучи като заплаха малко. Кой е "соколът"? Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос.

Понятието ХОР изразява по принцип единство.
Феноменалния танц „хоро” , чийто произход води от траките, лежи в основата на редица култови ритуали в древна Елада, Египет, Шумер и Иран.
ХОР, ХОРО, ХОРА – група от елементи, които съставят единство, правят нещо едновременно. В пеенето е ХОР, в танците е ХОРО, в множествена форма за група човеци е ХОРА, в говоренето ХОРАТЯ /хортуваме си- говорим си, разговаряме/. Хоровото пеене идва от Шумер, където възхваляващите химни са съдържали молби и възхвала. Хоровото пеене означава и до днес единство от много гласове. Сакралният, Небесен танц на българите се нарича Хоро – единство на много еднакво танцуващи единици. Хорото е български ритуален танц. Чрез него самите мистерии, посветени на различните божества, сякаш пресъздават историческия ни етнос от далечното ни минало.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42477

anti666 писа: Всъщност, ако трябва да сме точни светилищата са дадени от Небето. Те са неръкотворни, за разлика от джамии и църкви. Те са енергийните стълпове, бой-терек, които свързват средната и горната земя. Затова и повечето от тях са по върховете, където са по-близко до Бога.
За да говорим, че едно светилище е българско например, това означава, че на него са се правили приноси и е почитано от даден народ през хилядолетията. И съответно самата енергетика, самите онголи там са от български произход. Можеш ли да ми дадеш пример, кой народ, освен българския е бил поне хилядолетие около Беланташ например? Ако вземем Сборяново, колко години е ползвано от небългари? Дори и да са няколкостотин - не е достатъчно да се измени енергетиката му.
Нещо повече, ние можем да ти дадем примери поне за няколко светилища в Крим, Македония, Tурция, които не само са били древнобългарски, но и тенгриански. Което е и съвсем естествено, защото чистото, изначално тенгрианство е именно предпотопното.
Когато говорим за скитобългарското светилище Пазраджик в далечен Алтай, ние уточняваме СКИТОбългарско. Защото заминалите след последния потоп българи са приели планините на централна Азия като свой дом в рамките на 3-4 хилядолетия. И съвсем нормално е да твърдим, че светилищата там са били български. Казвам "били", защото в последните 1800 години вече не са останали българи и други народи ги почитат. Макар със сигурност в енергетиката им да има останало много българско. Знам го със сигурност, щото съм бил по тия места.
Така че мисли, преди да отричаш така прибързано собствените си светилища, които са ти под носа. Знаем, че е трудно да разчупиш шаблоните, щамповани от ходжите, че джамиите са правилното място за връзка с Бога, а светилищата са за шейтаните и Сатаната. Много удобно за тях - отиваш, правиш си петъчната молитва, плащаш си джезието и чиста работа.

Прави впечатление, че руските учени са добре информирани за произхода на българския народ, след като посочват арийците, шумерите, булгарите (народа булх/балх от древна Балхара в района на Памир и Хиндукуш) и източноиранските племена хони- гури измежду предците на българите!

Руския академик Николай Державин (1946) смята, че етногенезиса на българския народ достига с корените си далечното доиндо-европейско минало заедно с шумерите, иберите и италиките.

Руска карта на племената, свързани с генезиса на българите - 3300г.пр.н.е – ІХ в. н.е.!!!

Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42478
А ето и още една руска карта, описваща обратния път на българите към Европа, Кавказ и Прикаспието:

Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42481
Ама разбира се, че ще са много добре информирани. Някъде тук имахме препратки към книги, издавани от съветски учени още в сталиново време - 50-те години. Само че за какво им е тая информация, след като ни "спускаха" нещо съвсем друго? И дали това са руски или хазарски учени. Още под турско робство резидента на руското имперско разузнаване Юрий Вениамин (забележете фамилията) е правел теренни проучвания из Странджа-Сакар, включително Мишкова нива и дърпал каквито стари артефакти е намирал по манастири и къщи.

