Древността Защо изкарват древните някакви диваци?

преди 20 години 3 седмици #9717
"Annon Edhellen edro hi ammen.
Fennas Nogothrim lasto beth lammen."

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 седмица #9948
душа различна от тази на убърите - полуживотински раси хора, които могат да живеят само колективен живот в стадо. Неслучайно думата хора няма единствено число.

Точно тези полухора са прототипът, на който се базира марксистко-ленинската идеология в бъдещето. Друг пък преди тях каза, пак в поклонение пред тях: "Човека е обществено животно" - колективния живот в стадо...

преди 20 години 1 седмица #10033

Янга писа: Препоръчвам ви книгата "Тайната история на човешката цивилизация - забранената археология". В нея авторите с голяма точност разкриват част от намерените, но премълчани или фалшифицирани находки, доказващи че на Земята преди милион години са съществували развити, интелигентни човешки съшества. Порочната практика да се изопачават откритията, както и някой некадърник да обира лаврите не е от днес, и не е само в България.

Ами то и в официалната наука и разните официални теории не отричат дилемата за това как така сме се появили! В смисъл, че останките на приматите, така да кажем, и неандерталците следват някакво развитие в продължение на милиони години....останките на неандерталците показват развитие от около 100-200 хиледи години по официалните находки....и изведнъж преди 40 000 години се появява кроманйонеца (днешния човек) и неандерталеца изчезва в същия период - тва са два различни вида все пак - нещо, което науката признава! И тази същата официална наука не може да намери обяснение на тази удивителна дилема, която сама по себе си оспорва теорията на еволюцията (която според мен е криворазбрана, защото еволюция в природата има).....може да сме ги избили, но от къде сме дошли? Може да е паднал метеорит, да е имало потоп и да сме мутирали от радияцията или кой знае какво.....но все пак това е нещо, което науката не отрича!
Същата официална наука твърди, че ние не сме особено еволюирали физически от появата ни преди 40 000 години...и че ако поставят новородено в онези условия няма да има проблеми!

В общи линии науката признава, че сме се появили изведнъж и сме избили останалите....представям си колко удивително трябва да е това, което НЕ се признава!!!!!

П.П. Янга, кой е автора на книгата?

преди 20 години 1 седмица #10050
По National Geograophic имаше филм, разказващ точно за другите видове хора - гиганти, хобити, неандерталци. Homo Sapiens "произлиза" от гиганта, който не е успял да се приспособи добре, заради огромния разход на енергия, който е бил нужен за поддържане на жизнените му процеси. Хобитите, пък, са хомо еректуси (май такива бяха), които се заселват по тихоокеанските острови и се смаляват, защото според природния закон всички животински видове попаднали на остров се смаляват заради ограниченията в условията за живот. Обратният процес важи само за влечугите. Та хобитите по-късно измират в следствие на огромно вулканично изригване, въпреки че са било отлично приспособени към средата, в която живеят. Неандерталците, владеещи тогавашна Европа бързо биват изтласкани от умствено по-висшите кроманьонци и също загиват. В историята на Земята видовете или са еволюирали, или са изчезвали безвъзвратно. Вярвам в съществуването на "диви хора" (има ги и до днес - Йети, Китайския човек и т.н.), но не мисля че те имат нещо общо със съвременния човек, нито че са негови предшественици. Още повече - учените споменават, че са открили специален ген на приспособяването, който се намира само в човешкия геном.
Все пак в някои теории се споменава, че след всеки катаклизъм, причинен от обръщане на полюсите е имало "подивяване". От него са страдали и лемурийци (чела съм даже, че аборигените са наследници на подивели лемурийци), и атланти, и арийци (демек ние). Последното подивяване е било в особено големи мащаби и само малка част от хората, които са се намирали в земите на Тибет са успели да получат знанията на лемуриеца Ману и са ги разпространили по Земята и т.н. и т.н.
Теории много - интересното, е че всички малко или много се припокриват и сигурно истината е някъде по средата.

Bell, авторите са някакви американци - Майкъл А. Кремо и Ричърд Л. Томпсън. Всъщност, една приятелка ми подари книгата иначе не знам дали щях да се сетя да си я купя. Написана е на доста научен език, с много факти, научни разсъждания и т.н., т.е. хората не са някакви шарлатани и екстрасенси, а точно обратното.

преди 20 години 3 дни #10192

iss писа: "Annon Edhellen edro hi ammen.

Ще преведеш ли за непросветените(като мен)това което пише и евентуално какъв език е?

преди 20 години 14 часа #10213

SSK писа:

iss писа: "Annon Edhellen edro hi ammen.

Ще преведеш ли за непросветените(като мен)това което пише и евентуално какъв език е?

Встрани от темата и в духа на шегата:
Ами тоя на аватара ти знае :-D
Aма все бъркам куеня или синдарин беше.
A Elbereth Gilthoniel,
silivren penna miriel
o menel aglar elenath,
na-chaered palan diriel
o galadhremmin ennorath
nef aear, sí aearon,
Fanluilos, le linnathon
Nef aear, sí aearon!

:biggrin:

преди 20 години 13 часа #10214
Това ще да е на Елфическо писмо.

преди 20 години 12 часа #10215

Запознат писа: Това ще да е на Елфическо писмо.

Леле...аз си мислех че съм единствения почитател на Толкин...нищо.

A hi sanetaia sahi,anhule tanne halehaida!

преди 20 години 12 часа #10216

SSK писа:

Запознат писа: Това ще да е на Елфическо писмо.

Леле...аз си мислех че съм единствения почитател на Толкин...нищо.

A hi sanetaia sahi,anhule tanne halehaida!

Още не съм си сложил подпис тук ама в patrioti.org съм си сложил следното пророчество за подпис :
Не всяко злато сияе,
не всеки скиталец е враг;
здрав старец не вехне до края,
не жари слана корен як.
Ще лумне пак пламък изгаснал,
над сянката - лъч засиял;
строшеният меч ще зарасне
сваления пак ще е крал.

преди 20 години 10 часа #10217
Приятели, в момента са пуснали в АренаБГ разширеното издание на трите части на "Властелина на пръстените" в DVD формат. Влачете докато ги има.

На този адрес има шрифтове за Тенгвар и Кирт. Също и други благинки!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.