Квантовата физика Началото на сътворяване на реалността

преди 20 години 1 месец #8577
Аз също съм мислил...но (както май каза IYI) човешкият разум е прекалено слаба операционна система,за да възприеме истината като абсолютното понятие.Хармонията се постига вследствие на взаимодействието на високи нива,които смея да нарека енергиини...на принципа на хомеостазата...но за да се разбере напълно(ако приемем че е възможно) същността на Тангра,то трябва да се търси общото между материя и нематерия.но откъде да сме сигурни,че материята и нематерията са единствените две протежения на нещо друго?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #8586

Събирайте смелост, защото един ден може да се наложи да воюваме с Израел, САЩ и прочие.

"С" или "срещу"?

преди 20 години 1 месец #8596

Искрица писа:

Събирайте смелост, защото един ден може да се наложи да воюваме с Израел, САЩ и прочие.

"С" или "срещу"?

"С" или "срещу"?

Като се замисля - и двете възможности могат едновремено да са на лице: Държавата да воюва "с", а ние да воюваме срещу държавата ( която вече не е нашата държата).

А относно смелоста , не виждам как може да се събира. То или я имаш или я нямаш. Всеки четящ този пост може да провери смелоста си като си обърне погледа на 180 градуса , но без да си мести главата. Тоест като си пренасочи погледа навътре в себе си, разгледа се какво представлява и си отговори сам дали е готов . Отговорът да запази за себе си.

преди 20 години 1 месец #8617
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

преди 20 години 1 месец #8652

ime писа: Мисля че писах за филма "What the bleep do we know". Ако не сте го гледали гледайте го. Майка ми е хипно-терапист и много ми говори за тези неща. Тя може да лекува от разстояние, както и всеки друг човек, стига да знае как. Но най-вече всичко е вяра. Ако вярваш-можеш. "Едното можеш да го пипнеш" -Sinclaire. В този филм говорят за квантова физика и е доказано че никой нищо не пипа. Има един пример с баскетболна топка. На практика топката "рекушира" от асфалта, но всъщност преди да го удари се създава нещо като магнитно поле което не позволява двете тела да се допрат. Малко не мога да обяснявам, ама хич не я разбирам тази квантова физика. Много як филм.

ime, би ли изписвал и на български имената на филми и книги, които препоръчваш?

преди 20 години 1 месец #8656

georgi_nz писа:
А относно смелоста , не виждам как може да се събира. То или я имаш или я нямаш. Всеки четящ този пост може да провери смелоста си като си обърне погледа на 180 градуса , но без да си мести главата. Тоест като си пренасочи погледа навътре в себе си, разгледа се какво представлява и си отговори сам дали е готов . Отговорът да запази за себе си.

Относно събирането си мисля че ако преосмислиш нещата може да се окаже че ако се опълчиш ще загубиш по малко,или вече няма накъде да отстъпваш.По скоро границата на допустимото я определя мирогледа,зависи как погледнеш на нещата и от какъв ъгал.Ако се оставяме да ни информират само "националните" ни медии то макар че всичко е пропаднало ти се представя че е нормално.Ако обаче се информираш от други места то виждаш че трагедията е пълна,има над какво да се замислиш,тогава може и решение за действие да ти дойде.

преди 20 години 1 месец #8657
Тангра е всичко и всички ние сме прави, космическият разум Тангра намира прояление във всичко споделено, върпоса е в това какъв избор ще направи всеки един от нас и каквото избереш това ще е за теб Тангра....

Но като начало нека да кажа, че Тангра също така е доста мощна мантра, която може да послужи като опорна точка.

А що се отнася до религия и наука, нека да внесем и езотеризма и да ги обединим в обща светогледна система.Но истинната светогледна система и най-близко до началото е Тенгрианството.

А що се отнася до поста на Петее, че може да се наложи да се бием с Израел, Америка и прочие, има доза истина, но тези войни се водят в други измерения.

Във Войната над разума оцеляват най-разумните.