И пропуснах нещо за merry;

Тези хора са си ги практикували тези техни религии, правили са си светилища и никой не им е пречел, защото българите, както знаем, са били много толерантни и въобще не им е дремело ако някой реши да си направи свое светилище

Нима сериозно го мислиш това?! Би ли ми посочила някое светилище, направено от хора? Светилищата, merry са неръкотворни. За разлика от джамиите, църквите, храмовете. Те са като бой-терек, като отключено небе. Място за връзка с Бога, дадени от Небето, а не направени от хора. Виж, светилището може да направи ХОРа, но обратното - никога. Но ако знаеш такъв случай, може пък и да ти поверваме.
Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42484
Мислех да не пускам тия клипчета за да не предизвикам излишни коментари...така,че моля изгледайте търпеливо...абстрахирайте се от неща,където се чуствате като "по-добрия историк"...просто приемете да видите един интересен анализ :-)
vbox7.com/play:af2c54fe
www.vbox7.com/play:6c6b4e7b
www.vbox7.com/play:7ebea661
www.vbox7.com/play:ce280797
Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42485
Това с руските карти е малко нелепо, защото там, долу, вдясно пише "Прародина", а Прародина на Българите е Балканския полуостров, част от Апенините и Мала Азия. Това е ареалът обитаван от древните беласги. Не си падам много по Пешко Добрев. Ние сме народ много по-древен дори от доиндоевропейското езиково семейство. Неслучайно често започнах да вмъквам расите на титаните и циклопите, които са смятани за "алпове" от по-следващите раси. Смятам, за кощунство произхода ни да се разглежда само от гледан точка на подрасите на петата коренна раса, наричани доиндоевропйско или индоевропейско езиково семейство, нашият корен е много по-дълбок и по-далечен. Неговата златна жилка има своето в милионите години назад, когато титаните и след това циклопите са били авангардните представители на човешката раса на земята.
Темата беше заключена.
преди 15 години 2 седмици #42486
"Би ли ми посочила някое светилище, направено от хора? Светилищата, merry са неръкотворни. За разлика от джамиите, църквите, храмовете." - Дали светилищата са ръкотворни не знам, всъщност някои от тях не се и наемам да коментирам как са "творени". Всеки, който е виждал онзи странен "отчупен" камък на Беланташ в края на пътеката към светилището, точно по "начертаните" линии, не би се наел да говори как е правено светилището. На църквите християните се опитват да им придадат сакрално значение (те затова и ги правят върху стари светилища), джамиите обаче всеки мюсюлманин знае, че са просто сгради за групова молитва – нищо сакрално не се влага в тях. Просто сгради. За мюсюлманина всяко място може да бъде място за молитва. Е, както отбеляза анти666, при шиитите нещата са малко по-различни, но това е друга тема. Това го казвам, защото не пропускате да отбележите, че съм мюсюлманка... та да хвърля малко светлина за това как ние виждаме нашите храмове. Както и да е. Със светилищата нещата не стоят така. Никой не отрича, че те са места с енергия, че са нещо различно. Затова и говорим за тях, не като места за молитва на някаква си религия. И да, колкото и да ви е странно, аз не смятам, че всяко светилище тук е българско – например, някои говорят за египетски светилища в Странджа... Но не това е важното. По-важно е дали са тенгриански или не. Дали са светли или тъмни. Голяма част от тях са тенгриански и са служели някога на светли енергии и сили, но не мисля, че всички от тях. И е тъпо някой да иска доказателства за това или пък за обратното, защото когато говорим за енергии, "доказателство" става доста мъгляво понятие. Тук се намесват и емоциите, и единствените доказателства, които могат да се използват, когато говорим за тези енергии са символите. Затова думата ми беше не за светилищата, както странно се обърна темата, а за символите и за това кое се смята за тенгрианско и защо. Ние в тази тема отидохме на Я без да сме стигнали до Б.
Похвално е, че Йордан ходи по светилищата и има някаква теория за тях. И аз имам някаква, може би не чак толкова различна, но все пак различна. Няма лошо. Не съм никакво ченге. Аз не съм сигурна, аз търся, разсъждавам, задавам някои въпроси. Това е разликата между мен и Йордан - той за всичко е сигурен, не търпи въпроси, различни мнения, единствено той е прав. Има една мъдрост - "Не знае как да знае онзи, който не знае как да не знае."
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.