Малко за нестинарството

преди 19 години 8 месеца #12065
Някои от книгите на Анчо Калоянов и Тодор Моллов ги има в интернет формат
liternet.bg/publish/tmollov/ и liternet.bg/publish/akaloianov/index.html
Както казва Йордан, има доста интересна информация, доста неща са загатнати, но са на академично ниво и за някои може да им се стори суха материя. Разбира се, двамата учени благоразумно не споменават истинските имена, защото все пак са искали да им излязат трудовете.

Ето и още малко снимки от "тракийския" хероон (градище на български). Скиците са направени от Карел Шкорпил, същия археолог, изследвал и Плиска. Какви съвпадения само - същите концетрични кръгове на светилището, същия конник като Мадарския и същите кучета в краката му. Случайности, нали

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 8 месеца #12066
Ето го и конника

преди 19 години 8 месеца #12067
И скицата на Шкорпил;

А това www.rock-cut.thracians.org/bg/s_m_mishkova.php е един линк с още снимки на светилището. Авторката на материала е пък със познатото име Фол. Още едно съвпадение ;-)

преди 19 години 8 месеца #12068
Ето какво казва и въпросната госпожа Фол за мястото под върха.

На около 30 м. югозападно от най-високата точка на върха в грунтовата скала са запазени скални изсичания. Следите от скални изсичания на върха във формата на ями подсказват, че през един много ранен период, вероятно през 2 – началото на 1 хил. пр. Хр., на това място е функционирало скално светилище, което започнало да функционира и като крепост през по-късни периоди. Устоял през хилядолетията, обектът не е проучван

"Не бил проучван" Ама разбира се че не лъже йодейката :confused: от НБУ.
Във връзка по другата тема, за която Севар спомена - това НБУ е като люпилня на глобалисти, явно добре ги учат масоните от Джорджтаунския университет и Стоянчо Ганев . Навързали са се като свински черва. :karte4:

преди 19 години 8 месеца #12070
Тук има доста снимки от Родопите: rodopimap.hit.bg

преди 19 години 8 месеца #12071

Севар писа: Тук има доста снимки от Родопите: rodopimap.hit.bg

Нелошо като идея, но на места доста бедничко. Айде, от мен да мине - една снимка на древната беласгийска твърдина Щутаграда с. Ситово

В по-близък план се вижда каменната черквичка-грамада Свети Никола (в средата на четвъртития правоъгълен теменос (свещено пространство) градено от тикли и камъни. В най-далечния край (но не се вижда на снимката) има същия кръгъл граден каменен ров, както от хероона на Мишкова нива.

Много вероятно е това да е също Хероон, а не както си мислих досега, че е просто малка черква или голям параклис, а е възможно да е едновременно и двете, съвместени с времето.

преди 19 години 8 месеца #12072
Йордан, не знам защо, но не мога да отворя снимките ти. Пусни още някоя, ако имаш от това свещенно място,може и на ЛП. Аз пък качвам този файл по този въпрос. Между другото проф. Иван Гълъбов е починал отдавна, но определено във Великотърновският университет разполагат с още снимки.

Прикачен файл ( : 100 )

Sitovski_Nadpis__1_.pdf

преди 19 години 8 месеца #12073

anti666 писа: Йордан, не знам защо, но не мога да отворя снимките ти. Пусни още някоя, ако имаш от това свещенно място,може и на ЛП. Аз пък качвам този файл по този въпрос. Между другото проф. Иван Гълъбов е починал отдавна, но определено във Великотърновският университет разполагат с още снимки.

Ще ти дам някои неща, но на ЛП, защото не искам да бъдат откъртени и взривени, както стана с Квачката. Мога да ги предоставя на всеки, който се занимава сериозно с такива работи. Сериозно, в смисъл на изследвания...
Това ще стане след 8-ми януари, щото сега се качвам в Планината и не смятам дотогава да слизам в градската клоака.

преди 19 години 8 месеца #12074
Ето и една стара снимка от Щута града. Има и още една, но точно мястото, където са Плеядите е заличено (не знам дали е съзнателно или не, ще се разбере). Този на снимката е Александър Пеев, ръководителя на първата експедиция.

преди 19 години 8 месеца #12075

anti666 писа: Ето и една стара снимка от Щута града. Има и още една, но точно мястото, където са Плеядите е заличено (не знам дали е съзнателно или не, ще се разбере). Този на снимката е Александър Пеев, ръководителя на тази експедиция.

Тази снимка с Пеев я имам, както и предната статия, както и доста други статии, щото сме претарашили градската библиотека в Пловдив и тук-там Държавния архив и съм посъбрал доста трудове и изследвания в тази връзка. Но нека и другите ги имат.

Дори снимката на мястото, където е била Квачката, ако я има, също, е от значение... , и всички други стари снимки

Ще ти подбера фотоси, по-съществените, защото архивът е доста голям

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.