Разправии продължение от друга тема
Това е достатъчно. Ти даже морално право нямаш да говориш за България камо ли да ръсиш колко голям радетел си за това или онова. Ако ти липсва контакт с българи се върни тук или си избери някаква не-виртуална форма на общуване с тях. След 13 години навън просто нямаш право да нищиш какво става тук, закъсняла си.Skarlet писа: А всъщност, обяснението е много просто, вече от 13 години живея извън България.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Nordman - издъни се като новобранец. Сериозно ли мислиш, че тези, които живеем по 18+ години вън от България не сме вече българи? И нямаме "право" да "нищим" проблемите в и относно България?Nordman писа:
Това е достатъчно. Ти даже морално право нямаш да говориш за България камо ли да ръсиш колко голям радетел си за това или онова. Ако ти липсва контакт с българи се върни тук или си избери някаква не-виртуална форма на общуване с тях. След 13 години навън просто нямаш право да нищиш какво става тук, закъсняла си.Skarlet писа: А всъщност, обяснението е много просто, вече от 13 години живея извън България.
Скарнлетке, видяна си, преценена си, и си намерена за недостатъчна. Точка
Nordman - издъни се като новобранец. Сериозно ли мислиш, че тези, които живеем по 18+ години вън от България не сме вече българи? И нямаме "право" да "нищим" проблемите в и относно България? Не бих искал да кажа, че в чужбина живеят повече истински българи, отколкото в Българния. Но понякога съм си го мислил - честно казано. И забележи северно човече - ако ги нямаше тези пари, които "иностранните" българи вкарват в България, то за 24 часа България ще бъде във финансов фалит. Гаранция. От това, което виждам в България (а доста често съм тук - сега също) съдя, че в чужбина има много повече български националисти, отколкото в България. Е, изключвам естествено промитите мозъци на сидеров и пасмина - той си е режисираното бушонче на народното недоволство - както в 2000 г. моньо № (абе кой му беше поредния номер на това чучело - те един ли са - два ли са да ги запомниш )
Скарнлетке, видяна си, преценена си, и си намерена за недостатъчна. Точка
Tочно, взе ми думите от устата. Българите сме си българи, това, че някой е останал - за да се бори, както казва, не го прави повече българин от мен. 90% от циганите са си в България, и те ли са останали заради благото на държавата? Винаги са ме дразнели такива опростени, да не кажа примитивни, разсъждения. Всеки решава сам за себе си как да живее и никой няма право да му се меси и да го критикува. Може пък да се окаже, че аз, дори и извън България, правя повече за Родината си, отколкото тези, дето са останали, затова, просто не можеш да отхвърлиш с лека ръка някой, дето не е тук и да му забраниш да се интересува и да коментира събитията.
Севар писа: Доста пъти вече пиша, че емигрантите биха били доста полезни, ако се бяха захванали усърдно с една задача от възрожденски тип. Да се отварят очите на чужденците за геноцида над българите. Да се обменя информация отвътре-навън и отвън-навътре. Да имаме документирани на колкото се може повече езици всички безчинства, зверства, грабежи, лъжи и издевателства над българите през последните десетина години. Не да им се показват филмчета колко хубава и прекрасна била България и да идвали да "инвестират", което било единствения ни шанс. Така каквото и да предприемем ние, които сме останали в България, светът ще гледа с различни очи на нас. Ако вдигнем въстание, бунт, цял свят да знае, че това е наша национално-освободителна борба и е напълно законна. Ако някой беше се захванал да преведе "Роби на Свободата", щеше да е много по-полезно от сто-хиляди постинга по форумите.
Нещата трябва да станат отвътре - в самата България.
Отвън помощ не чакай...
Ами нали ти си отвън, помагай.Karutzar писа: Отвън помощ не чакай...
Да, нека се намери поне един отвън, който да преведе "Роби на Свободата". Това поне като за начало.Nordman писа:
Също така много добро за превод е и "Безпощадно"...Jordan_13 писа:
Да, нека се намери поне един отвън, който да преведе "Роби на Свободата". Това поне като за начало.Nordman писа:
Не го правиш, защото мислиш, че там ти е по-лесно вече, всичко устроено едно друго...така е!
Познавам твърде много двойки тип-чужденец и българка, които живеят така....
На мен ми е странно, защо всички малумни чужденци се светнаха да инвестират в България, а само наще "гурбетчии" не!!!
А какво ще кажеш за българчетата расли в чужбина или тези от смесените бракове?
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.