Национализъм и политика?!? конфликтна ситуация

преди 20 години 1 месец #9121
Да бе Пете, и аз това исках да попитам ама ти ме изпревари. Защо винаги трябва да се сравняваме с най изостаналите? Толкоз ли сме тъпи, неграмотни и прости, че да чакаме албанците като го направят предпоследни и ние Българите вече последни да се замислим и евентуално, ако ни дойде кефа да го приложим на практика. Нали Българската държава е най-великата? Нали ний сме дали първи в света форма на държавност. И какво се оказва малко по-късно? Че българия е пълна с олигофрени, педераси, прости чутури и неграмотни простаци, които на две магарета сламата не могат да разделят? В това ли искате аз да вярвам? А вие в това ли вярвате?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #9148
Петьо, стига с тая парична система. Сигурен съм, че може без нея ама кажи какво ще я замени или как трябва да бъде променена? Защото това прилича на пробиване на дупка във водата. Без пари според мен може при условие, че няма пренаселване на Земята и, че благата са в такова изобилие, че да няма нужда от размяна. Парите стават зло, когато държавата отстъпи задължението си да ги управлява и печата на частни организации. Иначе парите са просто сила (пасивна) попаднала в зли ръце. По тази логика би трябвало да отречем и електромагнитните вълни, защото чрез тях се разпространяват вредни внушения.

преди 20 години 1 месец #9158
На лице имаме факт: България е била ВЕЛИКА и БЕЗ паречна система! Какво повече може да се каже? Много правилно беше обвинението на nik,че общество,което има безкрайна енергия,без употребата на каквито и да е ресурси,няма нужда от пари и политика,си е чиста утопия.ВСЯКА една идея може да се нарече утопия,преди да се осъществи.

Но факта си е факт.С "резки",без пари,без система на религия,сме били самото превъплъщение на мощ и мъдрост сред народите.
Факта си е факт.Превъплъщение на мъдрост и мощ в едно никога не се появи отново,откакто светът бе покварен.

преди 20 години 1 месец #9190

Иван писа: Точно така!
Политиката е власт и безотговорност. Национализмът е отговорност и свобода.

Политиката може да съществува, ако има поне двама души - единият е избирател, а вторият му е представител. Националистът и сам си е достатъчен, той представлява сам себе си, както и цялата нация. Ето защо политиката е система, която ние искаме да разрушим. Резултатът от това ще бъде поставяне на всеки човек в позиция да решава всичко сам. Това създава простота в живота, лекота в общуването, свобода на изявата.

...

П.П.: малко силно се изказах, но наистина мисля, че тоя тип свобода е нещо като анархична утопия. Бих се изкефила ако тва беше възможно, но не виждам как може да стане...

Нали Българската държава е най-великата? Нали ний сме дали първи в света форма на държавност. И какво се оказва малко по-късно? Че българия е пълна с олигофрени, педераси, прости чутури и неграмотни простаци, които на две магарета сламата не могат да разделят? В това ли искате аз да вярвам? А вие в това ли вярвате?

Запознат, всичко това е напълно обяснимо....моята любима теория за скапването на генофонда ни! Като се почне от хиледите велики родове избити от Княз Борис, които ако не бяха избити нямаше да допуснат последвалото ни падение и робуване! От там вече можем да броим векове на избиване на стойностните горди българи - Личностите на България....та чак до сега (включително и сега).
Ти какво очакваш - от свинята да се роди жребец? Не става.....

Това съобщение е редактирано от Bell на 28.7.2006, 2:09

преди 20 години 1 месец #9205

Bell писа:

Иван писа: Точно така!
Политиката е власт и безотговорност. Национализмът е отговорност и свобода.

Политиката може да съществува, ако има поне двама души - единият е избирател, а вторият му е представител. Националистът и сам си е достатъчен, той представлява сам себе си, както и цялата нация. Ето защо политиката е система, която ние искаме да разрушим. Резултатът от това ще бъде поставяне на всеки човек в позиция да решава всичко сам. Това създава простота в живота, лекота в общуването, свобода на изявата.

...

П.П.: малко силно се изказах, но наистина мисля, че тоя тип свобода е нещо като анархична утопия. Бих се изкефила ако тва беше възможно, но не виждам как може да стане...

Бел, преди доста време бях писал за Матрицата и ти тогава за миг усети, е си в нея. Даже спомена "цялата съм вътре, ама не знам как да изляза" ;-)

До колко всеки живее в реалността и кое е утопия (нереалност)?

Ако вемат един бял човек от Ню Йорк и го сложат на екватора в Африка, той би възкликнал "Сякаш съм в друг свят!". И няма да сбърка. Представете си този човек без елементите на своя свят - той няма GSM да се обади да му донесат минерална вода, няма му я колата да иде да разгледа наоколо и да потърси извор. Дори и да имаше кола, няма кой да му налее бензин. Няма супермаркет и следователно няма какво да яде. Неговите знания по право, икономика, политически науки и дори медицина не могат да му послужат за нищо. Този човек най-вероятно ще умре, така както една антилопа би умряла в Ню Йорк.

