За смяната на номерата на колите
" Мутроподобното българско правителство продължава да изнудва своите граждани с измислицата за необходимостта от смяната на старите регистрационни табели на автомобилите. Опашките пред КАТ отново се извиха, съставени от десетки хиляди манипулирани Българи. Към настоящия момент служителите от контролиращата институция все още нямат указания да глобяват или да отнемат свидетелства за правоуправление на водачи, чиито автомобили са със стари номера. Това е достоверна информация от офицер от КАТ, получена в 11,30 ч. днес. Явно церберите не смеят да пристъпят към по-драстични мерки спрямо тези, които не са си сменили номерата, защото знаят, че е незаконно и използват разпространението на всякакви слухове и легенди за глоби и отнемане на книжки.
Молбата ми към администраторите и потребителите в настоящия форум е да разпространят тази информация и в други форуми, за да могат повече хора да разберат, че дяволът в лицето на правителството не е толкова черен и може да му бъде даден отпор."
Както и друг пост по темата:
"Великата скривана истина е че обикновения прост човечец доброволно дава власт на управляващите го кретени. Власта не се взима на сила! А се получава доброволно от наивни и лековерни хорица. Понеже когато власта е взета със сила всички са на ясно, че има диктатура и диктатора подлежи на трепане.
Доказателството за казаното от мен е:
ако никой не беше отишъл да си сменя табелите(или поне 80% от хората да бяха се запекли), власта щеше да стане смешна и безпомощна, щеше да не е в състояние да направи нищо. Абсолютно нищо!!! Не е възможно да глобят примерно 300 000 - 400 000 човека за едно и също защото това автоматично уволнява министъра или министър-председателя.
Същото е с плащането на данъци, глоби за неспазване на глупави закони, озаконяване на управляващите чрез гласуване, и каквото ви дойде на ум - искано от народа, а забранено със закон.
Народа не си знае и не си е знаел никога силата - ако 1-5% от българите се съберем в София организирано (както на 3 март) и власта в лицето на 1000 реално управляващи задкулисно евреи и милиционерски генерали - ще се моли да не ги колим и бесим . Нито полиция, нито спец. части ще могат да им помогна, че нали и те са част от българите.
Такива мисли ми идат, като се сетя за смяна на табели ( понеже на мен табели по принцип не ми са нужни - нито стари, нито нови : важно е колата ми да е изправна и да се движи безопасно за останалите участници в движението).
Вие на какво сте мнение по въроса?"
Обикновено копи-паст не се приема добре, но по-важно е да открия темата за размисъл и мнения тук, в нашия форум. А темата ми е много болна! Понеже безпроблемната смяна на номерата днес, утре може по тази логика да предизвика закон за пребоядисване на всички коли в розово или небеснокафяво например. Не е невъзможно - някой "задник" дето внася автомобилни бои може да плати за гласуване на подобен закон и после да кажат:
"Такъв е закона - трябва да се спазва!"
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Едва ли смяната на номерата или цената на винетките е толкова значима за средно статистическия обитател на тази държава, със затихващи функции, има и хора които нямат автомобил все пак. Ами цената на билетчетата, парното, тока? А от това реват вече не само крайно бедните, но едва ли в знак на протест някъде ще се съберат и 50 човека, българинът вече е закален от шокова терапия и обикновено е свикнал да се гневи само в домашна обстановка по терлици. Както и да е, предполагам че темата с номерата ще звучи като детска сказка в сравнение с изненадите които ни очакват след 1 януари.georgi_nz писа: В няколко форума се появи един пост по темата. Понеже смятам, че заслужава внимание, ще го пастана тук за Ваше свдение и мнение:
" Мутроподобното българско правителство продължава да изнудва своите граждани с измислицата за необходимостта от смяната на старите регистрационни табели на автомобилите. Опашките пред КАТ отново се извиха, съставени от десетки хиляди манипулирани Българи. Към настоящия момент служителите от контролиращата институция все още нямат указания да глобяват или да отнемат свидетелства за правоуправление на водачи, чиито автомобили са със стари номера. Това е достоверна информация от офицер от КАТ, получена в 11,30 ч. днес. Явно церберите не смеят да пристъпят към по-драстични мерки спрямо тези, които не са си сменили номерата, защото знаят, че е незаконно и използват разпространението на всякакви слухове и легенди за глоби и отнемане на книжки.
