Павел Чернев в БНРП?!

преди 20 години 1 месец #8209
ИНТЕРВЮ
Депутатът Павел Чернев:

Опасно е Сидеров да се добере до балотажа на президентските избори

Г-н Чернев, вярно ли е, че ще оглавите Българска национал-радикална партия (БНРП)?

БНРП евентуално бих оглавил след решение на конгреса на тази партия, чиито член съм вече.

Кога ще стане това?

Това ще стане евентуално като време около началото на октомври най-късно.

Ще се срещате ли с европейски националисти, за да им се представите?

Точната формулировка е, че аз изпълнявам вече поетия ангажимент от Парижката декларация (общ документ на националистите в Европа - бел. ред), която се прие на срещата на националистите във Виена през ноември 2005 г. Т.е. аз няма да представям лично себе си, но ще продължа да действам в изпълнение на Парижката декларация, един от създателите на която съм и аз.

Да, но тогава бяхте част от "Атака".

Тогава естествено като делегат на "Атака", но това не променя много качеството на политическото ми убеждение, на политическата ми позиция. В качеството си на член на друга политическа формация, съответно основен вид пълномощник засега, продължавам да действам в изпълнение на декларацията. Нещо, което между другото в "Атака" се бавят да правят. Те избягват контакти. Просто те са погълнати от самосъзерцание в момента или кой знае в какво.

Кога точно започнахте разговорите с БНРП? Веднага след като ви отстраниха от "Атака" ли?

Не. Много по-отдавна аз имам контакт с БНРП. Дълги години работя в тази политическа сфера. Така че разговорите с БНРП тръгнаха още от изборите, веднага след изборния ден аз имах срещи със зам.-председателя на БНРП Димитър Николов, председател на градската организация, и поддържахме добър контакт през цялото време. Нещо повече - имаше желание от БНРП за известна съвместност в политически изяви и действия между "Атака" и БНРП. Просто не беше прието добре от г-н Сидеров, но лично от мен беше винаги добре приемано и щеше да бъде едно много добро кавалерско сътрудничество.

Какви са отношенията между "Атака" и БНРП в момента?

Аз не знам за контакти между ръководството на "Атака" и ръководството на БНРП в периода от 7 април до днешния ден за нещо реално. Така че до 7 април контактите между "Атака" и БНРП може да се каже, че бях аз, че аз съм бил добронамерен към всеки, както и към други политически формации. Например ВМРО. Докато г-н Сидеров избягваше подобни контакти. Настояваше "Атака" да бъде дуаена на българския национализъм и единствен носител на идеята на патриотизма в България.

Сега като наблюдавате "Атака" отстрани, вече няколко месеца сте извън партията, какво е мнението ви за нея?

Наблюденията ми показват засилване на централизма в "Атака" на първо място, което е обезпокоително. Не се взимат качествени решения, не се взимат решения след дискусия, след дебат. Взимат се лично мотивирани решения. Така например наскоро бях поканен от Павел Шопов, по настояване на Волен Сидеров, да не седя на предната банка в парламента. Направете сметка до какво ниско ниво стигат в тази си дейност. Вместо да седнат да си вършат политическата работа, се чудят кой къде седял. Пример само давам, не че настоявам за това.

Това означава ли, че например в кулоарите на парламента вие се разминавате без да си кажете и дума с някой от "Атака"?

С партийните членове почти да. За съжаление наблюдава се една неоправдана враждебност. Може би малко са гузни пред мене, защото още е пресен споменът от набеждаването ми за магистрала "Тракия". Истината си излезе наяве. Вече конкретният виновник-хулиган беше осъден. Аз нямам какво повече да коментирам. За мен това вече е някаква закрита страница. Аз имам вече нови среди, нови хоризонти стоят пред мене и БНРП.

Г-н Сидеров вероятно ще се кандидатира за президент. Как виждате шансовете му за "Дондуков"2?

