Национализъм и политика?!? конфликтна ситуация
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Точно така!Запознат писа: Двете понятия се разминават доста сериозно. Не е възможно да съществува национализъм в политиката. Защо? Защото политиката не е създадена за тази цел! Национализма стои в противовес на политическата система. Ако кажем че национализма е добър за всеки гражданин и нацията, то политическата система е вредна. Националистическа политическа партия е най-голямата смешка, за която съм чувал! Все едно е да вярваме, че има честен мошенник! Не вярвайте на мен! Историята и фактите го доказват!
Политиката е власт и безотговорност. Национализмът е отговорност и свобода.
Политиката може да съществува, ако има поне двама души - единият е избирател, а вторият му е представител. Националистът и сам си е достатъчен, той представлява сам себе си, както и цялата нация. Ето защо политиката е система, която ние искаме да разрушим. Резултатът от това ще бъде поставяне на всеки човек в позиция да решава всичко сам. Това създава простота в живота, лекота в общуването, свобода на изявата.
Ето нещо по темата:
Ние, народът на България
Та всички тия понятия идващи от гръцки и латински трябва да се отхвърлят! Човек ще се запита защо именно от латински и гръцки ни пробутват понятия в езика. Защо равините учат още от деца латински и старогръцки? Защо навсякъде илюминатските послания са на латински - novo ordo seclorum и др.?
Ами защото както латинския, така и старогръцкия са първични езици и предполагат голяма чистота на мисълта.
Христос е казал: "По делата ще ги познаете", а аз добавят - и по думите!
Petee писа: Направете разбор на думите които се използват в нашето общество и по-точно на произхора им - политика, икономика (гр. ойкус номус или управление на къщата), Ами защото както латинския, така и старогръцкия са първични езици и предполагат голяма чистота на мисълта.
Христос е казал: "По делата ще ги познаете", а аз добавят - и по думите!
РЕЛИГИЯТА НА СТАРИТЕ БЪЛГАРИ
(Според "Български летописи - Д.Т.")
Сравнително най-пълни и точни сведения за религията на старите българи са сведенията на Гази Баба (1262г.)
Възникнала от митове, легенди и предания, религията на старите българи придобива характер на основен закон, конституция (митология, филосо-фия и законодателство - б.а.) с наименование “ТОРЕ”, със следните съставни части: "Религиозна митология, Обряди, Основен закон."
........................................
Представителите на едно от войнствените течения на разбиранията за ТОРЕ - “маджари”, са го разбирали така: Тангра е сътворил невидимия свят, а целия видим свят и човека, с негово разрешение, е сътворил Шура-ле. Само душата на човека е сътворена от Тангра. За да могат душите след смъртта на човека да се издигнат в небето при Тангра и да получат от Твореца вечно блаженство в невидимия свят, трябва напълно да се откажат от всичко плътско и да спазват пълно равенство между хората. Не трябва да има подчинение, държава, чиновници, войска, завист, пари, богатства и бедност, лично имущество, даже жените трябва да бъдат общи. …Маджарите забранявали войната …и убийството на животните, но убивали богатите и бесели кам-бояните (шамани = свещеници - б.а.)…
СБНЛ, Съюз на българските национални легиони с водач Иван Дочев. По-късно именно Дочев го прецака и бай Илия умря в мизерия.Запознат писа: Отдавна се каня да попитам, известния български националист бай Илия Минев от коя политическа партия беше?
БЕЗ МЕН ОБАЧЕ!
Аз добавям, а защо да не е и първата страна, която казва НЕ на паричната система? Само енергия ни липсва, другото го има.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.