Висшето образование има ли смисъл и какъв?
"Откритията-бич за бизнеса"
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Един проблем съществува-образованието не е много качествено в момента. Трябва това качество да се подобри, а не ние да спрем да се учим.
Искам само да кажа с какво съм се сблъсквал.Янга писа: Аз в момента като кандидат-студент се сблъсквам с всякакви гародии и наистина се чудя има ли смисъл? .....................................................................................Ориентирах се към инженерните специалности, защото там по мое мнение няма кой знае каква пропаганда и манипулация, не че съм страшен математик...
Както и да е - да вляза, да изкарам, пък после ще говорим. Прекалено е рано да обсъждам неща, които не съм видяла.
Понеже съм завършил инженерна специалност, и групата ни беше с наполовина момичета. Почти на 90% от тях когато дойде ред да се изучават инженерните похвати и начин на мислене - бяха като паднали от Марс. Женския тип мислене е по-далеч от тези неща. Не искам никой да се обижда, ама жената е по-напред в други неща от мъжа, не в тези.
Вярно, че имахме две-три колежки в потока, дето бяха на ниво, та и отгоре, но останалите до завършването все се питаха "Аз какво правя тук?". Пожелавам ти да те приемат там където ти е най на сърце и да си от добрите инженери, но
не забравяй какво ти казах за моите наблюдения като студент.
Ако математиката не ти се отдава много - силово може да подходиш и наизустяваш, но в техническите науки математиката е навсякъде.
Ако си от тези жени, които не се плашат от отверки, клещи , чук и поялник - значи правилен ти е избора.
Висшето образование - Е ПЪЛЕН ШИТ, ЗАГУБА НА ВРЕМЕ, ИНТЕЛЕКТУАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ!
НО-то в случая е, че това не ми е мнението попринцип за висшето образование, а за конкретната ситуация в България която е в момента! Иначе принципно, висшето образование е един вид необходимост!
По принцип искам да стахна архитект, но май ще се задоволя с инженер, няма начин вече.georgi_nz писа:
Искам само да кажа с какво съм се сблъсквал.Янга писа: Аз в момента като кандидат-студент се сблъсквам с всякакви гародии и наистина се чудя има ли смисъл? .....................................................................................Ориентирах се към инженерните специалности, защото там по мое мнение няма кой знае каква пропаганда и манипулация, не че съм страшен математик...
Както и да е - да вляза, да изкарам, пък после ще говорим. Прекалено е рано да обсъждам неща, които не съм видяла.
Понеже съм завършил инженерна специалност, и групата ни беше с наполовина момичета. Почти на 90% от тях когато дойде ред да се изучават инженерните похвати и начин на мислене - бяха като паднали от Марс. Женския тип мислене е по-далеч от тези неща. Не искам никой да се обижда, ама жената е по-напред в други неща от мъжа, не в тези.
Вярно, че имахме две-три колежки в потока, дето бяха на ниво, та и отгоре, но останалите до завършването все се питаха "Аз какво правя тук?". Пожелавам ти да те приемат там където ти е най на сърце и да си от добрите инженери, но
не забравяй какво ти казах за моите наблюдения като студент.
Ако математиката не ти се отдава много - силово може да подходиш и наизустяваш, но в техническите науки математиката е навсякъде.
Ако си от тези жени, които не се плашат от отверки, клещи , чук и поялник - значи правилен ти е избора.
Майка ми е завършила ПГС (днешното ССС), така че знам много добре къде отивам.
Относно мисленето- никога не съм се разбирала с жени за начина на свършване на определена работа и никога не съм могла да работя в екип с момичета. От малка общувам повече с представители на мъжкия пол, така че сигурно несъзнателно съм придобила малко по-друг начин на мислене. Не ме е страх от клещи или от каквито и да е било инструменти
Математиката не ми е от слабите места, но малко съм я учила в училище и това ми е главния проблем. Иначе бързо схващам и винаги съм била добре по физика или неща свързани с компютри. Не мога въобще да зубря - винаги трябва да разбера дадено нещо за да го запомня. Точно това мое "качество" ме отказа от биологията - не мога да уча наизуст.
П.С. И аз винаги съм смятала, че нашето висше образование е един пълен фарс. Но и с него, и без него си за никъде, така че трябва да стиснеш зъби и да изкараш 4 - 5 години. Пък после каквото дойде - дойде.
Както е аксиомата , че важно е да знаеш в кой справочник да намериш даните, а не да ги помниш.
Лошото е, че само шепа хора могат да си наложат сами постоянство и желание за работа. Масата предпочита "месомелачката" да я тегли с желязно въже. Иначе няма съмнение, че днешното образование е подигравка с човечеството.
"Ние ще вземем на служба младите и съобразителните" казва онзи възрастен господин в изповедта си. Докато съществува паричната система те ще са непобедими.
Ще вземат на служба младите, може и съобразителните, но със сигурност само тези от тях, които почитат Мамона.Petee писа: Никой не се е издигнал без изпитания. Питайте евреите да ви кажат
Лошото е, че само шепа хора могат да си наложат сами постоянство и желание за работа. Масата предпочита "месомелачката" да я тегли с желязно въже. Иначе няма съмнение, че днешното образование е подигравка с човечеството.
"Ние ще вземем на служба младите и съобразителните" казва онзи възрастен господин в изповедта си. Докато съществува паричната система те ще са непобедими.
Освен това тези младите може да решат да са на служба, но не и да служат.
Помислете защо не са могли "да вземат на служба" примерно Стефан Маринов.
Докато съществува парична система, те, слугите на Мамона ще бъдат не непобедими, а непобедени на тяхното бойно поле - парите. И докато съществува парична система, те ще продължават да стесняват възможностите си за маневриране и спасение, а ние ще продължаваме да изнамираме начини да напуснем или разрушим системата им.
Всички влизат различно умни и излизат еднакво глупави.
Целта е 'диплома', начинът -'приспособяване', цената 'обезличаване'.
Начинът по който Орфей е образовал няма нищо общо с начина на проф. д-р кн доц. и т.н. господин едикойси!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.