Въпроси, некои съображения и отговори
Мери, от тази мъдрост би могла да се ползваш в случая само тиmerry писа: Затова думата ми беше не за светилищата, както странно се обърна темата, а за символите и за това кое се смята за тенгрианско и защо. Ние в тази тема отидохме на Я без да сме стигнали до Б.
Има една мъдрост - "Не знае как да знае онзи, който не знае как да не знае."
Относно символите - Анти, мина през цялата "азбука" по свой начин...а това,че ти разбра само А и Я е показател,че трябва още да четеш за да разбираш какво се говори...пътят на "разбиране" е пътят на посвещение,който всеки сам извървява и след всяко успешно преминато ниво се устремява към следващото.Много е хубаво,че ти се вълнуваш и пишеш за тенгриянството - задавала ли си си въпроса защо?Там е работата, че не всички светилища са български, не говорим да са тенгриански. Може би от там идва и объркването.
Но да се върнем на символите и твоите първоначални разсъждения и впечатления,които са плод на малко знание:
Първо искам да подчертая,че тук никой не говори за Тангра като за слънчево божество...Тангра е Висш,Всевишен,Единствен,Необясним и безпределен като небето,където той пребъдва и когато напълно си изясниш сакралното значение на Тангра, мисля,че никога няма да посмееш да пишеш ,чеКъм 1:10 в клипчето на Исс се вижда едно око и пише "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." – звучи като заплаха малко. Кой е "соколът"? Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос. Масоните много си падат по този негов символ. Та той щял да завладее духа ни.. Брей! Интересно. Понеже Хор е слънчево божество, а клипчето се намира в този сайт, искам да обърна внимание на нещо, което отдавна ми прави впечатление относно тенгрианството – защо тук много често се говори за Тангра като за слънчево божество? Тангра е небесен бог, не соларен! Тенгри е Абсолют, Творец на всичко във вселената, а не част от сътвореното.
.Тангра е небесен бог, не соларен!
Ще стигнеш до тези изводи само ако постигнеш определени качества...само ако овладееш четирите сили на душата.Ако станеш четвъртичен в единството си Единен в четирите СИЛИ...
А сега накратко да те запозная със символиката на сокола,за да не ти звучи като "заплаха": "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." и да не пишеш глупости от рода на :
Птицата Сокол в Тангризма е стражът на Небето или по точно на преминаващите души към него.Той е малък,но светкавично нанася удар и сваля жертвата си обратно в материята.Неговото ОКО не пропуща нищо неевоюлирало да се завърне на небето.Соколът е страж на Небесния Отец, на Тангра!!!Неговия образ е можел да присъства само при Кана и Ан Колобъра....клипчето показва сакралната информация на сокола на Кан Аспарух...Небесния род на съзвездие Еднорог...Небесната Конница...но аз няма да я разяснявам, защото нищо не може да замени индивидуалния начин,по който информационния поток отваря съзнанието и разкрива на ума поразяващо съзнанието знание....Кой е "соколът"? Ами Хор!
"Първо искам да подчертая,че тук никой не говори за Тангра като за слънчево божество..." – знаеш, че това е лъжа и ако трябва ще се поразровя из форума, за да ти покажа къде и на колко много места съм срещала представянето му като слънчев бог. Всъщност, погледни няколко поста по назад! Ако не беше така, нямаше въобще да повдигам въпроса. Попитах "И чрез този символ не бива ли принизен Върховния Бог и по-лошо – подменена е представата за него с нещо друго?" Въпроса ми е съвсем логичен. Не виждам паралел между Хор и Хурса и не смятам, че Окото някога е бил положителен символ в тенгрианството. Вместо да ми разглеждаш всяка думичка и да се опитваш да покажеш колко малко ми били знанията, обори ме! Покажи ми, че бъркам! Възможно е. Може нещо някъде да пропускам. Но не ми прави оценка на знанията, защото просто не ме познаваш и няма как да знаеш.
Извинявай ако съм те обидила! Отдавна исках да повдигна въпроса и твоето клипче просто ме подсети.
"Много е хубаво,че ти се вълнуваш и пишеш за тенгриянството - задавала ли си си въпроса защо?" – Задавала съм си го и съм си отговаряла.
Сега по същество. Ето един интересен цитат от Ал. Кроули:
"Сатана! Извикай високо!
Ти издигнат най-високо!
О, моят баща Сатана!
Окото!"
Кроули, може би знаеш, основал ложата О.Т.О. В нея членове били големи еврейски политици, шпиони, учени... Например Робърт Опенхаймер, бащата на атомната бомба. Или поне така се твърди. Та Кроули пишел разни сатанински книжки, които казвал, че са му диктувани от някакво същество, което нарича "Лам, пратеникът на Хор".
Забавляваш меmerry писа: Ето един интересен цитат от Ал. Кроули:
"Сатана! Извикай високо!
Ти издигнат най-високо!
О, моят баща Сатана!
Окото!"
