Срещу Манипулацията! Начини за справяне с явлението

преди 20 години 3 месеца #6625
Имам навика да слагам някои думи в кавички - " ". Това е когато думата не отговаря на значението си. Правя го, за да обърна внимание върху друго. Това си е манипулативна тактика, ако се цели объркване на събеседника. Аз не съм имал такива подбуди към вас. Моля, ако съм подразнил някого, да ме извини. Засега това е най-добрия начин да напиша мислите си.

За чисти души, чисто слово и чиста нация !

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 3 месеца #6630
Аз предлагам всички ние да се ослушваме и оглеждаме зорко за такива внушения и ако намерим нещо да го показваме тук. Излагането на подобна информация на всеуслушание ще е началото на войната срещу манипулаторите!

преди 20 години 3 месеца #6634
Приветствам идеята!

преди 20 години 3 месеца #6642
Макар и бъдещи,програмисти ми казаха че не е толкова трудно да се направи програма,която да направи въпросната инверсия на звука,за да бъде чута обратната реч.Може би няма да е зле някой да се опита?

преди 20 години 3 месеца #6643
Правило първо:
Дръжте телевизора изключен.

Правило второ:
По-дълго сред приятели, по-малко сред зарибявки.

Правило трето:
Нямам нужда да ми се казва от какво имам нужда.

преди 20 години 3 месеца #6646
Няма смисъл тепърва да се разработват програми за тази цел. Има много добри заглавия като SoundForge, която има опция "reverse", само предварително се маркира съмнителния участък и се обръща от дясно на ляво. Ако имате материали като MP3 пишете ми едно ЛС за да ви дам мейл и ще го прегледам. Ако има нещо, веднага си личи. Мога даже да филтрирам само глас в съответния честотен диапазон, за да се чуе по-изразително. Обещавам да ви върна готовия материал!

преди 20 години 3 месеца #6648

БРАН писа: Правило първо:
Дръжте телевизора изключен.

Правило второ:
По-дълго сред приятели, по-малко сред зарибявки.

Правило трето:
Нямам нужда да ми се казва от какво имам нужда.

Това е една от причините от година и половина да нямам телевизор в къщи. Налага се да приложим принципна цензура на вълните от манипулация, заливащи ни от екрана.
Мислим си "Егати якото предаване!"
Но не си задаваме въпроса "Кой и защо са го сътворили?"
Емоции.
Тълпата гледа "Шоуто на Слави", "Биг брадър" .... и още знайни и незнайни помии и се кефи максимално, без да оценява какво и отнемат!
Да не говоря вълната от скудоумните реклами, на които се радвахме в началото на 90-те години на миналия век! Всеки уважаващ себе си PR сигурно вие от недоумиците (меко казано) на новите маркетинг-стратези!
25 кадър? Ами той в момента не е нужен!
Помията, която залива обикновения зрител е напълно достатъчна.
Новините по интерНационалната телевизия са минали през ситото на правителственото одобрение, а там имаме и сериозна деформация .. и се приема за меродавно... и Истина!
Филмите, които се представят си говорят в прав текст какво ни очаква.. филми сътворени и платени от чифутите.
ТЕ вече не се крият.. няма защо!

преди 20 години 3 месеца #6650
Така е мамка му. Обаче забелязвате ли как чифутите разчитат на схемата "АММ" Ако Мине-Мине! Точно там е слабият им момент-Ако мине номера-мине, ако не, ще мислим друга "АММ" схема, нова дето не я знаят още! За това е много важно човек да знае принципите на вредната за нас манипулация. Само като знам кой е срещу мен, вече ми е ясно какъв арсенал ще ми изкара :idea:

преди 20 години 3 месеца #6653
Хубаво ще е, след като спрете да гледате телевизия, да се наговорите, да съберете телевизорите си (колкото и да струват) и да затрупате входа на Свинегогата с тях. От там се определя как и с какво да се промиват мозъци.
За такова нещо никой не арестува :)
Най-много да запеят за антисемитизма, но какво от това

преди 20 години 3 месеца #6689
По Skype и по ICQ много често започнаха да се пускат съобщения,носещи съдбоносен личен характер,завършващи със заплаха за също толкова съкровени неща като душевен покой и прочие.

" Ако получиш това писмо значи си късметлия . В момента , в който си го получил твойта голяма любов е осъзнала , че те обича и не може да живее без теб.Ако изпратиш това на 20 души в близките 20 мин. това ще се сбъдне и утре мужду 13 и 16 часа следобед той/тя ще ти покаже любовта си.Ако ли не - чака те 7 години нещастна любов!"

В първата му част потребителя се утешава с нещо положително,спечелва се вниманието му и доверието му.Замазват му се очите с "don't worry be happy",следват малко цифри за автентичност и най-накрая ,разбира се,елемента на страха.Поставя се такова условие,което вдъхва страх от вземането на собствено решение,което внушава някаква външна намеса в най-съкровените предели на личността.Не вярвам че това има за цел само да разнообрази чатенето на потребителя...Прекалено нехаен ще е този,който не използва посланията за осъществяване на свои цели...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.