Молбата ми към администраторите и потребителите в настоящия форум е да разпространят тази информация и в други форуми, за да могат повече хора да разберат, че дяволът в лицето на правителството не е толкова черен и може да му бъде даден отпор."
Както и друг пост по темата:
"Великата скривана истина е че обикновения прост човечец доброволно дава власт на управляващите го кретени. Власта не се взима на сила! А се получава доброволно от наивни и лековерни хорица. Понеже когато власта е взета със сила всички са на ясно, че има диктатура и диктатора подлежи на трепане.
Доказателството за казаното от мен е:
ако никой не беше отишъл да си сменя табелите(или поне 80% от хората да бяха се запекли), власта щеше да стане смешна и безпомощна, щеше да не е в състояние да направи нищо. Абсолютно нищо!!! Не е възможно да глобят примерно 300 000 - 400 000 човека за едно и също защото това автоматично уволнява министъра или министър-председателя.
Същото е с плащането на данъци, глоби за неспазване на глупави закони, озаконяване на управляващите чрез гласуване, и каквото ви дойде на ум - искано от народа, а забранено със закон.
Народа не си знае и не си е знаел никога силата - ако 1-5% от българите се съберем в София организирано (както на 3 март) и власта в лицето на 1000 реално управляващи задкулисно евреи и милиционерски генерали - ще се моли да не ги колим и бесим . Нито полиция, нито спец. части ще могат да им помогна, че нали и те са част от българите.
Такива мисли ми идат, като се сетя за смяна на табели ( понеже на мен табели по принцип не ми са нужни - нито стари, нито нови : важно е колата ми да е изправна и да се движи безопасно за останалите участници в движението).
Вие на какво сте мнение по въроса?"
Обикновено копи-паст не се приема добре, но по-важно е да открия темата за размисъл и мнения тук, в нашия форум. А темата ми е много болна! Понеже безпроблемната смяна на номерата днес, утре може по тази логика да предизвика закон за пребоядисване на всички коли в розово или небеснокафяво например. Не е невъзможно - някой "задник" дето внася автомобилни бои може да плати за гласуване на подобен закон и после да кажат:
"Такъв е закона - трябва да се спазва!"
"...аз сам си избрах, тази съдба-вечната черна овца".
Да, нормален за нас , доживотен , постсоциалистически наивитет!Оказва се че като общество сме силно неграмотни както икономически, така и политически, което в крайна сметка е едно и също.Не желаем да ни лъжат,но искаме сами да се лъжем и си вярваме , че някой друг ще ни оправи живота.Животът се оказва обаче абсолютно частна деятелност.И както няма кой да ти направи децата, асвен ако не прехвърлиш тази сладка тежест на съседа си, няма как някой друг да ти изживее твоя живот.Но понеже в България останаха да битуват и да гласуват предимно баламите, старите партийни тарикати ще ни баламостват още дълго време.Защото гневът на мравките е нещо непознато или добре забравено за нас.Защото като организация на общността ни всеки е мравка за самия себе си.Не сме забравили централизираната държавност, а с новата не знаем какво да правим.Още ни е непонятно какво е нашето лично, семейно и публично присъствие в нея.........Nordman писа: Чудно ми е все пак докога ще владеем универсалната бг техника да затаявавме дъх, да вием срещу луната и да се снижаваме за това или онова, а после да вдигаме наздравици на тема карай да върви.
