Български мистерии - тъмна индия за чужденците

преди 15 години 10 месеца #40258
Християнската книга има един много як израз нещо от рода на "По делата ще ги познаете" . Така като гледам делата на българите в исторически план .....разбира се не мога да ги разпозная, като други народи доказали се било с тарикатлък, било с дисциплина, било с морал, било дори с диващината си че са уникални!!
Обаче , съвремените българите са уникални само в едно: в националния си нихилизъм , рефлектиращ и във високата степен на чуждопоклонство.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 15 години 10 месеца #40268

Einherjer писа: "проектът "ТАНГРА""-или кой стои зад това, кой дава мангизите , кой измисля идеите, целта , ЦЕЛТА... Това са ми въпросите , на които искам да знам отговора преди да "вервам" и да се тупам в гърдите ,че щом вервам значи съм истински българин като Елтимир, а всички дето не верват са предатели.

Аз пък искам да знам каква ганджа си пушил да напишеш това;

"Мьдрост искам Аз в безкрая
и да властвам над света,
и над мене с мойта воля
Аз да бьда господар."

И кой те активира тука, докато го няма админа? Не си прави илюзиите, че няма кой да ти изтрие спама. Елтимир се оказа прав за тебе!

преди 15 години 10 месеца #40272

Einherjer писа: Мавъра не привежда и никой не привежда доказателсва ,че някога моите предци са му се кланяли.

Ето това е един от основните проблеми на движението, които неговите врагове продължават да изтъкват отново и отново. Но този проблем на движението, става всъщност ОБЩОбългарски проблем, тъй като движението е що-годе единственият изразител на това което би трябвало да е българската вяра.

Защото Спас Мавров е шарлатанин и спекулант, и деиствително не привежда никакви доказателства за вярата на нашите предци в Тангра(което е крайъгълен камък в делото ни)

И ето че се стига до това повторение на искането някой да каже ясно и точно, да посочи нещо написано и да спре лая на кучетата.

НО това не се случва. Виждали сме го и преди.

Аз имам твърди доказателства за вярата в Тангра, стожера на който се крепи идеологията на движението, макар! Фокуса да се измества в една съвсем друга светлина от много време насам... Но както и да е

Няма да дам нищо. Не съм длъжен. Ако този с германския ник... иска той ще си намери. Или пък няма. При двете положения има цедка.

Само ще кажа че за миналите през християнство хора е МНОГО по-лесно да намерят Бога в думите.

Огромна Огромна празнота в душите. И тя - приятели не може да се игнорира.

И не може да се запълни от онова което е лепнато на главната страница, текста там е слаб.

преди 15 години 10 месеца #40273
Също ми става смешно как отново форума е превърнат в кочина. Не мисля че движението може да се оправи със собствената си трибуна, и може би затова няма и кой да Поправи България.

А друг след нас няма да има.

България дава пари за да сложи камери в СУ, но няма пари за да го отоплява.

Изводите си ги правете вие, приятели, виждам само разпад. И такива индивиди като тоя оцвъкания, представляват самоунищожаващият ни се народ.

Едно време хората са се хващали на хорото, сега има индивидуализъм и се хващат за оная си работа докато гледат евреиски продукции.

Евреите си играят с нас.

преди 15 години 10 месеца #40274

И ето че се стига до това повторение на искането някой да каже ясно и точно, да посочи нещо написано и да спре лая на кучетата.
НО това не се случва. Виждали сме го и преди.

Разберете го, бе хора че е много лесно някой от Съвета да извади древни артефакти с доказателствата които ги иска ума ни. За това, че Тангра е Българския Бог. И после какво? Не това е ситото. Не това е начина, напротив! Това е най-лесния път, който накрая ще доведе до задънената улица. А лаят на кучетата е много важен в цялата схема.
На нас ни трябват хора, които да са приели старата ни Вяра със сърцата си. Именно от сърдечния кръг започва всичко. Иначе Саракта няма да е възможен и няма да е това, което иска от нас Небето.

преди 15 години 10 месеца #40275
Аз имам мойто парче от пъзела, не мисля че който и да е ще извади другото. Дори когато стане твърде късно. Народ с 200 човека не се прави.

Нещо повече, дори да се извади, никой не е готов да го приеме.

Забавното е не в това че си говорим за съвети, книги на завета и прочие, ами в това че каквато и стъпка да предприеме нашият народ, ще срешне провал.
Не защото е некадърен.
Защото е в клетка.
Окован от чифутите
Омерзен от тъпотията на околните му, но и зависим от тях

преди 15 години 10 месеца #40291
Ако приемем ,че вярата в Тангра е плод на традициона българска култура и на високия интелект на тези митични българи то едва ли от това следва ,че е вътрешна вяра (житейска философия) е подобна на тази на даоистите и конфуцианците, и същевременно ужасното съвременно фетишизиране на името напомна на турските тенгри-та, но пък ако е била вяра само на елита защо този елит си е мълчал не е действал и защо така рано се е осрал с християнство-нещо , което един добре подготвен даоист и конфуцианец не би допуснал никога?!
======================================================

Интересно кога ти е свършил бана на тебе. Чакай да те обанирам само както аз си знам, та после да минеш на прокси като критикаря Вихър и пак д ате обанирам.
Но преди това ми отговори на един въпрос, че ми стана любопитно: "След като не е вервал в Тангра в какво е вервал?". Този въпрос го задавам стотен път на дебили като тебе и отговор, досега не съм получил.
чакам отговора. Гледай да е скоро, че да не ти се припече баницата.

преди 15 години 10 месеца #40292
И аз и всики нормални българи няма как да се хванем на хорото без да знаем с кого ще играем и кой ще ни гледа. Ясно ли е!?
======================================================
Tеб пък, кой те е канил на хорото? Хорото е свещен магичен ритуал.

преди 15 години 10 месеца #40294
Аз имам твърди доказателства за вярата в Тангра, стожера на който се крепи идеологията на движението, макар! Фокуса да се измества в една съвсем друга светлина от много време насам... Но както и да е
=====================================================
И в каква друга светлина се е изместил фокуса, че ми стана също любознателно и искам да знам?
Много сте се развихрили дор ме нямало. Ама файда от вашето развихряне никаква.

преди 15 години 10 месеца #40295
за което Мавъра не привежда и никой не привежда доказателсва ,че някога моите предци са му се кланяли.
===================================================
Ние тука говорим за Тенгрианство, не за тенгризъм, както добре си отбелязъл. Спасчо може да си говори за Тенгрианствоа, това особено не ни бърка. Аудитория в България, можеш да намериш, за каквото щеш. Нам обаче, аудитория не ни е нужна е творчески хора.
Да искаш доказателство за нещо е въпрос на наука, Верата не търси доказателства, тя просто знае. Умът на човека търси доказателства, за да се освободи от собственото си съмнение. Който работи с ума, той си има проблеми с доказателствата, не ние. Тенгрианството не е въпрос на наука, а на Вера.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.