Срещу Манипулацията! Начини за справяне с явлението

преди 20 години 3 месеца #6588
Реклами, плакати, внушения, билборди, 25-кадър, обърната реч, зомбиращи мелодии и други манипулатори!
Знаем за тях. Всекидневно сме подложени на влияние.

А как да се справяме? Какви начини на противодействие знаем? Как да ги спрем?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 3 месеца #6589
Аз знам само, че някои хора по рождение се поддават на подобен вид внушения по-трудно.
А за защита - хм...мисля че просто трябва да имаш желязна психика...

И на мен винаги ми е било интересно какво можеш да направиш за да спреш до известна степен тези манипулации. Как можем сами да си помогнем?

преди 20 години 3 месеца #6590
Като усетиш такива чифутски номера, запиши и сподели тук.

преди 20 години 3 месеца #6593
Не сам сигурен, но мисля че във филма "When a Stranger calls" има нещо като 25 кадър. Пробвах с една програма Virtual Dub се казва да разбия филма на фреймове, но програмата започна да дава грешки :-o С други филми не дава! Свалих по-стара версия на програмата и пак зацикля!!! Ако някой има начин да провери, да провери и нека сподели, че ми е много любопитно :biggrin:

преди 20 години 3 месеца #6596
Понеже аз го нямам този филм, свали си от някъде MV2Player, зареди филма, изгледай момента в който има "вмъкнат" кадър и го спри на пауза. Има и функция "отиди до кадър х" и български интерфейс. Снимай екрана(screenshot).

Иначе VirtualDub е много яка програма, като заредиш водеото, можеш да превърташ по ключови кадри(key frames). Ключов е кадъра в който се сменя камерата или мястото на снимане.

преди 20 години 3 месеца #6598
Имаше един сайт с публикувани 25-кадри в предаванията на bTV и др., а също така и текстове на известни музикални парчета с обърната реч. Какво стана с него?

преди 20 години 3 месеца #6601
Тука също има публикувани такива кадри в галерията в албум заговори има на боби турбото скритите кадри и са доста ужасяващи!
И в личния албум на Севар "разни" има скрити кадри от други филми.....майче още някаде имаше из сайта!
Обаче ще е яко ако има спецялно място посветено на всичките внушения и кадри и във филми, в музика, в реклами и тн и там да ги събираме - на мен спецялно ми е много интересно къде още и какви внушения има!

преди 20 години 3 месеца #6603
Аз между другото цяла книга бях чела за обърнатата реч(много отдавна беше и не мога сега да си спомня как се казваше), но пишеше че трябва да се пуска музиката наобратно за да може да се чуе, а не може просто да се четат думите наопаки. Единствения проблем е, че трябва да се ползва запис на лента, като от едно време. Това е защото, когато записа се пусне наобратно думите се сливат и звучат съвсем различно. Със съвременната техника, би било доста трудно да се декодира едно такова нещо. Така че, как бихме могли да разберем какво точно се казва в такива 'съобщения'? :confused:

преди 20 години 3 месеца #6610

Sinclaire писа: Не сам сигурен, но мисля че във филма "When a Stranger calls" има нещо като 25 кадър. Пробвах с една програма Virtual Dub се казва да разбия филма на фреймове, но програмата започна да дава грешки :-o С други филми не дава! Свалих по-стара версия на програмата и пак зацикля!!! Ако някой има начин да провери, да провери и нека сподели, че ми е много любопитно :biggrin:

Да не би да ти се е "счупил" нещо Уйндоса? При мен се случвало читава програма да се инати и запича, но след Формат и Преинсталация се оправя.
На Бил Гейтс недоразумението - такива ги върши понякога.

преди 20 години 3 месеца #6613

georgi_nz писа: Да не би да ти се е "счупил" нещо Уйндоса? При мен се случвало читава програма да се инати и запича, но след Формат и Преинсталация се оправя.
На Бил Гейтс недоразумението - такива ги върши понякога.

Мдаа най-вероятно имаш право. Все пак пробвах с други плейъри да го разбия на фреймове и нищо не показа :mad2: Най-вероятно чувството, което сам имал е било чисто субективно!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.