В "интересния" цитат имаш ли информация за кое око става въпрос - за лявото или дясното
Кроули е един от най-големите сатанисти, живяли някога. Ето още сатанински цитатчета от него, щом толкова те радват - "Новата ера на Хор скоро ще започне. Но първо Земята трябва да бъде окъпана в кръв..." - Лам, пратеникът на Хор. "Трябва да има световна война." – пак той. Интересно е, че Ал. Кроули не отрича връзката си с Хитлер. А във Втората световна война са загинали 70 мил. души, нали знаеш? 70 000 000! Нещо не ми е смешно.
И последно, малко символика, ти нали я разбираш много - едното око символизира външното зрение, а другото – вътрешното зрение. Двата вида "зрение" трябва да са в баланс. Пита се в задачата – на теб кой тип зрение ти липсва, та намери тези сатанински строфи за забавни и весели? Въпросът е риторичен, отговора е ясен. Искала си вероятно да ме осмееш, защото не можеш да ме обориш, но това беше кофти опит. Говори ми за "овладяване на силите на душата", пък се забавлявай на сатанинските възхвали.
...Няма смисъл. Остани си със здраве, Исс!
Отвратително е Мери да използваш патоса си за неща с които не си съвсем на ясно..кога най-сетне ще си възвърнете честа и достойнството?Вместо да четеш Кроули и да ми държиш речи за него се поразрови из раклите на бабите и потърси колко от вас са с български корени,но служат от простотия на сатаната...ама сте нагли и мазни и такива ще си останете...хем до тука почти не вдяна добрия ми тон - хем ме хвърляш в трета глуха за неща безкрайно отживели,манипулирани и спекулативни.merry писа: Това е отвратително, Исс!
Азъ сiовлеенъ азъ яналаръ чiокъ сioвлеенъ чiокъ яналаръ сусъ!
Арифъ оле ехли дилъ олъ елмасъ тащанъ пакче олъ!
Ето на това се забавлявамmerry писа: И последно, малко символика, ти нали я разбираш много - едното око символизира външното зрение, а другото – вътрешното зрение. Двата вида "зрение" трябва да са в баланс.
...да не говорим пък,че да пишеш подобни неща като "демоничен едноок бог" е такава безочливост присъща единствено на пратениците на САТАНАТАКъм 1:10 в клипчето на Исс се вижда едно око и пише "Соколът от Горния свят ще завладее духа ти..." – звучи като заплаха малко. Кой е "соколът"? Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос.
Аз сатанинските възхвали не ги чета...те са бълъци като теб,за да не могат да се ползват от символи и знаци със съкрално значение!merry писа: Говори ми за "овладяване на силите на душата", пък се забавлявай на сатанинските възхвали.
Тези глупакоустойчиви разяснения ги използвай някъде другадеmerry писа: И последно, малко символика, ти нали я разбираш много - едното око символизира външното зрение, а другото – вътрешното зрение. Двата вида "зрение" трябва да са в баланс. Пита се в задачата – на теб кой тип зрение ти липсва
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Merry, не ме бърка че си мюсюлманка, помагал съм на мюсюлмани и те на мен. Виждам, че си и запозната с тенгрианството, особено след като припознаваш Тангра за Абсолюта. За нас по е важно дали се самоопределяш като българка.
Относно окото на Хорус, ясно ми е че имаш предвид сатанинското всевиждащо око на Луцифер в масонските пирамиди. Но знаеш ли, в православните храмове съм виждал стари икони с подобен триъгълник и око, горе - в Небето. Нали нямаш предвид, че възрожденските иконописци са си падали по Новия Световен Ред.
Ето ти тук още едно подобно око, този път от светилище което пак ти е съвсем близо - Долно Дряново. Колобърът, който е моделирал това на светилището едва ли е бил масон.
Циклопско око
Toва пък е Дъждовница
Соколът
Що се касае то възраженията ти относно безпардонността на Йордан, ами сигурно има защо да е такъв. Просто му е писнало да повтаря едно и също по няколко пъти в месеца.
Като чета историята на сайта от последните години се удивлявам колко неща са казани и написани. Посочени и дори смелени за масите. И пак има хора, които се чудят какво трябва да е бъдещето на България и пак масово не се усещат за какво иде реч. Ами в такъв случай и Господ не може да ни помогне. Ако очаквате да хванем някой за ръчички и като първокласник да го учим да срича - няма да стане. А дали това е Его или нещо друго, който има глава на раменете си ще разбере. Който няма ще се оплаква "ама вие сте такива, ама вие не търпите чуждо мнение" и т.н.
Ще ви спестя бедните си познания за лявото,дясното и средното око на Хор...но ще подразня още малко Мериmerry писа: Ами Хор! Понеже текста е под едно око, което е символ на въпросния демоничен едноок бог и няма съмнение, че за него става въпрос.
И ето едно мнение ,което не е мое Мери за "демоничния едноок бог"...ще ти приложа и картинка към него:
Это один из самых любимых египетских амулетов – Око уджат, или Око Хора. В битве с Сетом Хор потерял глаз, а бог мудрости, великий маг и целитель Тот дал ему взамен всевидящее Око уджат. Оно стало символом врачевания и, как считали египтяне, приносило здоровье и силу, а также олицетворяло жертвенность – ведь Хор потерял глаз, когда сражался со злом.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.