Поучителното в случая е че на човекът няма да му хрумне да отрича реалността, в която е попаднал, няма да я нарече утопия. И ако е що годе здрав и с разсъдъка си, ще разбере, че или започва да учи незабавно новата реалност и да живее в нея или ще умре. Е, може също така да хвърли силите си и да се върне в реалността, от където идва. Както му харесва.

Реалността се променя - условията за живот, знанията, отношенията. Можем да наречем това утопия и да си затворим очите, докато един ден умрем и се зачудим защо умряхме всъщност? Защо умря народа ни, знанията ни, отношенията. А можем да приемем промените не за утопия, а за реалност.

Идва една стабилна и голяма промяна.
Дали поради обръщане на полюсите, дали поради появата на второто Слънце или пристигането на гости отдалеч, но всичко това вече се проявява. Аз предпочитам да не си затварям очите и да не отричам новата реалност. И смятам, че много сигнали ни казват да се откъсваме от сегашната реалност, защото скоро нея няма да я има. Понеже не искам да изпадам в ролята на учуден безпомощен бледолик в екваториална Африка, предлагам да се заемем с неща, които имат бъдеще, които са приложими в новата реалност. Нима не е очевидно, че нашите "знания" в момента са нищо. Нашето физическо и астрално състояние зависи от знанията ни, а те за сега ни обричат на смърт.

И тук не става дума за нас българите. Говорим за цяло едно човечество.

преди 20 години 1 месец #9206
Бел, така е - от свинята ме може да излезе жребец.
Обаче може да излезе друга свиня, но с по- нежна кожа, с повече месо и по-малко сланина.
Така е и при хората - закономерност за гениите няма. От грозен професор и тъпа блондинка може да се роди дете красиво като професора и умно като блондинката. Възможен и е обратния вариант. Така също и родителите на чифута Айнщайн не са известни учени. Родителите на Левски не са били хайдути. И Бенковски са го гласели за търговец, но друг е станал.

И слава на Небето , че е така - иначе щеше да е вярна тази теория за която споменаваш и след 700 години робство щяхме да се изродим до диваци. Обаче това не е станало и потенциала в гените ни не мисля да е мръднал ни на йота. Българина си е същия българин от преди 1000 и 2000 години. Стига в един момент да се отключи онова в душата му от което всички са треперели. И все още треперят. То и затова сме обявени за заколение, затова е геноцида над нас.

Те много добре знаят това и затова са измислили тази теория, че вече не ставаме за нищо и сме безнадежден случай, че всичко е обречено и нищо не може да се направи. Направо хич и да не се опитваме, нямало смисъл.

Ами за пред тях е добре да им покажем че им вярваме, дори може да донаосаме тяхните теории, да стигнем по-далеч и да ги убедим че сме заспали и примирени до безкрайност. Обаче като дойде момента и като засвири тръбата, да сме готови да направим всичко каквото се иска от нас като расови БЪЛГАРИ . Примерно да запалим свинегогите и обесим равините. Само го примерно казвам. На практига друго може да стане, не точно това.

преди 20 години 1 месец #9207
Когато дойде време да засвири тръбата, ни вече трябва да знаем какво да правим. Ако оттам нататък ще започваме да спорим така ли трябва или не, гарантирам ви , че борба за едно и също нещо няма да има. Тогава ще има борба между нас! Някои мислят, че трябва да се изчака да се събуди българския народ. Колко наивно! Излиза така, все едно всеки чака другия да се събуди!? И така си остава с чакането. Който вярва, че е необходима една нова система или план, който да не разчита на политическата система на управление, да покаже с личния си пример своята ангажираност към идеята. Със своята последователност, идеи, знаия, умения, труд, постоянство и желание да дава със своя принос. Иначе как е възможно нещо да се получи?

преди 20 години 1 месец #9208

georgi_nz писа: Те много добре знаят това и затова са измислили тази теория, че вече не ставаме за нищо и сме безнадежден случай, че всичко е обречено и нищо не може да се направи. Направо хич и да не се опитваме, нямало смисъл.

Ами за пред тях е добре да им покажем че им вярваме, дори може да донаосаме тяхните теории, да стигнем по-далеч и да ги убедим че сме заспали и примирени до безкрайност.

Тери Коул-Уиттейкър има една интересна книга със заглавие:"Какво мислиш за мен изобщо не е моя работа".Дори и да не сме чели книгата само това изричение е достатъчно да се замислим....Какво ТЕ мислят за НАС ,изобщо не е НАША работа - то си е ТЯХНА работа.Ако има въпроси "защо?" -отговорът ни дава едно прекрасно и доказало себе си учение,стигнало до извода,че в крайна сметка това,което ТЕ мислят за НАС,се излъчва като вибрации от ТЯХ и ще се върне в ТЯХ.

преди 20 години 1 месец #9209
Общо взето затова се появяват постоянно "спасители" които повеждат народа в "правилната" посока,през другото време вярните кучета медии оформят мътилката.

преди 20 години 1 месец #9211
Важно е какво мислят за нас, как да не е важно. Когато знаят всичко което плануваме да правим, за каква изненада говорим тогава?

Затова според мен тук не е много добро място за обсъждане на конкретни неща, които да доведат занапред до зачукване на пирон в сърцето на заколителите ни.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.