Шансовете ги дават политолози и агенции за проучване на общественото мнение. Все пак нито отговарям за такава, нито имам щаб от политолози в момента. Напротив даже стремежът ми е да сформирам такъв добър и тогава ще ви кажа със сигурност. Работя по въпроса. Чисто със самочувствието на все пак някакъв вид политик, мисля, че първо г-н Сидеров не е толкова за успеха на президентските избори, колкото в реиновиране, съживяване на поразпадналите се структури на "Атака" след скандала за инцидента на магистрала "Тракия". Така че това е първият бенефит за Сидеров, ако излезе като кандидат за президент. Второто, което е лично моя прогноза, не искам да съм някакъв мрачен политик, но опасно е г-н Сидеров да се добере до балотажа. Ако дясната кандидатура не е категорична, виждам един сериозен вариант пред г-н Сидеров да събере някакъв процент. Тогава той би могъл да посъживи структурите на "Атака", симпатизантите на "Атака". Например, ако аз бях останал в щаба на г-н Сидеров, щях горещо да го съветвам да се кандидатира за президент.

В БНРП обсъждали ли сте президентските избори?

В БНРП обсъждаме кандидат-президентската кампания на всеки един и разсъждаваме върху темата. Засега не сме с категорично решение в никоя насока.

Все пак имате ли решение дали ще издигнете собствен кандидат за държавен глава или ще подкрепите някой?

Това е най-важното и кардинално решение и то би се предпоставило от една поредица от други решения, които трябва да се вземат. Знаете по-добре и от мене.

Кога се очаква да вземете решение по този въпрос?

Ще изчакаме развитието на събитията. Все още никой не се е регистрирал официално. Има си срок за регистрация, така че време има.

Разговаряли ли сте с независимите депутати, които напуснаха парламентарната група на "Атака", за евентуално съдействие между тях и БНРП?

На първо място аз бях приятно изненадан от колегиалността и приятелското отношение на независимите депутати. Някои от тях аз лично съм изключвал от групата на "Атака" навремето. Когато се случи скандала "Тракия" бях приет добре от тях и бях насърчен да спазвам и продължавам позицията си. Разговарям с тези хора на най-различни теми. В крайна сметка заедно влязохме в парламента, с една платформа бяхме. Аз съм разговорлив човек. Не бягам от контакти с хората. Това ме отличава от г-н Сидеров, който обича да се затваря някъде на тъмно и да взима някакви решения, за които после се кае.

Според вас трябва ли да има предсрочни парламентарни избори?

Не мога да коментирам. В момента целите, които аз лично съм погълнат да изпълнявам, са в съвсем друга насока. Нека големите политически играчи решават за предсрочни или нормални парламентарни избори. Аз се боя обаче, че сривът след приемането ни в Европейския съюз ще бъде голяма изненада за българското общество. Отлагам тази тема за тогава."

Какво ви е мнението ако Павел Чернев да стане новият лидер на БНРП? :eek2:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #8214
Глупости какво изобщо обръщате внимание на вестниците само се чудят кво да пишат това не може да стане никога!

преди 20 години 1 месец #8225
Някой има ли повече информация?Чернев казва,че вече е член на БНРП.Истина ли е това?

преди 20 години 1 месец #8237
А кой е този Чернев?

преди 20 години 1 месец #8239

bgskin писа: А кой е този Чернев?

Павел Чернев-беше в "Атака",изгониха го заради случая с магистрала "Тракия".

преди 20 години 1 месец #8242
Въпроса беше риторичен! Но признавам, че бе зададен неправилно.
Точни върпос е
КОЙ БЕШЕ ПАВЕЛ ЧЕРНЕВ?

преди 20 години 1 месец #8244
Чернев е изказал мнение,че през септември вече ще бъде лидер на БНРП.Нали и ти беше член на партията.Кажи какво става.

преди 20 години 1 месец #8245
Аз не съм член на нищо. А след като тоя боклук ни изгони (т.нар от него момчета и момичета скинари) от митинга на Атака 3 Март, не бих се изсрал върху светлата му личност.
Заради неговите смешни изяви, после Волен Сидеров ходи и ни търси да ни се извини :)

преди 20 години 1 месец #8247
Павел Чернев е ясен.Въпросът бе-дали наистина вече е част от БНРП?

преди 20 години 1 месец #8248
Мога да задам същия въпрос за БНРП, като за Чернев. В минало бешело време.
След първите избори, когато комуниситческата върхушка не позволи на Доктора и хората около него да влязат в паралмента, макар и да имаха процентите, тази организация е, като много други. Просто един пиянски кръжок, с много прийждащи и по-бързо отиващи си младежи.
Ето и БНС-арите могат да разказат, повечето от тях, както и Боян са минали от там.
Революция с помоща на Баркашов, ще прави Доктора. А дали си вярва?

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.