Karutzar писа:
Хунор писа: Масовите религии в момента служат само за контрол над тълпите, в основата им стоят остарели суеверия. Нашите деди преди да се покръстят са имали информация за цялата вселена и за всяка една енергийка във вселената, която може да се използва от тялото. Според мен покръстване е означавало да оставят окултните си знания.
Църквата и чифутите много се страхува от окултните скрити знания, който могат да помагат на хората, защото ще загубят контрол над тях.
Аз тези дни се замислих какво е Тангра! Ами Тангра е това което кара атомите да се раждат, живеят и умират. Това което кара светлината да се движи най бързо във вселената. И това срещу което са чифутите! 
Както винаги - ужасно близо до истината!!!!
Но не е вярно, че Българите са се "отказали""доброволно" от съкровените си знания. Замисли се за свастиката - какво означава!
За цикличноста знаеш. За вдишването и издишването. За непроявения, спящия, и действащия Тангра!За пресяването на полезното от безполезното.За първичното и вторично затъпяване!!! За фанатизма като негово следствие (пример? - Petee и независим - не бих желал да споменавам калоян - той е по-тежък случай) 
И понеже споменах Petee - ще му напомня неговата библия - Йошуа така ясно ни казва посланието - "царство разделено срещи себе си......" - става въпрос за двете начала у нас - мъжкото и женското. Веднъж постигнали хармония м/у духа и материята (в самите нас) ставаме отново такива, каквито сме били - Богове. И още - Не прави на ближния си това, което не искаш да бъде направено на теб. Тц - не желая да чета мнения по този форум, които са резултат от промиване на мозъци, пропаганда, и първосигналносистемщина ((псевдо)независим). В какво вярвам аз си е лично моя работа, не налагам мнението си никому, и винаги се аргументирам за "вярата си", не използвам клишета "набити в тъпия ми мозък" от църкви, секти, и религии. Имам самочувствието да зная достатъчно (само хелсинската библиотека има повече информация в раздела си теология, религия и прочие фантасмагории от всички библиотеки в България взети заедно - всичко е прочетено, осмислено, оценено, и подредено по рафчета - нужно-ненужно - - бройте 4 библиотеки - не съм живял само в Хелсинки - "башка
интернета) , минал съм изпитанието да различавам истинското от неистинското, вярното от невярното, и полезното от безсмисленото. Petee, би ли бил така добър да не цитираш твойта библия? Знам я наизуст. Всички версии. Първият път, когато я прочетох беше 1988 - в Норвегия - издание на Български от пРавославната църква - за 1 месец я прочетох 2 пъти. Знаеш ли колко страници е? За 6 месеца я знаех наизуст - само ме питаш книга/глава/ строфа - и ти го цитирах. Паралелно на това - King James version.
По-късно дойдоха кодекси, апокрифи,
- не ми се изброяват. Ще ти кажа Братко 1 тайна/секрет. Гаутама (Буда) е казал така:
"Ако твоят учител ти каже нещо - не му вярвай! Провери това, което ти е казал. Ако е вярно - провери го пак. Ако и тотава се окаже вярно - проверявай до тогава до когато САМ не се убедиш, че е вярно. Ако ти заповяда (твоят учител) да направиш нещо - направи го - но по принуда. Ако си убеден, че това, което правиш е правилно - прави го от сърце и с цялата си душа. Тогава не се пести.
И още нещо братко - НЕ ИЗЛИЗАЙ НА СЛЪНЦЕ - МОЖЕШ ДА ИЗГОРИШ!
и аз съм я чел 2 пъти от начало до край на всяка религия пръкнала се
от евреите (иеховизъм мюсюлманизъм христианизъм сатанизъм комунизъм
............и други видове фанатизъм това са с а м о по известните) е необходимо МНОГО насилие войни терор за да (докато) се накарат хората да В Я Р В А Т
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.