преди 20 години 1 месец #8662

Хунор писа: Масовите религии в момента служат само за контрол над тълпите, в основата им стоят остарели суеверия. Нашите деди преди да се покръстят са имали информация за цялата вселена и за всяка една енергийка във вселената, която може да се използва от тялото. Според мен покръстване е означавало да оставят окултните си знания. :-? Църквата и чифутите много се страхува от окултните скрити знания, който могат да помагат на хората, защото ще загубят контрол над тях.

Аз тези дни се замислих какво е Тангра! Ами Тангра е това което кара атомите да се раждат, живеят и умират. Това което кара светлината да се движи най бързо във вселената. И това срещу което са чифутите! :karte4:

:hammer: Както винаги - ужасно близо до истината!!!! :hammer: Но не е вярно, че Българите са се "отказали""доброволно" от съкровените си знания. Замисли се за свастиката - какво означава! :hmm: За цикличноста знаеш. За вдишването и издишването. За непроявения, спящия, и действащия Тангра!За пресяването на полезното от безполезното.За първичното и вторично затъпяване!!! За фанатизма като негово следствие (пример? - Petee и независим - не бих желал да споменавам калоян - той е по-тежък случай) :tooth:

И понеже споменах Petee - ще му напомня неговата библия - Йошуа така ясно ни казва посланието - "царство разделено срещи себе си......" - става въпрос за двете начала у нас - мъжкото и женското. Веднъж постигнали хармония м/у духа и материята (в самите нас) ставаме отново такива, каквито сме били - Богове. И още - Не прави на ближния си това, което не искаш да бъде направено на теб. Тц - не желая да чета мнения по този форум, които са резултат от промиване на мозъци, пропаганда, и първосигналносистемщина ((псевдо)независим). В какво вярвам аз си е лично моя работа, не налагам мнението си никому, и винаги се аргументирам за "вярата си", не използвам клишета "набити в тъпия ми мозък" от църкви, секти, и религии. Имам самочувствието да зная достатъчно (само хелсинската библиотека има повече информация в раздела си теология, религия и прочие фантасмагории от всички библиотеки в България взети заедно - всичко е прочетено, осмислено, оценено, и подредено по рафчета - нужно-ненужно - - бройте 4 библиотеки - не съм живял само в Хелсинки - "башка :tooth: интернета) , минал съм изпитанието да различавам истинското от неистинското, вярното от невярното, и полезното от безсмисленото. Petee, би ли бил така добър да не цитираш твойта библия? Знам я наизуст. Всички версии. Първият път, когато я прочетох беше 1988 - в Норвегия - издание на Български от пРавославната църква - за 1 месец я прочетох 2 пъти. Знаеш ли колко страници е? За 6 месеца я знаех наизуст - само ме питаш книга/глава/ строфа - и ти го цитирах. Паралелно на това - King James version. :tooth: По-късно дойдоха кодекси, апокрифи, :confused: - не ми се изброяват. Ще ти кажа Братко 1 тайна/секрет. Гаутама (Буда) е казал така:
"Ако твоят учител ти каже нещо - не му вярвай! Провери това, което ти е казал. Ако е вярно - провери го пак. Ако и тотава се окаже вярно - проверявай до тогава до когато САМ не се убедиш, че е вярно. Ако ти заповяда (твоят учител) да направиш нещо - направи го - но по принуда. Ако си убеден, че това, което правиш е правилно - прави го от сърце и с цялата си душа. Тогава не се пести.
:hammer: :tooth: И още нещо братко - НЕ ИЗЛИЗАЙ НА СЛЪНЦЕ - МОЖЕШ ДА ИЗГОРИШ!

преди 20 години 1 месец #8714
Слънцето за едни е приятел за други враг!

преди 20 години 1 месец #8715
Каруцаре, като я наизусти Библията разбра ли я? Приложи ли я?
Ако някой случайно се заинтересува от това което е говорил Петър Дънов (като изключим Християнството) ще разбере, че той е "припомнил" голяма част от знанията на старите българи. Не говоря за масовите книги които се издават с цел да се направят хората по-добри.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.