Войните и Християнството
Въобще интересно ми е какво мислите по въпроса.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Agent писа: Как седят при вас воините на тангра нещата с Християнството ? Почитате ли тази религия, която изповядват 90% от българите ? Имате ли нещо против нея ?
Момчета, пиша в множествено число, защото зад тоя ник Агент, стоят силите на няколко човека. Нашето отношение към Християнството е много добре посочено в този пост на участника в този Форум с ник Ицо в неговата Молба за помощ. Прочетете го добре и не създавайте провокативни теми, които могат да послужат за конфликтност, която реално не съществува.
www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=671
Моля, Модераторите да се намесят в случай на ескалация на конфликт.
Да някога сме били тангристи, но сега сме Християни. Трябва пак ли да ставаме тангристи ? И възможно и необходимо ли е това ?Запознат писа: Тенгрианството е било преди Християнството в българина. Един абсолютно неоспорваем факт. Хрисиянството е взаимствало много от Тенгрианството и като цяло не се отричат и самоизключват. Лично на мен не ми харесва как е представена парадигмата за доброто и злото, а именно, че за да има добро трябва да има и зло. Според Тенгрианството баланса в природата и човека е добро, а всичко което разваля този баланс е зло. Това много ми харесва и допада, като основна ценност и фундамент. Ето ще ти дам пример: Твоя компютър е заразен с вируси. Как ти ще си по-доволен: а) Ако всички файлове са заразени с вирус; б) Ако всички файлове не са заразени с вирус; в) Ако 50% от файловете ти са заразени с вируси, а 50% не? Кой отговор е твоя?
Християнството не е взаимствало от тангризма по простата причина че Ийсус е Син Божи и няма нужда да копира от тангристите каквото и да е. А и ти как разбра че Християнството е взаимствало ? Това не е истина. И като цяло и като половина Християнството и тангризма си противоречат и изключват.
За какви парадигми говориш не знам и не разбирам.
Ако компа ми е заразен няма да съм доволен, останалото не го разбрах. Много е объркано.
На едно место четох твои невероятни изцепки от рода че Раковски и Славейков били тангристи. Това вярваш ли го наистина ?
Значи според тебе това че сте 20-30 души в България заедно с Йоло не ви пречи да поведете останалите няколко милиона ? Наистина смело казано, даже прекалено.Севар писа: На мен пък въобще не ми е интересно да ти отговарям. Най-вероятно и на останалите, за което ги съветвам да не си губят времето. Плъх, защо търсиш отговори, за които не си дорасъл? Ще ти кажа едно. Ако беше важна процентната статистиката на хората, които формално се водят като изповядващи някаква религия, то по същата логика може да кажем, че всички човеци сме маймуни и свине, защото имаме 99% еднакви гени.
Аз не смятам че сме свине или маймуни.
Забелязвам обаче че отказвате да дискутирате конкретно и постоянно заглавяте дискусията.
Значи според тебе това че сте 20-30 души в България заедно с Йоло не ви пречи да поведете останалите няколко милиона ? Наистина смело казано, даже прекалено.
Всеки българин, който носи достатъчно количество и качество българска кръв е неосъзнат Тенгрианин. Тоест Тенгрианството си е в кръвта на българина в полулатентно състояние. Не може да съществува документ или печат, който да показва, че си Тенгрианин. Поне не и физически такъв.
Аз не смятам че сме свине или маймуни.
Забелязвам обаче че отказвате да дискутирате конкретно и постоянно заглавяте дискусията.
Дискусията се прекратява поради липса на кворум.
Agent писа: Как седят при вас воините на тангра нещата с Християнството ? Почитате ли тази религия, която изповядват 90% от българите ? Имате ли нещо против нея ?
Този текст е взет от книга на Елтимир, обаче няма да ти кажа коя. Ти си тук само да се заяждаш.
"И християнството не отричайте, и в него е скрито спасително, макар само за част от хората знание. Христос дойде да спаси не човечеството от някакъв въображаем първороден грях. Той бе пратен да спаси евреите от Злото, наречено IHWH."
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.