Български мистерии - тъмна индия за чужденците

преди 16 години 6 месеца #38435
Наистина и според мен книгата е ценна. Имам я и я изчетох. Не мога да давам оценка на Спас Мавров, но казаното там е достатъчно сериозно и отговорно. Всеки сам трябва да оцени книгата и да я претегли на собствения си кантар.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 16 години 3 дни #39805
Излезе онлайн книгата на Спас Мавров за Тенгрианството в българския народен фолклор.

Български сакрални вълшебни приказки

Книгата е в пдф формат и всеки може да си я изтегли. За съжаление, моят файл, който бях сканирал от една детска книга не може да се отваря вече.

преди 16 години 2 дни #39823

anti666 писа: Излезе онлайн книгата на Спас Мавров за Тенгрианството в българския народен фолклор.

Български сакрални вълшебни приказки

Книгата е в пдф формат и всеки може да си я изтегли. За съжаление, моят файл, който бях сканирал от една детска книга не може да се отваря вече.

Много се радвам,че се дава линк към тази книга.

Наистина и според мен книгата е ценна. Имам я и я изчетох. Не мога да давам оценка на Спас Мавров, но казаното там е достатъчно сериозно и отговорно. Всеки сам трябва да оцени книгата и да я претегли на собствения си кантар.

Спас Мавров няма нужда от оценки,защото е надживял времената в които живеем!Чела съм всичките му книги...Мисля скоро да престана да си губя времето с друи автори и отново да ги прочета,защото за две-три години възприятята ми са променени,отговорите на много въпроси знам че ще намеря в тях...
Ще прибавя линк и към книгата му :
МИСТЕРИИТЕ НА ТРАКИТЕ
ПЪТЯТ
НА ПРОБУДЕНАТА ДУША
АСТРОЛОГИЯ НА ТРАКИТЕ

vaseto.info/books/47.pdf
Книга,за която безкрайно му благодаря!
Моля,прочетете внимателно поне началото на книгата-защо бърза да я издаде автора и каква е разликата от класическата астрология.Ако тази книга бъде правилно възприета,то в края и ще сте поне малко наясно с поговорката:

Човекът не знае пътя към Небето,
но конят го знае!
тракийска поговорка

преди 15 години 11 месеца #40079

Георги-НЗ писа: Не мога да давам оценка на Спас Мавров, но казаното там е достатъчно сериозно и отговорно. Всеки сам трябва да оцени книгата и да я претегли на собствения си кантар.

Духовното учение на древните българи - Спас Мавров
www.vbox7.com/play:8241deeb

www.vbox7.com/play:92e8913b

преди 15 години 10 месеца #40240

iss писа:

Георги-НЗ писа: Не мога да давам оценка на Спас Мавров, но казаното там е достатъчно сериозно и отговорно. Всеки сам трябва да оцени книгата и да я претегли на собствения си кантар.

Знае ли някой какви пари и интереси стоят зад тоя човечец приказващ врели-некипели и опитващ се да си измисля религия???

преди 15 години 10 месеца #40241
И не ТАНГРИЗЪМ( комунизъм, капитализъм, нацизъм, юдаизъм, идиотизъм...) а ТЕНГРИАНСТВО( християнство )от името на бог ТЕНГРИ-хан.
хахаха

преди 15 години 10 месеца #40252

Einherjer писа:

iss писа:

Знае ли някой какви пари и интереси стоят зад тоя човечец приказващ врели-некипели и опитващ се да си измисля религия???

Да,знае някой :idea: И колкото и да не ти се вярва няма пари и интереси :idea: Има една тежка задача,която той носи на гърба си и много стоически преодолява всички трудности ,пречки и последствия от смелоста си да я осъществява :idea:

преди 15 години 10 месеца #40253

iss писа:

Einherjer писа:

iss писа:

Да,знае някой :idea: И колкото и да не ти се вярва няма пари и интереси :idea: Има една тежка задача,която той носи на гърба си и много стоически преодолява всички трудности ,пречки и последствия от смелоста си да я осъществява :idea:

Тежката му задача е да ме убеди че Танг-ра и Тангризма е вярата на Крума, Аспаруха и т.н. или да ме занимава с далекоизточен мистицизъм примесен с християнство. Наистина аз съм "глупак" щото няма как да повярвам в някаква си "религия", в някакво и фетишщизирано име , за което Мавъра не привежда и никой не привежда доказателсва ,че някога моите предци са му се кланяли. Но както и да е , да речем аз и повечето стари българи не верваме , но въпроса какви и чии идеи стоят зад тоз човечец ( и не смао зад него)с мътни очи. Ясно е ,че той не си е измислил фетиша Тангра, но този който го е измислил каква му целта. Тва е важното в случая, И аз и всики нормални българи няма как да се хванем на хорото без да знаем с кого ще играем и кой ще ни гледа. Ясно ли е!?

преди 15 години 10 месеца #40254
"проектът "ТАНГРА""-или кой стои зад това, кой дава мангизите , кой измисля идеите, целта , ЦЕЛТА... Това са ми въпросите , на които искам да знам отговора преди да "вервам" и да се тупам в гърдите ,че щом вервам значи съм истински българин като Елтимир, а всички дето не верват са предатели.

преди 15 години 10 месеца #40255
Общо взето вярата зависи от два фактора: интелекта на човека и традиционна култура на която той е продукт. Ако приемем ,че вярата в Тангра е плод на традициона българска култура и на високия интелект на тези митични българи то едва ли от това следва ,че е вътрешна вяра (житейска философия) е подобна на тази на даоистите и конфуцианците, и същевременно ужасното съвременно фетишизиране на името напомна на турските тенгри-та, но пък ако е била вяра само на елита защо този елит си е мълчал не е действал и защо така рано се е осрал с християнство-нещо , което един добре подготвен даоист и конфуцианец не би допуснал никога?!
Тва за разни изтребвания си го разправяйте на баба си ! 52 болярски рода са нищо, когато има истинска вяра. Ами погледнете Китай , колят се избиват се ... Бе какъв ти милиарден Китай , погледнете малкия Тибет , където спомена за религията БОН е още жив, не само в думите и книгите , а в простите обичаи на хората там!
Хуните са били Тангриани, тщрките също и сега по ония земи това име звучи, обичаите са доста специфични и различни от тези на примитивните народи от Сибир и на тези от Катай и Индия....Къде са тенгрианските обичаи, къде са следите на боговете, тоест на древните велики хора познаващи великото Знание!? КЪде ?.......... в някаквъ измислен колобър и неговия пророк Мавров!
Ма баба ти Вангра била казала.. Баба ти Вангра може и да е казала ма може и да е дружала с ДС, масончета и еврейчета като Св. Русев и Нешка Робева.
Да не би и Мавров да е от тия добри отдадени на мисията си "българи"??!
Маври не бяха ли арабите от западна Африка?!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.