По повод на номерата,бих могла да напиша много, тъй като имах възможноста на няколко пъти да наблюдавам от близо огромните киломентрични опашки около КАТ...измъчините лица на хората и уловените разговори между тях - нищо весело - поредната гавра с търпението...поредното масово доунищожение на личноста....Не ми е приятен коментара , че в другите държави номерата на колите са си твои като документите за самоличност и при продажба си ги сваляш за следващата кола,която ще си купиш, а смяната на талона на автомобила е въпрос на 10-15 мин....там се набляга много отговорно на техническото състояние на автомобила и няма нищо общо с нашите прегледи при които е по важно да дадеш 20-те лева....
По повод на номерата,бих могла да напиша много, тъй като имах възможноста на няколко пъти да наблюдавам от близо огромните киломентрични опашки около КАТ...измъчините лица на хората и уловените разговори между тях - нищо весело - поредната гавра с търпението...поредното масово доунищожение на личноста....
Точно и това имам в предвид. Хората са склонни да спат на опашките по 4-5 дни, за да си сменят някакви си табели от които нямат никаква необходимост. Ами каква е тази изпълнителност не мога да си обясня!!!! Какво ги кара да си пазят реда с дни наред? Денонощно!
Това би било много смешно, ако не беше толкова тъжно - някакъв си сремеж да се угоди на власта. На власта която е престъпна и назаконна.
Може да ме обвините в циничнст, но тези преспали седмица на опашката сами са си го заслужили. Никой не ги е бил по главата да го правят. Дори по моему е трябвало докато са спали на опашката нощем някой да ги обере, набие и изнасили. За да им е отдаването и колениченето пълно и завършено.
Така мисля аз . Роб се става единствено доброволно.
А иначе положителната страна на смяната на номерата е в това, че ще се позволи да се въведат возилата в единна база данни и по-лесно да се проследяват откраднатите автомобили.
В нищо насилствено аз не мога да видя доброто. Търся, търся и не мога да го открия.Sinclaire писа: Начинанието да се сменят номерата на автомобилите не е толкова лошо - лошо е изпълнението и. Първо за поставянето на две ламаринки взимат прекалено много пари - себестойността им е в пъти по-малка. Второ организацията за подмяна е под всякаква критика. Вместо да съчетаят подмяната с годишният технически преглед, КАТ и ДАИ измислят непосилни срокове за хората. Много от хората си изкарват хляба с шофьорлък и висенето на опашките няма да им е от полза особено.
А иначе положителната страна на смяната на номерата е в това, че ще се позволи да се въведат возилата в единна база данни и по-лесно да се проследяват откраднатите автомобили.
Не е редно да няма друга възможност освен измислената тъпотия от власта.
Та нали тези ми номера ТЕ ми ги дадоха преди години!!!
Излиза, че са ми дали "незакони номера". Кое е вярното?
Май най-вярното е, че законите са незаконни. Както и създателите им.
А относно крадените коли - ченгетата са в съюз с автомафията, така че за какво "по-лесно проследяване" говорим? Абсурд.
Защо се заравяш в подробности? Трябва да се гледа не дървото, а гората!Sinclaire писа: Начинанието да се сменят номерата на автомобилите не е толкова лошо - лошо е изпълнението и. Първо за поставянето на две ламаринки взимат прекалено много пари - себестойността им е в пъти по-малка. Второ организацията за подмяна е под всякаква критика. Вместо да съчетаят подмяната с годишният технически преглед, КАТ и ДАИ измислят непосилни срокове за хората. Много от хората си изкарват хляба с шофьорлък и висенето на опашките няма да им е от полза особено.
Вреден е принципът на своеволното, безконтролно и вредно действие на властта, а не изпълнението!
Синклер, да не си станал адвокат? - те имат навика да се заравят в подробности и буквички, от които да търсят опора за фундаментални неща. Първо си измислят неработещо и вредно правило (закон, наредба, ...) и после се позовават на него, за да оправдаят още по-големи престъпления. А ние вместо да унищожим този принцип на ТВОРЕНЕ на закони, вместо да отрежем главата от кръста, сядаме да и чистим въшките.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.